Kijk wat een leuk receptje Patricia instuurde. Deze calzone wrap met kruidige kip en guacamole is weer zo’n een heerlijke foodswap. Want de calzone maakte Patricia van een simpele omelet in plaats van tarwedeeg. Zij marineert de kip eerst in een mengsel van Griekse yoghurt met garam masala, waardoor die lekker mals wordt. Ik weet niet welke masala zij heeft gebruikt maar wij maken onze garam masala zelf van korianderzaad, komijnzaad, zwarte peperkorrels, kardemom, kaneel, kruidnagel en nootmuskaat. Misschien ook leuk als je het niet in huis hebt? Je kunt de calzone van Patricia niet alleen als lunch eten maar ook als diner is het een prima maaltijd. Uiteraard kun je de groente dan aanvullen met wat je maar lekker vindt. In deze vorm bevat het gerecht 4.7 gram koolhydraten per portie.
Garam masala
Het volledige recept voor garam masala staat op de kruidenmixenpagina. Het is afkomstig uit India, iedereen kent daar wel zijn eigen kruidenmix. Bedoeld voor meerdere keren, kijk hier voor recepten met garam masala. Niet te verwarren met de (Surinaamse) masala die je gebruikt bij roti.
We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.
Zo maak je Calzone wrap met kruidige kip, van Patricia
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bezoekersrecept
Calzone wrap met kruidige kip
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Kip
- 400 g kip, filet in blokjes
- garam masala, of kerrie, kurkuma, djinten ook allemaal lekker
- 2 el Griekse yoghurt
Guacamole
- 1 avocado, goed rijp
- 1 tomaat
- 1 teentje knoflook
- ½ rode ui
- verse rode peper
- kneepje citroensap
- peper en zout
Groente
- handje spinazie
- handje ijsbergsla, fijn gesneden
- 1 tomaat, in blokjes
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
Kip Marineren
- Begin met de kipfiletblokjes marineren. Meng de blokjes in een kom met de Griekse yoghurt en de garam masala, zet minstens 15 minuten koel weg.
Calzone wrap bakken
- Klop ondertussen de eieren los met een snufje zout en bak er 2 wraps van, dubbelzijdig, zoals je pannenkoek bakt. Laat afkoelen op 2 borden.
Kip bakken
- Bak de gemarineerde gemarineerde kip aan in wat olie. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Guacamole maken
- Maak ondertussen de guacamole door alle ingrediënten te pureren met de staafmixer. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
- Besmeer de beide calzone wraps rijkelijk met de guacamole en beleg met de ijsbergsla en blaadjes spinazie. Verdeel de verse spinazie en gesneden tomaat over de wraps en schep de kip erop. Vouw dicht tot een calzone.
- Eet smakelijk!
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Wij vonden het qua smaak erg tegen vallen. De smaak combi was erg vlak. Wel leuk om te maken. Volgende x met andere kruiden proberen.
Smaak is persoonlijk uiteraard. Proeven en naar eigen behoefte op smaak brengen raad ik altijd wel aan eigenlijk…