Caprese, klassieke Italiaanse lunchsalade 4

Caprese Italiaanse lunchsalade

Vandaag een lekkere simpele Caprese, maar eerst even dit: whow wat een roerig weekje hebben we hier achter de rug! We zijn werkelijk overladen met razend enthousiaste en lovende reacties op ons kersverse kookboek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm. Hartverwarmend en overdonderend! Binnen een week was de 1e druk al uitverkocht! De 2e druk is onmiddellijk bij verschijnen al in gang gezet en die wordt (na Pinksteren) verwacht, zo rond 7 juni. Alvast reserveren is raadzaam, zie onder! Nu gaan wij even rustig ademen, relaxen maar… eerst weer een lekker recept met je delen.

 

Zon en lekker eten
Als ik ooit naar een ander land zou verhuizen dan moet het beslist een land met meer zon en betere temperaturen zijn dan we in Nederland gewend zijn. Italië is dan absoluut een kanshebber. Niet alleen vanwege het weer maar ook vanwege het heerlijke eten! Italianen verstaan de kunst van het genieten als geen ander. Zouden ze daarom zo gezond oud worden? De Italiaanse gerechten van mijn voorkeur zijn niet perse de bij iedereen zo populaire pizza of allerlei pasta’s. Ook lekker daar niet van, maar ik hou persoonlijk meer van de eenvoudige gerechten met pure smaken van verse producten. Neem nou deze wereldberoemde lunchsalade Caprese. Dat verveelt toch nooit? Het ziet er vrolijk uit en de smaken en structuren vullen elkaar perfect aan. Het stukje bosui is mijn enige eigen twist aan deze dijk van een klassieker. Mag niet ontbreken op mijn website!

Caprese Italiaanse lunchsalade

Vers, goed en gezellig eten
Een bekend gezegde in Italië luidt: ´Betaal de boer of betaal de dokter´. Daar kan ik het hartgrondig mee eens zijn en past uitstekend bij een koolhydraatarm menu waar tenslotte ook 2/3 groente wordt aangeraden. Al die lekkere Italiaanse gerechten gebruiken in de basis altijd kraakverse ingrediënten van goede kwaliteit, meestal ook de groenten van seizoen. Met een beperkt aantal ingrediënten zet men in Italië het meest kleurrijke eten op tafel. De verse basilicum, de witte kaas en de rode tomaten in deze fantastisch frisse en pure lunchsalade Caprese vormen de kleuren van de Italiaanse vlag.  Die kleuren en ingrediënten komen -gelukkig- in heel veel Italiaanse gerechten terug.

Caprese Italiaanse lunchsalade

“Gij zult genieten”
Italianen houden niet alleen van goed maar ook van gezellig en sociaal eten, ze nemen de tijd om uitgebreid van een maaltijd te genieten. Wie houdt daar nu niet van? Je kunt een op zich heerlijke maaltijd met uitstekende ingrediënten totaal verknallen als het niet ‘gezellig’ is aan tafel, zo jammer!  Probeer dus heel bewust lekker te genieten van het eten. Of je nu samen met anderen eet of alleen, volgens mijn filosofie is dat bewust ergens van genieten namelijk erg goed voor je. Een piepklein beetje moeite en iets meer aandacht maakt een ‘doorsnee maaltijd’ al tot een feestje. Het zullen misschien mijn Brabantse roots zijn… “Gij zult genieten”.

Caprese Italiaanse lunchsalade

Ingrediënten
Ik nam voor deze Caprese salade feestelijke mini bolletjes mozzarella en mini trostomaatjes. Maar je kunt evengoed een bol mozzarella en gewone tomaten in plakken snijden.

Kijk hier voor meer Italiaanse gerechten

Zo maak je deze lunchsalade Caprese

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel ons kookboek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm nu in de boekhandels (NL en België) of bij Bol.com!

Caprese, klassieke Italiaanse lunchsalade

Caprese Italiaanse lunchsalade

Door Anna-Karina Geplaatst mei 15, 2017

    Aantal of hoeveelheid: 2 porties

  • Koolhydraten: 4,3 gr khd pp (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Kooktijd: 5 minuten
  • Klaar in: 10 minuten

De verse basilicum, de witte kaas en de rode tomaten in deze fantastisch frisse en pure lunchsalade Caprese vormen de kleuren van de Italiaanse vlag.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak pesto als je die niet op voorraad hebt: recept voor zelfgemaakte pesto of blz. 114 van mijn boek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm. Of garneer de salade met een flinke hand verse basilicumblaadjes en Parmezaanse kaas, ook prima.
  2. Halveer de tomaatjes en mozzarellabolletjes en snijd de bosui in schuine ringen. Meng dit alles met een goede olijfolie en maal er wat peper over. Zet even apart.
  3. Rooster de pijnboompitjes in een droog pannetje en laat afkoelen op een schoteltje.
  4. Schik de ingrediënten naar eigen inzicht op een mooi bord, zet de zon aan en geniet!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 gedachten over “Caprese, klassieke Italiaanse lunchsalade