Cajun-kipschotel uit de oven van Cona

Cajun-kipschotel uit de oven van Cona

Cona ‘kennen’ we al sinds 2015 van al haar reacties op onze recepten. Leuk dat ze nu haar eigen recept instuurt voor een heerlijke cajun-kipschotel uit de oven! Het is een pittige kipschotel met veel smaak.  Mocht je nou niet van pittig houden, dan laat je de peper eruit. Het smaakt dan wel anders, maar net zo goed lekker. Eventueel vervang je de peper door gember en wat Sweet bee. Ook lekker lijkt me! Je bakt eerst de kip op het fornuis om het vervolgens in de oven verder te garen. Het gerecht is in 35 minuten klaar. Het bevat per portie 6,6 gram koolhydraten en met een lekkere komkommersalade of een schep lekkere malse snijboontjes lijkt het ons een uitstekende hoofdmaaltijd! 

Cona’s vader: de grote snertkenner

Ik herinnerde me gelijk dat Cona ooit iets vertelde over haar vader, de grote snertkenner. Die heeft ze toch ook maar eens onze koolhydraatarme snert zonder erwt voorgezet, zonder iets te zeggen over de herkomst. Met veel smaak heeft hij toen een tweede bord verorberd. Na wat twijfelen besloot ze de relatie maar niet onder druk te zetten en ‘m in de waan te laten dat het de gewone snert was… Want hij lust -volgens eigen zeggen- helemaal geen broccoli. Leuk toch? Zo gaan wij binnenkort deze cajun-kipschotel uit de oven met vegetarische kipstukjes maken. En dan dan verklappen we ook niks aan onszelf 😉 Zou het werken?

Heb je ook een lekker (voor ons onbekend) eigen koolhydraatarm recept met foto? Stuur ‘m in via deze speciale bezoekersrecepten pagina.Wie weet wordt het “Bezoekersrecept van de maand” en win je een van onze kookboeken!

Alle bezoekersrecepten

Cajun-kipschotel uit de oven van Cona

Zo maak je Cajun-kipschotel uit de oven 

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!


Cajun-kipschotel uit de oven van Cona
Recept afdrukken Bewaren
4.67 van 3 stemmen

Cajun-kipschotel uit de oven van Cona

Bezoekersrecept

Door: Cona
Dit is een heerlijk romige cajun-kipschotel met veel smaak en pit door de jalapeño peper.
Voorbereiden15 min
Koken/oven20 min
Totaal35 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Overig
Trefwoord: ovengerecht

Voedingswaarden

6,6 gram koolhydraten per portie
Koolhydraten 6.6 g

Uit recept:

2 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C en vet een ovenschaaltje in.
  • Bestrooi de kippendijfilets met de cajunkruiden en bak ze aan beide kanten zo goed als gaar in de olijfolie. Niet te gaar, want ze gaan ook nog de oven in.
  • Snipper de ui en snijd de tomaat in blokjes. Bak ze samen in een ander pannetje met wat peper en zout zacht.
  • Snijd de bosui in ringetjes.
  • Doe de kip in de ovenschaal, verdeel het tomaten-ui mengsel erover. Daarop een paar klodders zure room. Bestrooi met de ringetjes bosui. Vervolgens NAAR SMAAK jalapeño peper. Dat is heel pittig, dus dus pas op met de hoeveelheid! Rasp er tot slot kaas over.
  • Bak de cajun-kipschotel 20 minuten of tot de kaas mooi begint te kleuren.

Cajunkruiden zelf maken

  • Op de pagina kruidenmixen vind je diverse mixen om zelf te maken. Ik geef ze ook regelmatig cadeau in een leuk potje. Maak de mixen zonder zout, dat kun je altijd in het gerecht erbij doen. Ik heb 2 soorten cajunkruidenmixen:
    3 tl paprikapoeder, 2 tl knoflookpoeder, 1 tl oregano, 2 tl cayennepeper, 1 tl peper, 2 tl uienpoeder en 1 tl tijm
    of:
    1 el paprikapoeder, 1 tl uienpoeder, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl cayennepeper, 2 tl peper, 1 tl oregano en 1 tl tijm

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



(Gezien 3.395 keer, 4 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.