Broccoli met mosterd-kaassaus 50

broccoli met mosterd-kaassaus

Deze broccoli met mosterd-kaassaus is ultra snel gemaakt. Maar daarom niet minder lekker, we hebben namelijk enorm zitten smullen. En dat terwijl we nogal inspiratieloos waren. Ja hoor, ook wij hebben soms even minder tijd of gewoon geen zin om te koken. Maar we willen natuurlijk wel iets altijd lekkers eten. Ik weet niet hoe dat bij jullie gaat maar dan staan we samen voor de open koelkast en overleggen over de inhoud en wat ermee kan. Ja die broccoli moet nu wel echt gegeten worden. “Oké, Broccolitaart misschien?”, “Nee duurt te lang, ik wil NU eten”, “Broccolisoep dan?”, “Nee, heb ik niet zo’n zin in”. Enzovoort, ken je dat?

Het wordt Broccoli met mosterd-kaassaus

Oké zo staan we een tijdje liefdevol te bakkeleien. Tot een van ons voorstelt: “Als we nou gewoon even snel een lekker kaassausje maken van dat halve bakje roomkaas, met dat stukje oude kaas erin en dan wat van die mosterd erdoor. En we gieten dat gewoon over de gekookte broccoli?”. “Ja, dat doen we!”.  En dan heb je binnen 10 minuten zo’n heerlijk bordje broccoli met mosterd-kaasaus. We delen hem toch maar even. Als je wilt bak je er nog een stukje zalm of stukje kipfilet bij.

Mosterd niet zo lekker? Doe dan een flinke teen knoflook door de kaassaus!
Kijk hier voor die broccolitaart of die broccolisoep die we vandaag niet kozen.

broccoli met mosterd-kaassaus

 

Zo maak je Broccoli met mosterd-kaassaus

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel ons kookboek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm nu in de boekhandels (NL en België) of bij Bol.com!

Broccoli met mosterd-kaassaus

broccoli met mosterd-kaassaus

Door Anna-Karina Geplaatst februari 6, 2018

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
  • Koolhydraten: 4 gr khd pp (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 2 minuten
  • Kooktijd: 8 minuten
  • Klaar in: 10 minuten

Deze broccoli met mosterd-kaassaus is zo waanzinnig lekker, heel gezond en ook nog eens supersnel klaar. Als je wilt bak je er nog een stukje zalm of stukje kipfilet bij. Dan heb je helemaal een complete maaltijd.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwijder de blaadjes en het onderkantje van de stronk broccoli. Schil de steel schoon en halveer de stronk van boven naar beneden zodat je twee 'bomen' hebt. Kook de bomen beetgaar in ongeveer 8 minuten.
  2. Smelt ondertussen de geraspte oude kaas in de roomkaas. Breng de kaassaus op smaak met flink wat mosterd. (of knoflook als je dat lekkerder vindt) Maak de saus zo dik of dun als je zelf wilt.
  3. Giet de broccoli af, doe over op een schaal en giet de saus erover. Maal er nog wat peper over en klaar ben je. Heerlijk met een stukje vis!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet




Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

50 gedachten over “Broccoli met mosterd-kaassaus