Broccoli en courgette zijn bij ons zeer populaire groentes. Wij houden altijd wel restjes over en maken we er vaak een soepje van. Dus eigenlijk is het wel vreemd dat ik dit soepje nog nooit heb gedeeld met jullie! Deze broccoli courgettesoep smaakt lekker fris door het citroengras. De soep bevat 4.15 gram koolhydraten per portie. Soep is ongelooflijk veelzijdig, je kunt soep op diverse momenten van de dag inzetten. Velen eten soep als voorgerecht dus aan het begin van een maaltijd. Dat zie je ook aan de kaarten van restaurants. Ik eet (uit en thuis) regelmatig een soep als lunch, lekker voor de afwisseling! Elke dag een salade of een belegd broodje is op den duur ook maar saai. Bovendien zijn de meeste soepen ongelooflijk makkelijk om te maken. Zo ook deze, want de broccoli courgettesoep staat in no time op tafel.
Broccoli courgettesoep als amuse serveren
Vrijwel elke soep is ook heel geschikt als amuse of tussendoortje. Zo’n hartig opkikkertje kun je daartoe mooi en feestelijk toppen met van alles en nog wat. Gebruik je eigen fantasie, ik geef je alvast een paar simpele tips. Als je deze broccoli courgettesoep als amuse wilt serveren (leuk met kerst!), pureer de soep dan helemaal glad dat eet makkelijker. Breng de soep voor een amuse altijd stevig op smaak. Serveer het vervolgens in een mooi glaasje. Klop slagroom met een snufje zout en peper stijf en schep dat op de soep, mag een flinke laag zijn of een toefje. Garneer met een takje verse dille een gehakt nootje (geroosterde pistache of amandelen zijn lekker) of een garnaaltje of rivierkreeftje. Steek er een vrolijk rietje in of een fraai klein lepeltje. Et voilà, je feestje is begonnen!
Variëren en bewaren
Als je wilt variëren op dit broccoli courgettesoep recept, maak het dan eens met veel kerrie (Pasen) of pimentón (gerookt paprikapoeder) of neem eens bospaddenstoelen- of kippenbouillon voor een extra krachtige smaak. Voeg ook eens stukjes gebakken tofu, een handje taugé, paddenstoel, gerookte kip, of zalm toe als je meer eiwitten wilt. Of neem feta i.p.v. gewone kaas. Varieer, waarom altijd hetzelfde recept maken, zet het lekker naar je eigen hand!
De soep is in de basis uitstekend in grotere hoeveelheden te maken en heel geschikt om in porties in te vriezen. Zonder de topping uiteraard.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je de broccoli courgettesoep
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Broccoli courgettesoep, met een vleugje citroen
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 50 g ui, 1 kleine
- 10 g roomboter
- 350 g courgette, 1 gemiddelde
- 300 g broccoli
- 750 ml (groente)bouillon, groente
- 1 tl dille, gedroogd
- 1 tl citroengras, gedroogd of verse stengel of citroenrasp
Topping
- 15 g roomkaas, 1 el of iets meer
- scheutje slagroom, 1 el
- 25 g geraspte kaas
- peper
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snipper de ui en fruit deze op matig vuur in een soeppan met roomboter.
- Snijd de courgette en de broccoli in kleine stukjes en voeg samen met de gedroogde dille en citroengras toe aan de ui. Bak alles, al roerende, 5 minuten.
- Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook, temper het vuur en laat 10 minuten zachtjes pruttelen tot de groente zacht is.
- Pureer de broccoli courgettesoep met de staafmixer zo grof of fijn als je wilt. Zelf vind ik stukjes broccoli erin lekker, vooral als ik het als maaltijdsoep wil eten.
Topping
- Klop roomkaas los met slagroom. Rasp de kaas.
- Druppel de kaasroom over de soep, maal er wat peper over en geef de geraspte kaas er los bij. Smullen!
Tips voor toppings
- Als je de broccoli courgettesoep wilt serveren als amuse-soepje dan is een glad gepureerd soepje luxueuzer. Maak de soep ook eens met veel kerrie (Pasen) of pimentón (gerookt paprikapoeder) of neem eens bospaddenstoelen- of kippenbouillon voor een extra krachtige smaak. Voeg ook eens stukjes gebakken tofu, een handje taugé, paddenstoel, gerookte kip, knapperige bacon, een kaaskletskop of zalm toe als je meer eiwitten wilt. Of neem feta i.p.v. gewone kaas.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Wat een verrukkelijke soep!
Bedankt voor het recept .
Een heerlijke soep. Ik zal m regelmatig maken. Ik ben overigens dol op soepjes.
Super lekkere soep net als de bloemkoolsoep.
Top!
Mjammie echt weer een heerlijk recept