cheesecake met passievrucht

Cheesecake met passievrucht

Met deze cheesecake met passievrucht sluit je elk feestelijk diner heerlijk licht en fris af. Dat is prettig want bomvol van tafel rollen… daar krijg ik eigenlijk altijd spijt van. En zeg nu zelf, wie is er niet dol op een zacht en lekker dessert? Hoewel Anna-Karina altijd meer van de kaasplankjes was, houd ze tegenwoordig echt enorm van cheesecake toetjes. Het stevige laagje van deze roomboterkoekjes onderin en dat licht zoutige van de roomkaas met frisse citroen en passievrucht is zó tof! Dat kun je met een gerust hart aan iedereen serveren en het goede nieuws is, dit fraaie nagerecht is ook nog eens heel eenvoudig om (vooraf) te maken. Als dat geen dubbele WIN is?!

Passievruchten

Mijn favoriete fruit in december is stiekem de passievrucht. En verwerkt in deze cheesecake met passievrucht vind ik ‘m echt onweerstaanbaar lekker. Passievruchten, ook wel markieza of maracujá genoemd, zijn vruchten afkomstig van passiebloemen. De eetbare vruchten worden op grotere schaal gekweekt. Er zijn verschillende soorten met lekkere, eetbare vruchten. In Nederland kennen en eten we vooral de paarse passievrucht of paarse granadilla.

TIP: Mocht je geen verse passievrucht kunnen bemachtigen, dan zijn er tegenwoordig ook blokjes ingevroren passievrucht te koop bij de grootgrutters. Ideaal voor noodgevallen, de diepvriespassievrucht is wat wateriger dan verse passievruchtenpulp. Maar je zou dat kunnen ondervangen door de de diepvriespassievrucht  een beetje te binden met agar agar of gelatine, dat staat wel mooier.

Passiebloemen!

Passiebloemen

Mooi hè? Dat is een plaatje van rijkbloeiende adoptie passiebloem in onze tuin. Wat een genot was dat afgelopen zomer! Die plant ging maar door met bloemen maken, zie je al die knoppen? Eigenlijk leeft heeft hij (zij?) in de tuin van de buren maar kruipt, tussen de latjes van de schutting door, naar onze kant. Logisch want aan onze kant van de scheiding vindt de plant een lekker zonnetje. En wij zijn er natuurlijk blij mee en koesteren de plant.

Af en toe stuurden we de buren een fotootje zodat ze de ontwikkelingen van hun bezit konden volgen. Er zat op een gegeven moment zelfs een heuse vrucht aan, spannend! Maar helaas bleek bij naspeuring dat de tuinplant niet echt lekkere vruchten geeft. Ze zijn eetbaar, maar schijnen naar niks te smaken. Ik heb het dan ook niet geprobeerd…

NB: dit recept verscheen ook in ons 1e kookboek Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm op blz. 211.

 cheesecake met passievrucht

cheesecake met passievrucht

Ook lekker:

Zo maak je Cheesecake met passievrucht

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Cheesecake met passievrucht


cheesecake met passievrucht

Door Hans van Deelen Geplaatst november 28, 2019

  • Aantal of hoeveelheid: 4 porties
  • Koolhydraten: 4 gr khd pp (4 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 30 minuten

Met deze cheesecake met passievrucht sluit je elk diner feestelijk, licht en fris af. Koek onderin, zoutige roomkaas en frisse citroen en passievrucht, tof!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Wij gebruikten onze eigen koolhydraatarme roomboterkoekjes < recept *klik*. Verkruimel 120 gram roomboterkoekjes en meng ze met de gesmolten boter. Verdeel de koek over 4 glaasjes, druk lichtjes aan en laat 20 minuten opstijven in de koelkast, of in de diepvries als je haast hebt.
  2. Meng ondertussen roomkaas met de Griekse yoghurt en citroensap glad en luchtig. Proef en voeg naar smaak een paar druppels zoetstof toe. Verdeel het roomkaasmengsel over de koek. Zet koel weg tot gebruik.
  3. Top elk glas cheesecake vlak voor het serveren met het vruchtvlees van een halve passievrucht.
  4. TIP: Mocht je geen verse passievrucht kunnen bemachtigen, dan zijn er tegenwoordig ook blokjes ingevroren passievrucht te koop bij de grootgrutters. Ideaal voor noodgevallen, de diepvriespassievrucht is wat wateriger dan verse passievruchtenpulp. Maar je zou dat kunnen ondervangen door de de diepvriespassievrucht een beetje te binden met agar agar of gelatine, dat staat wel mooier.

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

82 Shares
Share45
Pin37
Tweet