chia popsicles met cranberry’s

Chia popsicles met cranberry’s

Terwijl ik dit schrijf (13 september 2017) stormt het in Zaandam en geeft het KNMI code oranje af. De eerste herfststorm is vroeg dit jaar! Ik vind dat 3 x niks, dus ik doe even net of het nog zomer is, doen jullie mee? In ons boek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm doe ik op bladzijde 212 de suggestie om van die chiapudding ook eens chia popsicles te maken. Die suggestie heb ik vandaag zelf maar eens uitgevoerd. Ik koos voor twee verschillende lagen met hele cranberry’s erin. Je vindt cranberry’s zomer en winter in het het diepvriesvak, 3,5 gram koolhydraten per 100 gram. De ijsjes bevatten slechts 0.7 gram koolhydraten per stuk, dat is een uitstekend keto tussendoortje!

Advertentie

Cranberry of liever iets anders…?

Gebruik niet de gedroogde cranberry’s, tenminste als je niet bedot wilt worden. AH ‘won’ met het superfood gedroogde cranberry’s vorig jaar het Gouden Windei, dat is een prijs voor het meest misleidende product.  De gedroogde cranberry’s bleek voor 68% uit toegevoegde siroop te bestaan en voor slechts 30% uit cranberry’s. Verreweg het grootste deel suiker met een beetje fruit! Je zou toch denken dat we inmiddels allemaal uitgebreid de achterkant van etiketten bestuderen en dat soort producten niet kopen? Voor deze chia popsicles gebruiken we dus diepvries of verse cranberry’s en niet die gezoete versie!

Suikerpiek door fruit

Oké diepvries cranberry’s dus. Cranberry’s smaken van zichzelf fris en een beetje zuur en dat vind ik samen met die chocoladesmaak heerlijk in de chia popsicles. Maar maak vooral je eigen favoriete smaakcombinatie, neem de recepten in afdeling chiazaad als inspiratiebron. Als je ander fruit gebruikt, let dan wel even op hoeveel je ervan in je ijsjes stopt. Veel fruitsoorten bevatten namelijk erg veel koolhydraten. Het is aan jou of je dat wel of niet wilt. Ik krijg van -te zoet- fruit al snel ongewenste snaailust, dat komt door de suikerpiek die het kan veroorzaken.

Let op!
Chiazaad is echt leuk spul, maar niet voor iedereen geschikt. Gezonde mensen eten maximaal 10-20 gram/ 1-2 eetlepels chiazaad per dag. Het is van groot belang om te weten dat chiazaad een bloeddruk verlagende werking heeft, het is bloedverdunnend. Daarom is het beslist niet verstandig om zomaar chiazaad te gebruiken als je van je arts al vochtafdrijvende, bloeddrukverlagende en/of bloed verdunnende medicijnen hebt gekregen. Overleg met je arts wat voor jou mogelijk is.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

.

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

Bijna uitverkocht!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

chia popsicles met cranberry’s
chia popsicles met cranberry’s

Zo maak je de chia popsicles zelf

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


chia popsicles met cranberry’s

Chia popsicles met cranberry’s

Cranberry's smaken van zichzelf fris en een beetje zuur en dat vind ik samen met de chocoladesmaak perfect voor in de chia popsicles.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Vriezen 4 uur
Totale tijd 4 uur 10 minuten

Voedingswaarde

Per ijsje
kcal 52.31 koolhydraten 0.7 geiwitten 2.1 gvetten 3.55 gvezels 3.33 g
Hoeveelheid (aan te passen)8 ijsjes

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Meng chiazaad met amandelmelk en een snufje zout. Proef en breng op smaak met de Steviala sweet maple. Laat 5 minuten staan en meng nog eens goed tot de zaadjes blijven zweven en niet meer naar de bodem zakken.
  • Splits het mengsel en meng de ene helft met cacapoeder zodat je twee smaken hebt. Proef of het zoet genoeg is. Door de kou zal het straks minder zoet lijken, breng het dus goed op smaak.
  • Schenk de ijsvormpjes voor de helft vol met het neutrale mengsel, doe er een stuk of 5 cranberry’s op en vul aan met het cacaomengsel. Stokjes erin en laat minstens 4 uur bevriezen in de diepvries.
  • Doe de ijsjes over in een ziplock-zakje en stop ze weer terug in de diepvries, daar blijven ze 3 maanden goed. Het ijsje even 'op temperatuur' laten komen voor consumptie, want ze worden behoorlijk hard!

Let op!

  • Gezonde mensen eten maximaal 10-20 gram/ 1-2 eetlepels chiazaad per dag. Het is van groot belang om te weten dat chiazaad een bloeddruk verlagende werking heeft, het is bloedverdunnend. Daarom is het beslist niet verstandig om zomaar chiazaad te gebruiken als je van je arts al vochtafdrijvende, bloeddrukverlagende en/of bloed verdunnende medicijnen hebt gekregen. Overleg met je arts wat voor jou mogelijk is.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmreceptScroll naar boven