Boerenkoolsoep met kaaskletskoppen

boerenkoolsoep met kaaskletskoppen

Deze koolhydraatarme boerenkoolsoep met kaaskletskoppen smaakt buitengewoon lekker en een beetje zoet door de pompoen. De koolsoort Cavolo Nero geeft een lekkere bite aan de soep en maakt het tot een echte maaltijdsoep. Bovendien verwarmt deze stoere winterse boerenkoolsoep je extra door de Ras el Hanout en de tabasco. Ik pureerde de soep niet helemaal door en door, ik vind kauwen niet erg, dat verzadigd beter namelijk. Heel lekker zijn de luchtige, superkrokante kaaskletskoppen erbij. Inclusief de kletskop bevat de soep 5.3 gram koolhydraten per kop. Als je liever een broodje eet bij de boerenkoolsoep maak dan gerust de koolhydraatarme focaccia erbij.

Cavolo Nero?

Deze robuuste boerenkoolsoort is absoluut een aanrader voor de boerenkoolsoep met kaaskletskoppen. Om eentonigheid te voorkomen is het een welkome afwisseling op je koolhydraatarme menu. Met maar 1,4 gram koolhydraten past het uitstekend in een koolhydraatarm menu. Zie vooral ook de uitleg over het analyseren van koolhydraten hieronder. We kennen de groente ook als palmkool, zwarte kool, Toscaanse kool, Toscaanse boerenkool, of dinosaurus boerenkool. Die laatste is wel het meest tot de verbeelding sprekende naam. Inderdaad is het uiterlijk van de de plant een beetje mysterieus en heeft iets ‘oers’. De kool heeft een heel donkere kleur. Maar zeker niet zwart, eerder heel donkergroen met een blauwachtig waas erover. De bladeren van de plant zijn redelijk hobbelig en lancetvormig, lang.

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

boerenkoolsoep met kaaskletskoppen

Zo maak je deze boerenkoolsoep met kaaskletskoppen

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Boerenkoolsoep met kaaskletskoppen

Door: Anna-Karina van Denderen
Winterse maaltijd boerenkoolsoep met Cavolo Nero en pompoen smaakt heerlijk zoet en verwarmend, lekker met de krokante kaaskletskoppen, echt een feestje!
5 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min

Voedingswaarde

Per kom
kcal 167.7 koolhydraten 5.3 geiwitten 10.1 gvetten 10.45 gvezels 6.18 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 kommen

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Kaaskletskoppen

Boerenkoolsoep

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

Kaaskletskoppen

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C.
    Vorm op bakpapier van geraspte kaas lange rechthoeken zonder gaten. Bak 5 minuten of tot ze krokant zijn. Houd in de gaten want het kan opeens hard gaan! Laat ze afkoelen en uitharden buiten de oven.

Boerenkoolsoep

  • Snipper de ui en fruit deze in een soeppan met olijfolie. Knijp knoflook erboven uit en strooi er Ras el Hanout over, bak 1 minuut mee. Snijd de pompoen in blokjes en voeg toe. Bak 2 minuten mee.
  • Snijd de boerenkool grof en voeg deze toe aan de soeppan. Schenk de bouillon erbij en breng de soep aan de kook. Temper het vuur en laat 10-15 minuten, met een deksel erop zachtjes pruttelen tot de boerenkool zacht genoeg is. Bereid ondertussen de spekjes of rookworst.

Pureren en serveren

  • Haal wat blokjes pompoen uit de soep. Pureer de soep met een staafmixer grof. Proef en breng op smaak met tabasco. Voeg de blokjes pompoen en spekjes toe.
  • Schep de boerenkoolsoep in kommen en serveer met krokante kaaskletskoppen erbij.
  • Laat die winter maar komen. Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen.

Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:



Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top