champignonsoep voor ♡ hartendieven

Champignonsoep voor hartendieven ♡ ♡

Door toevoegen van citroensap en limoenblad, verkrijgbaar bij de toko, krijgt deze koolhydraatarme  champignonsoep voor hartendieven ♡♡ een wel heel bijzondere smaak. Vanwege een romantische bui (na zoveel jaar ;-)) dus ter ere van de  liefde snijd ik de champignons in hartjes. Dat laatste hoeft natuurlijk niet per se… Al met al is het een heerlijke, frisse ‘doorkijk’ champignonsoep voor hartendieven ♡ geworden! Makkelijk te maken zoals jullie van ons gewend zijn. En het bevat nauwelijks koolhydraten! Eén portie blijft namelijk steken op 1.2 gram koolhydraten. Ook dat is mooi ♡♡. Overigens kun je de soep uitstekend van tevoren maken. Laat het limoenblad er dan nog even inzitten, dat wordt alleen maar lekkerder.

Advertentie

Limoenblad?

In dit gerecht gebruik ik limoenblad ook wel kafferlimoenblad, citroenblad,  djeroek poeroet (Indonesië) of bai makrut (Thailand) genoemd. Het is het donkergroene, glanzende blad van de Kaffir limoen, een struik uit zuidoost Azië. De blaadjes groeien altijd met zijn tweetjes, als een tandem aan de takken, dat leek me voor deze ? champignonsoep ? helemaal extra toepasselijk.

De blaadjes ruiken en smaken heel duidelijk naar frisse limoen. Zodra je de blaadjes bij de soep doet ruik je het al. Net als bij laurierblaadjes eet je ze niet op maar haal je de blaadjes voor het opdienen van de champignonsoep voor hartendieven ♡♡ er uit. Mocht je limoenblad niet kunnen bemachtigen, gebruik dan citroen- of limoenschil (alleen het geel het wit is bitter!) of een stengel citroengras. 


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

champignonsoep voor ♡ hartendieven

Zo maak je de koolhydraatarme champignonsoep voor hartendieven

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

champignonsoep voor ♡ hartendieven

Champignonsoep voor hartendieven ♡♡

Citroensap en limoenblad geven deze champignonsoep voor hartendieven ♡♡ een wel heel bijzondere smaak. Vanwege een romantische bui (na zoveel jaar ;-)) én ter ere van Valentijnsdag sneed ik de champignons in hartjes. Dat laatste hoeft natuurlijk niet per se…
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 46.9 koolhydraten 1.2 geiwitten 1.02 gvetten 4 gvezels 0.6 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Veeg de kastanjechampigons schoon met een borsteltje of met keukenpapier.

Valentijnversie

  • Snijd uit de hele champignons eerst met een vormpje hartjes. De restjes kan je makkelijk gebruiken in een ander gerecht.
    champignonsoep

Of de gewone

  • Snijd de champignons in plakken.
  • Bak de kastanjechampignons in een beetje boter ongeveer 2 minuten. Voeg de ringetjes bosui, citroensap, 2-3 blaadjes limoenblad en bouillon toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten heel zachtjes koken.
  • Verwijder de limoenblaadjes en verdeel de soep over kommen of borden. Garneer tot slot met een beetje fijngeknipte (platte) peterselie.
  • Een geurig en heerlijk fris champignonsoepje voor hartendieven ♡♡ .
  • NB: Mocht je geen limoenblad kunnen bemachtigen, gebruik dan citroen- of limoenschil (alleen het geel, want het wit is bitter!) of een stengel citroengras. 

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmreceptScroll naar boven