Cheesecakes met vruchtensaus

cheesecakes met vruchtensaus

In de cakejes voor deze koolhydraatarme cheesecakes met vruchtensaus gebruik je naast ricotta ook twee eiwitten. Het is dus een uitstekend recept voor als je eiwitten over hebt. Bijvoorbeeld van de asperges met hollandaisesaus. Het is een werkje van niks eigenlijk om de cheesecakes te maken. Ingrediënten mengen, bakken en af laten koelen. Terwijl de cakejes bakken maak je de vruchtensaus. Eveneens heel simpel. je maakt 8 stuks en ze bevatten 2.69 gram koolhydraten per stuk. Eerlijk gezegd vond ik het nog het moeilijkst om de cheesecake te laten afkoelen, als je begrijpt wat ik bedoel… 

Originele cheesecake

Cheesecake is een zoet dessert, vaak bestaande uit één of meer lagen. De belangrijkste en dikste laag bestaat uit een mengsel van zachte, verse kaas (roomkaas of ricotta ), eieren en suiker zoetstof. Als er een onderlaag is, wordt die vaak gemaakt van geplette koekjes, crackers of biscuit. Cheesecake is meestal gezoet en verder op smaak gebracht of gegarneerd met fruit, slagroom, noten, koekjes, vruchtensaus en/of chocoladesiroop. Net als bij onze cheesecakes met vruchtensaus dus.

To bake or to no bake…?

In de Amerikaanse keuken zijn ze stapeldol op cheesecakes. Traditioneel natuurlijk met een verkruimelde koekjes bodem. Qua cheesecake zijn er om te beginnen bake versies, die in de oven worden gebakken zoals deze. en de zogenaamde no bake versies, die je zonder oven maakt. Gebakken of ongebakken merk je vooral aan de totaal verschillende textuur. Cheesecake uit de oven is dicht en fluweelzacht van smaak meer taart-achtig, terwijl de ongebakken cheesecake licht en luchtiger is. Meer zoals mousse.

Voor de ovenversie meng je de kaas, eieren en andere ingrediënten. Daarbij is het meestal de kunst om zo weinig mogelijk lucht in het beslag te krijgen. In ongebakken cheesecakes, spatel je voor de luchtigheid juist geklopte slagroom door het mengsel. De lucht geeft deze no bake cheesecake dus een luchtige textuur. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de variëteiten per werelddeel of land!


♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker of bekijk deze suggesties:

cheesecakes met vruchtensaus
cheesecakes met vruchtensaus

Zo maak je deze cheesecakes met vruchtensaus

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


Cheesecakes met vruchtensaus

cheesecakes met vruchtensaus
Door: Anna-Karina van Denderen
Voor deze kostelijke cheesecakes met vruchtensaus gebruik je ook twee eiwitten, een uitstekend recept dus voor als je eiwitten over hebt!

Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 209

5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 35 min
Afkoelen 10 min
Totale tijd 55 min

Voedingswaarde

Per stuk
calorieën 75.74 kcalkoolhydraten 2.69 geiwitten 3.4 gvetten 5.35 gvezels 0.19 g
Hoeveelheid (aan te passen)8 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Cheesecakes

Saus

Serveren

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet 8 holtes van een muffinblik in. Of gebruik extra ingevette siliconen inzetvormpjes.

Cheesecakes

  • Klop de eiwitten los met een vork, niet te schuimig. Haal het merg uit de vanillepeul en meng met ricotta, roomkaas, het geklopte eiwit, zoetstof en een snufje zout tot een egale massa. Proef od het zoet genoeg is. Denk eraan: sommige zoetstoffen verliezen zoetkracht tijdens het bakken.
  • Vul de vormpjes tot ongeveer de helft, strijk de bovenkant een beetje plat. Bak de cheesecakes 30 minuten of tot ze lichtbruin beginnen te kleuren. Zet de oven uit. Laat ze met de deur op een kier 10 minuten in de oven staan. Ja, ze zakken weer in. Haal ze uit de vormpjes en laat vervolgens verder afkoelen op een rooster.
    cheesecakes met vruchtensaus

Saus

  • Verwarm het fruit op laag vuur, voeg klein beetje water toe (1-2 tl). Laat zachtjes koken tot de vruchten zacht zijn. Wrijf de saus desgewenst door een zeef om een mooie gladde saus te krijgen.

Serveren

  • Serveer de saus warm of koud bij de afgekoelde cheesecakes en garneer met vers fruit. 2 per persoon is wel een mooie hoeveelheid voor een toetje. De cheesecakes zijn ook lekker met koolhydraatarme lemon curd en slagroom.

Tip

  • Overgebleven vruchtenpulp koel bewaren, dat smaakt morgen weer heerlijk door de yoghurt.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme, keto recepten


Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de keto kookboeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!



Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties