Waarom ik de boerenkoolchips alleen op Facebook heb staan en niet op mijn website vroegen mensen mij. Want die is zΓ³ verslavend lekker… Inmiddels staat het recept dus wel online! Ik heb ze intussen een paar keer gemaakt maar vergat steeds betere foto’s te maken. Het is ook niet zo heel spannend om er foto’s van te zien, je moet de boerenkoolchips gewoon zelf een keer maken en opeten. het hele recept bevat 1.8 gram koolhydraten als je edelgistvlokken gebruikt.
Zelf vind ik het geluidje dat ze maken als je een graai in het bakje doet ook heel aangenaam, een zacht bijna tinkelend knisperend geluidje. Ik maak het met voorgesneden boerenkool, dat is redelijk fijn. Maak gerust in één keer een grote hoeveelheid boerenkoolchips. De chips kun je het best bewaren in een luchtdicht bakje, dan blijft je snack ook lekker vers!
Grof met een dipsausje
Als je hele stronken boerenkool gebruikt (nerven verwijderen) en dus zelf de grootte van je chips kan bepalen is het superlekker om er een dipsausje bij te maken. Ook heel smulbaar is het om grof gesneden Cavolo Nero (palmkool) te nemen. Wij maakten de chips helemaal veganistisch met edelgistvlokken. Uiteraard kun je deze boerenkoolchips ook in de voedseldroger of Airfryer maken, als je die hebt.
Experimenteer met andere smaken
Dit recept geeft onze variant van boerenkoolchips met Ras el Hanout. Maar dit is ook weer zo’n heerlijk recept waar je met gemak je eigen draai aan geeft. Doordat je zelf steeds een andere smaak probeert, ontdek je waar je eigen smaakvoorkeuren liggen. Ga maarΒ lekker experimenteren in je eigen keuken. Zo ontdek je jouw favoriete combinatie!
Denk bijvoorbeeld aan…
- sesamzaad
- citroensap
- mierikswortel
- paprikapoeder
- garam masala
- sojasaus
- etc.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
β₯ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je de tinkelende boerenkoolchips
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Boerenkoolchips tinkelend lekker
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
IngrediΓ«nten
- 50 g boerenkool, voorgesneden of zelf snijden van bladeren, nerf verwijderen
- scheutje olijfolie, geschikt voor 150 graden
- 1 tl Ras el Hanout, chilipoeder kan ook, naar smaak
- peper
- 1 el edelgistvlokken, of oude (droge) geraspte kaas
Klik op de ingrediΓ«nten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 150 graden en bekleed de bakplaat met een bakvel.
- Doe gesneden boerenkool in een plastic zakje en meng met een klein scheutje olijfolie, Ras el Hanout, peper en de edelgistvlokken.
- Knoop de plastic zak dicht en kneed, zodat alles gelijkmatig over de boerenkool verspreid worden.
- Verdeel de boerenkool over de beklede bakplaat.
- Bak 8-10 minuten in het midden van de oven. Schep zo nodig halverwege om.
- En … wat denk je, word je ook fan?
- Blijf erbij en laat het niet verbranden, dat kan opeens gebeuren. Dan heb je bittere boerenkoolchips *huh*, jammer.
Ook lekker?
- Sesamzaad, citroensap, mierikswortel, mosterd, paprikapoeder, garam masala, sojasaus etc.
Β© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
O wat lekker weer. Ik had βechteβ boerenkool, dus grotere chips. Met kipkruiden van de Lidl. Yammie ππ»ππ»
OMG ik ben verslaafd! Wat heerlijk zeg. Ik heb hier bij de boer een hele struik gekocht jammie . Heb nu met verschillende kruiden geprobeerd. Helaas alles is lekker. 1000x dank voor dit geweldige recept.