Borrelhapje van oopsie met tomaat

Borrelhapje van oopsie met tomaat

Oopsies zijn behoorlijk veelzijdig in het gebruik. Ze zijn bijvoorbeeld als basis voor een koolhydraatarm borrelhapje heel geschikt. Veel mensen gebruiken oopsies ook als broodvervanger bij het ontbijt. Op die manier zijn ze lekker te beleggen met een plakje belegen boerenkaas of een gekookt eitje met een klodder mayo. Daarnaast kun je ze tussen de middag als lunch eten met een lekkere tonijnsalade op een blaadje ijsbergsla. Maar zo’n zacht plat, broodje, kun je ook heel gemakkelijk met een vormpje uitsteken en er dan een smakelijk hapje van bouwen als tussendoortje.  En dat is wat we nu gaan doen!

Advertentie

Het nut van een borrelhapje

In een gezond menu houd je je stoelgang actief en je bloedsuikerspiegel stabiel. Dus dat betekent dat je regelmatig iets moet eten. Hoera! Sla liever geen tussendoortjes over. Door regelmatig te eten geef je je hersenen het signaal: “er is voedsel in overvloed, je hoeft niet in de spaarstand”. Je hersenen communiceren dat met je spijsverteringskanaal. Dat gaat  vervolgens anders om met de vertering van voedsel (minder spaarzaam).  Zo beschouwd kijk je toch net even wat anders aan tegen zo’n borrelhapje?

Hartig of zoet?

Zo’n oopsie borrelhapje is perfect als tussendoortje, de hapjes bevatten namelijk relatief weinig koolhydraten: per setje van 3 stuks in totaal 2.8 gram koolhydraten. Qua smaakvariatie is je eigen fantasie eigenlijk de enige beperking. Vandaag maak ik dit koolhydraatarme borrelhapje van oopsie met tomaat, roomkaas en basilicum. Kijk voor lekkere smeersels ook vooral eens bij de heksenkaas, daar heb ik 6 lekkere smaakvariaties voor je uitgewerkt. Het hoeft niet perse hartig te zijn, je kunt ook aan een zoete variant denken. Besmeer ze met romige mascarpone en leg er een paar sappige halve framboosjes of plakjes aardbei op en garneer het met een blaadje munt. Oeh, dat lijkt me ook best te doen als nagerecht met een bolletje ijs eigenlijk.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659818

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Borrelhapje van oopsie met tomaat

Zo maak je het borrelhapje van oopsie

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

Borrelhapje van oopsie met tomaat

Borrelhapje van oopsie met tomaat

Koolhydraatarm borrelhapje van oopsies met tomaat, roomkaas en verse basilicum. Prachtig borrelhapje, klein voorgerechtje of tussendoortje. Smullen!
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten

Voedingswaarde

Per portie van 3 stuks
kcal 297.45 koolhydraten 2.8 geiwitten 14.15 gvetten 25.4 gvezels 1.7 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 x 3 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Hartige oopsies maken

Topping/beleg

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Maak één rechthoekige oopsie van dit recept. En voeg aan het eigeelmengsel ervan het amandelmeel, Italiaanse kruiden, sesamzaad en chiazaad toe.
  • Laat de oopsie afkoelen en steek er 12 kleine rondjes uit. Besmeer ze met een beetje roomkaas, beetje peper erover malen, beleggen met een plakje cherrytomaat en basilicum. Dakje erop en je hebt zes leuke borrelhapjes!
  • Serveren op een schaal samen met andere koolhydraatarme hapjes, zie de tekst boven voor tips!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



Scroll naar boven