broccoli noten salade

Broccoli noten salade

Hoe makkelijk wilde je het hebben? Simpel, simpeler, simpelst is deze frisse broccoli noten salade. De koolhydraatarme broccoli quiche heb ik voor het komende half jaar wel even genoeg gegeten. Nu weer even eens iets anders met broccoli! Ik vind het koud heel lekker en dus is het snel te maken als je de broccoli gekookt hebt staan of een restje broccoli over hebt. Waar je op moet letten is dat je de broccoli voor deze salade niet te lang kookt en de groente onmiddellijk na het koken met ijskoud water afspoelt, zodat het kookproces stopt en de mooie groene kleur behouden blijft. Een simpele maar heerlijke dressing erover en klaar is je broccoli noten salade.

Broccoli

Er is heel veel goeds te melden over broccoli. In broccoli zit een relatief hoge concentratie vezels, bèta-caroteen, calcium en vitamine C. Deze voedingsstoffen zijn belangrijk voor de spijsvertering, celreparatie en celbescherming. Uit onderzoek van de Universiteit van Californië – Berkeley is gebleken dat bepaalde bestanddelen van broccoli (indolen, glucosinolaten) het lichaam tegen kanker lijken te verdedigen. Regelmatig eten dus!

broccoli noten salade, afspoelen

broccoli noten salade

Zo maak je de broccoli noten salade

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

broccoli noten salade

Broccoli noten salade

door Anna-Karina van Denderen
Met een stukje vis of vlees warm aanbevolen. Maar deze frisse broccoli noten salade smaakt koud ook heel lekker. Helemaal makkelijk als je een restje broccoli over hebt.
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Bijgerecht, Lunch, Salade
Keuken: Europees
Trefwoord: snel
Voorbereiden: 10 min
Koken: 5 min
Totale tijd: 15 min

Voedingswaarden

2,5 gram koolhydraten per portie

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Marineer de gesnipperde ui in een kommetje met azijn, olie en voeg peper, zout en zoetstof naar smaak toe.
  • Kook de broccoli in 5 min. beetgaar, giet af en spoel onmiddellijk af met koud water. Koud afspoelen hoeft niet als je het gerecht warm eet.
  • Hak de helft van noten fijn. De andere helft laat je heel of halveer je. Roer de noten door de uienmarinade. Giet dat over de broccoli en garneer met de rest van de noten.
Lekker met...
  • Kan zowel koud als (lauw)warm gegeten worden met bijvoorbeeld een zalmpakketje uit de oven, een (vega) gehaktbal of een stukje kip!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

 

 
(Gezien 315 keer, 5 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 reacties op “Broccoli noten salade”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like