cheesecakes met vruchtensaus

Cheesecakes met vruchtensaus

In de cakejes voor deze kostelijke cheesecakes met vruchtensaus gebruik je naast ricotta ook twee eiwitten. Het is dus een uitstekend recept voor als je eiwitten over hebt, van de asperges met hollandaisesaus van gisteren bijvoorbeeld. Het is een werkje van niks eigenlijk om de cheesecakes te maken, ingrediënten door elkaar roeren, bakken en af laten koelen. Terwijl de cakejes bakken maak je de vruchtensaus, al even makkelijk. Eerlijk gezegd vond ik het nog het moeilijkst om de cheesecake te laten afkoelen, als je begrijpt wat ik bedoel.

 

Originele cheesecake
Cheesecake is een zoet dessert, vaak bestaande uit één of meer lagen. De belangrijkste en dikste laag bestaat uit een mengsel van zachte, verse kaas (roomkaas of ricotta ), eieren en suiker zoetmiddel. Als er een onderlaag is, wordt die vaak gemaakt van geplette koekjes, crackers of biscuit. Cheesecake is meestal gezoet en verder op smaak gebracht of gegarneerd met fruit, slagroom, noten, koekjes, vruchtensaus en/of chocoladesiroop.

cheesecakes met vruchtensaus

To bake or to no bake… that’s the question
In de Amerikaanse keuken zijn ze stapeldol op cheesecakes. Traditioneel natuurlijk met een verkruimelde koekjes bodem. Qua cheesecake zijn er om te beginnen bake versies, die in de oven worden gebakken zoals deze. en de zogenaamde no bake versies, die je zonder oven maakt. Gebakken of ongebakken merk je vooral aan de totaal verschillende textuur. Cheesecake uit de oven is dicht en fluweelzacht van smaak meer taart-achtig, terwijl de ongebakken cheesecake licht en luchtiger is, zoals meer zoals mousse Voor de ovenversie meng je de kaas, eieren en andere ingrediënten waarbij je het meestal de kunst is zo weinig mogelijk lucht in het beslag te krijgen. In ongebakken cheesecakes, meng je de kaas met andere ingrediënten en als laatste spatel je de geklopte slagroom door het mengsel. De lucht in de slagroom geeft deze cheesecake een veel luchtiger textuur. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de variëteiten per werelddeel of land!

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze cheesecakes met vruchtensaus

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Cheesecakes met vruchtensaus

cheesecakes met vruchtensaus

Door Anna-Karina Geplaatst mei 26, 2016

  • Aantal of hoeveelheid: 8 stuks
  • Koolhydraten: 2,6 gr. per stuk 5,2 gr. per portie (8 stuks uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 35 minuten
  • Klaar in: 1 uur 45 minuten

Voor deze kostelijke cheesecakes met vruchtensaus gebruik je ook twee eiwitten, een uitstekend recept dus voor als je eiwitten over hebt!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden en vet 8 holtes van een muffinblik in met boter of kokosolie. Ik gebruikte ingevette siliconen inzetvormpjes. (Xenos)
  2. CHEESECAKES
    Klop de eiwitten in ong. 30 seconden los, niet heel erg schuimig, met een vork. Roer de ricotta even los met vanille. Roer ricotta, roomkaas, eiwit en zoetmiddel tot een egale massa. Proef en voeg nog wat zoetmiddel toe als je wilt, denk eraan: sommige zoetstoffen verliezen zoetkracht tijdens het bakken. Vul de vormpjes tot ongeveer de helft, strijk de bovenkant een beetje plat. Bak de cheesecakes in 25-35 minuten mooi lichtbruin. Doe de oven uit, zet de ovendeur op een kiertje en laat de cheesecakes zo 10 min. afkoelen. (Ja, ze zakken weer in) Haal ze dan uit de vormpjes en laat verder afkoelen op een rooster.
  3. VRUCHTENSAUS
    Verwarm het fruit op laag vuur met een of twee theelepels water. Laat het zachtjes koken tot de vruchten zacht zijn. Doe er een snufje agar agar bij als je een meer jelly-achtige saus wilt. Wrijf de saus nog door een zeef om een mooie gladde saus te krijgen. Overgebleven vruchtenpulp koel bewaren, dat smaakt morgen weer heerlijk door de yoghurt.
  4. Serveer de saus warm of koud bij de afgekoelde cheesecakes en garneer met vers fruit en eventueel wat gehakte noten. 2 per persoon is wel een mooie hoeveelheid voor een toetje. De cheesecakes zijn ook lekker met koolhydraatarme lemon curd en slagroom.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 gedachten over “Cheesecakes met vruchtensaus”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

316 Shares
Share248
Pin68
Tweet