broccoli noten salade

Broccoli noten salade

Simpel, simpeler, simpelst deze frisse broccoli noten salade. De koolhydraatarme broccoli quiche heb ik voor het komende half jaar wel even genoeg gegeten. Nu weer eens iets anders met broccoli! Ik vind het koud heel lekker en dus is het snel te maken als je de broccoli gekookt hebt staan of een restje broccoli over hebt. Waar je op moet letten is dat je de broccoli voor deze salade niet te lang kookt en de groente onmiddellijk na het koken met ijskoud water afspoelt, zodat het kookproces stopt en de mooie groene kleur behouden blijft. Een simpele maar heerlijke dressing erover en klaar is je broccoli noten salade!

Kan zowel koud als (lauw)warm gegeten worden met bijvoorbeeld een zalmpakketje uit de oven, laat de prei (bij de zalm) dan weg en doe alleen een paar lekkere tomaatjes en/of champignons en kruiden op de zalm. Smul ze!

Er is heel veel goeds te melden over broccoli. In broccoli zit een relatief hoge concentratie vezels, bèta-caroteen, calcium en vitamine C. Deze voedingsstoffen zijn belangrijk voor de spijsvertering, celreparatie en celbescherming. Uit onderzoek van de Universiteit van Californië – Berkeley is gebleken dat bepaalde bestanddelen van broccoli (indolen, glucosinolaten) het lichaam tegen kanker lijken te verdedigen. Regelmatig eten dus!

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de broccoli noten salade

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Broccoli noten salade


broccoli noten salade

Door Anna-Karina Geplaatst december 6, 2014

  • Aantal of hoeveelheid: 2
  • Koolhydraten: 2,3 gr. khd per portie (2 uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 5 minuten
  • Klaar in: 15 minuten

Simpel, simpeler, simpelst deze frisse broccoli noten salade. De koolhydraatarme broccoli quiche heb ik voor het komende half jaar wel …

Ingrediënten

Bereiding

  1. Marineer de gesnipperde ui in een kommetje met azijn.
  2. Kook de broccoli in 5 min. beetgaar, giet af en spoel onmiddellijk af met koud water. Koud spoelen hoeft niet als je het gerecht warm eet.
  3. Ondertussen hak je de helft van noten fijn. De andere helft laat je heel of halveer je. Klop de olie door het azijn-uimengsel en voeg peper en zout en zoetstof naar smaak toe. Klop er een mooie gladde dressing van. Roer de noten erdoor.
  4. Giet de dressing over de broccoli en garneer met de rest van de noten.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 reacties op “Broccoli noten salade”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

419 Shares
Share219
Pin200
Tweet