Boerenkoolchips, tinkelend lekker

boerenkoolchips

Waarom ik de boerenkoolchips alleen op Facebook heb staan en niet op mijn website vroegen mensen mij. Want die is zó verslavend lekker… Inmiddels staat het recept dus wel online! Ik heb ze intussen een paar keer gemaakt maar vergat steeds betere foto’s te maken. Het is ook niet zo heel spannend om er foto’s van te zien, je moet de boerenkoolchips gewoon zelf een keer maken en opeten. het hele recept bevat 1.8 gram koolhydraten als je edelgistvlokken gebruikt. 

Zelf vind ik het geluidje dat ze maken als je een graai in het bakje doet ook heel aangenaam, een zacht bijna tinkelend knisperend geluidje. Ik maak het met voorgesneden boerenkool, dat is redelijk fijn. Maak gerust in één keer een grote hoeveelheid boerenkoolchips. De chips kun je het best bewaren in een luchtdicht bakje, dan blijft je snack ook lekker vers!

Grof met een dipsausje

Als je hele stronken boerenkool gebruikt (nerven verwijderen) en dus zelf de grootte van je chips kan bepalen is het superlekker om er een dipsausje bij te maken. Ook heel smulbaar is het om grof gesneden Cavolo Nero (palmkool) te nemen. Wij maakten de chips helemaal veganistisch met edelgistvlokken. Uiteraard kun je deze boerenkoolchips ook in de voedseldroger of Airfryer maken, als je die hebt.

Experimenteer met andere smaken

Dit recept geeft onze variant van boerenkoolchips met Ras el Hanout. Maar dit is ook weer zo’n heerlijk recept waar je met gemak je eigen draai aan geeft. Doordat je zelf steeds een andere smaak probeert, ontdek je waar je eigen smaakvoorkeuren liggen. Ga maar  lekker experimenteren in je eigen keuken. Zo ontdek je jouw favoriete combinatie! Als je zin hebt meld je eigen favoriet maar via het reactieformulier onderaan.

Denk bijvoorbeeld aan…

  • sesamzaad
  • citroensap
  • mierikswortel
  • paprikapoeder
  • garam masala
  • sojasaus
  • etc.

boerenkoolchips

Zo maak je de tinkelende boerenkoolchips

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!

Boerenkoolchips tinkelend lekker

boerenkoolchips
Door: Anna-Karina van Denderen
Een heerlijke versie van boerenkoolchips met Ras el Hanout. Maar het leuke is dat je eenvoudig met andere smaken je eigen favoriet kan maken. Wat denk je, word je ook fan?
5 van 2 stemmen

Voedingswaarde

Hele recept
calorieën 74.5 kcalkoolhydraten 1.8 geiwitten 4.1 gvetten 5.2 gvezels 3.6 g
Voorbereidingstijd 2 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 12 min
Hoeveelheid (aan te passen)1 portie

Ingrediënten

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 150 graden en bekleed de bakplaat met een bakvel.
  • Doe gesneden boerenkool in een plastic zakje en meng met een klein scheutje olijfolie, Ras el Hanout, peper en de edelgistvlokken.
  • Knoop de plastic zak dicht en kneed, zodat alles gelijkmatig over de boerenkool verspreid worden.
  • Verdeel de boerenkool over de beklede bakplaat.
  • Bak 8-10 minuten in het midden van de oven. Schep zo nodig halverwege om.
  • En ... wat denk je, word je ook fan?
  • Blijf erbij en laat het niet verbranden, dat kan opeens gebeuren. Dan heb je bittere boerenkoolchips *huh*, jammer.

Ook lekker?

  • Sesamzaad, citroensap, mierikswortel, mosterd, paprikapoeder, garam masala, sojasaus etc.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm Kookboek - Gewoon Koolhydraatarm Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties