Frisse broccoli salade 6


Voor mijn lunch was deze frisse broccoli salade meer dan voldoende, ik heb zelfs nog een beetje als 4-uurtje gegeten. De broccoli liet ik lekker rauw, ik ben namelijk dol op knapperige rauwe broccoli. Het is een prima salade om mee te nemen naar je werk, houd de topping dan even apart. Alle groente zijn lekker stevig en zullen niet snel verleppen. Heb je teveel broccoli salade gemaakt, dan is het ‘s avonds als extra bij de hoofdmaaltijd of de volgende dag ook nog lekker!

Dressing, hou ‘t simpel!

Een dressing mag ik graag een beetje zoetig maken, in de dressing voor de broccoli salade deed ik een kneepje Steviala Sweet bee. Dat smaakt gelijk lekker toegankelijk en combineert perfect met die feta en amandel. Zo’n zoetje in de dressing is ook slim als je kinderen aan tafel hebt, die vinden de salade opeens een stuk lekkerder. Doe er voor het grut of als je koolhydraatbeperkt eet wat rozijntjes of druiven door. Verder is de dressing vrij basaal: Griekse Yoghurt, azijn, wat paprikavlokken en peper en zout. Zo’n dressing moet de ingrediënten uit de salade ondersteunen, niet helemaal overnemen.

frisse broccoli salade 

Broccoli rauw of niet?

Een beetje rauwe broccoli dippen in een sausje zal iedereen wel kennen, inderdaad het is prima rauw te eten. Rauwe broccoli smaakt heerlijk knapperig en fris pittig. Ideaal bij de bbq, als volledig maaltijdsalade of voedzame lunch. Bovendien, flink kauwen da’s goed voor je hersenen en verzadigingsgevoel! Als je nou zelf toch niet zo’n liefhebber van rauwe broccoli bent, kook de broccoli dan even kort (!) voor en spoel gelijk koud af onder stromend water. De smaak zal iets anders zijn uiteraard. Reken dan wel de kook- en koeltijd extra.

frisse broccoli salade

Kijk hier voor andere koolhydraatarme salade recepten.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de Frisse broccoli salade

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel ons kookboek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm nu in de boekhandels (NL en België) of bij Bol.com!

Frisse broccoli salade

Door Anna-Karina Geplaatst oktober 6, 2017

  • Aantal of hoeveelheid: 1 portie
  • Koolhydraten: 4,7 khd (1 portie uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten

De broccoli in deze broccoli salade is rauw, want flink kauwen, da's goed voor je hersenen en verzadigingsgevoel. Maar kort voorkoken kan ook hoor.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Rooster het amandelschaafsel en de pompoenpitten in een droge koekenpan ietsje aan. Laat afkoelen op een schoteltje.
  2. Snijd de broccoli in kleine roosjes of plakjes.
    Snijd de feta en de paprika in blokjes.
    Halveer het plakje rode ui, snipper het middelste deel en haal de buitenste halve ringen los.
  3. DRESSING:
    Meng de yoghurt met azijn, Sweet bee en paprika vlokken. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  4. Meng de broccoli, paprika, feta en ui met de dressing. Garneer met de geroosterde amandel en pompoenpitten. Eet smakelijk!
  5. NB: Als je nou niet zo'n liefhebber van rauwe broccoli bent, kook de broccoli dan even kort (!) voor en spoel gelijk koud af onder stromend water. De smaak zal iets anders zijn uiteraard. Reken dan wel de kook- en koeltijd extra.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet




Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

6 gedachten over “Frisse broccoli salade

  • Jacqueline

    Vanmiddag barbecue met collega’s en daar is nul groenten bij. Alleen vlees, stokbrood en sausjes. Niet mijn ding!! Dus ging ik maar eens kijken op deze site.

    Je begrijpt het al: ik neem mijn eigen groenten en de broccolisalade mee. Ben benieuwd of ik de enige ben die er van eet.

    Ik hoop het niet, dus ik maak het voor meedere personen. Is het wel zo, dan ben ik alvast klaar voor de lunch van morgen 😉

    • Jacqueline

      Morgen iets anders verzinnen voor de lunch, want de broccolisalade is op! We vonden het heerlijk. Een collega is allergisch voor mosterd. Ze vroeg welke mayonaise er in zat en was blij verrast dat er helemaal geen mayonaise aan te pas komt. Nu kon zij het ook eten. (in heel veel soorten mayonaise zit mosterd)

      Dus weer een succesrecept erbij. Nogmaals bedankt voor dit recept.

  • Cona

    Ik was toe aan een nieuw lunchrecept en wat struinen op jouw site levert altijd goede ideeën op! Deze broccolisalade was heerlijk! Ik had wel even de broccoli kort gekookt en de feta vervangen door zachte geitenkaas (dat vind ik lekkerder).
    En inderdaad ook een handige salade om mee te namen als lunch voor op kantoor!
    Complimenten weer! 🙂

  • HAnny Gijsel

    Hallo Anna-Karina,

    Wat ben ik blij met jou!
    Vanmiddag als lunch je frisse broccoli salade gemaakt. Dát was een schot in de roos!
    Wat een zalige salade en zo makkelijk. Ik zou het zelf nooit zo kunnen verzinnen. Vandaar die eerste zin:)
    Fijne zondag nog.
    Hanny GIjsel