Frisse broccoli salade

Voor mijn lunch was deze frisse broccoli salade meer dan voldoende, ik heb zelfs nog een beetje als 4-uurtje gegeten. De broccoli liet ik lekker rauw, ik ben namelijk dol op knapperige rauwe broccoli. Het is een prima salade om mee te nemen naar je werk, houd de topping dan even apart. Alle groente zijn lekker stevig en zullen niet snel verleppen. Heb je teveel broccoli salade gemaakt, dan is het ’s avonds als extra bij de hoofdmaaltijd of de volgende dag ook nog lekker! De salade bevat 4.3 gram koolhydraten per portie.

Dressing, hou ’t simpel!

Een dressing mag ik graag een beetje zoetig maken, in de dressing voor de broccoli salade deed ik een kneepje Steviala Sweet bee. Dat smaakt gelijk lekker toegankelijk en combineert perfect met die feta en amandel. Zo’n zoetje in de dressing is ook slim als je kinderen aan tafel hebt, die vinden de salade opeens een stuk lekkerder. Doe er voor het grut of als je koolhydraatbeperkt eet wat rozijntjes of druiven door. Verder is de dressing vrij basaal: Griekse Yoghurt, azijn, wat paprikavlokken en peper en zout. Zo’n dressing moet de ingrediënten uit de salade ondersteunen, niet helemaal overnemen.

Broccoli rauw of niet?

Een beetje rauwe broccoli dippen in een sausje zal iedereen wel kennen, inderdaad het is prima rauw te eten. Rauwe broccoli smaakt heerlijk knapperig en fris pittig. Ideaal bij de bbq, als volledig maaltijdsalade of voedzame lunch. Bovendien, flink kauwen da’s goed voor je hersenen en verzadigingsgevoel! Als je nou zelf toch niet zo’n liefhebber van rauwe broccoli bent, kook de broccoli dan even kort (!) voor en spoel gelijk koud af onder stromend water. De smaak zal iets anders zijn uiteraard. Reken dan wel de kook- en koeltijd extra.

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

frisse broccoli salade

Zo maak je de Frisse broccoli salade

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Interessant? Deel gerust!


Frisse broccoli salade

De broccoli in deze broccoli salade is rauw, want flink kauwen, da’s goed voor je hersenen en verzadigingsgevoel. Maar kort voorkoken kan ook hoor.
4.78 van 9 stemmen

Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 129

Voorbereidingstijd 10 min
Totale tijd 10 min

Voedingswaarde

Per portie
kcal 352.1 koolhydraten 4.3 geiwitten 22.4 gvetten 26.1 gvezels 7.3 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 portie

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Dressing

Serveer met

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Begin met het roosteren van het amandelschaafsel en de pompoenpitten. Doe dat in een droge koekenpan. Laat afkoelen op een schoteltje.
  • Snijd de broccoli in kleine roosjes en doe in een platte schaal.
  • Snijd de feta en de paprika in blokjes. Halveer het plakje rode ui, snipper het middelste deel en haal de buitenste halve ringen los. Meng met dit alles met de broccoli tot een salade.

Dressing

  • Meng de Griekse yoghurt met azijn, Steviala sweet bee en paprika vlokken. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de broccolisalade met de dressing. Garneer met de geroosterde amandel en pompoenpitten. Eet smakelijk!
  • NB: Als je nou niet zo'n liefhebber van rauwe broccoli bent, blancheer de broccoli dan kort (!) in kokend water en spoel direct koud af onder stromend water. Ook lekker.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:



8 gedachten over “Frisse broccoli salade”

  1. Vandaag weer eens gemaakt in het kader van mijn voornemen om minstens 1 vlees/visloze maaltijd per dag te eten. Het was al een tijdje geleden dat ik deze gemaakt had. En hij was weer lekker! Ik had nog radijsjes die op moesten, dus ik heb de paprika door radijsjes vervangen. Ook lekker! En ja, het blijft flink kauwen deze salade! 😊

  2. Vanmiddag barbecue met collega’s en daar is nul groenten bij. Alleen vlees, stokbrood en sausjes. Niet mijn ding!! Dus ging ik maar eens kijken op deze site.

    Je begrijpt het al: ik neem mijn eigen groenten en de broccolisalade mee. Ben benieuwd of ik de enige ben die er van eet.

    Ik hoop het niet, dus ik maak het voor meedere personen. Is het wel zo, dan ben ik alvast klaar voor de lunch van morgen ?

    1. Morgen iets anders verzinnen voor de lunch, want de broccolisalade is op! We vonden het heerlijk. Een collega is allergisch voor mosterd. Ze vroeg welke mayonaise er in zat en was blij verrast dat er helemaal geen mayonaise aan te pas komt. Nu kon zij het ook eten. (in heel veel soorten mayonaise zit mosterd)

      Dus weer een succesrecept erbij. Nogmaals bedankt voor dit recept.

  3. Ik was toe aan een nieuw lunchrecept en wat struinen op jouw site levert altijd goede ideeën op! Deze broccolisalade was heerlijk! Ik had wel even de broccoli kort gekookt en de feta vervangen door zachte geitenkaas (dat vind ik lekkerder).
    En inderdaad ook een handige salade om mee te namen als lunch voor op kantoor!
    Complimenten weer! 🙂

  4. 5 sterren
    Hallo Anna-Karina,

    Wat ben ik blij met jou!
    Vanmiddag als lunch je frisse broccoli salade gemaakt. Dát was een schot in de roos!
    Wat een zalige salade en zo makkelijk. Ik zou het zelf nooit zo kunnen verzinnen. Vandaar die eerste zin:)
    Fijne zondag nog.
    Hanny GIjsel

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top