We maakten een drieluik van borrelhapjes. Dit is de tweede van serie prachtige en heerlijke borrelhapjes. Het heerlijke borrelglaasje met een salade van zalm en komkommer is zeer geschikt als voorgerechtje borrelhapje of amuse! Zie ook de rivierkreeftjes en de gevulde paprikaatjes. Nog veel meer makkelijke amuses en borrelhapjes vind je in dit artikel.
Voedingswaarden per portie: calorieën 118.48 kcal ⋆ koolhydraten 1 g ⋆ eiwitten 6.45 g ⋆ vetten 9.85 g ⋆ vezels 0.17 g.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze boeken zijn heuse bestsellers te noemen! Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris, Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.
Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
- Borrelhapje met rivierkreeftjes
- Saladeschuitjes met warmgerookte zalm
- Komkommer smoothie met spinazie en bleekselderij


Zo maak je het borrelglaasje met zalm en komkommer
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Borrelglaasje met zalm en komkommer
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 100 g gerookte zalm, ¾ gesneden, de rest als garnering
- 75 g roomkaas, of mascarpone
- 1 el Griekse yoghurt
- 1 el slagroom, eventueel iets meer
- 50 g komkommer, in piepkleine blokjes
- peper
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snijd de zalm in flinters.
- Roer de roomkaas met Griekse yoghurt en slagroom smeuïg. Roer ¾ van de de zalm erdoor. Proef en breng op smaak met peper, zout is waarschijnlijk niet nodig.
- Snijd de komkommer piepklein.
- Doe het zalm-kaasmengsel in een glas leg er wat achtergehouden zalm op en de fijne komkommer.
- Geef er een klein lepeltje bij en eet smakelijk! 2-8 porties, hangt ervan af of je het als amuse of als voorgerecht of snack eet.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet