Broccolipesto met citroen en tijm

broccolipesto met citroen en tijm

Het hele huis ruikt naar citroentjes, nou ja beneden dan toch! Pesto is er in soorten en maten, je kunt dus niet zeggen “Ik hou niet van pesto”.  Neem nou deze bijzonder smaakvolle broccolipesto met citroen en tijm.  Deze is echt totaal niet te vergelijken met de pesto die de meeste mensen kennen met basilicum, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas. Ook erg lekker daar niet van, maar een mens wil wel eens wat anders nietwaar? Wij houden van variatie en maakten deze broccolipesto speciaal als begeleiding van onze spaghettipompoen.  Je zou de broccolipesto ook over je courgetti kunnen doen.

Gouden duo: citroen en tijm

In deze broccolipesto spelen citroen en en tijm de hoofdrol en dat is niet voor niets, dat is namelijk een gouden duo. Er bestaat ook een tijmsoort waar de citroensmaak al in verwerkt is: citroentijm! Die kun je ook gebruiken. Wij gebruikten losse verse tijm en een verse citroen. Mijn citroen was aan de grote kant, dus ik gebruikte rasp en sap van ½ citroen. Hou je erg van de citroensmaak dan kun je altijd meer nemen. Onze broccolipesto met citroen en tijm smaakt fris, kruidig en licht. Dat kun je bij de, soms iets zware, broccolismaak goed gebruiken. Uit het recept haal je 500 gram en het bevat 8.2 gram koolhydraten totaal. 

broccolipesto met citroen en tijm

♥ Ook lekker:

Zo maak je Broccolipesto met citroen en tijm

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm Kookboek - Gewoon Koolhydraatarm Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Broccolipesto met citroen en tijm

broccolipesto met citroen en tijm
Door: Anna-Karina van Denderen
In deze broccolipesto met citroen en tijm spelen citroen en tijm de hoofdrol en dat is niet voor niets, dat is namelijk een gouden duo.
5 van 1 stem

Voedingswaarde

Hele recept (500 gram)
calorieën 1450.1 kcalkoolhydraten 8.2 geiwitten 16.7 gvetten 146.4 gvezels 15.4 g
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 2 min
Totale tijd 12 min
Hoeveelheid (aan te passen)1 bakje van 500 gram

Ingrediënten

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Dit recept maakt 500 gr pesto, dat is flink wat! Als je de pesto alleen op een toastje gaat gebruiken maak dan een kwart van dit recept.
  • Breek de broccoli in roosjes en blancheer ze 2 minuten in kokend water. Spoel koud af om het kookproces te stoppen.
  • Boen en rasp de schil van de citroen. Alleen het geel het wit is heel erg bitter en dan proef je onmiddellijk! Pers de citroen uit.
  • Pureer broccoli, noten (hou er een achter voor de garnering), knoflook, tijm, citroensap en - rasp. ricotta en 100 ml olijfolie met een staafmixer of in de keukenmachine. Pureer de pesto zo grof of fijn als je wilt. Proef en breng op smaak met zout. Te dik? Voeg olijfolie toe.
  • Doe over op een schaal en bewaar koel tot gebruik. Maximaal een dag stel ik voor.
  • Hoewel de broccolipesto is bedoeld als smaakmaker voor bij een groentegerecht (maak het dan zout genoeg!) kun je het natuurlijk uitstekend op een broodje of cracker smeren. Maak het wat dunner (olijfolie toevoegen) en het is een uitstekende dressing of dipsaus.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties