De koolhydraatarme broccoli quiche heb ik voor het komende half jaar wel even genoeg gegeten. Nu weer even eens iets anders met broccoli! En… hoe makkelijk wil je het eigenlijk hebben? Simpel, simpeler, simpelst is deze frisse broccoli noten salade. En met 2.25 gram koolhydraten een geweldig bijgerecht of lunch! Waar je op moet letten is dat je de broccoli voor deze salade niet te lang kookt en de groente onmiddellijk na het koken met ijskoud water afspoelt, zodat het kookproces stopt en de mooie groene kleur behouden blijft. Een simpele maar heerlijke dressing erover en klaar is je broccoli noten salade.
Broccoli
Voor de afwisseling binnenkort dus deze broccoli noten salade op je boodschappenlijst zetten? Immers, er is heel veel goeds te melden over broccoli. In broccoli zit een relatief hoge concentratie vezels, bèta-caroteen, calcium en vitamine C. Deze voedingsstoffen zijn belangrijk voor de spijsvertering, celreparatie en celbescherming. Uit onderzoek is ook gebleken dat indolen en glucosinolaten in de broccoli het lichaam tegen kanker lijken te verdedigen. Regelmatig eten is dus zeker aan te raden!
Er staan genoeg koolhydraatarme/keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:


Zo maak je de broccoli noten salade
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Broccoli noten salade
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 1 kleine ui, fijn gesnipperd
- 1 el kruidenazijn
- 3 el olijfolie
- peper en zout
- drupje zoetstof
- 20 g pecannoten
- 250 g broccoli, schoongemaakt
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Marineer de gesnipperde ui in een kommetje met azijn, olie en voeg peper, zout en zoetstof naar smaak toe.
- Kook de broccoli in 5 min. beetgaar, giet af en spoel onmiddellijk af met koud water. Koud afspoelen hoeft niet als je het gerecht warm eet.
- Hak de helft van noten fijn. De andere helft laat je heel of halveer je. Roer de noten door de uienmarinade. Giet dat over de broccoli en garneer met de rest van de noten.
Lekker met…
- Kan zowel koud als (lauw)warm gegeten worden met bijvoorbeeld een zalmpakketje uit de oven, een (vega) gehaktbal of een stukje kip!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Maak dit al jaren doe er alleen wat blokjes brie bij en hou hem warm, heerlijk!
Zo lekker, en zo lekker makkelijk ook! Weinig voor nodig.
Hoi Zita,
Dat zijn de leukste nietwaar? En nog voedzaam ook!
Altijd als ik broccoli over heb maak ik deze salade. Echt heerlijk
Dit hebben we vanavond gegeten en het was heerlijk!
Wat een heerlijk recept, dat ga ik vaker maken.
we hebben echt gesmuld !