boerenkoolchips

Boerenkoolchips, tinkelend lekker

Waarom ik de boerenkoolchips alleen op Facebook heb staan en niet op mijn website vroegen mensen mij. Want die is zó verslavend lekker… Inmiddels staat het recept dus wel online! Ik heb ze intussen een paar keer gemaakt maar vergat steeds betere foto’s te maken. Het is ook niet zo heel spannend om er foto’s van te zien, je moet de boerenkoolchips gewoon zelf een keer maken en opeten. het hele recept bevat 1.8 gram koolhydraten als je edelgistvlokken gebruikt. 

Zelf vind ik het geluidje dat ze maken als je een graai in het bakje doet ook heel aangenaam, een zacht bijna tinkelend knisperend geluidje. Ik maak het met voorgesneden boerenkool, dat is redelijk fijn. Maak gerust in één keer een grote hoeveelheid boerenkoolchips. De chips kun je het best bewaren in een luchtdicht bakje, dan blijft je snack ook lekker vers!

Grof met een dipsausje

Als je hele stronken boerenkool gebruikt (nerven verwijderen) en dus zelf de grootte van je chips kan bepalen is het superlekker om er een dipsausje bij te maken. Ook heel smulbaar is het om grof gesneden Cavolo Nero (palmkool) te nemen. Wij maakten de chips helemaal veganistisch met edelgistvlokken. Uiteraard kun je deze boerenkoolchips ook in de voedseldroger of Airfryer maken, als je die hebt.

Experimenteer met andere smaken

Dit recept geeft onze variant van boerenkoolchips met Ras el Hanout. Maar dit is ook weer zo’n heerlijk recept waar je met gemak je eigen draai aan geeft. Doordat je zelf steeds een andere smaak probeert, ontdek je waar je eigen smaakvoorkeuren liggen. Ga maar  lekker experimenteren in je eigen keuken. Zo ontdek je jouw favoriete combinatie! Als je zin hebt meld je eigen favoriet maar via het reactieformulier onderaan.

Denk bijvoorbeeld aan…

  • sesamzaad
  • citroensap
  • mierikswortel
  • paprikapoeder
  • garam masala
  • sojasaus
  • etc.

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

boerenkoolchips

Zo maak je de tinkelende boerenkoolchips

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!

Boerenkoolchips tinkelend lekker

boerenkoolchips
Door: Anna-Karina van Denderen
Een heerlijke versie van boerenkoolchips met Ras el Hanout. Maar het leuke is dat je eenvoudig met andere smaken je eigen favoriet kan maken. Wat denk je, word je ook fan?
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 2 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 12 min

Voedingswaarde

Hele recept
calorieën 74.5 kcalkoolhydraten 1.8 geiwitten 4.1 gvetten 5.2 gvezels 3.6 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 portie

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 150 graden en bekleed de bakplaat met een bakvel.
  • Doe gesneden boerenkool in een plastic zakje en meng met een klein scheutje olijfolie, Ras el Hanout, peper en de edelgistvlokken.
  • Knoop de plastic zak dicht en kneed, zodat alles gelijkmatig over de boerenkool verspreid worden.
  • Verdeel de boerenkool over de beklede bakplaat.
  • Bak 8-10 minuten in het midden van de oven. Schep zo nodig halverwege om.
  • En … wat denk je, word je ook fan?
  • Blijf erbij en laat het niet verbranden, dat kan opeens gebeuren. Dan heb je bittere boerenkoolchips *huh*, jammer.

Ook lekker?

  • Sesamzaad, citroensap, mierikswortel, mosterd, paprikapoeder, garam masala, sojasaus etc.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.



Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top