HAK? Ja, zo heten mijn heer Hans (H) en ik (AK) binnen onze vriendenkring. De titel van deze salade heeft dus helemaal niets te maken met het conservenmerk HAK. Er zijn vele recepten in omloop voor een Caesar salade, net zoveel als dat er koks zijn schat ik. Deze Caesar salade à la HAK is best wel gevuld. Want de maaltijdsalade bevat naast romaine sla ook trostomaatjes, kipfilet (vega), spek (vega), boerenkaas en een gekookt eitje! Op zich geen ingrediënten om van wakker te liggen lijkt me? Makkelijk om de losse ingrediënten voor te bereiden en je kunt er de meeste mensen wel blij mee maken. Ideaal lunchgerecht voor als je bezoek krijgt! Deze maaltijdsalade bevat toch slechts 291.15 kcal ⋆ koolhydraten 1.7 g ⋆ eiwitten 18.8 g ⋆ vetten 23.35 g ⋆ vezels 1 g per portie.
De originele Caesar salade
De originele Caesar salade is bedacht door Caesar Cardini in 1927 te Tijuana, Mexico. Caesar Cardini’s versie bestaat uit romaine sla, knoflook, Parmezaanse kaas, croutons, ei en worcestershiresaus. Het huidige Caesar’s Hotel beweert het enige echte originele recept nog steeds te serveren. Je schrikt van de eenvoud als je het plaatje ervan ziet. Dan is deze HAK-variant een hele wilde bende. Ook best lekker hoor en veel dichter bij huis!
Eigen versie
Tegenwoordig doen we er massaal ansjovis in, ik weet niet wie daar nou weer mee begonnen is? Maar lekker is het zeker. Dus voor deze Caesar salade à la HAK gebruik ik het ook. Maar dan wel in de dressing, lekker zoutig! Verder heb ik de tomaatjes even in de oven verwarmd met wat balsamicoazijn. Wil je er ook nog croutons aan toevoegen, maak die dan van het focaccia recept.
Festival
Ter ere van de originele Caesar salade wordt er nog elk jaar een Caesar salade festival gehouden in Tijuana (Mexico dus). Als je toevallig in de buurt bent, ga dan ergens eind juni naar Revolución Avenue tussen de 4e en 5e straat. Je kunt daar dan samen met vijfduizend andere liefhebbers genieten van het enige echte originele recept én alle plaatselijke varianten. Want er doen ongeveer 30 lokale restaurants mee! Maak je wel even een foto voor ons? 😉
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je Caesar salade à la HAK
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Caesar salade à la HAK
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 6 kleine cherrytomaatje
- 3 eieren
- 1 kropje romaine sla
- 20 g boerenkaas
- 2 el spek of spekblokjes, gaar, indien vega zelf bijtellen
- 2 plakjes kip, (bv. broodbeleg, indien vega zelf bijtellen)
Dressing
- 1 ansjovis
- 2 el basisdressing
- 2 tl mayonaise
- worcestershiresaus, naar smaak
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Begin met de tomaatjes. Leg de tomaatjes in een ovenschaaltje, besprenkel ze met balsamicoazijn. Verwarm ze 10 minuten in de heteluchtoven op 180 °C.
- Kook de eieren zoals je ze zelf graag eet. Zacht, hard of er tussen in. Laat ze afkoelen in koud water. Pel ze en snijd ze doormidden.
- Haal ondertussen de romaine slablaadjes los, snijd erg grote bladeren even doormidden. Schaaf de kaas.
Dressing
- Wrijf de ansjovis tot pulp en meng de pulp met de basisdressing en mayonaise tot een lobbige dressing. Proef en breng op smaak met worcestershiresaus.
Salade opmaken
- Meng de romaine sla met de helft van de dressing. Hussel ook de gesneden kipfilet en gebakken spekjes erdoor, Verdeel de salade over de borden. Leg de tomaatjes samen met de gehalveerde eieren erop en druppel de rest van de dressing er naar smaak over. Maak tot slot af met de Parmezaanse kaas.
- Ga lekker smullen van de Caesar salade à la HAK!
Portiegrootte
- Je kunt de salade makkelijk uitbreiden naar een hoofd-maaltijdsalade door er meer sla, kip en spekjes aan toe te voegen.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet