Caesar salade à la HAK

HAK? Ja, zo heten mijn heer Hans (H) en ik (AK) binnen onze vriendenkring. De titel van deze salade heeft dus helemaal niets te maken met het conservenmerk HAK. Er zijn vele recepten in omloop voor een Caesar salade, net zoveel als dat er koks zijn schat ik. Deze Caesar salade à la HAK bevat o.a. romaine sla, trostomaatjes, kipfilet (vega), spek (vega), boerenkaas en een gekookt eitje! Op zich geen ingrediënten om van wakker te liggen lijkt me? Makkelijk om de losse ingrediënten voor te bereiden en je kunt er de meeste mensen wel blij mee maken. Ideaal lunchgerecht voor als je bezoek krijgt!

 

Klassieker
De originele Caesar salade is bedacht door Caesar Cardini in 1927 te Tijuana, Mexico. Caesar Cardini’s versie bestaat uit romaine sla, knoflook, Parmezaanse kaas, croutons, ei en worcestershiresaus. Het huidige Caesar’s Hotel beweert het enige echte originele recept nog steeds te serveren. Je schrikt van de eenvoud als je het plaatje ervan ziet. Dan is deze HAK-variant een hele wilde bende. Ook best lekker hoor en dichter bij huis!

Eigen versie
Tegenwoordig doen we er massaal ansjovis in, ik weet niet wie daar nou weer mee begonnen is? Voor deze Caesar salade à la HAK gebruik ik het ook in de dressing, lekker zoutig! Verder heb ik de tomaatjes even in de oven verwarmd met wat balsamicoazijn. Wil je er nog croutons aan toevoegen? Maak die dan van het focaccia recept.

Caesar salade

Festival
Ter ere van de originele Caesar salade wordt er nog elk jaar een Caesar salade festival gehouden in Tijuana. Wil je dat eens bezoeken? Ga dan, als je toevallig in de buurt bent ergens eind juni, naar Revolución Avenue tussen de 4e en 5e straat. Je kunt daar samen met vijfduizend andere liefhebbers genieten van het enige echte originele recept én alle plaatselijke varianten. Want er doen ongeveer 30 lokale restaurants mee!  Maak je wel even een foto?

Kijk hier voor de heerlijkste andere salades.

Klik hier voor vergrotingen

Zo maak je Caesar salade à la HAK

Laat je het me even weten als je dit gemaakt hebt? Vind ik echt leuk! Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op mijn Facebookpagina (ook voor foto’s), Twitter, Pinterest en Instagram. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel mijn kookboek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm nu in de boekhandels (NL en België) of bij Bol.com!

Caesar salade à la HAK

Caesar salade

Door Anna-Karina Geplaatst april 12, 2017

    Aantal of hoeveelheid: 2 porties

  • Koolhydraten: 2 gr khd per portie (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 10-15 minuten
  • Klaar in: 20 minuten

Deze Caesar salade bevat o.a. romaine sla, trostomaatjes, kip, spek, kaas en een gekookt eitje! Geen ingrediënten om van wakker te liggen lijkt me?

Ingrediënten

Bereiding

  1. Leg de tomaatjes in een ovenschaaltje, besprenkel ze met balsamicoazijn en verwarm ze in de (hetelucht)oven op 180 graden, zo'n 7-10 minuten.
  2. Kook eieren zoals je ze zelf graag eet, zacht, hard of er tussen in. Laat ze afkoelen in koud water. Pel ze en snijd ze doormidden.
  3. Haal ondertussen de romaine slablaadjes los en schaaf de kaas.
  4. Wrijf de ansjovis tot pulp en klop dat samen met de basisdressing en mayonaise tot een mooie lobbige dressing. Proef en breng op smaak met worcestershiresaus.
  5. Meng de sla met de helft van de dressing (naar smaak) en de gesneden kipfilet en gebakken spekjes en verdeel dit over 2 borden.
  6. Leg de tomaatjes samen met de gehalveerde eieren erop en druppel de rest van de dressing er naar smaak over. Maak af met de Parmezaanse kaas en smullen maar!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *