Caesar salade à la HAK

Caesar salade à la HAK

HAK? Ja, zo heten mijn heer Hans (H) en ik (AK) binnen onze vriendenkring. De titel van deze salade heeft dus helemaal niets te maken met het conservenmerk HAK. Er zijn vele recepten in omloop voor een Caesar salade, net zoveel als dat er koks zijn schat ik. Deze Caesar salade à la HAK is best wel gevuld. Want de maaltijdsalade bevat naast romaine sla ook trostomaatjes, kipfilet (vega), spek (vega), boerenkaas en een gekookt eitje! Op zich geen ingrediënten om van wakker te liggen lijkt me? Makkelijk om de losse ingrediënten voor te bereiden en je kunt er de meeste mensen wel blij mee maken. Ideaal lunchgerecht voor als je bezoek krijgt!

De originele Caesar salade

De originele Caesar salade is bedacht door Caesar Cardini in 1927 te Tijuana, Mexico. Caesar Cardini’s versie bestaat uit romaine sla, knoflook, Parmezaanse kaas, croutons, ei en worcestershiresaus. Het huidige Caesar’s Hotel beweert het enige echte originele recept nog steeds te serveren. Je schrikt van de eenvoud als je het plaatje ervan ziet. Dan is deze HAK-variant een hele wilde bende. Ook best lekker hoor en veel dichter bij huis!

Eigen versie

Tegenwoordig doen we er massaal ansjovis in, ik weet niet wie daar nou weer mee begonnen is? Maar lekker is het zeker. Dus voor deze Caesar salade à la HAK gebruik ik het ook. Maar dan wel in de dressing, lekker zoutig! Verder heb ik de tomaatjes even in de oven verwarmd met wat balsamicoazijn. Wil je er ook nog croutons aan toevoegen, maak die dan van het focaccia recept.

Festival

Ter ere van de originele Caesar salade wordt er nog elk jaar een Caesar salade festival gehouden in Tijuana (Mexico dus). Als je toevallig in de buurt bent, ga dan ergens eind juni naar Revolución Avenue tussen de 4e en 5e straat. Je kunt daar dan samen met vijfduizend andere liefhebbers genieten van het enige echte originele recept én alle plaatselijke varianten. Want er doen ongeveer 30 lokale restaurants mee!  Maak je wel even een foto voor ons? 😉

Kijk hier voor de heerlijkste andere salades.

Caesar salade à la HAK Caesar salade à la HAK

Caesar salade à la HAK

Zo maak je Caesar salade à la HAK

Laat je het me even weten als je dit gemaakt hebt? Vind ik echt leuk! Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (ook voor foto’s), Twitter, Pinterest en Instagram. Altijd leuk & alvast dank!


Caesar salade à la HAK

Caesar salade à la HAK

door Anna-Karina van Denderen
Deze rijk gevulde Caesar salade bevat naast romaine sla ook trostomaatjes, kip, spek, kaas en een gekookt eitje! Geen ingrediënten om van wakker te liggen lijkt me?

Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 59

5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Hoofdgerecht, Lunch, Salade
Keuken: Amerikaans N/Z
Trefwoord: maaltijdsalade
Voorbereiden: 10 min
Koken: 13 min
Totale tijd: 23 min

Voedingswaarden

2 gram koolhydraten per portie
Koolhydraten 2 g

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

Dressing

Bereiden

  • Begin met de tomaatjes. Leg de tomaatjes in een ovenschaaltje, besprenkel ze met balsamicoazijn. Verwarm ze 10 minuten in de heteluchtoven op 180 °C.
  • Kook de eieren zoals je ze zelf graag eet. Zacht, hard of er tussen in. Laat ze afkoelen in koud water. Pel ze en snijd ze doormidden.
  • Haal ondertussen de romaine slablaadjes los, snijd erg grote bladeren even doormidden. Schaaf de kaas.
Dressing
  • Wrijf de ansjovis tot pulp en meng de pulp met de basisdressing en mayonaise tot een lobbige dressing. Proef en breng op smaak met worcestershiresaus.
Salade opmaken
  • Meng de romaine sla met de helft van de dressing. Hussel ook de gesneden kipfilet en gebakken spekjes erdoor, Verdeel de salade over de borden. Leg de tomaatjes samen met de gehalveerde eieren erop en druppel de rest van de dressing er naar smaak over. Maak tot slot af met de Parmezaanse kaas.
  • Ga lekker smullen van de Caesar salade à la HAK!
Portiegrootte
  • Je kunt de salade makkelijk uitbreiden naar een hoofd-maaltijdsalade door er meer sla, kip en spekjes aan toe te voegen.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 229 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ken je onze Facebook pagina al?

Like