Broccoli noten salade

broccoli noten salade

De koolhydraatarme broccoli quiche heb ik voor het komende half jaar wel even genoeg gegeten. Nu weer even eens iets anders met broccoli! En… hoe makkelijk wil je het eigenlijk hebben? Simpel, simpeler, simpelst is deze frisse broccoli noten salade. En met 2.25 gram koolhydraten een geweldig bijgerecht of lunch! Waar je op moet letten is dat je de broccoli voor deze salade niet te lang kookt en de groente onmiddellijk na het koken met ijskoud water afspoelt, zodat het kookproces stopt en de mooie groene kleur behouden blijft. Een simpele maar heerlijke dressing erover en klaar is je broccoli noten salade.  

Broccoli

Voor de afwisseling binnenkort dus deze  broccoli noten salade op je boodschappenlijst zetten? Immers, er is heel veel goeds te melden over broccoli. In broccoli zit een relatief hoge concentratie vezels, bèta-caroteen, calcium en vitamine C. Deze voedingsstoffen zijn belangrijk voor de spijsvertering, celreparatie en celbescherming. Uit onderzoek is ook gebleken dat indolen en glucosinolaten in de broccoli het lichaam tegen kanker lijken te verdedigen. Regelmatig eten is dus zeker aan te raden! 


♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker of bekijk deze suggesties:

broccoli noten salade, afspoelen
broccoli noten salade

Zo maak je de broccoli noten salade

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!

Broccoli noten salade

broccoli noten salade
Door: Anna-Karina van Denderen
Met een stukje vis of vlees warm aanbevolen. Maar deze frisse broccoli noten salade smaakt koud ook heel lekker. Helemaal makkelijk als je een restje broccoli over hebt.
4.75 van 4 stemmen
Keuken Europees
Trefwoord snel
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 15 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 296.55 kcalkoolhydraten 2.25 geiwitten 4.8 gvetten 28.7 gvezels 5.25 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Marineer de gesnipperde ui in een kommetje met azijn, olie en voeg peper, zout en zoetstof naar smaak toe.
  • Kook de broccoli in 5 min. beetgaar, giet af en spoel onmiddellijk af met koud water. Koud afspoelen hoeft niet als je het gerecht warm eet.
  • Hak de helft van noten fijn. De andere helft laat je heel of halveer je. Roer de noten door de uienmarinade. Giet dat over de broccoli en garneer met de rest van de noten.

Lekker met…

  • Kan zowel koud als (lauw)warm gegeten worden met bijvoorbeeld een zalmpakketje uit de oven, een (vega) gehaktbal of een stukje kip!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme, keto recepten


Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de keto kookboeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties