Camembert borreldip

Dit zou verboden moeten worden, echt! Onweerstaanbaar lekker is deze (in de oven gesmolten) camembert kaasfondue en zo bizar simpel. Dat maakt het het extra verleidelijk, dus wees verstandig en eet dit niet té vaak. Je kunt het eten als avondmaaltijd net zoals je kaasfondue zou eten, met koolhydraatarm brood of stokbrood en rauwkost. Echt yam! Eet er voldoende groente of een extra salade bij; dan past het prima in je koolhydraatarm patroon. Of zet zo’n makkelijke camembert kaasfondue als snack op tafel voor je gasten tijdens een verjaardag of bij de bbq! 

 

Oorsprong van camembert

Vroeger werd de camembert geproduceerd met rauwe melk, tegenwoordig wordt Camembert vooral met gepasteuriseerde melk gemaakt. Het mooie ronde kaasje komt van oorsprong uit de plaats Camembert in Basse-Normandie. Wanneer deze kaas voor het eerst werd gemaakt is niet echt duidelijk. Een legende is dat deze al in 1791 door een zekere Marie Harel werd gemaakt. Het verhaal is dat zij een priester uit de regio Brie liet onderduiken die gevlucht was vanwege de Franse Revolutie. Hij zou haar als dank het toen nog geheime recept van de Brie gegeven hebben waarna zij een eigen variant wist te maken.

gesmolten camembert kaasfondue

Leuk verhaal… maar meer aannemelijk is dat de eerste camembert eind 19e eeuw voor het eerst werd geproduceerd. De kaasboeren in Camembert wilden inderdaad een nieuwe kaas maken die kon concurreren met de brie. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd camembert op grote schaal aan de Franse soldaten aan het front geleverd waardoor deze zeer bekend werd. (Bron: WIkipedia)

TIP: in je eentje kan je voor een camembert kaasfondue het kaasje ook gewoon overlangs halveren.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze camembert kaasfondue

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Camembert borreldip


Door Anna-Karina Geplaatst maart 29, 2016

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
  • Koolhydraten: 0 khd brood en rauwkost zelf berekenen (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 3 minuten
  • Kooktijd: 12 minuten
  • Klaar in: 15 minuten

Onweerstaanbaar lekker deze camembert kaasfondue en zo bizar simpel. Dat maakt het het extra verleidelijk, dus wees verstandig en eet dit niet té vaak.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht 200).
  2. Haal alle folie van de camembert en leg de camembert terug in het houten doosje. Bekleed het doosje met wat alufolie om het te beschermen. Pel de teen knoflook en snijdt in drie stukken, steek de stukken knoflook in de kaas en bestrooi het geheel met de kruiden.
  3. Voor extra veiligheid tegen lekken zet de camembert in een klein ovenschaaltje. Bak het kaasje 10-12 minuten in het midden van de hete oven.
  4. Op de foto's zie je in totaal 3 soorten brood: focaccia en vezelbroodjes, de recepten daarvan staan elders op mijn website, zeer laag in koolhydraten. Verder zie je 1 boterham in repen gesneden: koolhydraatarm brood van Het Stoepje (4,9 per sneetje)
  5. Mijn 3 soorten brood kwamen uit de diepvries. Ik legde het brood na 4 minuten bij het kaasje, heerlijk knapperig geroosterde stevige repen brood leverde dat op.
  6. Steek een geroosterde reep brood in de gesmolten kaas, en dan... oh boy! Ook fantastisch om er malse bleekselderij, rode paprika, champignons, broccoli of iets dergelijks in te dopen. Dit moest verboden worden, veel te lekker eigenlijk! Maar geniet er toch maar gewoon van...

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 gedachten over “Camembert borreldip”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

316 Shares
Share210
Pin106
Tweet