Is dit nou een armzalig dieet of stiekem toch restaurantje spelen in je eigen huis? Ik vind de carpaccio van zalm echt een bijzonder smaakvolle koolhydraatarme lunch. Geschikt voor iedereen eigenlijk. Gezond met lekker veel verse sla erbij en extra avocado-olie. Mild gerookte zalm, onze eigen basisdressing en geraspte kaas Mjum. Zo’n heerlijk bordje carpaccio bevat 2.1 gram koolhydraten.
Sla
Onder de zalm ligt simpele mesclun sla, en extra komkommer en cherrytomaatjes erbij. Die avocado-olie kan ik jullie trouwens van harte aanbevelen, heel bijzondere smaak. Ik kocht de avocado olie bij Pit en Pit #nospon, niet goedkoop maar zó lekker! Een wat pittiger dressing gemaakt van blanke roomkaas met citroensap, veel knoflook en verse dille is ook heerlijk. Maak er wat lekkers van!
Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:


Zo maak je deze carpaccio van zalm
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!
Carpaccio van zalm
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 200 g gerookte zalm, dungesneden
- 100 g komkommer, ¼ met schil fijngesneden
- 60 g cherrytomaatje, 6 stuks in kwarten
- 2 takjes dille, gehakt, vers
- 50 g mesclun sla, gemengde sla, rucola, allemaal prima
- basisdressing
- avocado-olie, naar smaak
- 20 g Parmezaanse kaas, grof geschaafd
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Laat de zalm ongeveer 10 minuten op temperatuur komen, dat komt de smaak beslist ten goede!
- Snijd ondertussen de komkommer in kleine blokjes. Maak de sla schoon. Snijd de cherrytomaatjes in kwarten. Hak de dille fijn.
- Meng de basisdressing met een scheutje extra avocado olie. Schik de sla op een bord en verdeel de fijngesneden komkommer erover. Besprenkel ruim met de dressing.
- Dek de salade af met de plakjes zalm. Verdeel de kwarten cherrytomaatjes erover en rasp er grof Parmezaanse kaas op. Tot slot de vers gehakte dille.
- Nu snel genieten van dit armzalige dieet :-D. Sterkte hè?
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!
Onze 3 bestsellende kookboeken!
Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870
Kookboek bestellen?
Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com, Libris, Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.
Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com: