Door toevoegen van citroensap en limoenblad, verkrijgbaar bij de toko, krijgt deze koolhydraatarme champignonsoep voor hartendieven ♡♡ een wel heel bijzondere smaak. Vanwege een romantische bui (na zoveel jaar ;-)) dus ter ere van de liefde snijd ik de champignons in hartjes. Dat laatste hoeft natuurlijk niet per se… Al met al is het een heerlijke, frisse ‘doorkijk’ champignonsoep voor hartendieven ♡ geworden! Makkelijk te maken zoals jullie van ons gewend zijn. En het bevat nauwelijks koolhydraten! Eén portie blijft namelijk steken op 1.2 gram koolhydraten. Ook dat is mooi ♡♡. Overigens kun je de soep uitstekend van tevoren maken. Laat het limoenblad er dan nog even inzitten, dat wordt alleen maar lekkerder.
Limoenblad?
In dit gerecht gebruik ik limoenblad ook wel kafferlimoenblad, citroenblad, djeroek poeroet (Indonesië) of bai makrut (Thailand) genoemd. Het is het donkergroene, glanzende blad van de Kaffir limoen, een struik uit zuidoost Azië. De blaadjes groeien altijd met zijn tweetjes, als een tandem aan de takken, dat leek me voor deze ? champignonsoep ? helemaal extra toepasselijk.
De blaadjes ruiken en smaken heel duidelijk naar frisse limoen. Zodra je de blaadjes bij de soep doet ruik je het al. Net als bij laurierblaadjes eet je ze niet op maar haal je de blaadjes voor het opdienen van de champignonsoep voor hartendieven ♡♡ er uit. Mocht je limoenblad niet kunnen bemachtigen, gebruik dan citroen- of limoenschil (alleen het geel het wit is bitter!) of een stengel citroengras.
Er staan genoeg koolhydraatarme/keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je de koolhydraatarme champignonsoep voor hartendieven
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Champignonsoep voor hartendieven ♡♡
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 200 g kastanjechampignons, of een mix met oesterzwammen
- 2 bosui, in ringen
- klontje roomboter
- citroensap, van een ½ naar smaak
- 3 blaadjes limoenblad, gedroogd of diepvries Toko
- 1 l bospaddenstoelenbouillon, of in combinatie met groentebouillon
- peper, naar smaak
- 1 takje platte peterselie
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Veeg de kastanjechampigons schoon met een borsteltje of met keukenpapier.
Valentijnversie
- Snijd uit de hele champignons eerst met een vormpje hartjes. De restjes kan je makkelijk gebruiken in een ander gerecht.
Of de gewone
- Snijd de champignons in plakken.
- Bak de kastanjechampignons in een beetje boter ongeveer 2 minuten. Voeg de ringetjes bosui, citroensap, 2-3 blaadjes limoenblad en bouillon toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten heel zachtjes koken.
- Verwijder de limoenblaadjes en verdeel de soep over kommen of borden. Garneer tot slot met een beetje fijngeknipte (platte) peterselie.
- Een geurig en heerlijk fris champignonsoepje voor hartendieven ♡♡ .
- NB: Mocht je geen limoenblad kunnen bemachtigen, gebruik dan citroen- of limoenschil (alleen het geel, want het wit is bitter!) of een stengel citroengras.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet