Deze broccoli met paprika en een vleugje citroen is een heerlijk fris bijgerecht. De knoflook en citroen geven het gerecht die heerlijk frisse smaak! Zo’n groentegerecht is niet alleen erg lekker en gezond, je serveert het ook makkelijk bij bijvoorbeeld een stukje (vega)vlees.
Broccoli is net wat gezonder dan bloemkool, het bevat namelijk meer calcium, vezels en vitamine K. Verder bevat het veel vitamine C, maar ook ijzer, magnesium en vitamine B6. Paprika bevat betacaroteen, dat door je lichaam wordt omgezet in vitamine A. Mooi meegenomen toch, als je aan het genieten bent van deze heerlijke salade! Ook niet onbelangrijk: broccoli is makkelijk te verkrijgen en meestal prettig geprijsd. Een topgroente dus! De voedingswaarde van broccoli met paprika en een vleugje citroen is per portie: kcal 142 ⋆ koolhydraten 3 g ⋆ eiwitten 4.73 g ⋆ vetten 11.11 g ⋆ vezels 5.46 g.
Variatietips & bewaren
Je kun het gerecht ook afgekoeld of lauwwarm als groentesalade serveren. Bijvoorbeeld bij de barbecue!
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je broccoli met paprika en een vleugje citroen
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Broccoli met paprika en een vleugje citroen
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 300 g broccoli, in roosjes
- citroenrasp, van ¼ citroen
- 1 teentje knoflook, in dunne plakjes
- ½ paprika, 75 g in stukjes
- 1½ el olijfolie
- peper en zout
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snijd de broccoli en roosjes en schil de stronk en snijd die in blokjes. Kook deze samen in 3 à 4 minuten beetgaar. Spoel daarna koud af om het kookproces te stoppen.
- Rasp de schil van de citroen, snijd de knoflook in dunne plakjes en de paprika in stukjes.
- Fruit de citroenrasp samen met de plakjes knoflook en paprikastukjes in olijfolie glazig. Voeg de beetgare broccoli toe en warm alles goed door. Proef en breng op smaak met peper en zout en een drup olijfolie. Serveer onmiddellijk.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Heel kleurrijk en lekker!