Boerenkool stamppotje met worst

Boerenkool stamppotje met worst

Er gaat niets boven een smakelijk, winters boerenkool stamppotje. Samen met een paar (vega)worstjes of ouderwetse rookworst een lekker makkelijke gezinsmaaltijd.

Boerenkool stamppotje met worst

Zo maak je een boerenkool stamppotje met worst

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!


Boerenkool stamppotje met worst

Boerenkool stamppotje met worst

door Anna-Karina van Denderen
Je stooft de boerenkool eerst in de koekenpan. Dan maak je er met de romige koolraap-knolselderijpuree een heerlijk Hollands stamppotje van met een leuke Marokkaanse twist!
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Europees
Trefwoord: stamppot
Voorbereiden: 10 min
Koken: 30 min
Totale tijd: 40 min

Voedingswaarden

7 gram koolhydraten per portie
Koolhydraten 7 g

Uit recept

3 porties

Ingrediënten

Puree
Boerenkool

Bereiden

Puree maken
  • Snijd plakken van de koolraap en de knolselderij. Schil ze en snijd in blokjes. Kook de blokjes in 15-20 minuten gaar.
  • Giet de knolselderij en koolraap af en stoom droog op laag vuur. Stamp met de crème fraîche tot een puree. Proef en breng de puree op smaak met peper en zout.
Boerenkool garen
  • Snijd de ui in ringen en de champignons in plakjes. Bak in een ruime koekenpan de ui aan in wat ghee. Bak de plakjes champignons mee. Pers de knoflook erboven uit. Voeg de gesneden boerenkool toe, strooi een deel van de Ras el Hanout erover. Roer om en laat alles met een deksel erop 15 minuten zachtjes stoven. Schep af en toe om en voeg eventueel wat water toe als het te droog is. (Maak ondertussen de worstjes klaar)
Stamppotje
  • Meng alles door elkaar, proef en breng nog op smaak met meer Ras el hanout, peper en zout. Serveer met (vega) chipolataworstjes of rookworst.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



(Gezien 19 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ken je onze Facebook pagina al?

Like