Broccoli met mosterd-kaassaus 47

broccoli met mosterd-kaassaus

Deze broccoli met mosterd-kaassaus is ultra snel gemaakt. Maar daarom niet minder lekker, we hebben namelijk enorm zitten smullen. En dat terwijl we nogal inspiratieloos waren. Ja hoor, ook wij hebben soms even minder tijd of gewoon geen zin om te koken. Maar we willen natuurlijk wel iets altijd lekkers eten. Ik weet niet hoe dat bij jullie gaat maar dan staan we samen voor de open koelkast en overleggen over de inhoud en wat ermee kan. Ja die broccoli moet nu wel echt gegeten worden. “Oké, Broccolitaart misschien?”, “Nee duurt te lang, ik wil NU eten”, “Broccolisoep dan?”, “Nee, heb ik niet zo’n zin in”. Enzovoort, ken je dat?

Het wordt Broccoli met mosterd-kaassaus

Oké zo staan we een tijdje liefdevol te bakkeleien. Tot een van ons voorstelt: “Als we nou gewoon even snel een lekker kaassausje maken van dat halve bakje roomkaas, met dat stukje oude kaas erin en dan wat van die mosterd erdoor. En we gieten dat gewoon over de gekookte broccoli?”. “Ja, dat doen we!”.  En dan heb je binnen 10 minuten zo’n heerlijk bordje broccoli met mosterd-kaasaus. We delen hem toch maar even. Als je wilt bak je er nog een stukje zalm of stukje kipfilet bij.

Mosterd niet zo lekker? Doe dan een flinke teen knoflook door de kaassaus!
Kijk hier voor die broccolitaart of die broccolisoep die we vandaag niet kozen.

broccoli met mosterd-kaassaus

 

Zo maak je Broccoli met mosterd-kaassaus

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel ons kookboek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm nu in de boekhandels (NL en België) of bij Bol.com!

Broccoli met mosterd-kaassaus

broccoli met mosterd-kaassaus

Door Anna-Karina Geplaatst februari 6, 2018

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
  • Koolhydraten: 4 gr khd pp (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 2 minuten
  • Kooktijd: 8 minuten
  • Klaar in: 10 minuten

Deze broccoli met mosterd-kaassaus is zo waanzinnig lekker, heel gezond en ook nog eens supersnel klaar. Als je wilt bak je er nog een stukje zalm of stukje kipfilet bij. Dan heb je helemaal een complete maaltijd.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwijder de blaadjes en het onderkantje van de stronk broccoli. Schil de steel schoon en halveer de stronk van boven naar beneden zodat je twee 'bomen' hebt. Kook de bomen beetgaar in ongeveer 8 minuten.
  2. Smelt ondertussen de geraspte oude kaas in de roomkaas. Breng de kaassaus op smaak met flink wat mosterd. (of knoflook als je dat lekkerder vindt)
  3. Giet de broccoli af, doe over op een schaal en giet de saus erover. Maal er nog wat peper over en klaar ben je. Heerlijk met een stukje vis!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

47 gedachten over “Broccoli met mosterd-kaassaus

  • Gre

    Ik eet dit regelmatig,echt zoooooo lekker!!!
    Is ook erg leuk als je gasten hebt,zij verbazen zich er
    over dat je zooo heerlijk kunt eten en toch afvallen.
    (van sausjes word je toch dik roepen ze dan,hihihihi)

  • Peter Hoekstra

    Heerlijk, ik heb de romige knoflook roomkaas van Garl*n gebruikt, samen met geraspte oude kaas en flink wat Zaanse mosterd.
    Broccoli vinden we ‘kaal’ al lekker, maar op deze manier is het een feestje😋😋🤤

  • Astrid

    Wel ok maar ik denk dat ik de roomkaas te overheersend vind. Ik ga eens wat met verhoudingen spelen want het is een supermakkelijke saus. Dank je wel, weeral!

  • Gerda

    Dit gerecht is super lekker en snel te bereiden. Daar hou ik van! Mijn dank is groot!

    Zou je van deze ingrediënten ook mosterdsoep kunnen maken? (dat aten we voorheen regelmatig en dat missen we nu wel een beetje).

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Rita (op Facebook) had dat inderdaad de volgende dag met een een restje saus gedaan: “Restant de volgende dag met wat water en groentebouillon blokje, omgetoverd tot een heerlijke kop soep. Cracker met roomboter en dik kaas. Lunch volbracht.”

  • Meeuwtje

    Hallo Anna-Karina,
    Alwéér zo’n overheerlijke maaltijd… ik maak ook vaak recepten uit je boek… héérlijk. Veel variatie en elke keer weer een verrassing hoe het smaakt. Ga zo door, doen wij het ook.
    Groetjes

  • Pien van Leeuwen

    Ben geen fan van broccoli en al helemaal niet van de mosterdsmaak, maar ja.broccoli is natuurlijk wel héél gezond natuurlijk. Inderdaad de knoflookvariant dan maar gemaakt en het viel me alleszins mee, hoewel ik deze toch niet op mijn favorietenlijstje ga zetten. Al doende leert men de eigen smaak goed ontdekken….en tóch bedankt voor het recept, hoor. Ik ben inmiddels -voornamelijk dank zij jouw/jullie recepten- 40 kilo kwijt! En van al mijn medicatie af (diabetes 2)…..Hoera!!
    Lees hieronder over “dikke saus” in dit recept, en dat was bij mij ook het geval. Ik gebruikte Weidelijner Rijp Aroma, dus echt pittige oude kaas….

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Haha, nou Pien dapper dat je dat gaat proberen hoor als je het allebei niet lekker vindt…. Misschien gewoon bloemkool nemen als je dat wel lekker vindt? En kerrie lijkt je dat wat?

  • Gea Doddema

    Hoi,
    Heb dit gisteren gemaakt en smaakte prima. Allen de mosterd-kaassaus was erg dik. Leek wel kauwgom. Heb er een scheut kookvocht van de broccoli bij gedaan,en werd het het meer saus.

      • Gea Doddema

        Heb geraspte belegen kaas gebruikt. Zal toch te zacht zijn geweest denk ik. Maar uiteindelijk toch goed gekomen want bij een tweede poging heb ik er Parmezaanse kaas bij gedaan. Dat werkt prima. ook heb ik een mis gedaan van bloemkool en broccoli. Het was weer smullen. Dank voor het recept.

  • Ada

    Hallo Anna-Karina
    Heb de broccoli vervangen door bloemkool , had de broccoli al op 😄 maar is ook heel er lekker.
    Nog ff een tomaten rucolasalade + karbonaadje erbij , heerlijk 👍🏻.

    Dank je wel voor je heerlijke recept .

    Groetjes Ada

  • Géke Logtenberg-Hammink

    Het was heerlijk!
    Vanavond kwam mijn vriendin eten en ik hen haar verwend met deze heerlijke broccoli.
    Echt een aanrader!
    Als voorafje hebben we ook genoten van de avocado in een jasje.

  • Ria.

    Hallo Anna-Karina,

    Ook ik heb broccoli in huid dus het wordt smullen.
    Dank je wel maar ik doe het met een biefstukje.

    Gr Ria .🌺🌺🌺🌺🥦🥦🥦🥦🥦

  • Ankie Markerink

    Hallo Anna-Karina, nou dit gaat het worden vanavond met een stukje vis.
    Ik reageer niet vaak, maar ik wilde je laten weten dat we ontzettend genieten van je recepten. Ik kook veel uit je kookboek. Sinds ik kook via jouw site en kookboek, ben ik 20 kilo afgevallen en mijn man 16 kilo. We zijn hier april 2017 mee begonnen en we eten nog steeds iets anders iedere avond.

    Hartelijk dank dat jullie je recepten met ons deelt.
    Met lieve groeten,
    Ankie Markerink.

  • Jantine

    Lijkt me heerlijk, ga het maken, mijn man (ook een Hans haha) houdt van zalm, ik niet , dus voor mij een kipdijfilet, voor hem een moot zalm, beiden blij!

  • Ine

    Goedemorgen ,
    Lijkt mij erg lekker broccoli’s maar ik lust geen kaas, en heel veel koolydraadarme gerechten gooien ze kaas in . Heb je ook mosterdsaus die ik zo kan maken zonder kaas ???
    Dank je Ine

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Dat is wel een handicap ja als je niet van kaas houdt… Probeer eens iets te brouwen van een uitje even aanbakken, crème fraîche erbij en mosterd, op smaak brengen met bouillonpoeder? Eventueel ietsje water erbij en nog wat binden met arrowroot?

  • Marianne

    Lieve Kookgekkies… 🙂
    Hier heb ik nou jaren op gewacht ! Broccoli, tegen heug en meug gegeten want.. het is gezond en broccoli moet! Maar lekker?
    Met dit sausje moet het gaan lukken!
    Dank!

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Hahaha, nou ik hoop het voor je! Komt er nu eindelijk een einde aan je jarenlange ‘probleem’, Marianne?
      Kun je je weer bezig houden met de écht belangrijke dingen in het leven! 🙂

      • Marianne

        Met de huidige focus op eten, en dan wel zo gezond mogelijk.. is het echt wel van belang! Waar is de tijd gebleven dat je bijna gedachteloos je voedsel naar binnen kon lepelen..Maar vanavond komt de test, met een lekker karbonaadje erbij van de boerenslager. Dat karbonaadje is natuurlijk niet van de slager zelf maar van zijn super-gezonde scharrelvarkens. 🙂

  • Trudy

    Goedemorgen Anna-Karina,

    Ik heb je weer terug op Facebook !! Helemaal blij, broccoli ga Ik vandaag bij mijn zus maken.
    Wat zullen war smullen!

    P.S Wat heb je een mooie naam!

    Fijne dag,
    Trudy

  • Petra

    Goeiemorgen Anna-Karina en Hans, bedankt voor jullie recept, dat gaat het zeker morgen worden ! ! ! Vandaag knolseldererij peen en uienstampotje met de kou, hadden we gisteren al zin in. Dus morgen gaan we de broccoli met kaassaus proberen en wij nemen er een stukje zalm bij. Fijne dag en lieve groetjes Petra