Nomnomnom, dat is lekker zeg. Heerlijk weer eens op een zandtaartkorstje knabbelen! Bij deze broccoli zalm taart heb ik de korst even voorgebakken. Het deeg lijkt behoorlijk op zandtaartdeeg. Door en klein beetje kokosmeel erin krijgt het een zoetige toets. Dat past helemaal voortreffelijk in combinatie met de zalm, prei, tijm, mosterd en dille. De taart maakte ik met zalm, maar als je daar niet van houdt, neem dan spekblokjes, gehakt of champignons en/of roer wat blokjes feta door de vulling als je het vegetarisch wilt. Ik sneed de taart in 8 punten (3,05 gram koolhydraten per punt). 2 punten is een mooie portie en die bevat dan 6.1 gram koolhydraten.
Tips
Ik wilde niet dat de groente helemaal onder de eieren zouden verdwijnen zoals bij een echte quiche. Daarom gaan er slechts twee eieren in de vulling. Als je een iets vollere vulling wilt voeg dan eenvoudig meer ei toe. Je kunt zowel de korst als de vulling prima tot 1 dag van tevoren al maken en gescheiden bewaren. Spoel dan wel even de broccoli na het koken gelijk koud af om de groene kleur zoveel mogelijk te behouden. Het ei-slagroommengsel klop je pas vlak van te voren. Vervolgens meng je het met de groente en schuift het de oven in.
Zo maak je de broccoli zalm taart
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!
Broccoli zalm taart

Voedingswaarde
Ingrediënten
Zandtaartbodem
- 1 zandtaartbodem - Ø 28 cm - volgens dit recept
- 1 tl tijm
- 30 g geraspte kaas
VULLING
- 400 g broccoli - in kleine roosjes
- 100 gr prei - in halve ringen
- olijfolie
- 100 g gerookte zalm
- 2 ei
- 100 ml slagroom
- 2 el Zaanse mosterd
- 5 g dille - vers
- ½ tl pimentón - paprikapoeder (gerookt)
- peper
De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!
Bereiden
Zandtaartbodem
- Maak de bodem volgens dit recept en voeg tijm en kaas aan het deeg toe voor het bakken. Bak de bodem 10 minuten voor.
VULLING
- Terwijl de bodem in de oven staat verdeel je de broccoli in kleine roosjes. Kook ze in 5-6 minuten beetgaar. Giet de broccoli af en stoom droog in de pan.
- Snijd de prei in halve ringen en bak in een ruime koekenpan met olie kort aan. Zet het vuur uit. Schep de broccoli door de gebakken prei. Laat even een beetje afkoelen.
- Klop de eieren los met slagroom, dille, mosterd, paprikapoeder en peper naar smaak.
- Verdeel plakjes zalm over de afgekoelde taartbodem. Schep het eimengsel door de (beetje afgekoelde) groente en stort de groentevulling op de zalmlaag. Druk de vulling aan met een vork.
Afbakken
- Bak de taart met vulling af in 25 minuten of tot het ei gestold is. Let op dat de randen niet verbranden, zo nodig afdekken.
- Snijd de taart in 8 punten. 2 punten per persoon is een mooie normale portie. Je kunt er desgewenst nog een salade bij serveren. De volgende dag koud minstens net zo lekker. Eet smakelijk!
© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten
Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.
Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.
- Lekker & makkelijk Koolhydraatarm,
ISBN 9789082659801
- Gewoon Koolhydraatarm,
ISBN 9789082659818
- Verrukkelijk Koolhydraatarm,
ISBN 9789082659870
Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!
![]() |
![]() |
![]() |