Deze week gaat er een serie receptjes verschijnen. Dus drie dagen achter elkaar zal ik een heel lekker en mooi borrelhapje publiceren. Eigenlijk zijn ze zowel geschikt als voorgerechtje als je een grotere portie neemt, of als een klein amuse. Tevens heerlijk om een BBQ mee te starten. Zelfs als lunch met wat fijngesneden ijsbergsla! Veel mensen denken dat borrelhapjes moeilijk koolhydraatarm te maken zijn, maar integendeel! Hierbij de eerste in de serie van drie. Zoals je ziet is het is een borrelhapje met rivierkreeftjes. Zie ook de gevulde paprikaatjes en borrelglaasjes met zalm en komkommer.
Voedingswaarde per portie: calorieën 82.9 kcal ⋆ koolhydraten 0.57 g ⋆ eiwitten 2.98 g ⋆ vetten 7.65 g ⋆ vezels 0.08 g. Wil je meer makkelijke amuses en borrelhapjes? Die vind je in dit artikel.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je ’t borrelhapje met rivierkreeftjes
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Borrelhapje met rivierkreeftjes
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 75 g mascarpone
- 1 el citroensap, naar smaak
- handje dille, vers fijngesneden
- snufje cayennepeper
- drupje zoetstof
- peper en zout
- 50 g rivierkreeftjes
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Mix allereerst met de staafmixer de mascarpone met wat citroensap. Meng vervolgens de fijngesneden dille erdoor met een lepel. Proef en breng op smaak met cayennepeper, een drupje zoetstof, peper en zout. (Dit mengsel kan je makkelijk van te voren maken. Zet afgesloten en koel weg tot gebruik)
- Verdeel het mascarponemengsel over 4 amuse glaasjes en verdeel de rivierkreeftjes erover, garneer tot slot met een takje dille.
- 8 kleine porties op een amuselepel met 2 of 3 rivierkreeftjes erop. Of 4 iets grotere porties in een glaasje als borrelhapje. Of 2 grotere porties als voorgerecht!
- Ook lekker met een heel fijn, vers gesneden ijsbergsla.
- 2,5 gram koolhydraten hele recept.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet