Cona ‘kennen’ we al sinds 2015 van al haar reacties op onze recepten. Leuk dat ze nu haar eigen recept instuurt voor een heerlijke cajun-kipschotel uit de oven! Het is een pittige kipschotel met veel smaak. Mocht je nou niet van pittig houden, dan laat je de peper eruit. Het smaakt dan wel anders, maar net zo goed lekker. Eventueel vervang je de peper door gember en wat Sweet bee. Ook lekker lijkt me! Je bakt eerst de kip op het fornuis om het vervolgens in de oven verder te garen. Het gerecht is in 35 minuten klaar. Het bevat per portie 6 gram koolhydraten en met een lekkere komkommersalade of een schep lekkere malse snijboontjes lijkt het ons een uitstekende hoofdmaaltijd!
Cona’s vader: de grote snertkenner
Ik herinnerde me gelijk dat Cona ooit iets vertelde over haar vader, de grote snertkenner. Die heeft ze toch ook maar eens onze koolhydraatarme snert zonder erwt voorgezet, zonder iets te zeggen over de herkomst. Met veel smaak heeft hij toen een tweede bord verorberd. Na wat twijfelen besloot ze de relatie maar niet onder druk te zetten en ‘m in de waan te laten dat het de gewone snert was… Want hij lust -volgens eigen zeggen- helemaal geen broccoli. Leuk toch? Zo gaan wij binnenkort deze cajun-kipschotel uit de oven met vegetarische kipstukjes maken. En dan dan verklappen we ook niks aan onszelf 😉 Zou het werken?
We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.
Zo maak je Cajun-kipschotel uit de oven
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bezoekersrecept
Cajun-kipschotel uit de oven van Cona
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 250 gram kippendijfilet
- cajunkruiden, zelf maken, zie onder of uit een potje
- scheut olijfolie
- 1 tomaat, in blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- peper en zout
- jalapeño peper, uit een potje NAAR SMAAK!!!
- 1 bosui, in ringetjes
- 125 g zure room, khd
- geraspte kaas, cheddar bijvoorbeeld
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C en vet een ovenschaaltje in.
- Bestrooi de kippendijfilets met de cajunkruiden en bak ze aan beide kanten zo goed als gaar in de olijfolie. Niet te gaar, want ze gaan ook nog de oven in.
- Snipper de ui en snijd de tomaat in blokjes. Bak ze samen in een ander pannetje met wat peper en zout zacht.
- Snijd de bosui in ringetjes.
- Doe de kip in de ovenschaal, verdeel het tomaten-ui mengsel erover. Daarop een paar klodders zure room. Bestrooi met de ringetjes bosui. Vervolgens NAAR SMAAK jalapeño peper. Dat is heel pittig, dus dus pas op met de hoeveelheid! Rasp er tot slot kaas over.
- Bak de cajun-kipschotel 20 minuten of tot de kaas mooi begint te kleuren.
Cajunkruiden zelf maken
- Op de pagina kruidenmixen vind je diverse mixen om zelf te maken. Ik geef ze ook regelmatig cadeau in een leuk potje. Maak de mixen zonder zout, dat kun je altijd in het gerecht erbij doen. Ik heb 2 soorten cajunkruidenmixen:3 tl paprikapoeder, 2 tl knoflookpoeder, 1 tl oregano, 2 tl cayennepeper, 1 tl peper, 2 tl uienpoeder en 1 tl tijmof:1 el paprikapoeder, 1 tl uienpoeder, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl cayennepeper, 2 tl peper, 1 tl oregano en 1 tl tijm
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Op de foto zie ik ijsbergsla. Staat niet in het recept. Foutje?
IJsbergsla? Ik denk dat je ui of de bosuitjes bedoelt?