broodje hamburger met portobello

Broodje hamburger met gegrilde portobello

In 54 jaar had ik nog nooit een broodje hamburger gegeten, inmiddels staat het regelmatig op mijn menu. Dit bijzondere broodje hamburger met portobello wil ik graag met jullie delen. Sommige mensen noemen deze grote paddenstoel portabello of portabella, ik hou het op portobello, dat is het meest gebruikelijk. Het broodje hamburger met de prachtig gegrilde portobello is makkelijk om te maken en je krijgt een mooie variatie aan voedingsstoffen binnen. Supergezond, heel erg lekker en het ziet er ook mooi uit met zo’n stoer ruitjespatroon.

Vegetarisch
Zelf eet ik thuis geen vlees, maar vegetarische hamburgers, daar zitten wel meer koolhydraten in dan in de ‘echte’! Ik vind dat geen probleem, ik eet tegenwoordig meer koolhydraatbeperkt dan koolhydraatarm omdat ik wel zo ongeveer op gewicht ben en blijf. Qua smaak komen de vegetarische hamburgers heel dicht bij ‘normale’ vlees hamburgers, mijn familie merkte het verschil niet eens. Wij hebben meestal de vega hamburger van AH/Tivall of van de Vegetarische slager.

broodje hamburger met portobello

 

Samenstelling
Qua samenstelling van je broodje hamburger kan je er van alles en nog wat bijdoen natuurlijk: rauwkost, uienringen, gesmolten kaas, dat ligt helemaal aan je eigen smaak. Van onder naar boven zit op dit broodje hamburger met portobello: Kaasbroodje, 1/4 blaadje ijsbergsla, mayonaise, 2 plakjes tomaat en 2 plakjes komkommer, hamburger, mayonaise, 2 plakjes tomaat en 2 plakjes komkommer, weer ijsbergsla en alles afgedekt met 1 gegrilde portobello. Ik had nog een stuk puntpaprika over, die legde ik er los bij. Smul ze!
Elders op mijn website vind je ook een oopsie hamburger broodje.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je het broodje hamburger met portobello

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Broodje hamburger met gegrilde portobello


broodje hamburger met portobello

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst maart 8, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 2
  • Koolhydraten: 4,9 gr. per portie (2 uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten
  • Klaar in: 25 minuten

In 54 jaar had ik nog nooit een broodje hamburger gegeten, inmiddels staat het regelmatig op mijn menu. Dit bijzondere broodje …

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak 2 kaasbroodjes volgens dit recept1,6 khd
  2. Snijd de tomaat in 8 plakjes. Snijd ook de komkommer in 8 plakjes.
  3. Veeg de portobello schoon en bestrijk met wat olie. Bak ze aan beide kanten in een grillpan of koekenpan gedurende ong. 10 minuten, tot ze de juiste bite hebben.
  4. Bak ondertussen in een andere koekenpan 2 hamburgers. Vegetarische hamburgers hoeven niet 'gaar' te worden dus die zijn zo klaar.
  5. Stel de broodjes samen naar eigen inzicht of zoals op de foto: broodje, sla, mayo, plakjes tomaat & komkommer, hamburger, mayo, tomaat & komkommer, sla portobello. Eet ze en geniet!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internetBestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 gedachten over “Broodje hamburger met gegrilde portobello”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

202 Shares
Share165
Pin37
Tweet