Broccolipesto met citroen en tijm 3

broccolipesto met citroen en tijm

Het hele huis ruikt naar citroentjes, nou ja beneden dan toch! Pesto is er in soorten en maten, je kunt dus niet zeggen “Ik hou niet van pesto”.  Neem nou deze bijzonder smaakvolle broccolipesto met citroen en tijm.  Deze is echt totaal niet te vergelijken met de pesto die de meeste mensen kennen met basilicum, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas. Ook erg lekker daar niet van, maar een mens wil wel eens wat anders nietwaar? Wij houden van variatie en maakten deze broccolipesto speciaal als begeleiding van onze spaghettipompoen.  Je zou de broccolipesto ook over je courgetti kunnen doen.

Gouden duo: citroen en tijm

In deze broccolipesto spelen citroen en en tijm de hoofdrol en dat is niet voor niets, dat is namelijk een gouden duo. Er bestaat ook een tijmsoort waar de citroensmaak al in verwerkt is: citroentijm! Die kun je ook gebruiken. Wij gebruikten losse verse tijm en een verse citroen. Mijn citroen was aan de grote kant, dus ik gebruikte rasp en sap van ½ citroen. Hou je erg van de citroensmaak dan kun je altijd meer nemen. Onze broccolipesto met citroen en tijm smaakt fris, kruidig en licht. Dat kun je bij de, soms iets zware, broccolismaak goed gebruiken.

broccolipesto met citroen en tijm

Ook lekker:

Zo maak je Broccolipesto met citroen en tijm

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Broccolipesto met citroen en tijm

broccolipesto met citroen en tijm

Door Anna-Karina Geplaatst november 6, 2018

  • Aantal of hoeveelheid: 500 gr
  • Koolhydraten: 7,6 gr. khd hele recept (500 gr uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 2 minuten
  • Klaar in: 12 minuten

In deze broccolipesto met citroen en tijm spelen citroen en en tijm de hoofdrol en dat is niet voor niets, dat is namelijk een gouden duo.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Dit recept maakt 500 gr pesto, dat is flink wat! Als je de pesto alleen op een toastje gaat gebruiken maak dan een kwart van dit recept.
  2. Breek de broccoli in roosjes en blancheer ze 2 minuten in kokend water. Spoel koud af om het kookproces te stoppen.
  3. Boen en rasp de schil van de citroen. Alleen het geel het wit is heel erg bitter en dan proef je onmiddellijk! Pers de ½ citroen uit.
  4. Pureer broccoli, noten (hou er een achter voor de garnering), knoflook, tijm, citroensap en - rasp. ricotta en 100 ml olijfolie met een staafmixer of in de keukenmachine. Pureer de pesto zo grof of fijn als je wilt. Proef en breng op smaak met zout. Te dik? Voeg olijfolie toe.
  5. Doe over op een schaal en bewaar koel tot gebruik. Maximaal een dag stel ik voor.
  6. Hoewel de broccolipesto is bedoeld als smaakmaker voor bij een groentegerecht (maak het dan zout genoeg!) kun je het natuurlijk uitstekend op een broodje of cracker smeren. Maak het wat dunner (olijfolie toevoegen) en het is een uitstekende dressing of dipsaus.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet




Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 gedachten over “Broccolipesto met citroen en tijm