Broccoli met mosterd-kaassaus

broccoli met mosterd-kaassaus

Deze broccoli met mosterd-kaassaus is ultra snel gemaakt. En fijn heel koolhydraatarm: 3.55 gram koolhydraten per portie! We hebben enorm zitten smullen; en dat terwijl we nogal inspiratieloos waren. Ja hoor, ook wij hebben soms even minder tijd of gewoon geen zin om te koken. Maar we willen natuurlijk wel iets altijd lekkers eten. Ik weet niet hoe dat bij jullie gaat maar dan staan we samen voor de open koelkast en overleggen over de inhoud en wat ermee kan. Ja die broccoli moet nu wel echt gegeten worden. “Oké, Broccolitaart misschien?”, “Nee duurt te lang, ik wil NU eten”, “Broccolisoep dan?”, “Nee, heb ik niet zo’n zin in”. Enzovoort, ken je dat?

Het wordt Broccoli met mosterd-kaassaus

Oké zo staan we een tijdje liefdevol te bakkeleien. Tot een van ons voorstelt: “Als we nou gewoon even snel een lekker kaassausje maken van dat halve bakje roomkaas, met dat stukje oude kaas erin en dan wat van die mosterd erdoor. En we gieten dat gewoon over de gekookte broccoli?”. “Ja, dat doen we!”.  En dan heb je binnen 10 minuten zo’n heerlijk bordje broccoli met mosterd-kaasaus. We delen hem toch maar even. Als je wilt bak je er nog een stukje zalm of stukje kipfilet bij. TOPTIP van Rita:  “Maak er lekker veel van, het is gewoon erg lekker. Volgende dag de staafmixer erop. Toppie soeppie.

Mosterd niet zo lekker? Doe dan een flinke teen knoflook door de kaassaus!
Kijk hier voor die broccolitaart of die broccolisoep die we vandaag niet kozen.


Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

broccoli met mosterd-kaassaus

Zo maak je Broccoli met mosterd-kaassaus

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl?
Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


broccoli met mosterd-kaassaus

Broccoli met mosterd-kaassaus

Deze broccoli met mosterd-kaassaus is zo waanzinnig lekker, heel gezond en ook nog eens supersnel klaar. Als je wilt bak je er nog een stukje zalm of stukje kipfilet bij. Dan heb je helemaal een complete maaltijd.
4.82 van 11 stemmen
Voorbereidingstijd 2 min
Bereidingstijd 8 min
Totale tijd 10 min

Voedingswaarde

Per portie
kcal 341.65 koolhydraten 3.55 geiwitten 18.65 gvetten 26.1 gvezels 8.2 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwijder de blaadjes en het onderkantje van de stronk broccoli. Schil de steel schoon en halveer de stronk van boven naar beneden zodat je twee ‘bomen’ hebt. Kook de bomen beetgaar in ongeveer 8 minuten.
  • Smelt ondertussen de geraspte oude kaas in de roomkaas. Breng de kaassaus op smaak met flink wat mosterd. (of knoflook als je dat lekkerder vindt) Maak de saus zo dik of dun als je zelf wilt.
  • Giet de broccoli af, doe over op een schaal en giet de saus erover. Maal er nog wat peper over en klaar ben je. Heerlijk met een stukje vis!
  • TOPTIP van Rita: “Maak er lekker veel van, het is gewoon erg lekker. Volgende dag de staafmixer erop. Toppie soeppie.”

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

(die eerste is koolhydraatarm kookboek van het jaar 2021)

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


68 gedachten over “Broccoli met mosterd-kaassaus”

  1. Ja erntstiger dan ik dacht geopereerd en 7 weken mijn rechter arm uitgeschakeld dus was zo fijn bezig met allles maar moet het maar een beetje loslaten en mijn man orders geven (nooit gekookt ) dus hopelijk leert hij hier ook nog van!!

    1. O jeetje wat vervelend voor je… Van harte snel herstel gewenst! En wens je man succes, gelukkig hebben we vrij veel heel makkelijke recepten. Misschien gaat hij het zelfs echt leuk vinden!

  2. 4 sterren
    Erg lekker en makkelijk inderdaad zelfs mijn man vond het niet meer moeilijk aangezien ik even niet kan kokkerellen is dit voor hem ideaal Dank!!

  3. Héérlijk gegeten! Dank voor het recept. En omdat het zo snel gemaakt is ga ik het zeker voor de late diensten bewaren. Top!

  4. Heerlijke saus, maar waarmee kan ik de saus vloeibaarder maken?
    Kookroom?

  5. Ik heb dit lekkere recept al een paar keer gemaakt – voor hen die eigenlijk niet zo van Broccoli houden, een absolute aanrader. Toch een opmerking:de mosterdsaus wordt na het serveren (en bij afkoelen) best wel wat plakkerig en een beetje ‘melig’.. ik heb dat proberen te verbeteren met een scheutje kookroom en daarna met wat gewone melk. Toch blijft dat wat melige effect. Wat kan ik beter doen o de saus te verdunnen en wat dunner te houden?

  6. anneliesvanaggelen

    Heeeeerlijk! Lust ik wel elke week! Zou wel graag bij alle recepten de hoeveelheid vet die er inzit zien! Maar verder dank jullie wel voor de super lekkere en makkelijk te maken recepten waar je niet een dagtaak hebt om alle ingredienten bij elkaar te zoeken!

  7. Hallo Hans en Anna Karina.
    heb gisteren broccoli met mosterd-kaassaus
    gemaakt. ik heb er een scheutje room
    aan toegevoegd. verrekkens lekker
    dank jullie wel.

  8. Vanavond heb ik dit gemaakt, VOORTREFFELIJK gewoon!! Zalige kaassaus maar wél onwijs dik. Ik had hem misschien iets dunner kunnen maken met wat kookvocht van de broccoli. Heerlijk en zó wil ik wel vaker eten!

  9. Dit was een fijn recept, al twee keer gemaakt voor een snelle hap die verder uitstekend smaakt!

  10. Ik eet dit regelmatig,echt zoooooo lekker!!!
    Is ook erg leuk als je gasten hebt,zij verbazen zich er
    over dat je zooo heerlijk kunt eten en toch afvallen.
    (van sausjes word je toch dik roepen ze dan,hihihihi)

  11. Heerlijk, ik heb de romige knoflook roomkaas van Garl*n gebruikt, samen met geraspte oude kaas en flink wat Zaanse mosterd.
    Broccoli vinden we ‘kaal’ al lekker, maar op deze manier is het een feestje???

  12. Heerlijk gerecht. Heb rocotta gebruikt en pesto, de rest was op en dat was een prima vervanging. En lekker snel klaar ook wel fijn.

  13. Wel ok maar ik denk dat ik de roomkaas te overheersend vind. Ik ga eens wat met verhoudingen spelen want het is een supermakkelijke saus. Dank je wel, weeral!

  14. Sluit me bij al die enthousiastelingen aan. Wat is dit lekker. In ons geval de saus met Doesburgse mosterd, da’s iets minder ver fietsen 😉

  15. Dit gerecht is super lekker en snel te bereiden. Daar hou ik van! Mijn dank is groot!

    Zou je van deze ingrediënten ook mosterdsoep kunnen maken? (dat aten we voorheen regelmatig en dat missen we nu wel een beetje).

    1. Rita (op Facebook) had dat inderdaad de volgende dag met een een restje saus gedaan: “Restant de volgende dag met wat water en groentebouillon blokje, omgetoverd tot een heerlijke kop soep. Cracker met roomboter en dik kaas. Lunch volbracht.”

    2. Hallo Gerda,
      dit mosterdsoepje maak ik al jaren, omdat er geen bloem aan te pas komt, dus misschien ook een idee?
      4 el mosterd, halve Liter melk, 1 bouillontablet, 1/2 el Arrowroot (stond maizena), 1/2 dl slagroom
      Roer de mosterd met een scheutje van de melk los in een pan en roer de rest van de melk erdoor. Voeg de bouillontablet toe en breng de soep aan de kook. roer de Arrowroot met de slagroom tot een glad papje en schenk al roerend door de soep, laat de soep nog 1-2 minuten zachtjes koken tot hij licht gebonden is.
      Maar de mosterdsaus van Anna-Karina is superlekker en met wat Bouillon ook superlekker als soepje.

      hartelijke groet, Yvonne, die helemaal wild is van al die lekkere recepten op deze site! 🙂

  16. Hallo Anna-Karina,
    Alwéér zo’n overheerlijke maaltijd… ik maak ook vaak recepten uit je boek… héérlijk. Veel variatie en elke keer weer een verrassing hoe het smaakt. Ga zo door, doen wij het ook.
    Groetjes

  17. Pien van Leeuwen

    Ben geen fan van broccoli en al helemaal niet van de mosterdsmaak, maar ja.broccoli is natuurlijk wel héél gezond natuurlijk. Inderdaad de knoflookvariant dan maar gemaakt en het viel me alleszins mee, hoewel ik deze toch niet op mijn favorietenlijstje ga zetten. Al doende leert men de eigen smaak goed ontdekken….en tóch bedankt voor het recept, hoor. Ik ben inmiddels -voornamelijk dank zij jouw/jullie recepten- 40 kilo kwijt! En van al mijn medicatie af (diabetes 2)…..Hoera!!
    Lees hieronder over “dikke saus” in dit recept, en dat was bij mij ook het geval. Ik gebruikte Weidelijner Rijp Aroma, dus echt pittige oude kaas….

  18. Hoi,
    Heb dit gisteren gemaakt en smaakte prima. Allen de mosterd-kaassaus was erg dik. Leek wel kauwgom. Heb er een scheut kookvocht van de broccoli bij gedaan,en werd het het meer saus.

      1. Heb geraspte belegen kaas gebruikt. Zal toch te zacht zijn geweest denk ik. Maar uiteindelijk toch goed gekomen want bij een tweede poging heb ik er Parmezaanse kaas bij gedaan. Dat werkt prima. ook heb ik een mis gedaan van bloemkool en broccoli. Het was weer smullen. Dank voor het recept.

  19. Hallo Anna-Karina
    Heb de broccoli vervangen door bloemkool , had de broccoli al op ? maar is ook heel er lekker.
    Nog ff een tomaten rucolasalade + karbonaadje erbij , heerlijk ??.

    Dank je wel voor je heerlijke recept .

    Groetjes Ada

  20. Géke Logtenberg-Hammink

    Het was heerlijk!
    Vanavond kwam mijn vriendin eten en ik hen haar verwend met deze heerlijke broccoli.
    Echt een aanrader!
    Als voorafje hebben we ook genoten van de avocado in een jasje.

  21. Hallo Anna-Karina,

    Ook ik heb broccoli in huid dus het wordt smullen.
    Dank je wel maar ik doe het met een biefstukje.

    Gr Ria .?????????

  22. Ankie Markerink

    Hallo Anna-Karina, nou dit gaat het worden vanavond met een stukje vis.
    Ik reageer niet vaak, maar ik wilde je laten weten dat we ontzettend genieten van je recepten. Ik kook veel uit je kookboek. Sinds ik kook via jouw site en kookboek, ben ik 20 kilo afgevallen en mijn man 16 kilo. We zijn hier april 2017 mee begonnen en we eten nog steeds iets anders iedere avond.

    Hartelijk dank dat jullie je recepten met ons deelt.
    Met lieve groeten,
    Ankie Markerink.

  23. Lijkt me heerlijk, ga het maken, mijn man (ook een Hans haha) houdt van zalm, ik niet , dus voor mij een kipdijfilet, voor hem een moot zalm, beiden blij!

  24. Goedemorgen ,
    Lijkt mij erg lekker broccoli’s maar ik lust geen kaas, en heel veel koolydraadarme gerechten gooien ze kaas in . Heb je ook mosterdsaus die ik zo kan maken zonder kaas ???
    Dank je Ine

    1. Dat is wel een handicap ja als je niet van kaas houdt… Probeer eens iets te brouwen van een uitje even aanbakken, crème fraîche erbij en mosterd, op smaak brengen met bouillonpoeder? Eventueel ietsje water erbij en nog wat binden met arrowroot?

  25. Goedemorgen.
    Ga het vandaag maken komt goed uit heb weinig tijd vandaag, Lijkt me heerlijk en gezond, zoals alle recepten van jullie !

  26. Lieve Kookgekkies… 🙂
    Hier heb ik nou jaren op gewacht ! Broccoli, tegen heug en meug gegeten want.. het is gezond en broccoli moet! Maar lekker?
    Met dit sausje moet het gaan lukken!
    Dank!

      1. Met de huidige focus op eten, en dan wel zo gezond mogelijk.. is het echt wel van belang! Waar is de tijd gebleven dat je bijna gedachteloos je voedsel naar binnen kon lepelen..Maar vanavond komt de test, met een lekker karbonaadje erbij van de boerenslager. Dat karbonaadje is natuurlijk niet van de slager zelf maar van zijn super-gezonde scharrelvarkens. 🙂

  27. Van mij mogen jullie meer inspiratieloze dagen hebben. Geweldig idee, die mosterdkaassaus.

  28. Goedemorgen Anna-Karina,

    Ik heb je weer terug op Facebook !! Helemaal blij, broccoli ga Ik vandaag bij mijn zus maken.
    Wat zullen war smullen!

    P.S Wat heb je een mooie naam!

    Fijne dag,
    Trudy

  29. Goeiemorgen Anna-Karina en Hans, bedankt voor jullie recept, dat gaat het zeker morgen worden ! ! ! Vandaag knolseldererij peen en uienstampotje met de kou, hadden we gisteren al zin in. Dus morgen gaan we de broccoli met kaassaus proberen en wij nemen er een stukje zalm bij. Fijne dag en lieve groetjes Petra

  30. Klinkt heerlijk. Heb nog broccoli over van de heerlijke koolhydraatarme erwtensoep. Hoef ik alleen nog vlees in huis te halen.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven