broccoli prei ovenschotel

Broccoli prei ovenschotel

Altijd lekker makkelijk als je een ovenschotel van te voren al kan klaarmaken. Bij deze smakelijke broccoli prei ovenschotel kan dat uitstekend. Makkelijk als je bezoek krijgt. Ik heb de ovenschotel nu niet afgedekt met een puree, maar als je dat wilt kan dat ook qua koolhydraten nog prima. maak er dan een lekker romige koolraap knolselderijpuree of bloemkoolpuree bij. Doe de puree dan vlak onder de laatste laag kaas. Het gerecht bevat in onze versie, dus zonder de puree, slechts 4.6 gram koolhydraten per portie. 

Advertentie

Alle seizoenen

Ovenschotels zijn het hele jaar door goed samen te stellen. En de meeste kun je dus vooraf maken dat is vooral handig op dagen dat je wat minder zin of tijd hebt om te koken. Neem diverse seizoensgroenten gecombineerd met vis en/of kaas of zoals deze met -vegetarisch- gehakt. Ik ben dol op ovenschotels, je kan de ovenschotel makkelijk ‘aankleden’ met een frisse salade een lekkere kaas cracker of een smakelijk broodje om te dopen erbij. Heerlijk toch, wie lust dat nou niet?

Tellen

Ik zeg het nog maar eens. Veel mensen gebruiken in deze broccoli prei ovenschotel gewoon gehakt. Dat bevat 0 gram  koolhydraten. Neem je echter vegetarisch gehakt, dan zelf even bijtellen. Kijk op de verpakking en reken om per portie, en tel dat op bij de koolhydraten die deze ovenschotel per portie bevat.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659818

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

broccoli prei ovenschotel
broccoli prei ovenschotel

Zo maak je deze broccoli prei ovenschotel

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


broccoli prei ovenschotel

Broccoli prei ovenschotel

Deze smakelijke broccoli prei ovenschotel kan uitstekend vooraf gemaakt worden. Makkelijk voor drukke doordeweekse dagen of als je bezoek krijgt.
4.75 van 36 stemmen
Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 121
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 885.8 koolhydraten 4.6 geiwitten 48.45 gvetten 74.2 gvezels 7.3 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd de broccoli in roosjes. Kook ze in 4 minuten beetgaar en laat uitlekken.
  • Snijd de prei in ringen en de champignons in plakjes. Bak het gehakt rul in olijfolie. Voeg prei en champignons toe en bak 5 minuten mee.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet een ovenschaal in.
  • Los in een steelpannetje de crème fraîche met de Danablu op.
  • Doe de gekookte broccoli en het prei-champignon-gehaktmengsel in een ovenschaal en verdeel vervolgens de kaassaus erover. Bestrooi tot slot met de geraspte kaas.
  • Bak de de broccoli prei ovenschotel 15 minuten of tot de kaas een mooi kleurtje begint te krijgen. Heerlijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



78 gedachten over “Broccoli prei ovenschotel”

  1. ik wil vandaag een prei ovenschotel maken en stuitte in mijn zoektocht op dit recept, aan de reacties te lezen is dit het proberen waard. ik moet ook nog ook van een muskaat pompoen af, dus denk dat ik er een laagje pompoenpuree aan toe ga voegen.

  2. 5 sterren
    Heerlijk recept vandaag voor het eerst gemaakt maar het is een blijvertje.

  3. 4 sterren
    Heel smakelijk en zeker voor herhaling vatbaar. Alleen was het gehalveerde recept net iets te veel voor mij, ik ben een kleine eter. Dus volgende keer iets kleinere portie maken en dan weer smullen.

  4. 5 sterren
    Recept al een paar keer gemaakt. Wat is dít heerlijk zeg. Puree mis ik niet. Omdat ik lactose-intolerant ben, kan ik hem niet met blauwe kaas maken, maar gebruik oude kaas in plaats daarvan. En wat meer peper, zout en een snufje gerookte paprikapoeder. Ontzettend lekker.

  5. 5 sterren
    Heerlijk, zeker voor herhaling vatbaar. Buuf mee laten proeven en die vond het ook heel erg lekker!!!

  6. Dit ga ik morgenavond maken – mijn diëtist komt eten! Eet zelf ook koolhydraatarm en dit lijkt me heerlijk! Goed plan.

  7. 5 sterren
    Wij vonden het een heerlijk recept. Althans wat ik er van gemaakt heb. Ik had nog 1/4 spitskool, geen danableu en crème fraîche, wel slagroom, zalm en truffelkaas. De saus was wat dun, maar deed aan de smaak niet af. Dank je wel voor dit recept.

  8. 5 sterren
    Ik heb dit recept gisteren gemaakt en het was erg lekker! Ik had alleen de blauwaderkaas er door gedaan en was de andere kaas vergeten, maar was desondanks toch nog wel lekker.
    Zeker voor herhaling vatbaar!

    1. In ons recept niet, die blauwaderkaas die wij gebruiken is ongelooflijk + de kaas maken het gerecht al zout en pittig! Nog meer erbij en je proeft de groenten helemaal niet meer…. Maar als je twijfelt zet je de zout en pepermolen er gewoon naast!

  9. 5 sterren
    Wat een heerlijk recept! Makkelijk om te bereiden, bedankt.
    Dit staat vaker op mijn menu.

  10. Lia Kuijper (cornelia)

    Ik heb heerlijk gegeten van deze ovenschotel, maar helaas niet met broccoli.Ik was er heilig van overtuigd nog een stuk broccoli in de koelkast te hebben, neen dus, wel een halve courgette. En de rest was ook voorradig, dus dan maar recept aanpassen. En het was echt heel lekker, dus resten weggewerkt en lekker gegeten , wat wil een mens nog meer?
    fijne zonnige dag en groetjes,
    Cornelia

  11. Wat een heerlijke recepten staan er hier toch.
    Ik eet graag kaas en groente, dus dat komt wel goed.
    maar ik lust absoluut geen Champignons, daarnaast ook geen kokosmeel en amandelmeel.
    Mijn vraag over dit recept, waarvoor kan ik de champignons vervangen, om het toch KH arm te houden?

    Alvast bedankt.

  12. Dat smaakte heerlijk vanavond! Ook mijn zoon van 19 wilde best een tweede keer opscheppen 😉
    Heb er alleen nog wat grofgehakte walnoten aan toegevoegd, die heb ik er de laatste paar minuten overheen gestrooid.
    Lekker als extra ‘bite’.
    Leuk ook dat je in dit recept eigenlijk helemaal de pasta, rijst of aardappelen niet mist! Althans, ik vond het een hele complete maaltijd en was ook blij dat de broccoli niet helemaal zacht was geworden in de oven.
    Dank je wel voor de heerlijke recepten op je website. Heb er al heel wat mensen attent op gemaakt.
    Overweeg ook om je boek te kopen. Handig om gewoon open te kunnen slaan en bij de hand te hebben.

  13. hallo Anna-Karina, vandaag deze schotel gemaakt. Heerlijk ! Ook maar meteen het courgettebrood gemaakt. Zelfs manlief vind het heerlijk. Moeten nu wel meer zijn suikerwaardes in de gaten houden ( heeft diabetes type II ) Maar het gaat hartstikke goed met hem. De insuline is al naar beneden gezet ! Toppie ! Zullen nog lang van je recepten genieten !! Bedankt xx

  14. Ik kom met mijn app op 21,97 koolhydraten 70,43 vet en 63 eiwit. Ik heb elkekeer hogere waardes dan de recepten aangeven op uw site? Recepten zijn heerlijk maar snap niet dat de waarrdes zo verschillen. Ik neem uit de winkel altijd de producten met de minste koolhydraten, dus daar kan het niet aan liggen.
    Groetjes Ellen

    1. Heel veel apps geven onbetrouwbare waardes aan. Achter elk ingrediënt zie je precies hoeveel ik ervoor gerekend heb per het gewicht dat ik heb gebruikt. Als je op een ingrediënt klikt krijg je meestal wel te zien op welke teller of bron ik de berekening baseer. Het kan ook schelen of je producten rauw of gekookt weekt. Ik maak veel gebruik van de NEVO-tabellen.

  15. Merken Wies

    5 sterren
    Super lekker en gemakkelijk te bereiden. Hartelijk van smaak, ga dit zeker nog bereiden.

  16. Het was zalig het gerecht, maar hoe komt het dat er een behoorlijke laag vocht onder in ligt onder het gerecht. wie kan mij dat vertellen dank u Jeanne.

  17. Ongelooflijk lekker dit! Ik had per ongeluk slagroom ipv crème fraiche gebruikt, dus de saus bleef dun, maar voor de smaak maakte dat helemaal niks uit. Het gehakt had ik er niet doorheen maar als losse gehaktballen erbij geserveerd. De kinderen en mijn man hebben aardappelpuree erbij gegeten. Iedereen heeft gesmuld! Heerlijk gewoon!!!

  18. Heerlijk ! Gisteren deze ovenschotel gemaakt , ipv champignons een oranje paprika er in gedaan .

    Vandaag het restje voor de lunch opgebakken met een ei , ook lekker !

    Nu staat het pindakaas brood in de oven . Ben benieuwd !!

  19. Marion Freijzer

    5 sterren
    Deze schotel al een paar keer voor mezelf gemaakt. Vandaag weer gemaakt en nu ben ik benieuwd wat ons bezoek er van vindt. Ik ga er in ieder geval van genieten. Zo lekker!!!!!!!

  20. 5 sterren
    Zooooo, die was HEERLIJK!!

    Ik ben liefhebber van groenten en kaas, dus hoe wordt het nog beter dan dit?

    1. Zolang je dat niet elke dag doet, heb ik er geen probleem mee. Als jij er moeite mee hebt, dan neem je wat minder… Mijn recepten zijn geen wetten, je kunt ze gewoon naar eigen behoefte aanpassen natuurlijk. Niets zo persoonlijk als smaak. Eet ze!

  21. Heerlijk recept! Iets aangepast door de onderste laag te bedekken met een broccoli puree en daarbovenop het gehakt en groentemengsel (prei,t champignons en courgette).

    Zelfs de kinderen smullen ervan. Had voor hun met geitenkaas gemaakt maar ook met de blauwe kaas vonden ze het heerlijk :-).

  22. 5 sterren
    Oooo, deze was heerlijk, vooral de saus met de blauwe kaas erdoor. Ik ben zeker dat ik deze nog met groenten ga gebruiken!!
    Bedankt voor het recept.

  23. Hoe krijg je het voor elkaar. Weer zo’n topper. ’t Was een één woord heerlijk!

  24. Van middag de prei broccoli schotel gegeten. Ik had onder in de schotel voorgekookte aardappelschijfjes erbij gedaan. Zo was het een volledige maaltijd.

    mijn man en ik hebben er reuze van genoten, super lekker!!!!

    Bedankt voor het lekkere recept.

    Groetjes, Maria

  25. Deze was onvoorstelbaar lekker. Mijn man, die een echte koolhydraat junk is, vond het zelfs heerlijk!

  26. Weer eens superlekker! Ben blij met de heerlijke recepten, mijn zoon eet nu ook meeeeeer groenten, dank je wel!
    Morganne

  27. Wij hebben vanmiddag deze broccoli-prei schotel gemaakt en gegeten, jammie wat lekker was dit weer.

    bedankt hoor voor al je recepten,

    groetjes Cornelia

  28. Heerlijk!!! Heb er geen andere woorden voor.
    Morgen ga ik die kaassaus maken voor 4 groentelasagne, in plaats van rode saus uit een potje. Lasagne bladen gebruik ik al jaren niet meer. Dus het woordje lasagne slaat bij ons nergens meer op 🙂 ?

  29. Marian Zwartjes

    5 sterren
    Heel erg lekker, en gemakkelijk te maken.
    We hebben deze ovenschotel al enkele keren gegeten, top

  30. 5 sterren
    deze is heerlijk! ik had hem met courgette gemaakt ipv broccoli (had ik over van een ander gerecht). ben echt blij met deze site. alles is erg makkelijk en snel te bereiden. top!

  31. Lijkt me een lekker recept, alleen wat kan ik ipv die blauwader kaas gebruiken, want die lust ik niet brrrr.

  32. 5 sterren
    Mijn eerste probeer recept van deze site en meteen supergeslaagd! Erug lekker! Erbij nog een frisse gemengde salade en voor mn vriend nog wat aardappels.

    Ik vraag me alleen af of je hier ook van afvalt, t lijkt me door de kaas en creme fraiche nogal calorierijk, ofschoon je toch iets anders moet denken als je koolhydraat arm eet. Dit recept vond ik zo lekker dat t bijna voelt als een zonde?

    Anyway, zeker voor herhaling vatbaar?

    1. Ja dat klinkt bekend, maar juist de vetten en de eiwitten zorgen ervoor dat je geen honger hebt en dat je overschakelt op vetverbranding (ketose) en niet de eiwitten uit je spieren gaat verbranden. Dat spierweefsel wil je houden. Onthoud ook dat je ongeveer 2/3 van alle khd uit groente moet halen. Dat kan prima als je bij al je maaltijden ook groente eet. Ik eet zelf steeds vaker een ‘warm’ ontbijt met iets van ei met groente. Je vind vast zelf je eigen draai, in het begin is het soms wel wennen… geef jezelf de tijd. Succes en geniet!

  33. Wat is jullie advies. Als ik het een dag van te voren maak. Dan afbakken of de volgende dag??  Zo ja hoe lang dan?

    1. Beste Esther, ik zou zelf deze schotel niet echt een hele dag van te voren maken. Het wordt wellicht nog vochtiger als je het zo lang van tevoren maakt? Probeer dus het vocht zoveel mogelijk te beperken, door de groente niet platgekookt in de schotel te verwerken, maar echt beetgaar. In elk geval de broccoli ook goed koud afspoelen zodat het groen blijft en goed laten uitlekken. De schotel afgedekt en koel bewaren, afbakken in een voorverwarmde oven. Omdat de schotel uit de koelkast komt natuurlijk langer dan in het recept staat aangegeven. 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.

  34. 5 sterren
    Het grappige is: ik zou deze schotel zelf niet zo snel gemaakt hebben. Maar een vriendin, die inmiddels ook fan van jouw site is, maakte dit afgelopen weekend. Heel lief, omdat ze weet dat ik graag khd-arm wil eten. We hebben zitten smullen, wat een lekkere combinatie!

  35. Carlo van Gestel

    Anna-Karina,

    Een heerlijke ovenschotel. Het heeft echt gesmaakt met Blue Danisch van de Liddl in het recept. Een lekkere kaas om er doorheen te doen.

    Het gehakt heb ik op smaak gebracht met gehaktkruiden.

    Kortom een recept die net als gisteren in het herhaalboek komen. (ook de zalm/komkommer salade en de aardbeiensalade zitten in het herhaal-boek.

    Wacht weer op het volgende lekkere recept.

  36. Gisteravond dit recept, wat overigens super makkelijk te maken is, geprobeerd. Nou heb ik in ons gezin wat verschillende “smaken” dus het was even afwachten of dit bij ons allemaal in de smaak zou vallen. Nou, dat is zeker gelukt! Wat een heerlijke maaltijd! Heb er wel wat meer dan aangegeven blauwe kaas ingedaan, omdat we wel allemaal van pit houden. Deze gaat in het voor-herhaling-vatbaar-recepten-boek en staat waarschijnlijk heel gauw weer op ons menu. Dankjewel Anna-Karina!

  37. 5 sterren
    Dit was echt heerlijk! Zelfs mijn vriend, een moeilijker eter, kon hier geen genoeg van krijgen!

  38. Robert van Harselaar

    Dit was het eerste recept wat ik maakte van jullie website, en meteen een schot in de roos, super lekker!

Reacties zijn gesloten.

4.75 from 36 votes (14 ratings without comment)
Scroll naar boven