Dat was me toch lekker joh, deze carpaccio van rode biet met geitenkaas, pistachenoten, en sinaasappel! Ik zou er eerst uren naar kunnen kijken. Al die gekke kleuren bij elkaar, het is niet mijn allermooiste bordje ooit maar ik krijg wel zin om het op te eten. Geniale smaken bij elkaar, al zeg ik het zelf 😉 Mocht je niet van basilicum houden, dat schijnt te kunnen, neem dan een handje rucola. Bietjes bevatten wel wat meer koolhydraten dan andere veelgebruikte groente, dus houdt daar rekening mee als je net begint met koolhydraatarm eten. Als de combinatie met die 45 gram sinaasappel echt teveel koolhydraten vindt, gebruik dan alleen wat rasp van de sinaasappelschil. Dan heb je wel de smaak, maar veel minder koolhydraten.
Weesbietje
Zo’n weesbietje dat ligt daar zo zielig alleen in mijn koelkast, toevallig naast een stukje geitenkaas… Dan begint er in mijn bovenkamer van alles de draaien en te klikken… “Mmm, beproefde combinatie. Lijkt me lekker met een paar pistachenootjes en een klein stukje sinaasappel. Is het al lunchtijd? Ja! Dan moet daar een lunch van te knutselen zijn, toch? Die vier laatste blaadjes basilicum van het plantje om het af te maken”.
Zo maak je de carpaccio van rode biet
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


Carpaccio van rode biet
Voedingswaarde
Ingrediënten
- 100 g rode biet - gekookt en geschild
- 3 partjes sinaasappel - (45 g) of grapefruit ook lekker
- 10 g pistachenoten - gepeld en grof gehakt
- 20 g geitenkaas - licht pittig
- 4 blaadjes basilicum - vers
- drizzle olijfolie
- drupje balsamico azijn
- peper en zout
De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!
Bereiden
- Schaaf het bietje in dunne plakken en schik ze op een bord.
- Snijd 3 partjes uit de sinaasappel (velletje eraf) halveer ze en verdeel samen met brokjes geitenkaas over de bieten.
- Snijd drie à vier blaadjes basilicum in dunne repen en verdeel over de carpaccio van rode biet.
- Strooi de grof gehakte pistachenoten erover en besprenkel alles met wat goede olijfolie en een paar druppels lekkere balsamicoazijn. Maal er ten slotte nog wat peper en zout over.
- Een blijvertje hoor...!
© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten
Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze boeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.
Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.
- Lekker & makkelijk Koolhydraatarm,
ISBN 9789082659801
- Gewoon Koolhydraatarm,
ISBN 9789082659818
- Verrukkelijk Koolhydraatarm,
ISBN 9789082659870
Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!
![]() |
![]() |
![]() |
Lijkt me vreselijk, geitenkaas bah, basilicum vreselijk en die bittere rucola ook vies, snap niet dat mensen dit lusten
Dank voor je hartverwarmende reactie, je maakt de wereld weer een stukje mooier…😱😱😱
MC ik heb je advies opgevolgd en de rode biet carpaccio gevonden. Ik ga hem zeker maken een dezer dagen. Bedankt voor de tip. Riet
Ik heb deze bieten salade gemaakt en hij was heerlijk, een beetje bloemkoolrijst mey pesto erbij en smullen maar