Marloes heeft een combinatie gemaakt met in haar achterhoofd de vertrouwde carbonara en de Alfredosaus. Maar in plaats van champignons heeft ze eens bacon genomen. Dat mondde uit in haar carbonara garnalen in Alfredosaus. Snel klaar en supermakkelijk! Dit recept van Marloes hebben berekend op 5.45 gram koolhydraten per portie, exclusief de bijgerechten. Zij aten er zelf verder nog een koolhydraatarm stokbroodje bij, gevuld met knoflookboter en verder een frisse salade. “Super lekker!“, beveelt ze aan.
Surf en turf
Deze carbonara van Marloes is eigenlijk een surf en turf op z’n Italiaans! Surf and turf komt uit de Amerikaanse keuken en is oorspronkelijk een hoofdgerecht bestaande uit een combinatie van zeevruchten en rood vlees. Maar tegenwoordig kijken we niet meer zo nauw en keuren garnalen met bacon ook goed 😉
De basis voor keto Alfredosaus vind je hier als apart recept.
We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.

Zo maak je carbonara garnalen in Alfredosaus
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bezoekersrecept
Carbonara garnalen in Alfredosaus
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 60 g bacon, (dikkere plak) in stukjes
- 15 g roomboter
- 45 g ui, gesnipperd
- 4 teentjes knoflook, naar smaak
- 14 reuzengarnalen, schoongemaakt
- 150 ml slagroom
- 25 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 3 g platte peterselie, gehakt
- peper en zout
- arrowroot, (optioneel)
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snijd de bacon in stukjes en bak deze in de roomboter boter krokant.
- Snipper de ui en pers de knoflook uit, bak deze samen 1 minuutje mee.
- Zet het vuur laag en bak de garnalen 1 minuutje mee.
- Meng de slagroom en de geraspte Parmezaanse kaas erdoor en breng de saus tegen de kook aan. Laat de saus zachtjes sudderen tot de garnalen gaar zijn en de saus een beetje is ingedikt. Proef de saus en breng zo nodig op smaak met peper en zout.
- Gebruik eventueel wat arrowroot om te binden.
- Bestrooi met de peterselie.
Serveren
- Serveer de carbonara garnalen in Alfredosaus met bv. courgetti, bloemkoolrijst of een koolhydraatarme broodsoort en eventueel een kleine salade.
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet