Broccoli prei ovenschotel 53

broccoli prei ovenschotel -

Altijd lekker makkelijk als je een ovenschotel van te voren al kan klaarmaken, bij deze smakelijke broccoli prei ovenschotel kan dat uitstekend. Makkelijk als je bezoek krijgt. Ik heb deze ovenschotel niet afgedekt met een puree, maar als je dat wilt maak er dan een koolraap knolselderijpuree bij die je onder de laatste kaaslaag doet.

 

Alle seizoenen

Ovenschotels zijn het hele jaar door goed samen te stellen. Diverse seizoensgroenten gecombineerd met vis en/of kaas of zoals deze met -vegetarisch- gehakt. Ik ben er dol op, je kan de ovenschotel makkelijk ‘aankleden’ met een frisse salade een lekkere kaas cracker of een smakelijk broodje om te soppen erbij. Heerlijk toch, wie lust dat nou niet?

Tellen

NB: Je dient zelf nog het aantal khd bij te tellen voor het gehakt, Sommige mensen gebruiken vegetarisch gehakt, anderen nemen ‘gewoon’ gehakt en dat scheelt nogal.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze broccoli prei ovenschotel

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op mijn Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Broccoli prei ovenschotel

broccoli prei ovenschotel -

Door Anna-Karina Geplaatst oktober 21, 2015

    Aantal of hoeveelheid: 2 porties

  • Koolhydraten: 4,5 gr. pp excl. gehakt* (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten
  • Klaar in: 25 minuten

Deze smakelijke broccoli prei ovenschotel kan uitstekend vooraf gemaakt worden. Makkelijk voor drukke doordeweekse dagen of als je bezoek krijgt.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de broccoli in roosjes. Kook ze in 4 minuten beetgaar en laat uitlekken.
  2. Snijd de prei in ringen en de champignons in plakjes. Bak prei, champignons en gehakt gaar in wat kokosolie. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden (hetelucht 180 graden).
  3. Verwarm in een steelpannetje de crème fraîche en smelt hierin de Danablu. (of andere kaas naar keuze, als je een milde kaas neemt, proef dan even of het pittig genoeg is.)
  4. Doe de broccoli en prei, champignon gehaktmengsel in een ovenschaal. Giet de kaassaus erover en bestrooi de schotel met de geraspte kaas.
  5. Zet 15 minuten in het midden van de oven. Heerlijk!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet


Bestel mijn kookboek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm nu in de boekhandels (NL en België) of bij Bol.com!



Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

53 gedachten over “Broccoli prei ovenschotel

  • Yoeki

    hallo Anna-Karina, vandaag deze schotel gemaakt. Heerlijk ! Ook maar meteen het courgettebrood gemaakt. Zelfs manlief vind het heerlijk. Moeten nu wel meer zijn suikerwaardes in de gaten houden ( heeft diabetes type II ) Maar het gaat hartstikke goed met hem. De insuline is al naar beneden gezet ! Toppie ! Zullen nog lang van je recepten genieten !! Bedankt xx

  • Ellen

    Ik kom met mijn app op 21,97 koolhydraten 70,43 vet en 63 eiwit. Ik heb elkekeer hogere waardes dan de recepten aangeven op uw site? Recepten zijn heerlijk maar snap niet dat de waarrdes zo verschillen. Ik neem uit de winkel altijd de producten met de minste koolhydraten, dus daar kan het niet aan liggen.
    Groetjes Ellen

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Heel veel apps geven onbetrouwbare waardes aan. Achter elk ingrediënt zie je precies hoeveel ik ervoor gerekend heb per het gewicht dat ik heb gebruikt. Als je op een ingrediënt klikt krijg je meestal wel te zien op welke teller of bron ik de berekening baseer. Het kan ook schelen of je producten rauw of gekookt weekt. Ik maak veel gebruik van de NEVO-tabellen.

  • Jeanne

    Het was zalig het gerecht, maar hoe komt het dat er een behoorlijke laag vocht onder in ligt onder het gerecht. wie kan mij dat vertellen dank u Jeanne.

  • Ingrid

    Ongelooflijk lekker dit! Ik had per ongeluk slagroom ipv crème fraiche gebruikt, dus de saus bleef dun, maar voor de smaak maakte dat helemaal niks uit. Het gehakt had ik er niet doorheen maar als losse gehaktballen erbij geserveerd. De kinderen en mijn man hebben aardappelpuree erbij gegeten. Iedereen heeft gesmuld! Heerlijk gewoon!!!

  • Ineke

    Heerlijk ! Gisteren deze ovenschotel gemaakt , ipv champignons een oranje paprika er in gedaan .

    Vandaag het restje voor de lunch opgebakken met een ei , ook lekker !

    Nu staat het pindakaas brood in de oven . Ben benieuwd !!

  • Marion Freijzer

    Deze schotel al een paar keer voor mezelf gemaakt. Vandaag weer gemaakt en nu ben ik benieuwd wat ons bezoek er van vindt. Ik ga er in ieder geval van genieten. Zo lekker!!!!!!!

     

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Zolang je dat niet elke dag doet, heb ik er geen probleem mee. Als jij er moeite mee hebt, dan neem je wat minder… Mijn recepten zijn geen wetten, je kunt ze gewoon naar eigen behoefte aanpassen natuurlijk. Niets zo persoonlijk als smaak. Eet ze!

  • Hanneke

    Heerlijk recept! Iets aangepast door de onderste laag te bedekken met een broccoli puree en daarbovenop het gehakt en groentemengsel (prei,t champignons en courgette).

    Zelfs de kinderen smullen ervan. Had voor hun met geitenkaas gemaakt maar ook met de blauwe kaas vonden ze het heerlijk :-).

  • Catherine

    Oooo, deze was heerlijk, vooral de saus met de blauwe kaas erdoor. Ik ben zeker dat ik deze nog met groenten ga gebruiken!!

    Bedankt voor het recept.

  • maria Kranen

    Van middag de prei broccoli schotel gegeten. Ik had onder in de schotel voorgekookte aardappelschijfjes erbij gedaan. Zo was het een volledige maaltijd.

    mijn man en ik hebben er reuze van genoten, super lekker!!!!

    Bedankt voor het lekkere recept.

    Groetjes, Maria

  • Cornelia

    Wij hebben vanmiddag deze broccoli-prei schotel gemaakt en gegeten, jammie wat lekker was dit weer.

    bedankt hoor voor al je recepten,

    groetjes Cornelia

  • Marga

    Heerlijk!!! Heb er geen andere woorden voor.
    Morgen ga ik die kaassaus maken voor 4 groentelasagne, in plaats van rode saus uit een potje. Lasagne bladen gebruik ik al jaren niet meer. Dus het woordje lasagne slaat bij ons nergens meer op 🙂 😬

  • Fleur

    deze is heerlijk! ik had hem met courgette gemaakt ipv broccoli (had ik over van een ander gerecht). ben echt blij met deze site. alles is erg makkelijk en snel te bereiden. top!

  • Laura

    Mijn eerste probeer recept van deze site en meteen supergeslaagd! Erug lekker! Erbij nog een frisse gemengde salade en voor mn vriend nog wat aardappels.

    Ik vraag me alleen af of je hier ook van afvalt, t lijkt me door de kaas en creme fraiche nogal calorierijk, ofschoon je toch iets anders moet denken als je koolhydraat arm eet. Dit recept vond ik zo lekker dat t bijna voelt als een zonde😊

    Anyway, zeker voor herhaling vatbaar😃

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Ja dat klinkt bekend, maar juist de vetten en de eiwitten zorgen ervoor dat je geen honger hebt en dat je overschakelt op vetverbranding (ketose) en niet de eiwitten uit je spieren gaat verbranden. Dat spierweefsel wil je houden. Onthoud ook dat je ongeveer 2/3 van alle khd uit groente moet halen. Dat kan prima als je bij al je maaltijden ook groente eet. Ik eet zelf steeds vaker een ‘warm’ ontbijt met iets van ei met groente. Je vind vast zelf je eigen draai, in het begin is het soms wel wennen… geef jezelf de tijd. Succes en geniet!

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Beste Esther, ik zou zelf deze schotel niet echt een hele dag van te voren maken. Het wordt wellicht nog vochtiger als je het zo lang van tevoren maakt? Probeer dus het vocht zoveel mogelijk te beperken, door de groente niet platgekookt in de schotel te verwerken, maar echt beetgaar. In elk geval de broccoli ook goed koud afspoelen zodat het groen blijft en goed laten uitlekken. De schotel afgedekt en koel bewaren, afbakken in een voorverwarmde oven. Omdat de schotel uit de koelkast komt natuurlijk langer dan in het recept staat aangegeven. 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.

  • Cona

    Het grappige is: ik zou deze schotel zelf niet zo snel gemaakt hebben. Maar een vriendin, die inmiddels ook fan van jouw site is, maakte dit afgelopen weekend. Heel lief, omdat ze weet dat ik graag khd-arm wil eten. We hebben zitten smullen, wat een lekkere combinatie!

  • Carlo van Gestel

    Anna-Karina,

    Een heerlijke ovenschotel. Het heeft echt gesmaakt met Blue Danisch van de Liddl in het recept. Een lekkere kaas om er doorheen te doen.

    Het gehakt heb ik op smaak gebracht met gehaktkruiden.

    Kortom een recept die net als gisteren in het herhaalboek komen. (ook de zalm/komkommer salade en de aardbeiensalade zitten in het herhaal-boek.

    Wacht weer op het volgende lekkere recept.

  • Bianca

    Gisteravond dit recept, wat overigens super makkelijk te maken is, geprobeerd. Nou heb ik in ons gezin wat verschillende “smaken” dus het was even afwachten of dit bij ons allemaal in de smaak zou vallen. Nou, dat is zeker gelukt! Wat een heerlijke maaltijd! Heb er wel wat meer dan aangegeven blauwe kaas ingedaan, omdat we wel allemaal van pit houden. Deze gaat in het voor-herhaling-vatbaar-recepten-boek en staat waarschijnlijk heel gauw weer op ons menu. Dankjewel Anna-Karina!

Pagina 1 van 11