cheesecakes met vruchtensaus

Cheesecakes met vruchtensaus

In de cakejes voor deze koolhydraatarme cheesecakes met vruchtensaus gebruik je naast ricotta ook twee eiwitten. Het is dus een uitstekend recept voor als je eiwitten over hebt. Bijvoorbeeld van de asperges met hollandaisesaus. Het is een werkje van niks eigenlijk om de cheesecakes te maken. Ingrediënten mengen, bakken en af laten koelen. Terwijl de cakejes bakken maak je de vruchtensaus. Eveneens heel simpel. Eerlijk gezegd vond ik het nog het moeilijkst om de cheesecake te laten afkoelen, als je begrijpt wat ik bedoel.

Originele cheesecake

Cheesecake is een zoet dessert, vaak bestaande uit één of meer lagen. De belangrijkste en dikste laag bestaat uit een mengsel van zachte, verse kaas (roomkaas of ricotta ), eieren en suiker zoetstof. Als er een onderlaag is, wordt die vaak gemaakt van geplette koekjes, crackers of biscuit. Cheesecake is meestal gezoet en verder op smaak gebracht of gegarneerd met fruit, slagroom, noten, koekjes, vruchtensaus en/of chocoladesiroop. Net als bij onze cheesecakes met vruchtensaus dus.

To bake or to no bake…?

In de Amerikaanse keuken zijn ze stapeldol op cheesecakes. Traditioneel natuurlijk met een verkruimelde koekjes bodem. Qua cheesecake zijn er om te beginnen bake versies, die in de oven worden gebakken zoals deze. en de zogenaamde no bake versies, die je zonder oven maakt. Gebakken of ongebakken merk je vooral aan de totaal verschillende textuur. Cheesecake uit de oven is dicht en fluweelzacht van smaak meer taart-achtig, terwijl de ongebakken cheesecake licht en luchtiger is. Meer zoals mousse.

Voor de ovenversie meng je de kaas, eieren en andere ingrediënten. Daarbij is het meestal de kunst om zo weinig mogelijk lucht in het beslag te krijgen. In ongebakken cheesecakes, spatel je voor de luchtigheid juist geklopte slagroom door het mengsel. De lucht geeft deze no bake cheesecake dus een luchtige textuur. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de variëteiten per werelddeel of land!

cheesecakes met vruchtensaus

 

cheesecakes met vruchtensaus

Zo maak je deze cheesecakes met vruchtensaus

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


cheesecakes met vruchtensaus

Cheesecakes met vruchtensaus

door Anna-Karina van Denderen
Voor deze kostelijke cheesecakes met vruchtensaus gebruik je ook twee eiwitten, een uitstekend recept dus voor als je eiwitten over hebt!

Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 209

5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Nagerecht - Toetje - Dessert, Tussendoortje (zoet)
Keuken: Amerikaans N/Z
Trefwoord: gebak zoet, koek en snoep
Voorbereiden: 10 min
Koken: 35 min
Afkoelen: 10 min
Totale tijd: 55 min

Voedingswaarden

2,6 gram koolhydraten per stuk
Koolhydraten 2.6 g

Uit recept

8 stuks

Ingrediënten

Cheesecakes
Saus
Serveren

Bereiden

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet 8 holtes van een muffinblik in. Of gebruik extra ingevette siliconen inzetvormpjes.
Cheesecakes
  • Klop de eiwitten los met een vork, niet te schuimig. Haal het merg uit de vanillepeul en meng met ricotta, roomkaas, het geklopte eiwit, zoetstof en een snufje zout tot een egale massa. Proef od het zoet genoeg is. Denk eraan: sommige zoetstoffen verliezen zoetkracht tijdens het bakken.
  • Vul de vormpjes tot ongeveer de helft, strijk de bovenkant een beetje plat. Bak de cheesecakes 30 minuten of tot ze lichtbruin beginnen te kleuren. Zet de oven uit. Laat ze met de deur op een kier 10 minuten in de oven staan. Ja, ze zakken weer in. Haal ze uit de vormpjes en laat vervolgens verder afkoelen op een rooster.
    cheesecakes met vruchtensaus
Saus
  • Verwarm het fruit op laag vuur, voeg klein beetje water toe (1-2 tl). Laat zachtjes koken tot de vruchten zacht zijn. Wrijf de saus desgewenst door een zeef om een mooie gladde saus te krijgen.
Serveren
  • Serveer de saus warm of koud bij de afgekoelde cheesecakes en garneer met vers fruit. 2 per persoon is wel een mooie hoeveelheid voor een toetje. De cheesecakes zijn ook lekker met koolhydraatarme lemon curd en slagroom.
Tip
  • Overgebleven vruchtenpulp koel bewaren, dat smaakt morgen weer heerlijk door de yoghurt.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 126 keer, 5 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 reacties op “Cheesecakes met vruchtensaus”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like