carpaccio van rode biet

Carpaccio van rode biet

Carpaccio van rode biet met geitenkaas, pistachenoten, en sinaasappel, ik zou er uren naar kunnen kijken. Al die gekke kleuren bij elkaar, het is niet mijn allermooiste bordje ooit maar ik krijg wel zin om het op te eten. Geniale smaken bij elkaar. Mocht je niet van basilicum houden (dat schijnt te kunnen) neem dan een handje rucola. Bietjes bevatten wel wat meer koolhydraten dan andere veelgebruikte groente, dus houdt daar rekening mee als je net begint. Ik eet ze in elk geval niet wekelijks, maar ik vind ze lekker om helemaal van mijn menu te schrappen. Nergens voor nodig! Als de combinatie met die sinaasappel je echt teveel koolhydraten lijkt, kan je die ook weglaten, of sinaasappelrasp gebruiken, dan heb je wel de smaak, maar minder koolhydraten.

Weesbietje

Zo’n weesbietje dat ligt daar zo zielig alleen in mijn koelkast, toevallig naast een stukje  geitenkaas… Dan begint er in mijn bovenkamer van alles de draaien en te klikken… “Mmm, beproefde combinatie. Lijkt me lekker met een paar pistachenootjes en een klein stukje sinaasappel. Is het al lunchtijd? Ja! Dan moet daar een lunch van te knutselen zijn, toch? Die vier laatste blaadjes basilicum van het plantje om het af te maken”.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de carpaccio van rode biet

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


 

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Carpaccio van rode biet


carpaccio van rode biet

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst november 23, 2014

  • Aantal of hoeveelheid: 1
  • Koolhydraten: 8,8 gr khd per portie (1 uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten

Carpaccio van rode biet met geitenkaas, pistachenoten, en sinaasappel, ik zou er uren naar kunnen kijken. Al die gekke kleuren bij …

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schaaf het bietje in dunne plakken en schik ze op een bord.
  2. Snijd 3 partjes uit de sinaasappel (velletje eraf) halveer ze en verdeel samen met brokjes geitenkaas over de bieten.
  3. Snijd drie à vier blaadjes basilicum in dunne repen en verdeel over de carpaccio van rode biet.
  4. Strooi de heel grof gehakte pistachenoten erover en besprenkel alles met wat goede olijfolie en een paar druppels lekkere balsamicoazijn! Als je wilt maal je er nog wat zout over. Een blijvertje hoor...!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Carpaccio van rode biet”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

329 Shares
Share113
Pin216
Tweet