Broccoli is een van de meest populaire groenten, maar veel mensen gooien de stronk zonder meer weg. Zonde! De smaak van de stronk is zeker net zo lekker als die van de roosjes. Ook al ziet die er minder aantrekkelijk uit en is de structuur veel steviger. Niet weggooien! Maak er een overheerlijke broccoli amandel spread van. Natuurlijk mag je ook roosjes nemen, maar het is een uitgelezen manier om de stronk een bestemming te geven. Wel even de knoestige buitenkant eraf snijden. Maar omdat je maar een kleine hoeveelheid broccoli nodig hebt, zal het nooit een probleem opleveren om voldoende ervan over te houden. We hebben 4 (borrel)porties gehaald uit het recept en zo berekend op 1.5 gram koolhydraten per portie. Smaakt niet alleen geweldig op die lekkere snack crackertjes, maar ook fabeltastisch door je courgetti!
Broccoli goed voor je
Ik weet nog dat ik dacht dat pesto uit een potje een ultieme lekkernij was. Het was natuurlijk prachtig als kennismaking met een fenomeen, maar sinds we zelf zo veel mogelijk sausjes en smeersels maken, zijn we pas echt gaan genieten. En je blijkt van heel veel dingen subliem smakende pesto, tapenade of spread te kunnen maken. Broccoli hoort daar zonder meer bij. De smaak en structuur lenen zich er uitstekend voor. Bovendien bevat broccoli veel vezels, vitamines en mineralen, zoals vitamine C, ijzer, foliumzuur en magnesium.
Combinatie
Wat deze broccoli amandel spread zo lekker maakt is de combinatie van heel verschillende smaken: het pittige van de Parmezaan, het aromatische van de basilicum, het frisse van de citroen en de rijke smaak van de olijfolie. En dat alles met elkaar verbonden door twee drupjes zoetstof. Natuurlijk kun je daar mee spelen. Welke smaak wil jij laten prevaleren? Gewoon een beetje uitproberen zou ik zeggen.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je broccoli amandel spread
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Broccoli amandel spread
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Rooster de hele amandelen in een droge koekenpan, tot ze goudbruin beginnen te kleuren. Laat even afkoelen.
- Kook de in stukjes gesneden broccoli 3 minuten. Giet af en spoel af met koud water. Laat uitlekken.
- Meng alle ingrediënten in een hoge kom en pureer met een staafmixer. Je kunt natuurlijk ook een keukenmachine gebruiken.
- Doe de broccoli amandel spread in een afsluitbaar (glazen) potje. Je kunt de spread drie dagen in de koelkast bewaren. Maar dat haal je vast niet…
- Smaakt niet alleen geweldig op deze snack crackertjes, maar ook fabeltastisch door je courgetti!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Heerlijke frisse spread!
Op basis van “gewone” kun je veel lekkere smeersels maken!
Vandaag heb ik deze spread gemaakt, maar ik denk dat 40 gram broccoli 400 gram moet zijn voor de goede verhoudingen…
Nee dat niet
Vanmorgen heb de spread gemaakt,
Terwijl ik alles afweeg denk ik…goh wat weinig broccoli en wat veel parmezaan. De spread is klaar (bijpassende krekkertjes ook) en hoewel ik het lekker vind proef ik alleen maar parmezaan. De smaak van broccoli proef je niet terug je helemaal niet meer terug. De volgende keer zou ik zelf broccolie en parmezaan kwa hoeveelheden omwisselen. Even dacht ik nog dat het misschien een fout in het recept was, maar ik lees nu in de reacties dat het klopt. Groet sietske
40 gram broccoli en 100 gram parmezaan????
Vreemde verhouding
Dat klopt, maar als je het anders wilt dan kan dat natuurlijk 😉
Lijkt me super lekker. Vraagje: staat er toevallig ook het maken van sandwichspread op je lijstje? Heb nog geen goed recept gevonden. Wellicht dat jullie de uitdaging een keer aangaan?
Nee, dat staat -nog- niet op ons lijstje. Maar wie weet, is wel een leuk zomers receptje. Eens kijken wat ze er bij Heinz allemaal instoppen…