Cheesecake met passievrucht

cheesecake met passievrucht

Met deze cheesecake met passievrucht sluit je elk feestelijk diner heerlijk licht en fris af. Dat is prettig want bomvol van tafel rollen… daar krijg ik eigenlijk altijd spijt van. En zeg nu zelf, wie is er niet dol op een zacht en lekker dessert? Hoewel Anna-Karina altijd meer van de kaasplankjes was, houd ze tegenwoordig echt enorm van cheesecake toetjes. Het stevige laagje van deze roomboterkoekjes onderin en dat licht zoutige van de roomkaas met frisse citroen en passievrucht is zó tof! Dat kun je met een gerust hart aan iedereen serveren en het goede nieuws is, dit fraaie nagerecht is ook nog eens heel eenvoudig om (vooraf) te maken en bevat 4.55 gram koolhydraten per portie. Als dat geen dubbele WIN is?!

Passievruchten

Mijn favoriete fruit in december is stiekem de passievrucht. En verwerkt in deze cheesecake met passievrucht vind ik ‘m echt onweerstaanbaar lekker. Passievruchten, ook wel markieza of maracujá genoemd, zijn vruchten afkomstig van passiebloemen. De eetbare vruchten worden op grotere schaal gekweekt. Er zijn verschillende soorten met lekkere, eetbare vruchten. In Nederland kennen en eten we vooral de paarse passievrucht of paarse granadilla.

TIP: Mocht je geen verse passievrucht kunnen bemachtigen, dan zijn er tegenwoordig ook blokjes ingevroren passievrucht te koop bij de grootgrutters. Ideaal voor noodgevallen, de diepvriespassievrucht is wat wateriger dan verse passievruchtenpulp. Maar je zou dat kunnen ondervangen door de de diepvriespassievrucht  een beetje te binden met agar agar of gelatine, dat staat wel mooier.

Passiebloemen!

Mooi hè? Dat is een plaatje van rijkbloeiende adoptie passiebloem in onze tuin. Wat een genot was dat afgelopen zomer! Die plant ging maar door met bloemen maken, zie je al die knoppen? Eigenlijk leeft heeft hij (zij?) in de tuin van de buren maar kruipt, tussen de latjes van de schutting door, naar onze kant. Logisch want aan onze kant van de scheiding vindt de plant een lekker zonnetje. En wij zijn er natuurlijk blij mee en koesteren de plant.

Af en toe stuurden we de buren een fotootje zodat ze de ontwikkelingen van hun bezit konden volgen. Er zat op een gegeven moment zelfs een heuse vrucht aan, spannend! Maar helaas bleek bij naspeuring dat de tuinplant niet echt lekkere vruchten geeft. Ze zijn eetbaar, maar schijnen naar niks te smaken. Ik heb het dan ook niet geprobeerd…

NB: dit recept verscheen ook in ons 1e kookboek Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm op blz. 211.

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

cheesecake met passievrucht

cheesecake met passievrucht

Zo maak je Cheesecake met passievrucht

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Interessant? Deel gerust!


cheesecake met passievrucht

Cheesecake met passievrucht

Met deze cheesecake met passievrucht sluit je elk diner feestelijk, licht en fris af. Koek onderin, zoutige roomkaas en frisse citroen en passievrucht, tof!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 min
Opstijven 20 min
Totale tijd 30 min

Voedingswaarde

Per portie
kcal 464.68 koolhydraten 4.55 geiwitten 8.5 gvetten 45.3 gvezels 1.7 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Zuivellaag

Topping

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

Roomboterkoekjes, volgens dit recept

  • Verkruimel 4 roomboterkoekjes en meng ze met de gesmolten boter. Verdeel de koek over 4 glaasjes, druk lichtjes aan en laat 20 minuten opstijven in de koelkast, of in de diepvries als je echt haast hebt.

Zuivellaag

  • Meng ondertussen roomkaas met de Griekse yoghurt en citroensap glad en luchtig. Proef en voeg naar smaak een paar druppels zoetstof toe. Verdeel het roomkaasmengsel over de koek. Zet koel weg tot gebruik.
  • Top elk glas cheesecake vlak voor het serveren met het vruchtvlees van een ½ passievrucht.

Tip

  • Mocht je geen verse passievrucht kunnen bemachtigen, dan zijn er tegenwoordig ook blokjes ingevroren passievrucht te koop bij de grootgrutters. Ideaal voor noodgevallen, de diepvriespassievrucht is wat wateriger dan verse passievruchtenpulp. Maar je zou dat kunnen ondervangen door de de diepvriespassievrucht een beetje te binden met agar agar of gelatine, dat staat wel mooier.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


Scroll naar top