broccolipesto met citroen en tijm

Broccolipesto met citroen en tijm

Het hele huis ruikt naar citroentjes, nou ja beneden dan toch! Pesto is er in soorten en maten, je kunt dus niet zeggen “Ik hou niet van pesto”.  Neem nou deze bijzonder smaakvolle broccolipesto met citroen en tijm.  Deze is echt totaal niet te vergelijken met de pesto die de meeste mensen kennen met basilicum, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas. Ook erg lekker daar niet van, maar een mens wil wel eens wat anders nietwaar? Wij houden van variatie en maakten deze broccolipesto speciaal als begeleiding van onze spaghettipompoen.  Je zou de broccolipesto ook over je courgetti kunnen doen.

Advertentie

Gouden duo: citroen en tijm

In deze broccolipesto spelen citroen en en tijm de hoofdrol en dat is niet voor niets, dat is namelijk een gouden duo. Er bestaat ook een tijmsoort waar de citroensmaak al in verwerkt is: citroentijm! Die kun je ook gebruiken. Wij gebruikten losse verse tijm en een verse citroen. Mijn citroen was aan de grote kant, dus ik gebruikte rasp en sap van ½ citroen. Hou je erg van de citroensmaak dan kun je altijd meer nemen. Onze broccolipesto met citroen en tijm smaakt fris, kruidig en licht. Dat kun je bij de, soms iets zware, broccolismaak goed gebruiken. Uit het recept haal je 500 gram dat bevat 8.2 gram koolhydraten totaal. Dat zijn 20 porties à 25 gram, dat is dan 0.41 gram koolhydraten per portie.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
uitsluitend via Boekdelen!

ISBN 9789082659870

BIJNA uitverkocht!

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

broccolipesto met citroen en tijm

Zo maak je Broccolipesto met citroen en tijm

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


broccolipesto met citroen en tijm

Broccolipesto met citroen en tijm

In deze broccolipesto met citroen en tijm spelen citroen en tijm de hoofdrol en dat is niet voor niets, dat is namelijk een gouden duo.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 2 minuten
Totale tijd 12 minuten

Voedingswaarde

Hele recept (500 gram)
kcal 1450.1 koolhydraten 8.2 geiwitten 16.7 gvetten 146.4 gvezels 15.4 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 bakje van 500 gram

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Dit recept maakt 500 gr pesto, dat is flink wat! Als je de pesto alleen op een toastje gaat gebruiken maak dan een kwart van dit recept.
  • Breek de broccoli in roosjes en blancheer ze 2 minuten in kokend water. Spoel koud af om het kookproces te stoppen.
  • Boen en rasp de schil van de citroen. Alleen het geel het wit is heel erg bitter en dan proef je onmiddellijk! Pers de citroen uit.
  • Pureer broccoli, noten (hou er een achter voor de garnering), knoflook, tijm, citroensap en – rasp. ricotta en 100 ml olijfolie met een staafmixer of in de keukenmachine. Pureer de pesto zo grof of fijn als je wilt. Proef en breng op smaak met zout. Te dik? Voeg olijfolie toe.
  • Doe over op een schaal en bewaar koel tot gebruik. Maximaal een dag stel ik voor.
  • Hoewel de broccolipesto is bedoeld als smaakmaker voor bij een groentegerecht (maak het dan zout genoeg!) kun je het natuurlijk uitstekend op een broodje of cracker smeren. Maak het wat dunner (olijfolie toevoegen) en het is een uitstekende dressing of dipsaus.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


7 gedachten over “Broccolipesto met citroen en tijm”

    1. Nog ff een vraagje, ben geen ricottaliefhebber. Wat kan ik i.p.v. ricotta gebruiken? Alvast hartelijk dank!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven