Caesar salade à la HAK

Caesar salade à la HAK

HAK? Ja, zo heten mijn heer Hans (H) en ik (AK) binnen onze vriendenkring. De titel van deze salade heeft dus helemaal niets te maken met het conservenmerk HAK. Er zijn vele recepten in omloop voor een Caesar salade, net zoveel als dat er koks zijn schat ik. Deze Caesar salade à la HAK is best wel gevuld. Want de maaltijdsalade bevat naast romaine sla ook trostomaatjes, kipfilet (vega), spek (vega), boerenkaas en een gekookt eitje! Op zich geen ingrediënten om van wakker te liggen lijkt me? Makkelijk om de losse ingrediënten voor te bereiden en je kunt er de meeste mensen wel blij mee maken. Ideaal lunchgerecht voor als je bezoek krijgt! Deze maaltijdsalade bevat toch slechts 291.15 kcal ⋆ koolhydraten 1.7 g ⋆ eiwitten 18.8 g ⋆ vetten 23.35 g ⋆ vezels 1 g per portie.

Advertentie

De originele Caesar salade

De originele Caesar salade is bedacht door Caesar Cardini in 1927 te Tijuana, Mexico. Caesar Cardini’s versie bestaat uit romaine sla, knoflook, Parmezaanse kaas, croutons, ei en worcestershiresaus. Het huidige Caesar’s Hotel beweert het enige echte originele recept nog steeds te serveren. Je schrikt van de eenvoud als je het plaatje ervan ziet. Dan is deze HAK-variant een hele wilde bende. Ook best lekker hoor en veel dichter bij huis!

Eigen versie

Tegenwoordig doen we er massaal ansjovis in, ik weet niet wie daar nou weer mee begonnen is? Maar lekker is het zeker. Dus voor deze Caesar salade à la HAK gebruik ik het ook. Maar dan wel in de dressing, lekker zoutig! Verder heb ik de tomaatjes even in de oven verwarmd met wat balsamicoazijn. Wil je er ook nog croutons aan toevoegen, maak die dan van het focaccia recept.

Festival

Ter ere van de originele Caesar salade wordt er nog elk jaar een Caesar salade festival gehouden in Tijuana (Mexico dus). Als je toevallig in de buurt bent, ga dan ergens eind juni naar Revolución Avenue tussen de 4e en 5e straat. Je kunt daar dan samen met vijfduizend andere liefhebbers genieten van het enige echte originele recept én alle plaatselijke varianten. Want er doen ongeveer 30 lokale restaurants mee!  Maak je wel even een foto voor ons? 😉


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel.
(Gewoon Koolhydraatarm is ook nog te koop, bij Libris,  Bol.com of Bruna en in België via de Standaard Boekhandels, de andere twee niet.)

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50

Beperkte voorraad

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Caesar salade à la HAK
Caesar salade à la HAK

Zo maak je Caesar salade à la HAK

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Caesar salade à la HAK

Caesar salade à la HAK

Deze rijk gevulde Caesar salade bevat naast romaine sla ook trostomaatjes, kip, spek, kaas en een gekookt eitje! Geen ingrediënten om van wakker te liggen lijkt me?
5 van 1 stem
Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 59
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 13 minuten
Totale tijd 23 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 291.15 koolhydraten 1.7 geiwitten 18.8 gvetten 23.35 gvezels 1 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Dressing

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Begin met de tomaatjes. Leg de tomaatjes in een ovenschaaltje, besprenkel ze met balsamicoazijn. Verwarm ze 10 minuten in de heteluchtoven op 180 °C.
  • Kook de eieren zoals je ze zelf graag eet. Zacht, hard of er tussen in. Laat ze afkoelen in koud water. Pel ze en snijd ze doormidden.
  • Haal ondertussen de romaine slablaadjes los, snijd erg grote bladeren even doormidden. Schaaf de kaas.

Dressing

  • Wrijf de ansjovis tot pulp en meng de pulp met de basisdressing en mayonaise tot een lobbige dressing. Proef en breng op smaak met worcestershiresaus.

Salade opmaken

  • Meng de romaine sla met de helft van de dressing. Hussel ook de gesneden kipfilet en gebakken spekjes erdoor, Verdeel de salade over de borden. Leg de tomaatjes samen met de gehalveerde eieren erop en druppel de rest van de dressing er naar smaak over. Maak tot slot af met de Parmezaanse kaas.
  • Ga lekker smullen van de Caesar salade à la HAK!

Portiegrootte

  • Je kunt de salade makkelijk uitbreiden naar een hoofd-maaltijdsalade door er meer sla, kip en spekjes aan toe te voegen.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmreceptScroll naar boven