broccoli zalm taart

Broccoli zalm taart

Nomnomnom, dat is lekker zeg. Heerlijk weer eens op een zandtaartkorstje knabbelen! Bij deze broccoli zalm taart heb ik de korst even voorgebakken. Het deeg lijkt behoorlijk op zandtaartdeeg. Door en klein beetje kokosmeel erin krijgt het een zoetige toets. Dat past helemaal voortreffelijk in combinatie met de zalm, prei, tijm, mosterd en dille. De taart maakte ik met zalm, maar als je daar niet van houdt, neem dan spekblokjes, gehakt of champignons en/of roer wat blokjes feta door de vulling als je het vegetarisch wilt. Ik sneed de taart in 8 punten (3,05 gram koolhydraten per punt). 2 punten is een mooie portie en die bevat dan 6.1 gram koolhydraten

Tips

Ik wilde niet dat de groente helemaal onder de eieren zouden verdwijnen zoals bij een echte quiche. Daarom gaan er slechts twee eieren in de vulling. Als je een iets vollere vulling wilt voeg dan eenvoudig meer ei toe. Je kunt zowel de korst als de vulling prima tot 1 dag van tevoren al maken en gescheiden bewaren. Spoel dan wel even de broccoli na het koken gelijk koud af om de groene kleur zoveel mogelijk te behouden. Het ei-slagroommengsel klop je pas vlak van te voren. Vervolgens meng je het met de groente en schuift het de oven in.

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

broccoli zalm taart
broccoli zalm taart

Zo maak je de broccoli zalm taart

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Broccoli zalm taart

broccoli zalm taart
Door: Anna-Karina van Denderen
De zandtaartbodem van deze broccoli zalm taart heeft een ietsje zoetige smaak, dat past voortreffelijk in combinatie met de broccoli, zalm, prei, mosterd en dille.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 55 min

Voedingswaarde

Per portie (2 punten)
calorieën 739.43 kcalkoolhydraten 6.1 geiwitten 31.15 gvetten 62.9 gvezels 10.78 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties (2 punten)

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Zandtaartbodem

VULLING

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

Zandtaartbodem

  • Maak de bodem volgens dit recept en voeg tijm en kaas aan het deeg toe voor het bakken. Bak de bodem 10 minuten voor.

VULLING

  • Terwijl de bodem in de oven staat verdeel je de broccoli in kleine roosjes. Kook ze in 5-6 minuten beetgaar. Giet de broccoli af en stoom droog in de pan.
  • Snijd de prei in halve ringen en bak in een ruime koekenpan met olie kort aan. Zet het vuur uit. Schep de broccoli door de gebakken prei. Laat even een beetje afkoelen.
  • Klop de eieren los met slagroom, dille, mosterd, paprikapoeder en peper naar smaak.
  • Verdeel plakjes zalm over de afgekoelde taartbodem. Schep het eimengsel door de (beetje afgekoelde) groente en stort de groentevulling op de zalmlaag. Druk de vulling aan met een vork.
    broccoli zalm taart

Afbakken

  • Bak de taart met vulling af in 25 minuten of tot het ei gestold is. Let op dat de randen niet verbranden, zo nodig afdekken.
  • Snijd de taart in 8 punten. 2 punten per persoon is een mooie normale portie. Je kunt er desgewenst nog een salade bij serveren. De volgende dag koud minstens net zo lekker. Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

37 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top