Broccoli amandel spread

Broccoli is een van de meest populaire groenten, maar veel mensen gooien de stronk zonder meer weg. Zonde! De smaak van de stronk is zeker net zo lekker als die van de roosjes. Ook al ziet die er minder aantrekkelijk uit en is de structuur veel steviger. Niet weggooien! Maak er een overheerlijke broccoli amandel spread van. Natuurlijk mag je ook roosjes nemen, maar het is een uitgelezen manier om de stronk een bestemming te geven. Wel even de knoestige buitenkant eraf snijden. Maar omdat je maar een kleine hoeveelheid broccoli nodig hebt, zal het nooit een probleem opleveren om voldoende ervan over te houden.

Broccoli goed voor je

Ik weet nog dat ik dacht dat pesto uit een potje een ultieme lekkernij was. Het was natuurlijk prachtig als kennismaking met een fenomeen, maar sinds we zelf zo veel mogelijk sausjes en smeersels maken, zijn we pas echt gaan genieten. En je blijkt van heel veel dingen subliem smakende pesto, tapenade of spread te kunnen maken. Broccoli hoort daar zonder meer bij. De smaak en structuur lenen zich er uitstekend voor. Bovendien bevat broccoli veel vezels, vitamines en mineralen, zoals vitamine C, ijzer, foliumzuur en magnesium.

Wat deze broccoli amandel spread zo lekker maakt is de combinatie van heel verschillende smaken: het pittige van de parmezaan, het aromatische van de basilicum, het frisse van de citroen en de rijke smaak van de olijfolie. En dat alles met elkaar verbonden door twee drupjes zoetstof. Natuurlijk kun je daar mee spelen. Welke smaak wil jij laten prevaleren? Gewoon een beetje uitproberen zou ik zeggen. Smaakt niet alleen geweldig op die lekkere snack crackertjes, maar ook fabeltastisch door je courgetti!

Ook lekker:

Zo maak je broccoli amandel spread

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!


Broccoli amandel spread

door Hans van Deelen
Eenvoudig te maken, maar superlekkere spread waarin broccoli, amandel en basilicum de hoofdrol spelen. De broccoli amandel spread is geweldig op een cracker of op koolhydraatarm stokbrood.
5 van 6 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Amuse & Borrelhapje, Bijgerecht, Salade, Tussendoortje (hartig)
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: dip, saus, dressing, smeer, snel, super makkelijk, tapas
Voorbereiden: 5 min
Koken: 15 min
Totale tijd: 20 min

Voedingswaarden

2,4 gram koolhydraten per portie.

Uit recept

4 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Rooster de hele amandelen in een droge koekenpan, tot ze goudbruin beginnen te kleuren. Laat even afkoelen.
  • Kook de in stukjes gesneden broccoli 3 minuten. Giet af en spoel af met koud water. Laat uitlekken.
  • Meng alle ingrediënten in een hoge kom en pureer met een staafmixer. Je kunt natuurlijk ook een keukenmachine gebruiken.
  • Doe de broccoli amandel spread in een afsluitbaar (glazen) potje. Je kunt de spread drie dagen in de koelkast bewaren. Maar dat haal je vast niet...
  • Smaakt niet alleen geweldig op deze snack crackertjes, maar ook fabeltastisch door je courgetti!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 117 keer, 3 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 reacties op “Broccoli amandel spread”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like