boerenkoolchips

Boerenkoolchips tinkelend en knisperend lekker

Waarom ik de boerenkoolchips alleen op Facebook heb staan en niet op mijn website vragen mensen mij, want die is zooo verslavend lekker! Ik heb ze intussen een paar keer gemaakt maar vergat steeds betere foto’s te maken. Het is ook niet zo heel spannend om er foto’s van te zien, je moet de boerenkoolchips gewoon zelf een keer maken en opeten. Zelf vind ik het geluidje dat ze maken als je een graai in het bakje doet ook heel aangenaam, een zacht bijna tinkelend knisperend geluidje. Ik maak het met voorgesneden boerenkool, dat is redelijk fijn.

 

Grof met een dipsausje
Als je hele stronken boerenkool gebruikt (nerven verwijderen) en dus zelf de grootte van je chips kan bepalen is het superlekker om er een dipsausje bij te maken. Ook heel smulbaar is het om grof gesneden Cavolo Nero (palmkool) te nemen. Uiteraard kun je deze boerenkoolchips ook in de voedseldroger of Airfryer maken, als je die hebt.

Boerenkoolsoep met krokante kaaskletkoppen, Cavolo Nero koolhydraatarm

Experimenteer met andere smaken
Hieronder mijn variant van boerenkoolchips met Ras el Hanout. Dit is ook weer zo’n heerlijk recept waar je met gemak je eigen draai aan geeft door andere smaken toe te voegen. Ga maar  lekker experimenteren in je eigen keuken en ontdek jouw favoriete combinatie! Als je zin hebt meld je eigen favoriet maar via het reactieformulier onderaan.

Denk bijvoorbeeld aan…

  • sesamzaad
  • citroensap
  • mierikswortel
  • paprikapoeder
  • garam masala
  • sojasaus
  • etc.

SLIM:
Maak gerust in één keer een grote hoeveelheid boerenkoolchips. De chips kun je het best bewaren in een luchtdicht bakje, dan blijft je snack  ook lekker vers!

Zo maak je de tinkelende boerenkoolchips

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Boerenkoolchips tinkelend en knisperend lekker

boerenkoolchips

Door Anna-Karina Geplaatst februari 10, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 1
  • Koolhydraten: 0,9 gr. khd pp (1 uit recept)
  • Voorbereiding: 2 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten
  • Klaar in: 12 minuten

Een heerlijke versie van boerenkoolchips met Ras el Hanout. Maar het leuke is dat je eenvoudig met andere smaken je eigen favoriet kan maken. Wat denk je, word je ook fan?

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de (hetelucht) oven voor op 150 graden.
    Doe gesneden boerenkool in een ruime kom en meng met je smaakmakers en een beetje olijfolie.
  2. Wrijf nu alles met (schone) handen goed door elkaar zodat de kruiden en specerijen en andere ingrediënten goed gemengd worden.
  3. Verspreid de boerenkool gelijkmatig over een bakvel. Bak 8-10 minuten in het midden van de oven. Schep zonodig halverwege om.
  4. Goed opletten, laat het niet verbranden dan wordt de boerenkoolchips bitter. En ... wat denk je, word je ook fan?

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Boerenkoolchips tinkelend en knisperend lekker”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

69 Shares
Share46
Pin23
Tweet