broccoli zalm taart

Broccoli zalm taart

Nomnomnom, dat is lekker: weer eens op een zandtaartkorstje knabbelen! Bij deze broccoli zalm taart heb ik de korst even voorgebakken. Het deeg lijkt behoorlijk op zandtaartdeeg. Door en klein beetje kokosmeel erin krijgt het een zoetige toets. Dat past helemaal voortreffelijk in combinatie met de zalm, prei, tijm, mosterd en dille. De taart maakte ik met zalm, maar als je daar niet van houdt, neem dan spekblokjes, gehakt of champignons en/of roer wat blokjes feta door de vulling als je het vegetarisch wilt.

Tips

Ik wilde niet dat de groente helemaal onder de eieren zouden verdwijnen zoals bij een echte quiche. Daarom gaan er slechts twee eieren in de vulling. Als je een iets vollere vulling wilt voeg dan eenvoudig meer ei toe.  Je kunt de korst en de vulling prima tot 1 dag van tevoren al maken en gescheiden bewaren. Spoel dan wel even de broccoli na het koken gelijk koud af om de groene kleur zoveel mogelijk te behouden. Het ei-slagroom klop je pas vlak van te voren. Vervolgens meng je het met de groente en schuift het de oven in.

broccoli zalm taart

broccoli zalm taart

 

Zo maak je de broccoli zalm taart

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


broccoli zalm taart

Broccoli zalm taart

De zandtaartbodem van deze broccoli zalm taart heeft een ietsje zoetige smaak, dat past voortreffelijk in combinatie met de broccoli, zalm, prei, mosterd en dille.
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: quiche & hartige taarten
Voorbereiden: 15 min
Koken: 40 min
Totale tijd: 55 min

Koolhydraten - hoeveelheid

7 gram koolhydraten per portie
Uit recept: 4 porties

Ingrediënten

Zandtaartbodem, volgens dit recept PLUS
VULLING

Bereiden

Zandtaartbodem
  • Maak de bodem volgens dit recept en voeg tijm en kaas aan het deeg toe voor het bakken. Bak de bodem 10 minuten voor.
VULLING
  • Terwijl de bodem in de oven staat verdeel je de broccoli in kleine roosjes. Kook ze in 5-6 minuten beetgaar. Giet de broccoli af en stoom droog in de pan.
  • Snijd de prei in halve ringen en bak in een ruime koekenpan met olie kort aan. Zet het vuur uit. Schep de broccoli door de gebakken prei. Laat even een beetje afkoelen.
  • Klop de eieren los met slagroom, dille, mosterd, paprikapoeder en peper naar smaak.
  • Verdeel plakjes zalm over de afgekoelde taartbodem. Schep het eimengsel door de (beetje afgekoelde) groente en stort de groentevulling op de zalmlaag. Druk de vulling aan met een vork.
    broccoli zalm taart
Afbakken
  • Bak de taart met vulling af in 25 minuten of tot het ei gestold is. Let op dat de randen niet verbranden, zo nodig afdekken.
  • Snijd de taart in 8 punten. 2 punten per persoon is een mooie normale portie. Je kunt er desgewenst nog een salade bij serveren. De volgende dag koud minstens net zo lekker. Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

35 reacties op “Broccoli zalm taart”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

479 Shares
Share275
Pin204
Tweet