Broccoli tomaat ovenschotel

Ben je net zo dol op heerlijke comfy ovenschotels als wij? Dan moet je deze simpele maar overheerlijke broccoli tomaat ovenschotel zéker eens proberen! Daar ga je geen spijt van hebben dat beloof ik. We hebben trouwens twee varianten voor je uitgewerkt. Je hoeft ‘m namelijk niet per se als ovenschotel te maken, want ook als gewoon fornuisgerecht smaakt de schotel uitstekend. Broccoli is sowieso een geliefde en makkelijke multi-inzetbare groente. Omdat het relatief weinig koolhydraten bevat past broccoli perfect in de koolhydraatarme keuken. Echter alleen maar broccoli smaakt al snel saai. Combineer broccoli daarom altijd met een wat uitgesprokener smaak. In deze schotel zijn er twee toegevoegde smaakbepalers: Cherrytomaatjes en een fingerlicking lekkere kaassaus. Al met al bevat het gerecht per portie 10.9 gram koolhydraten.

Oven of fornuis? 

Ben je ook dol op ovenschotels, schuif de broccoli tomaat ovenschotel dan lekker nog even in de oven. Heb je geen oven of wat minder tijd? Maak de schotel dan als fornuisgerecht. Kook de broccoli dan zo gaar als je zelf lekker vindt, wij houden zelf van een bite.  Vervolgens serveer je de groente en de kaassaus apart. Laat ieder er aan tafel nog wat kaas over raspen, gezellig! 

En wat erbij?

Serveer de zalige broccoli tomaat ovenschotel, naar wens met gegrilde kip, een burgertje of een braadworstje. Wij kozen voor een heerlijke vegetarische chorizoworst. Die is mild pittig en we hebben ervan gesmuld (hmmm, met geluid)!


Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je broccoli tomaat ovenschotel


Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

Broccoli tomaat ovenschotel

De kunst van lekkere broccoli is om het op een goede manier te combineren met andere ingrediënten. Dat is uitstekend gelukt in deze broccoli tomaat ovenschotel.
4.84 van 18 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 35 min

Voedingswaarde

Per portie
kcal 717.75 koolhydraten 10.9 geiwitten 30.55 gvetten 59.35 gvezels 11.5 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 flinke porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Kaassaus

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C en vet een ovenschaal in.
  • Kook de broccoliroosjes in 4 minuten beetgaar, giet af en stoom droog in de pan.
  • Snipper het sjalotje en fruit in wat boter in een koekenpan. Halveer de cherrytomaatjes en stoof deze mee met de ui. Breng op smaak met peper en zout.

Kaassaus

  • Verwarm de slagroom met roomkaas en 100 g geraspte kaas op matig vuur tot de een mooie kaassaus. Proef en breng de kaassaus op smaak met een beetje nootmuskaat en peper.
  • OVEN: Doe de broccoli onderin de ovenschaal en verdeel de gestoofde tomaatjes erover. Giet de saus over de broccoli en bestrooi met de resterende kaas. Bak de broccolischotel 20-25 minuten of tot de kaas een mooi kleurtje krijgt.
    ZONDER OVEN: Serveer de broccoli en gestoofde tomaatjes los en giet de kaassaus erover, rasp er aan tafel naar wens nog wat kaas over.
  • Lekker met een braadworstje, MC2-burger of gegrilde kip!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


12 gedachten over “Broccoli tomaat ovenschotel”

  1. 5 sterren
    Wat was deze maaltijd overheerlijk al veel van de broccoli recepten gegeten maar deze vond mijn man tot nog toe de beste dus alle sterren niet alleen voor mij voor het klaarmaken zei hij maar zeker voor de bedenkers ervan,ik nam hem gecombineerd met bloemkool en broccoli mmmm en medaillons erbij😋

  2. 4 sterren
    Heerlijk recept weer!
    Leuk ook dat je het met heel veel dingen kunt combineren.
    Vlees, vis of gewoon lekker vegetarisch.

  3. 5 sterren
    Hallo Anna-Karina en Hans,

    Allereerst nog een fijne 2e paasdag. Wel een aparte met dit weer!
    Maar dit recept is overheerlijk. Wij maakten vaak jullie broccoli”boom”. Maar dit is een welkome verrassing en blijft in ons menu terug komen hoor!

  4. 5 sterren
    Het was heerlijk! De broccoli was niet snotterig geworden, gelukkig. Nooit gedacht dat een kaassausje maken zo simpel kon zijn. (maakte het altijd met een roux en dacht dat ik dat sausje moest schrappen, nu ik koolhydraten moet mijden). 😢

    We aten het met gegrilde tonijnsteak, een hele goede combinatie.

    Dit komt vaker op tafel, bedankt weer voor dit heerlijkerecept.❤️

  5. 5 sterren
    Deze vanavond gemaakt, met een paar toevoegingen: champignons en olijven. Bij de saus een lepeltje mosterd. Heerlijk met een kippebout uit de Airfryer. Dit komt vaker op tafel.

  6. Gisteren broccoli, vandaag broccoli, morgen deze??? En dan te bedenken dat ik nooit van broccoli hield. Maar ja, dat was voor ik jullie recepten ontdekte.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top