Nomnomnom, dat is lekker zeg. Heerlijk weer eens op een zandtaartkorstje knabbelen! Bij deze broccoli zalm taart heb ik de korst even voorgebakken. Het deeg lijkt behoorlijk op zandtaartdeeg. Door en klein beetje kokosmeel erin krijgt het een zoetige toets. Dat past helemaal voortreffelijk in combinatie met de zalm, prei, tijm, mosterd en dille. De taart maakte ik met zalm, maar als je daar niet van houdt, neem dan spekblokjes, gehakt of champignons en/of roer wat blokjes feta door de vulling als je het vegetarisch wilt. Ik sneed de taart in 8 punten (3,05 gram koolhydraten per punt). 2 punten is een mooie portie en die bevat dan 6.1 gram koolhydraten.
Tips
Ik wilde niet dat de groente helemaal onder de eieren zouden verdwijnen zoals bij een echte quiche. Daarom gaan er slechts twee eieren in de vulling. Als je een iets vollere vulling wilt voeg dan eenvoudig meer ei toe. Je kunt zowel de korst als de vulling prima tot 1 dag van tevoren al maken en gescheiden bewaren. Spoel dan wel even de broccoli na het koken gelijk koud af om de groene kleur zoveel mogelijk te behouden. Het ei-slagroommengsel klop je pas vlak van te voren. Vervolgens meng je het met de groente en schuift het de oven in.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je de broccoli zalm taart
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Broccoli zalm taart
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Zandtaartbodem
- 1 zandtaartbodem, Ø 28 cm – volgens dit recept
- 1 tl tijm
- 30 g geraspte kaas
VULLING
- 400 g broccoli, in kleine roosjes
- 100 gr prei, in halve ringen
- olijfolie
- 100 g gerookte zalm
- 2 eieren
- 100 ml slagroom
- 2 el Zaanse mosterd
- 5 g dille, vers
- ½ tl pimentón, paprikapoeder (gerookt)
- peper
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
Zandtaartbodem
- Maak de bodem volgens dit recept en voeg tijm en kaas aan het deeg toe voor het bakken. Bak de bodem 10 minuten voor.
VULLING
- Terwijl de bodem in de oven staat verdeel je de broccoli in kleine roosjes. Kook ze in 5-6 minuten beetgaar. Giet de broccoli af en stoom droog in de pan.
- Snijd de prei in halve ringen en bak in een ruime koekenpan met olie kort aan. Zet het vuur uit. Schep de broccoli door de gebakken prei. Laat even een beetje afkoelen.
- Klop de eieren los met slagroom, dille, mosterd, paprikapoeder en peper naar smaak.
- Verdeel plakjes zalm over de afgekoelde taartbodem. Schep het eimengsel door de (beetje afgekoelde) groente en stort de groentevulling op de zalmlaag. Druk de vulling aan met een vork.
Afbakken
- Bak de taart met vulling af in 25 minuten of tot het ei gestold is. Let op dat de randen niet verbranden, zo nodig afdekken.
- Snijd de taart in 8 punten. 2 punten per persoon is een mooie normale portie. Je kunt er desgewenst nog een salade bij serveren. De volgende dag koud minstens net zo lekker. Eet smakelijk!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Tijdens het deeg maken dacht ik; wat moet dit worden… klef deeg maar het kwam goed!
Nog een beetje kaas bovenop gedaan , heel erg lekker!!
De aanhouder wint 😉
Dacht ik alle boodschappen in huis te hebben om deze hartige taart te gaan maken, ben ik de slagroom vergeten! Heb de slagroom vervangen door mascarpone, opgeklopt met ei, heerlijk!! Volgende keer echt met slagroom. Zalige taart.
Dat gaat ook prima ja!
Heerlijke taart, heb alleen een probleem. Ben allergisch voor noten. Welk alternatieve koolhydraatarme meelsoorten kan ik gebruiken?
Hoe doe je dat bij andere recepten? In dit recept speelt het wel een essentiële rol namelijk.
Hoi heerlijke taart, alleen jammer dat jullie de zalm en andere vissoorten altijd diepvries gebruiken! Koop eens vers bij de viswinkel, is echt niet veel duurder maar zoveel lekkerder!?recept is erg makkelijk, chapeau!
Nee hoor wij gebruiken echt niet ‘altijd diepvries’, maar soms is dat gewoon wel makkelijk!
Kan ik deze ook met gewone zalm maken?
Ik vind gerookte zalm nogal zout!
En dan bedoel ik zalm uit diepvries natuurlijk om mee te bakken.
Dat kan, maar dat heeft natuurlijk een heel andere smaak.
Heel erg lekker, deze broccoli zalm taart. 1/4 portie is ruim voldoende voor een volwassene. Makkelijk ook dat je ‘m van tevoren kunt bereiden.
Mijn eerste Kh-arme taart gemaakt. Niet helemaal volgens recept maar denk wel dat het kan. De kaas vervangen door geitenkaas. Heb 200 gr zalm gebruikt omdat ik anders de bodem niet bedekt kreeg en het pak bevatte 200 gr ;-). Een bakje kastanje champions erbij gedaan en als topping nog meer geitenkaas… Vulde goed en smaakte heerlijk. Als je stap voor stap het recept volgt kan het niet mis gaan! Bedankt!
De hele familie vind m top, zelfs 2 puberzonen.
Volgens de proevers was de mosterd iets te nadrukkelijk. Volgende keer halve el mosterd ipv 2 el toevoegen. In de top 10!
Ligt erg aan welke mosterd je gebruikt, en aan je persoonlijke smaak. Ik gebruik meestal Zaanse mosterd, die is minder nadrukkelijk dan Dyon.
hij was heerlijk de broccoli zonder zalm taart. Ik heb hem met tofu gemaakt, smaakte zeer goed. Voor herhaling vatbaar, morgen weer wat anders proberen.
Vanavond deze heerlijke Broccolitaart gegeten. Niet met zalm deze keer, maar met quorn. Ook heerlijk.
Ik maak deze taart ook wel eens met speckjes van de vegetarische slager. Toppertje!
Emmy: straks groot nieuws, wil je vast niet missen als een van mijn trouwste pottenkijkers 😉
Heerlijk gegeten afgelopen maandag! was m’n eerste recept wat ik heb uitgeprobeerd… ik was blij verrast!
Jammer dat ik op facebook het recept niet kan vinden, anders had ik daar graag mijn resultaat gedeeld.
Leuk en bedankt voor de foto die je per mail stuurde, ziet er heerlijk uit!
Het deegrecept klopt niet!
Jazeker wel! Ik heb het vorige week zelf nog gemaakt…
Ik had de benodigde meel niet in huis dus heb kastanjemeel gebruikt en ik heb door de meel wat geraspte kokos gedaan en kwark in plaats van Griekse yoghurt. Ik had meer groente en heb 200ml slagroom en 4 eieren gebruikt en hierdoor nog wat geraspte kaas gedaan. Zal dus wel iets meer kha hebben en vetten. smikkel ze!
Kortom een heel eigen draai, leuk! Waar kocht je kastanjemeel en hoeveel khd zitten daar in?
Bij G&W winkel. Bevat 74 kha.
Oeps dat is dus echt totaal NIET khd-arm!
Ik wil dit vandaag gaan maken en heb wat vragen:
Kan ik wat minder amandelmeel en wat meer kokosmeel gebruiken?
Ik zag ook een recept met bloemkoolbodem. Is het mogelijk deze twee recepten te combineren en kan ik de bloemkoolrijst ook rauw gebruiken?
Alvast bedankt.
Lia
Kokosmeel vs amandelmeel, kik even op de ingrediënten a.u.b. dat is niet zonder meer 1 op 1 uitwisselbaar. Kokosmeel slurpt veel meer vocht, dus dan moet je ook de hoeveelheid vocht gaan aanpassen. Vervangen betekent ALTIJD een andere smaak en structuur, dus het blijft altijd je eigen experiment.
Bloemkoolrijst kan je rauw eten ja, maar ik heb geen idee waarvoor je die dan wilt gebruiken? Ik zou die bodem niet voor een taart gebruiken, maar zelf proberen is altijd het meest leerzaam…
Heerlijk gegeten, dank je wel.
Nu op zoek wat er deze week op ons menu komt 😉
Morganne
Ha Anna Karina,
een enorm lekkere quiche! Erg blij met je recepten die me helpen in het omschakelen naar koolhydraat arm eten. Ik zou het zelf nooit zo gevarieerd kunnen bedenken, dank je wel. Groeten, Christien
kan je het ook invriezen?
Als je allemaal verse ingrediënten gebruikt in principe wel. Zalm is soms al in de diepvries geweest. Maar ik sta niet in voor de smaak, ik vries zelf nooit zoveel in eigenlijk. Brood enzo wel, maar dit soort restjes bewaar ik in de koeling voor de volgende dag. Max. 2 dagen.
Is het ook mogelijk om de zalm te vervangen?
bijvoorbeeld door kip ofzo?
Ja hoor, als jij dat lekkerder vindt zou ik dat zeker doen. Je kan kipfilet (stukjes even bakken) nemen of plakjes.
Eigenlijk nooit eerder (apart) een bodem gebakken. Ben andere recepten aan het uitproberen i.v.m. diabetes type 2. Gisteren de courgettepasta met champignonroomsaus; vandaag deze taart.
De pasta gisteren was heerlijk (waarschijnlijk mede omdat ik in tijden niet zo vet had gegeten! Maar moet weer aankomen).
Had de laatste minuten dat de taart in de oven stond, er nog wat geraspte kaas overheen gestrooid. De inhoud van de taart nog enigszins vochtig en de smaak van mosterd overheerst iets te veel (kan met deze pittige mosterd een eventueel volgende keer wel iets minder). Prei erdoor is lekker!
Dank voor je bijdrage Rennie,
Groetje AK
Dit is een aanrader, heerlijk.
Een prima recept, een echte aanrader!!!!!