borrelhapje met rivierkreeftjes

Borrelhapje met rivierkreeftjes

Deze week gaat er een serie receptjes verschijnen. Dus drie dagen achter elkaar zal ik een heel lekker en mooi borrelhapje publiceren. Eigenlijk zijn ze zowel geschikt als voorgerechtje als je een grotere portie neemt, of als een klein amuse. Tevens heerlijk om een BBQ mee te starten. Zelfs als lunch met wat fijngesneden ijsbergsla!  Veel mensen denken dat borrelhapjes moeilijk koolhydraatarm te maken zijn, maar integendeel! Hierbij de eerste in de serie van drie. Zoals je ziet is het is een borrelhapje met rivierkreeftjes. Zie ook  de gevulde paprikaatjes en borrelglaasjes met zalm en komkommer.  Nog veel meer makkelijke amuses en borrelhapjes vind je in dit artikel.

 

borrelhapje met rivierkreeftjes

borrelhapje met rivierkreeftjes

Zo maak je ‘t borrelhapje met rivierkreeftjes

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Dat vinden we namelijk enorm leuk & alvast dank!

borrelhapje met rivierkreeftjes

Borrelhapje met rivierkreeftjes

De eerste in de serie van drie is een borrelhapje met rivierkreeftjes. Heerlijk om een BBQ mee te starten. Tevens als dubbele portie ook geschikt als voorgerecht.
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Amuse & Borrelhapje, Voorgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: vis
Voorbereiden: 10 min
Totale tijd: 10 min

Koolhydraten - hoeveelheid

2,5 gram koolhydraten hele recept
Uit recept: 4 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Mix allereerst met de staafmixer de mascarpone met wat citroensap. Meng vervolgens de fijngesneden dille erdoor met een lepel. Proef en breng op smaak met cayennepeper, een drupje zoetstof, peper en zout. (Dit mengsel kan je makkelijk van te voren maken. Zet afgesloten en koel weg tot gebruik)
  • Verdeel het mascarponemengsel over 4 amuse glaasjes en verdeel de rivierkreeftjes erover, garneer tot slot met een takje dille.
  • 8 kleine porties op een amuselepel met 2 of 3 rivierkreeftjes erop. Of 4 iets grotere porties in een glaasje als borrelhapje. Of 2 grotere porties als voorgerecht!
  • Ook lekker met een heel fijn, vers gesneden ijsbergsla.
  • 2,5 gram koolhydraten hele recept.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

125 Shares
Share85
Pin40
Tweet