broccoli zalm taart

Broccoli zalm taart

Nomnomnom weer eens op een zandtaartkorstje knabbelen! Bij deze broccoli zalm taart heb ik de korst even voorgebakken. Het deeg lijkt behoorlijk op zandtaartdeeg. Door en klein beetje kokosmeel erin krijgt het een zoetige toets, dat past voortreffelijk in combinatie met de zalm, prei, tijm, mosterd en dille. Ik maakte de taart met zalm, maar als je daar niet van houdt, bak dan bijvoorbeeld met de prei wat (vega) spekblokjes, gehakt of champignons mee en/of roer wat blokjes feta door de vulling.

 

Hoeveelheid ei
Ik wilde niet dat de groente helemaal onder de eieren zouden verdwijnen zoals bij een echte quiche, dus ik gebruikte slechts twee eieren in de vulling, ze waren wel aan de grote kant. Als je een vollere vulling wilt voeg dan eenvoudig meer ei toe.

Je kunt de korst en de vulling prima tot 1 dag van tevoren al maken en gescheiden bewaren. Spoel dan wel even de broccoli na het koken koud af om de groene kleur zoveel mogelijk te behouden. Het ei-slagroom mengsel zou ik echt pas vlak van te voren kloppen en met de groente mengen voor je het de warme oven inschuift.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de broccoli zalm taart (4 personen)

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Broccoli zalm taart

broccoli zalm taart

Door Anna-Karina Geplaatst februari 9, 2016

  • Aantal of hoeveelheid: 4x 2 punten
  • Koolhydraten: 7 gr. khd per persoon (4x 2 punten uit recept)
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 40 minuten
  • Klaar in: 55 minuten

De korst van de broccoli zalm taart heeft een ietsje zoetige smaak, dat past voortreffelijk in combinatie met de broccoli, zalm, prei, mosterd en dille.

Ingrediënten

Bereiding

  1. KORST
    Verwarm de oven voor op 200 graden (180 graden hetelucht). Vet een vorm in of leg een vel natgemaakt en uitgeknepen en ingevet bakpapier in je quiche- of springvorm. Ik gebruikte een ondiepe quichevorm van 28 cm.

    Meng alle ingrediënten voor de korst grondig door elkaar en druk het deeg gelijkmatig in de vorm. Maak ook een opstaande rand rondom. Prik gaten in de korst om blazen te voorkomen. Bak de taartbodem in 10-15 minuten bijna gaar, de tijd hangt ook af van hoe dik je de korst maakt, bedenk wel dat de bodem nogmaals de oven ingaat dus de randen moeten niet al echt bruin zijn.
  2. VULLING
    Terwijl de bodem in de oven staat maak je de broccoli schoon en verdeel het in kleine roosjes. Kook de roosjes in water ongeveer 5-6 minuten tot ze beetgaar zijn.
  3. Snijd ondertussen de prei in halve ringen en bak in een ruime koekenpan met wat ghee gedurende 3 minuten kort aan. Zet het vuur uit.
  4. Klop de eieren goed los met slagroom, dille, mosterd, paprikapoeder en maal er peper naar smaak over.
  5. Verdeel de plakjes zalm over de afgekoelde taartbodem.
  6. Giet de broccoli af en schud een paar keer op om overtollig vocht te laten verdampen. Meng de roosjes door de gebakken prei. Laat even een beetje afkoelen en meng dan het ei-slagroom mengsel door de groente. Stort het groente mensgsel op de zalmlaag en druk de vulling overal even aan met een vork.
  7. Bak de taart met vulling in het midden van de voorverwarmde oven op 200 graden (180 hetelucht) 20-30 minuten tot het ei gestold is. Let op dat de randen niet verbranden.
  8. Snijd de taart in 8 punten, per persoon 2 punten. Je kunt er desgewenst nog een salade bij serveren. De volgende dag koud minstens net zo lekker. Eet en geniet ervan!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

33 gedachten over “Broccoli zalm taart”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

258 Shares
Share151
Pin107
Tweet