carpaccio van zalm

Carpaccio van zalm

Is dit nou een armzalig dieet of stiekem toch restaurantje spelen in je eigen huis? Ik vind de carpaccio van zalm echt een bijzonder smaakvolle koolhydraatarme lunch. Geschikt voor iedereen eigenlijk. Gezond met lekker veel verse sla erbij en extra avocado-olie. Mijn heer Hans kocht de basis ingrediënten voor een zalm carpaccio (Pasen-Lidl-2016). Dat is een seizoensproduct kant-en-klaar in een verpakking. De verpakking bevat zalm, een piepklein zakje Parmezaanse kaas en een zakje met dressing. Zelf zou ik dat niet zo snel kopen. Je kunt het evengoed, zo niet beter, gewoon prima zelf samenstellen. Met gewone mild gerookte zalm en je eigen dressing en geraspte kaas is het eigenlijk nog lekkerder. In beide gevallen wel met een heerlijke lading sla eronder uiteraard!

Uitbreidingen

Ik nam simpel mesclun sla, extra komkommer en cherrytomaatjes erbij. De Parmezaanse kaas die in de verpakking zat heb ik gewoon gebruikt, maar ik vind zelf schaven van een goed stuk kaas wel echt veel lekkerder. De dressing uit het zakje gebruikte ik niet, ik heb de dressing even geproefd maar vond ‘m niet zo lekker. Dus ik nam mijn eigen basisdressing met een extra scheutje avocado-olie. Die avocado-olie kan ik jullie trouwens van harte aanbevelen, heel bijzondere smaak, ik ben er verslaafd aan inmiddels. Ik kocht de avocado olie bij Pit en Pit #nospon, niet goedkoop maar zó lekker! Een wat pittiger dressing gemaakt van blanke roomkaas met citroensap, veel knoflook en verse dille is ook heerlijk. Maak er wat lekkers van!

carpaccio van zalm

carpaccio van zalm

Zo maak je deze carpaccio van zalm

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


carpaccio van zalm

Carpaccio van zalm

door Anna-Karina van Denderen
Carpaccio van zalm is een zeer smaakvolle koolhydraatarme lunch. Gezond met lekker veel verse sla erbij en extra avocado olie.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Lunch
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: vis
Voorbereiden: 10 min
Totale tijd: 10 min

Koolhydraten per hoeveelheid

2 gram koolhydraten per portie
Koolhydraten 2 g
Uit recept: 2 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Laat de zalm ongeveer 10 minuten op temperatuur komen, dat komt de smaak beslist ten goede!
  • Snijd ondertussen de komkommer in kleine blokjes. Maak de sla schoon. Snijd de cherrytomaatjes in kwarten. Hak de dille fijn.
  • Meng de basisdressing met een scheutje extra avocado olie. Schik de sla op een bord en verdeel de fijngesneden komkommer erover. Besprenkel ruim met de dressing.
  • Dek de salade af met de plakjes zalm. Verdeel de kwarten cherrytomaatjes erover en rasp er grof Parmezaanse kaas op. Tot slot de vers gehakte dille.
  • Nu snel genieten van dit armzalige dieet :-D. Sterkte hè?

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 2 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 reacties op “Carpaccio van zalm”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like