champignonsoep

Champignonsoep ♡ voor hartendieven

Door toevoegen van citroensap en limoenblad krijgt deze champignonsoep  ? een wel heel bijzondere smaak. Vanwege een romantische bui ??? en ter ere van Valentijnsdag sneed ik de champignons eerst nog even in hartjes, maar dat hoeft natuurlijk niet perse… Al met al is het een heerlijk frisse ‘doorkijk’ champignonsoep ? voor hartendieven geworden! Makkelijk te maken zoals jullie van me gewend zijn en je kunt de soep uitstekend van tevoren klaarmaken, laat het limoenblad er dan inzitten, dat is alleen maar lekkerder.

champignonsoepLimoenblad
In dit gerecht gebruik ik (gedroogd) limoenblad* ook wel kafferlimoenblad, citroenblad, daun djeroek poeroet (Indonesië) of bai makrut (Thailand) genoemd. Het is het donkergroene, glanzende blad van de Kaffir limoen, een struik uit zuidoost Azië. De blaadjes groeien altijd met zijn tweetjes, als een tandem aan de takken, dat leek me voor deze hartendievensoep extra toepasselijk. De blaadjes ruiken en smaken heel duidelijk naar frisse limoen. Zodra je de blaadjes bij de soep doet ruik je het al. Net als bij laurierblaadjes eet je ze niet op maar haal je de blaadjes voor het opdienen er uit.

*vervang dit eventueel door citroen of limoenschil (zonder het wit), ook eruit halen voor het opdienen.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de champignonsoep ? voor hartendieven

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Champignonsoep ♡ voor hartendieven


champignonsoep

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst februari 14, 2015

 • Aantal of hoeveelheid: 4
 • Koolhydraten: 1,2 gr. khd per portie (4 uit recept)
 • Voorbereiding: 10 minuten
 • Kooktijd: 10 minuten
 • Klaar in: 20 minuten

Door toevoegen van citroensap en limoenblad krijgt deze champignonsoep  ? een wel heel bijzondere smaak. Vanwege een romantische bui …

Ingrediënten

Bereiding

 1. Veeg de kastanjechampigons schoon met een borsteltje of met keukenpapier.
  VALENTIJNVERSIE
  Snijd uit de hele champignons eerst met een vormpje hartjes. (zie foto's) De restjes kan je makkelijk gebruiken in een ander gerecht.
 2. Snijd de champignons in plakken. Bak de kastanjechampignons in een beetje boter ongeveer 2 minuten, voorzichtig omscheppen. Voeg de ringetjes bosui toe en bak 1 minuut mee.
 3. Knijp een halve citroen (of limoen) erboven uit en die er 2-3 blaadjes limoenblad bij. Voeg de bouillontabletten en 1 liter water toe en roer even. Breng alles aan de kook en laat 10 minuten heel zachtjes koken.
 4. Verwijder de limoenblaadjes en verdeel de soep over kommen of borden. Garneer met een beetje fijngeknipte (platte) peterselie. Een geurig en heerlijk fris doorkijksoepje!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internetBestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 gedachten over “Champignonsoep ♡ voor hartendieven”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

102 Shares
Share2
Pin100
Tweet