boerenkoolchips

Boerenkoolchips, tinkelend lekker

Waarom ik de boerenkoolchips alleen op Facebook heb staan en niet op mijn website vroegen mensen mij. Want die is zooo verslavend lekker… Inmiddels staat het recept dus wel online! Ik heb ze intussen een paar keer gemaakt maar vergat steeds betere foto’s te maken. Het is ook niet zo heel spannend om er foto’s van te zien, je moet de boerenkoolchips gewoon zelf een keer maken en opeten. Zelf vind ik het geluidje dat ze maken als je een graai in het bakje doet ook heel aangenaam, een zacht bijna tinkelend knisperend geluidje. Ik maak het met voorgesneden boerenkool, dat is redelijk fijn. Maak gerust in één keer een grote hoeveelheid boerenkoolchips. De chips kun je het best bewaren in een luchtdicht bakje, dan blijft je snack ook lekker vers!

Grof met een dipsausje

Als je hele stronken boerenkool gebruikt (nerven verwijderen) en dus zelf de grootte van je chips kan bepalen is het superlekker om er een dipsausje bij te maken. Ook heel smulbaar is het om grof gesneden Cavolo Nero (palmkool) te nemen. Uiteraard kun je deze boerenkoolchips ook in de voedseldroger of Airfryer maken, als je die hebt.

Experimenteer met andere smaken

Dit recept geeft onze variant van boerenkoolchips met Ras el Hanout. Maar dit is ook weer zo’n heerlijk recept waar je met gemak je eigen draai aan geeft. Doordat je zelf steeds een andere smaak probeert, ontdek je waar je eigen smaakvoorkeuren liggen. Ga maar  lekker experimenteren in je eigen keuken. Zo ontdek je jouw favoriete combinatie! Als je zin hebt meld je eigen favoriet maar via het reactieformulier onderaan.

Denk bijvoorbeeld aan…

  • sesamzaad
  • citroensap
  • mierikswortel
  • paprikapoeder
  • garam masala
  • sojasaus
  • etc.

boerenkoolchips

Zo maak je de tinkelende boerenkoolchips

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

boerenkoolchips

Boerenkoolchips tinkelend lekker

Een heerlijke versie van boerenkoolchips met Ras el Hanout. Maar het leuke is dat je eenvoudig met andere smaken je eigen favoriet kan maken. Wat denk je, word je ook fan?
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Tussendoortje (hartig)
Keuken: Amerikaans N/Z, Europees
Trefwoord: chips, knutselen in de keuken
Voorbereiden: 2 min
Koken: 10 min
Totale tijd: 12 min

Koolhydraten - hoeveelheid

0,9 gram koolhydraten hele recept
Uit recept: 1 portie

Ingrediënten

Bereiden

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 150 graden en bekleed de bakplaat met een bakvel.
  • Doe gesneden boerenkool in een plastic zakje en meng met een klein scheutje olijfolie, Ras el Hanout, peper en de edelgistvlokken.
  • Knoop de plastic zak dicht en kneed, zodat alles gelijkmatig over de boerenkool verspreid worden.
  • Verdeel de boerenkool over de beklede bakplaat.
  • Bak 8-10 minuten in het midden van de oven. Schep zo nodig halverwege om.
  • En ... wat denk je, word je ook fan?
  • Blijf erbij en laat het niet verbranden, dat kan opeens gebeuren. Dan heb je bittere boerenkoolchips *huh*, jammer.
Ook lekker?
  • Sesamzaad, citroensap, mierikswortel, mosterd, paprikapoeder, garam masala, sojasaus etc.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een reactie op “Boerenkoolchips, tinkelend lekker”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

76 Shares
Share46
Pin30
Tweet