champignonsoep voor ♡ hartendieven

Champignonsoep ♡ voor hartendieven

Door toevoegen van citroensap en limoenblad, verkrijgbaar bij de toko, krijgt deze champignonsoep voor ? hartendieven een wel heel bijzondere smaak. Vanwege een romantische bui (na zoveel jaar ;-)) én ter ere van Valentijnsdag sneed ik de champignons in hartjes. Dat laatste hoeft natuurlijk niet per se… Al met al is het een heerlijke, frisse ‘doorkijk’ champignonsoep voor ? hartendieven geworden! Makkelijk te maken zoals jullie van ons gewend zijn. Overigens kun je de soep uitstekend van tevoren klaarmaken, laat het limoenblad er dan nog even inzitten, dat wordt alleen maar lekkerder.

Limoenblad?

In dit gerecht gebruik ik limoenblad ook wel kafferlimoenblad, citroenblad, daun djeroek poeroet (Indonesië) of bai makrut (Thailand) genoemd. Het is het donkergroene, glanzende blad van de Kaffir limoen, een struik uit zuidoost Azië. De blaadjes groeien altijd met zijn tweetjes, als een tandem aan de takken, dat leek me voor deze ? champignonsoep ? helemaal extra toepasselijk.

De blaadjes ruiken en smaken heel duidelijk naar frisse limoen. Zodra je de blaadjes bij de soep doet ruik je het al. Net als bij laurierblaadjes eet je ze niet op maar haal je de blaadjes voor het opdienen er uit. Mocht je limoenblad niet kunnen bemachtigen, gebruik dan citroen- of limoenschil (alleen het geel het wit is bitter!) of een stengel citroengras. 

champignonsoep voor ? hartendieven

 

 

Zo maak je de champignonsoep voor ? hartendieven

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

champignonsoep voor ♡ hartendieven

Champignonsoep ♡ voor hartendieven

door Anna-Karina van Denderen
Citroensap en limoenblad geven deze champignonsoep voor ♡ hartendieven een wel heel bijzondere smaak. Vanwege een romantische bui (na zoveel jaar ;-)) én ter ere van Valentijnsdag sneed ik de champignons in hartjes. Dat laatste hoeft natuurlijk niet per se…
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Soep, Tussendoortje (hartig), Voorgerecht
Keuken: Amerikaans N/Z, Europees
Trefwoord: knutselen in de keuken
Voorbereiden: 10 min
Koken: 10 min
Totale tijd: 20 min

Voedingswaarden

1,2 gram koolhydraten per portie

Uit recept

4 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Veeg de kastanjechampigons schoon met een borsteltje of met keukenpapier.
Valentijnversie
  • Snijd uit de hele champignons eerst met een vormpje hartjes. De restjes kan je makkelijk gebruiken in een ander gerecht.
Of de gewone
  • Snijd de champignons in plakken.
  • Bak de kastanjechampignons in een beetje boter ongeveer 2 minuten. Voeg de ringetjes bosui, citroensap, 2-3 blaadjes limoenblad en bouillon toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten heel zachtjes koken.
  • Verwijder de limoenblaadjes en verdeel de soep over kommen of borden. Garneer tot slot met een beetje fijngeknipte (platte) peterselie.
  • Een geurig en heerlijk fris champignonsoepje ♡ voor hartendieven.
  • NB: Mocht je geen limoenblad kunnen bemachtigen, gebruik dan citroen- of limoenschil (alleen het geel, want het wit is bitter!) of een stengel citroengras. 

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

 

(Gezien 66 keer, 2 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 reacties op “Champignonsoep ♡ voor hartendieven”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like