carpaccio van zalm

Carpaccio van zalm

Is dit nou een armzalig dieet of stiekem toch restaurantje spelen in je eigen huis? Ik vind de carpaccio van zalm echt een bijzonder smaakvolle koolhydraatarme lunch. Geschikt voor iedereen. Gezond met lekker veel verse sla erbij en extra avocado-olie. Bij Lidl kocht mijn heer Hans met Pasen de basis ingrediënten voor een zalm carpaccio. Dat is een seizoensproduct kant-en-klaar in een verpakking. De verpakking bevat zalm, een piepklein zakje Parmezaanse kaas en een zakje met dressing. Zelf zou ik dat niet zo snel kopen,  je kunt het evengoed, zo niet beter, zelf samenstellen. Met gewone mild gerookte zalm en je eigen dressing en geraspte kaas is het eigenlijk nog lekkerder. In beide gevallen wel met een heerlijke lading sla eronder uiteraard!

Uitbreidingen
Ik nam simpel mesclun sla, extra komkommer en cherrytomaatjes erbij. De Parmezaanse kaas die in de verpakking zat heb ik gewoon gebruikt, maar ik vind zelf schaven van een goed stuk kaas wel echt veel lekkerder. De dressing uit het zakje gebruikte ik niet, ik heb de dressing even geproefd maar vond ‘m niet zo lekker. Dus ik nam mijn eigen basisdressing en een extra scheutje avocado olie. Die avocado olie kan ik jullie trouwens van harte aanbevelen, heel bijzondere smaak, ik ben er verslaafd aan inmiddels. Ik kocht de avocado olie bij Pit en Pit #nospon, niet goedkoop maar zó lekker! Je kunt als uitbreiding ook denken aan sjalot, bosui, paprika, gedroogde tomaatjes, avocado of pijnboompitjes. Een wat pittiger dressing gemaakt van blanke roomkaas met citroensap, veel knoflook en verse dille is ook heerlijk. Maak er wat lekkers van!

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze carpaccio van zalm

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Carpaccio van zalm

carpaccio van zalm

Door Anna-Karina Geplaatst april 12, 2016

    • Aantal of hoeveelheid: 1 portie
    • Koolhydraten: 1,9 khd pp (1 portie uit recept)
    • Voorbereiding: 10 minuten

    Carpaccio van zalm is een zeer smaakvolle koolhydraatarme lunch. Gezond met lekker veel verse sla erbij en extra avocado olie.

    Ingrediënten

    Bereiding

    1. Haal de zalm uit de koeling en laat de zalm ongeveer 10 minuten op temperatuur komen, dat komt de smaak beslist ten goede!
    2. Ondertussen: Snijd de komkommer in kleine blokjes. Was en droog de sla. Snijd de cherrytomaatjes in kwarten. Hak de dille fijn.
    3. Schik de sla op een bord en verdeel de fijngesneden komkommer erover. Besprenkel ruim met de dressing en avocado olie.
    4. Dek de salade af met de plakjes zalm. Garneer met de kwarten cherrytomaatjes, Parmezaanse kaas en een beetje dille. En nu snel genieten van dit armzalige dieet, sterkte hè?

    © KoolhydraatarmRecept.nl
    Lees meer over Auteursrecht op internet



    Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

    Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

    Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

     

     

    Een reactie plaatsen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    5 gedachten over “Carpaccio van zalm”

    Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

     

    99 Shares
    Share55
    Pin44
    Tweet