Borrelhapje van oopsie met tomaat

Borrelhapje van oopsie met tomaat

Oopsies zijn behoorlijk veelzijdig, ook als basis voor een koolhydraatarm borrelhapje zijn ze heel geschikt. Veel mensen gebruiken oopsies als broodvervanger bij het ontbijt, lekker met een plakje belegen boerenkaas of een gekookt eitje met een klodder mayo. Tussen de middag als lunch bij bijvoorbeeld een lekkere tonijnsalade op een blaadje ijsbergsla. Maar zo’n zacht plat, broodachtige oopsie, kun je ook heel gemakkelijk met een vormpje uitsteken en er dan een smakelijk hapje van bouwen als tussendoortje.

 

Advertisements

Het nut van een tussendoortje
Een gezond menu houdt je stoelgang actief, dat betekent dat je regelmatig iets moet eten. Sla liever geen tussendoortjes over. Door regelmatig te eten geef je je hersenen het signaal: “er is voedsel in overvloed, je hoeft niet op de spaarstand”. Je hersenen geven dat weer door aan je darmen, die gaan vervolgens anders om met de vertering van voedsel (minder spaarzaam). Goed nieuws dus!

Borrelhapje van oopsie met tomaat

Hartig of zoet
Zo’n oopsie borrelhapje is perfect als tussendoortje, de hapjes bevatten relatief weinig koolhydraten. Qua smaakvariatie is je eigen fantasie eigenlijk de enige beperking. Vandaag maak ik dit koolhydraatarme borrelhapje van oopsie met tomaat, roomkaas en basilicum. Kijk voor lekkere smeersels ook vooral eens bij de heksenkaas, daar heb ik 6 lekkere smaakvariaties voor je uitgewerkt. Het hoeft niet perse hartig te zijn, je kunt ook aan een zoete variant denken. Besmeer ze met romige mascarpone en leg er een paar sappige halve framboosjes of plakjes aardbei op en garneer het met een blaadje munt. Oeh, dat lijkt me ook best te doen als nagerecht met een bolletje ijs eigenlijk.

Kijk voor meer lekkere recepten bij borrelhapjes en amuses

Klik voor vergrotingen

Zo maak je Oopsie als koolhydraatarm borrelhapje

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Borrelhapje van oopsie met tomaat


Borrelhapje van oopsie met tomaat

Door Anna-Karina Geplaatst oktober 19, 2014

  • Aantal of hoeveelheid: 6 torentjes
  • Koolhydraten: 2 gr. pp (3 torentjes) (6 torentjes uit recept)
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 25 minuten
  • Klaar in: 1 uur 20 minuten

Koolhydraatarm borrelhapje van oopsies met tomaat, roomkaas en verse basilicum. Prachtig borrelhapje, klein voorgerechtje of tussendoortje. Smullen!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak een rechthoekige oopsie volgens dit recept . Maar voeg aan het eigeelmengsel 2 eetlepels amandelmeel, Italiaanse kruiden, 1 theelepel sesamzaad en 1 theelepel chiazaad toe.
  2. Laat de oopsie afkoelen en steek er 12 kleine rondjes uit. Besmeer ze met een beetje roomkaas, beetje peper erover malen, beleggen met een plakje cherrytomaat en basilicum. Dakje erop en je hebt zes leuke borrelhapjes!
  3. Serveren op een schaal samen met andere koolhydraatarme hapjes, zie de tekst boven voor tips!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

6 Shares
Share2
Pin4
Tweet