chia pudding met kiwi

Chia pudding met kiwi

Zo’n potje chia pudding met kiwi is alleen om te zien al een feestje, gezelliger kan de dag niet beginnen toch? Vooral ‘s morgens willen velen van jullie een snel ontbijt kunnen wegwerken. Dan is zo’n chia ontbijt echt ideaal, je maakt het namelijk in 5 minuten de avond van tevoren klaar. De potjes zet je kant en klaar voor gebruik koel weg. Chiazaad heeft tijd nodig om het vocht op te nemen, dat kan mooi terwijl je lekker slaapt. Tegenwoordig maak ik 2 eenpersoons porties voor 2 dagen, daarna weer eens een ander ontbijt voor de nodige variatie.

Neem wel echt lekker volvette dikke kokosmelk, dan wordt het een mooie pudding en voedt het ook echt. Er zijn merken kokosmelk in de handel die zijn zo dun als melk, vaak zijn dat light varianten, even opletten dus. Met dunne melk krijg je nooit zo’n lekker romige substantie. Ik neem zelf meestal het merk (biologische) Fairtade Original, gewoon te koop bij AH. Die vind ik de lekkerste en die bevat 1,6 khd per 100 ml. (270 ml. biologisch is even duur als 400 ml. gewone van dit merk)

ffairtrade-kokosmelk-400ml

Kiwi is niet koolhydraatarm
Als je richting je streefgewicht gaat kun je wat meer koolhydraten toevoegen. Veel mensen kiezen dan voor ander of vaker fruit bij het ontbijt of nagerecht. Niet dat er nou gigantisch veel inzit, een halve kiwi per portie. Toch eet je kiwi bij voorkeur niet als je net begint met afvallen. Kies in de beginfase liever rode fruitsoorten met minder khd. Zie ook o.a. de fruitlijst elders op mijn website. Kiwi bevat 12,2 gr. khd per 100 gram, een gemiddelde kiwi weegt 70 gram. Per halve vrucht is dat ongeveer 4,3 khd. Misschien wil je een ander chia ontbijt proberen?

!!! LET OP
Het is van groot belang om te weten dat chiazaad een bloeddruk verlagende werking heeft, het is bloedverdunnend. Daarom is het beslist niet verstandig om zomaar chiazaad te gebruiken als je van je arts al vochtafdrijvende, bloeddrukverlagende en/of bloed verdunnende medicijnen hebt gekregen. Overleg met je arts wat voor jou mogelijk is..

Er staan nog veel meer lekkere ontbijtjes op de website.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze heerlijke chia pudding met kiwi 

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Chia pudding met kiwi


chia pudding met kiwi

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst april 2, 2016

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
  • Koolhydraten: 6,4 gr. pp (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten

Deze chia pudding met kiwi is om te zien al een feestje! Vooral 's morgens willen velen van jullie een snel ontbijt kunnen wegwerken. Dan is deze ideaal.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng chiazaad met kokosmelk, zout en stevia in een kom. Laat 10 minuten staan en roer dan nog een keer door. Proef en voeg zonodig wat smaakmakers toe.
  2. Giet het over in 2 afsluitbare eenpersoons potjes. Kleine weckpotjes zijn erg geschikt. Zet minstens 2 uur koel weg of tot gebruik. Om je dag mee te beginnen of een maaltijd mee te eindigen, allebei perfect!
  3. LET OP! Gezonde personen eten maximaal 15 gram chiazaad per dag. Chiazaad heeft een bloeddruk verlagende werking, het is niet verstandig om chiazaad te gebruiken als je vochtafdrijvende, bloeddrukverlagende en/of bloed verdunnende medicijnen slikt.

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internetBestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 reacties op “Chia pudding met kiwi”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

83 Shares
Share56
Pin27
Tweet