Deze koolhydraatarme broccolipuree met garnalen is heel erg eenvoudig om te maken, en het is binnen een half uur klaar om te serveren. Bovendien bevat dit gerecht ook slechts 3.2 gram koolhydraten per portie. Mooi toch? Natuurlijk kun je garnalen vervangen door iets anders. Denk aan kip, burgerstukjes, worst of gegrilde halloumi. Broccoli is -ook binnen het ketogene dieet- een van de meest populaire groenten. Maar het wordt wel meestal kort gekookt als roosjes gegeten. Al dan niet met een sausje overgoten, of er wordt broccolirijst van gemaakt. We willen vandaag eens een andere variant presenteren. De broccolipuree kun je natuurlijk bij heel veel andere gerechten serveren. Het heeft het daarom in zich om een echte koolhydraatarme klassieker te worden.
Gewicht van reuzengarnalen
Rauwe en ongepelde grote garnalen horen bij Anna-Karina’s favoriete eten. Reuzengarnalen liggen bij ons standaard wel in de diepvries. Lekker makkelijk om een salade mee op te pimpen. In bevroren toestand wegen ze per stuk zo’n 12,5 gram, daar blijft iets meer dan 8 gram eetbare delen van over. Reken ongeveer 6 stuks per portie, bij een salade ofzo= 50 g eetbare delen. Reuzengarnalen bevatten per 100 g: calorieën 74 kcal, koolhydraten 0 g, eiwitten 17 g, vetten 0.7g, vezels 0 g (AH).
Die reuzengarnalen gaan dan zo, hup, de pan in met knoflook en wat rode peper. Ikzelf ben er niet van. Garnalen en andere schaal- en schelpdieren hebben mij nooit weten te bekoren. Is het de structuur, de smaak of het idee hele beestjes te eten? Geen idee eigenlijk. Alles bij elkaar? Niet iets om me zorgen over te maken, zolang er zoveel groenten zijn waarmee je de verrukkelijkste dingen kunt maken.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je koolhydraatarme broccolipuree met garnalen
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Koolhydraatarme broccolipuree met garnalen
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 500 g broccoli
- 10 ml olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 300 ml (groente)bouillon
- 30 g geraspte kaas, belegen, of roomkaas voor een nog smeuïger puree
Garnalen
- 2 cm gemberwortel
- 1 teentje knoflook
- 1 scheutje olijfolie
- stukje rode peper, naar eigen smaak, in ringetjes
- 12 reuzengarnalen, 100 g eetbare delen, klik voor meer uitleg!
- 1 stengel bosui
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
Broccolipuree
- Snijd de broccoli in kleine roosjes. Roerbak de roosjes even in een scheutje olijfolie in een soeppan. Pers 1 teentje knoflook erboven uit. Voeg dan de bouillon toe en laat het 8 minuten zachtjes pruttelen met het deksel op de pan, of langer. Tot de broccoli zacht genoeg is.
- Puree maken: giet de broccoli af (vang de bouillon op) en stoom de roosjes droog in de pan. Pureer de broccoli met een staafmixer, rasp er kaas over en roer door. Proef de puree en breng op smaak met peper en zout. Mocht het te dik zijn kun je er een klein beetje bouillon bij doen.
Garnalen
- Rasp – terwijl de broccoli kookt – de gember en snijd een stukje rode peper in ringetjes. Roerbak de gember en peper samen met 1 teentje geperste knoflook en de bevroren garnalen een minuut of 5 op hoog vuur in een koekenpan met wat olijfolie. Roerbak de garnalen aan weerszijden tot ze mooi roze en gaar zijn.
- Steek de garnalen in de broccolipuree en bestrooi met vers gesneden ringetjes bosui. Serveer onmiddellijk.
- NB: ik vind de broccolipuree vers het lekkerst, opgewarmd verliest broccoli de frisse smaak en gaat veel muffer smaken.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Ik heb dit recept al een paar keer gemaakt, heerlijk!
Was een beetje huiverig over de puree maar onterecht. Heerlijk was het, ook partner vond het heel lekker. Een Suc6
Fijn om te horen Ineke!
Dit is een van mijn favoriete recepten, wel met iets meer kaas!
Echt heerlijk. Dit maak ik regelmatig.
Heerlijk wij maken het regelmatig, met stukjes kip en een beetje olijfolie erover is het ook lekker.
Deze staat heel regelmatig op tafel en dan in de vorm van een vervanger van aardappelpuree, of in een stamppot met een andere groente.
’t Is gek, ik kan niet goed wennen aan de smaak van selderijpuree. Dat is natuurlijk heel persoonlijk, maar met deze broccolipuree heb ik een goede oplossing gevonden.
Gezellige Paasdagen en lieve groet.
Wauw, wat was dit lekker. Heb iets meer kaas erin gedaan. Toprecept. Ga ik zeker vaker maken!!
super lekker !!!
zelf mijn echtgenoot vond het lekker
ziet er heerlijk uit.. Ga ik zeker maken.. Maar de broccolipuree kan je dus beter niet invriezen???
Alles kan, maar ik vind het niet echt lekker.
Alweer zo’n lekker recept. 🙂
Broccoli-puree ook smakelijk met een eetlepel roomkaas (bijv. Valblanc Aldi)
Zeker!
Wat een verrassing iedere keer weer! Hartelijk dank voor al jullie leuke, lekkere en gelukkig ook makkelijke recepten. Dit recept ga ik ook zeker een keer proberen!
Nogmaals hartelijk dank
Graag gedaan en eet smakelijk voor als je het gaat maken!