Borrelhapje van oopsie met tomaat

Borrelhapje van oopsie met tomaat

Oopsies zijn behoorlijk veelzijdig in het gebruik. Ze zijn bijvoorbeeld als basis voor een koolhydraatarm borrelhapje heel geschikt. Veel mensen gebruiken oopsies ook als broodvervanger bij het ontbijt. Op die manier zijn ze lekker te beleggen met een plakje belegen boerenkaas of een gekookt eitje met een klodder mayo. Daarnaast kun je ze tussen de middag als lunch eten met een lekkere tonijnsalade op een blaadje ijsbergsla. Maar zo’n zacht plat, broodje, kun je ook heel gemakkelijk met een vormpje uitsteken en er dan een smakelijk hapje van bouwen als tussendoortje.  En dat is wat we nu gaan doen!

Het nut van een borrelhapje

In een gezond menu houd je je stoelgang actief. Dus dat betekent dat je regelmatig iets moet eten. Hoera! Sla liever geen tussendoortjes over. Door regelmatig te eten geef je je hersenen het signaal: “er is voedsel in overvloed, je hoeft niet op de spaarstand”. Je hersenen geven dat weer door aan je darmen, die gaan vervolgens anders om met de vertering van voedsel (minder spaarzaam).  Zo beschouwd kijk je toch net even wat anders aan tegen zo’n borrelhapje?

Hartig of zoet?

Zo’n oopsie borrelhapje is perfect als tussendoortje, de hapjes bevatten namelijk relatief weinig koolhydraten. Qua smaakvariatie is je eigen fantasie eigenlijk de enige beperking. Vandaag maak ik dit koolhydraatarme borrelhapje van oopsie met tomaat, roomkaas en basilicum. Kijk voor lekkere smeersels ook vooral eens bij de heksenkaas, daar heb ik 6 lekkere smaakvariaties voor je uitgewerkt. Het hoeft niet perse hartig te zijn, je kunt ook aan een zoete variant denken. Besmeer ze met romige mascarpone en leg er een paar sappige halve framboosjes of plakjes aardbei op en garneer het met een blaadje munt. Oeh, dat lijkt me ook best te doen als nagerecht met een bolletje ijs eigenlijk.

Kijk voor meer lekkere recepten ook eens bij Borrelhapjes en amuses.

Borrelhapje van oopsie met tomaat

Zo maak je het borrelhapje van oopsie

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Borrelhapje van oopsie met tomaat

Borrelhapje van oopsie met tomaat

Koolhydraatarm borrelhapje van oopsies met tomaat, roomkaas en verse basilicum. Prachtig borrelhapje, klein voorgerechtje of tussendoortje. Smullen!
4 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Amuse & Borrelhapje
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: knutselen in de keuken
Voorbereiden: 15 min
Koken: 25 min
Totale tijd: 40 min

Koolhydraten - hoeveelheid

2 gram koolhydraten per portie van 3
Uit recept: 6 stuks

Ingrediënten

Oopsies maken, zie onder
    Topping

    Bereiden

    • Maak een rechthoekige oopsie volgens dit recept. Maar voeg aan het eigeelmengsel 2 eetlepels amandelmeel, Italiaanse kruiden, 1 theelepel sesamzaad en 1 theelepel chiazaad toe.
    • Laat de oopsie afkoelen en steek er 12 kleine rondjes uit. Besmeer ze met een beetje roomkaas, beetje peper erover malen, beleggen met een plakje cherrytomaat en basilicum. Dakje erop en je hebt zes leuke borrelhapjes!
    • Serveren op een schaal samen met andere koolhydraatarme hapjes, zie de tekst boven voor tips!

    © Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

    Heeft het gesmaakt? Vertel het door!


    Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

    Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

    Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

    Een reactie plaatsen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Ken je onze Facebook pagina al?

    Like

     

    7 Shares
    Share2
    Pin5
    Tweet