Cheesecakes met vruchtensaus

cheesecakes met vruchtensaus

In de cakejes voor deze koolhydraatarme cheesecakes met vruchtensaus gebruik je naast ricotta ook twee eiwitten. Het is dus een uitstekend recept voor als je eiwitten over hebt. Bijvoorbeeld van de asperges met hollandaisesaus. Het is een werkje van niks eigenlijk om de cheesecakes te maken. Ingrediënten mengen, bakken en af laten koelen. Terwijl de cakejes bakken maak je de vruchtensaus. Eveneens heel simpel. Je maakt 8 stuks en ze bevatten 2.69 gram koolhydraten per stuk. Eerlijk gezegd vond ik het nog het moeilijkst om de cheesecake te laten afkoelen, als je begrijpt wat ik bedoel… 

Originele cheesecake

Cheesecake is een zoet dessert, vaak bestaande uit één of meer lagen. De belangrijkste en dikste laag bestaat uit een mengsel van zachte, verse kaas (roomkaas of ricotta ), eieren en suiker zoetstof. Als er een onderlaag is, wordt die vaak gemaakt van geplette koekjes, crackers of biscuit. Cheesecake is meestal gezoet en verder op smaak gebracht of gegarneerd met fruit, slagroom, noten, koekjes, vruchtensaus en/of chocoladesiroop. Net als bij onze cheesecakes met vruchtensaus dus.

To bake or to no bake…?

In de Amerikaanse keuken zijn ze stapeldol op cheesecakes. Traditioneel natuurlijk met een verkruimelde koekjes bodem. Qua cheesecake zijn er om te beginnen bake versies, die in de oven worden gebakken zoals deze. en de zogenaamde no bake versies, die je zonder oven maakt. Gebakken of ongebakken merk je vooral aan de totaal verschillende textuur. Cheesecake uit de oven is dicht en fluweelzacht van smaak meer taart-achtig, terwijl de ongebakken cheesecake licht en luchtiger is. Meer zoals mousse.

Voor de ovenversie meng je de kaas, eieren en andere ingrediënten. Daarbij is het meestal de kunst om zo weinig mogelijk lucht in het beslag te krijgen. In ongebakken cheesecakes, spatel je voor de luchtigheid juist geklopte slagroom door het mengsel. De lucht geeft deze no bake cheesecake dus een luchtige textuur. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de variëteiten per werelddeel of land!

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

cheesecakes met vruchtensaus
cheesecakes met vruchtensaus

Zo maak je deze cheesecakes met vruchtensaus

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl?
Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


cheesecakes met vruchtensaus

Cheesecakes met vruchtensaus

Voor deze kostelijke cheesecakes met vruchtensaus gebruik je ook twee eiwitten, een uitstekend recept dus voor als je eiwitten over hebt!
5 van 1 stem

Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 209

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 35 min
Afkoelen 10 min
Totale tijd 55 min

Voedingswaarde

Per stuk
kcal 75.74 koolhydraten 2.69 geiwitten 3.4 gvetten 5.35 gvezels 0.19 g
Hoeveelheid (aan te passen)8 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Cheesecakes

Saus

Serveren

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet 8 holtes van een muffinblik in. Of gebruik extra ingevette siliconen inzetvormpjes.

Cheesecakes

  • Klop de eiwitten los met een vork, niet te schuimig. Haal het merg uit de vanillepeul en meng met ricotta, roomkaas, het geklopte eiwit, zoetstof en een snufje zout tot een egale massa. Proef od het zoet genoeg is. Denk eraan: sommige zoetstoffen verliezen zoetkracht tijdens het bakken.
  • Vul de vormpjes tot ongeveer de helft, strijk de bovenkant een beetje plat. Bak de cheesecakes 30 minuten of tot ze lichtbruin beginnen te kleuren. Zet de oven uit. Laat ze met de deur op een kier 10 minuten in de oven staan. Ja, ze zakken weer in. Haal ze uit de vormpjes en laat vervolgens verder afkoelen op een rooster.
    cheesecakes met vruchtensaus

Saus

  • Verwarm het fruit op laag vuur, voeg klein beetje water toe (1-2 tl). Laat zachtjes koken tot de vruchten zacht zijn. Wrijf de saus desgewenst door een zeef om een mooie gladde saus te krijgen.

Serveren

  • Serveer de saus warm of koud bij de afgekoelde cheesecakes en garneer met vers fruit. 2 per persoon is wel een mooie hoeveelheid voor een toetje. De cheesecakes zijn ook lekker met koolhydraatarme lemon curd en slagroom.

Tip

  • Overgebleven vruchtenpulp koel bewaren, dat smaakt morgen weer heerlijk door de yoghurt.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

(die eerste is koolhydraatarm kookboek van het jaar 2021)

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:



14 gedachten over “Cheesecakes met vruchtensaus”

  1. ohh heerlijk maar kan ik ipv de ricotta ook mascarpone -roomkaas of creme fraiche kunnen nemen ? dat heb ik allemaal in huis

  2. zo wat lekker zeg. Heb deze gemaakt samen met de custard die hier op de site staat. Tjonge wat lekker, heb mij moeten beheersen om er niet meer te nemen. Alleen 1 foutje gemaakt, ik had teveel agar agar gebruikt want zag de saus niet binden. Nu het afgekoeld is zie ik het pas binden en heb ik een soort van gelei. Maar is het niet minder lekker om. Deze ga ik vaker maken. Pulp gebruik ik deels voor de yoghurt morgen en ga er ook paar yoghurtijsjes van maken,

  3. Wat een geweldige recepten!!!!!!

    Staan deze recepten allemaal in het kookboek of staan daar weer andere recepten in?

    1. Hoi Annette, In het boek staan ruim 120 recepten, veelal van de website. Al heb ik ze wel allemaal herschreven. Ook staan er enkele nieuwe recepten in het boek die niet op de website staan.

  4. Hoi!  Heb de cheesecake gemaakt maar wel een amandelmeel/ei/40 gr. Kokosolie/ zoetstof mengsel bodem als eerst in een siliconen taartvorm gedaan. Ca. 24 cm doorsnede. Heb 35 min. Op 180 graden gebakken. Ik heb ca. 100 gram bosvruchten (diepvries) met klein beetje water en zoetstof en 2 blaadjes gelatine als topping. Is lekkere en goed vullende taart geworden. Denk voor wel 8-10 personen.

    1. Klinkt ook heel lekker! Wist je dat vegetariërs meestal geen gelatine gebruiken? Dat is namelijk van botten gemaakt. Hoewel ik niet echt vegetariër ben neem ik zelf altijd andere middelen. Johannesbroodpitmeel en arrowroot bijvoorbeeld.

  5. Ja hoor, ook dit is weer een super recept! Lekker! Volgende keer doe ik erg geen zoetstof meer in. De ricotta is al wat zoetig en het fruit zelf is ook zoet genoeg. Wat geroosterde kokos en amandelschaafsel erover: hmmm! Dank je weer!

  6. Marion van Voorst

    Vorige week gemaakt voor onze gasten: groot succes. Ik zat wel even te aarzelen of hoe lang je de eiwitten dan moet kloppen.

    Twee op je bord met van die lekkere saus geeft bovendien een klein beetje decadent gevoel: ook wel eens leuk!

    1. Ik heb er even bijgezet “ongeveer 30 seconden”. Het gaat er maar om dat je geen hele stukken eiwit in je taart hebt. Verse eieren kunnen nog wel eens een vrij stug eiwit rond het geel hebben. Mooi dat het gesmaakt heeft!

  7. Ik heb geen ricotta in huis, kan ik er ook mascarpone voor in de plaats nemen?
    het ziet er overigens heerlijk uit
    groetjes Coby

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven