carbonara garnalen in Alfredosaus

Carbonara garnalen in Alfredosaus, van Marloes

Marloes heeft een combinatie gemaakt met in haar achterhoofd de vertrouwde carbonara en de Alfredosaus. Maar in plaats van champignons heeft ze eens bacon genomen. Dat mondde uit in haar carbonara garnalen in Alfredosaus. Snel klaar en supermakkelijk! Dit recept van Marloes hebben berekend op 5.45 gram koolhydraten per portie, exclusief de bijgerechten. Zij aten er zelf verder nog een koolhydraatarm stokbroodje bij, gevuld met knoflookboter en verder een frisse salade. “Super lekker!“, beveelt ze aan.

Advertentie

Surf en turf

Deze carbonara van Marloes is eigenlijk een surf en turf op z’n Italiaans! Surf and turf komt uit de Amerikaanse keuken en is oorspronkelijk een hoofdgerecht bestaande uit een combinatie van zeevruchten en rood vlees. Maar tegenwoordig kijken we niet meer zo nauw en keuren garnalen met bacon ook goed 😉

De basis voor keto Alfredosaus vind je hier als apart recept.

We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.

carbonara garnalen in Alfredosaus

Zo maak je carbonara garnalen in Alfredosaus

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Bezoekersrecept

Carbonara garnalen in Alfredosaus

5 van 1 stem
carbonara garnalen in Alfredosaus
Door: Marloes
Deze carbonara garnalen in Alfredosaus is eigenlijk een surf en turf op z'n Italiaans! Surf and turf komt uit de Amerikaanse keuken en is oorspronkelijk een hoofdgerecht bestaande uit een combinatie van zeevruchten en rood vlees.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten

Voedingswaarde

Per portie (exclusief bijgerechten)
kcal 642.1 koolhydraten 5.45 geiwitten 53.85 gvetten 45.2 gvezels 1 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd de bacon in stukjes en bak deze in de roomboter boter krokant.
  • Snipper de ui en pers de knoflook uit, bak deze samen 1 minuutje mee.
  • Zet het vuur laag en bak de garnalen 1 minuutje mee.
  • Meng de slagroom en de geraspte Parmezaanse kaas erdoor en breng de saus tegen de kook aan. Laat de saus zachtjes sudderen tot de garnalen gaar zijn en de saus een beetje is ingedikt. Proef de saus en breng zo nodig op smaak met peper en zout.
  • Gebruik eventueel wat arrowroot om te binden.
  • Bestrooi met de peterselie.

Serveren

  • Serveer de carbonara garnalen in Alfredosaus met bv. courgetti, bloemkoolrijst of een koolhydraatarme broodsoort en eventueel een kleine salade.

KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het!Stuur een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Scroll naar boven