broccoli courgettesoep

Broccoli courgettesoep, met een vleugje citroen

Broccoli en courgette zijn bij ons zeer populaire groentes. Wij houden altijd wel restjes over en maken we er vaak een soepje van. Dus eigenlijk is het wel vreemd dat ik dit soepje nog nooit heb gedeeld met jullie! Deze broccoli courgettesoep smaakt lekker fris door het citroengras. Soep is ongelooflijk veelzijdig, je kunt soep op diverse momenten van de dag inzetten. Velen eten soep als voorgerecht dus aan het begin van een maaltijd. Dat zie je ook aan de kaarten van restaurants. Ik eet (uit en thuis) regelmatig een soep als lunch, lekker voor de afwisseling! Elke dag een salade of een belegd broodje is op den duur ook maar saai. Bovendien zijn de meeste soepen ongelooflijk makkelijk om te maken. Zo ook deze, want de broccoli courgettesoep staat in no time op tafel.

Broccoli courgettesoep als amuse serveren

Vrijwel elke soep is ook heel geschikt als amuse of tussendoortje. Zo’n hartig opkikkertje kun je daartoe mooi en feestelijk toppen met van alles en nog wat. Gebruik je eigen fantasie, ik geef je alvast een paar simpele tips. Als je deze broccoli courgettesoep als amuse wilt serveren (leuk met kerst!), pureer de soep dan helemaal glad dat eet makkelijker. Breng de soep voor een amuse altijd stevig op smaak. Serveer het vervolgens in een mooi glaasje. Klop slagroom met een snufje zout en peper stijf en schep dat op de soep, mag een flinke laag zijn of een toefje. Garneer met een takje verse dille een gehakt nootje (geroosterde pistache of amandelen zijn lekker) of een garnaaltje of rivierkreeftje.  Steek er een vrolijk rietje in of een fraai klein lepeltje. Et voilà, je feestje is begonnen!

Variëren en bewaren

Als je wilt variëren op dit broccoli courgettesoep recept, maak het dan eens met veel kerrie (Pasen) of pimentón (gerookt paprikapoeder) of neem eens bospaddenstoelen- of kippenbouillon voor een extra krachtige smaak. Voeg ook eens stukjes gebakken tofu, een handje taugé, paddenstoel, gerookte kip, of zalm toe als je meer eiwitten wilt. Of neem feta i.p.v. gewone kaas. Varieer, waarom altijd hetzelfde recept maken, zet het lekker naar je eigen hand!

De soep is in de basis uitstekend in grotere hoeveelheden te maken en heel geschikt om in porties in te vriezen. Zonder de topping uiteraard.

Kijk hier voor meer lekkere soepen.
Kijk hier voor meer koolhydraatarme kerstideetjes.

broccoli courgettesoep

broccoli courgettesoep

broccoli courgettesoep

Zo maak je de broccoli courgettesoep

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


broccoli courgettesoep

Broccoli courgettesoep, met een vleugje citroen

door Anna-Karina van Denderen
Een koolhydraatarme soep kun je op elk moment van de dag wel inzetten Als je deze heerlijk romige broccoli courgettesoep als amuse wilt serveren, pureer de soep dan helemaal glad, breng goed op smaak en serveer in een klein glaasje met een leuke topping. Zie tips!
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Amuse & Borrelhapje, Soep, Tussendoortje (hartig), Voorgerecht
Keuken: Oosters
Trefwoord: fornuisgerecht, snel
Voorbereiden: 10 min
Koken: 15 min
Totale tijd: 25 min

Voedingswaarden

3,5 gram koolhydraten per portie
Koolhydraten 3.5 g

Uit recept

4 porties

Ingrediënten

Topping

Bereiden

  • Snipper de ui en fruit deze op matig vuur in een soeppan met roomboter.
  • Snijd de courgette en de broccoli in kleine stukjes en voeg samen met de gedroogde dille en citroengras toe aan de ui. Bak alles, al roerende, 5 minuten.
  • Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook, temper het vuur en laat 10 minuten zachtjes pruttelen tot de groente zacht is.
  • Pureer de broccoli courgettesoep met de staafmixer zo grof of fijn als je wilt. Zelf vind ik stukjes broccoli erin lekker, vooral als ik het als maaltijdsoep wil eten.
Topping
  • Klop roomkaas los met slagroom. Rasp de kaas.
  • Druppel de kaasroom over de soep, maal er wat peper over en geef de geraspte kaas er los bij. Smullen!
Tips voor toppings
  • Als je de broccoli courgettesoep wilt serveren als amuse-soepje dan is een glad gepureerd soepje luxueuzer.
    Maak de soep ook eens met veel kerrie (Pasen) of pimentón (gerookt paprikapoeder) of neem eens bospaddenstoelen- of kippenbouillon voor een extra krachtige smaak. Voeg ook eens stukjes gebakken tofu, een handje taugé, paddenstoel, gerookte kip, knapperige bacon, een kaaskletskop of zalm toe als je meer eiwitten wilt. Of neem feta i.p.v. gewone kaas.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 1.026 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties op “Broccoli courgettesoep, met een vleugje citroen”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like