Boerenkool stamppotje met worst

Boerenkool stamppotje met worst

Er gaat niets boven een smakelijk, winters boerenkool stamppotje. Samen met een ouderwetse rookworst een lekker makkelijke koolhydraatarme gezinsmaaltijd. Want wie is er nu niet dol op stamppot? Ons stamppotje bevat met Gelderse rookworst 7.6 gram koolhydraten. Met DVS vega rookworst tel je er per portie 1.65 gram koolhydraten bij op.

Niet te nat

Zoals je kunt zien op de foto’s is het boerenkool stamppotje zeker niet de natte kledder waar mensen soms over klagen bij een stamppot met bloemkool. Dat komt o.a. omdat we de boerenkool niet koken in water maar stoven!  Je begint met de koolraap-knolselderijpuree en vervolgens stoof je de boerenkool in de koekenpan. Dat voorkomt ook dat je stamppot te nat wordt! Dan maak je met de romige koolraap-knolselderijpuree een heerlijk Hollands stamppotje met een leuke Marokkaanse twist. Eet smakelijk!

 

Boerenkool stamppotje met worst

Zo maak je een boerenkool stamppotje met worst

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


Boerenkool stamppotje met worst

Boerenkool stamppotje met worst

Door: Anna-Karina van Denderen
Je stooft de boerenkool eerst in de koekenpan. Dan maak je er met de romige koolraap-knolselderijpuree een heerlijk Hollands stamppotje van met een leuke Marokkaanse twist!
4.5 van 4 stemmen

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 323.3 kcalkoolhydraten 7.6 geiwitten 16.87 gvetten 23.73 gvezels 7.93 g
Gang Hoofdgerecht
Keuken Europees
Trefwoord stamppot
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 40 min
Hoeveelheid (aan te passen)3 porties

Ingrediënten

Puree

Boerenkool

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

Puree maken

  • Snijd plakken van de koolraap en de knolselderij. Schil ze en snijd in blokjes. Kook de blokjes in 15-20 minuten gaar.
  • Giet de knolselderij en koolraap af en stoom droog op laag vuur. Stamp met de crème fraîche tot een puree. Proef en breng de puree op smaak met peper en zout.

Boerenkool garen

  • Snijd de ui in ringen en de champignons in plakjes. Bak in een ruime koekenpan de ui aan in wat ghee. Bak de plakjes champignons mee. Pers de knoflook erboven uit. Voeg de gesneden boerenkool toe, strooi een deel van de Ras el Hanout erover. Roer om en laat alles met een deksel erop 15 minuten zachtjes stoven. Schep af en toe om en voeg eventueel wat water toe als het te droog is. (Maak ondertussen de worst klaar)

Stamppotje

  • Meng alles door elkaar, proef en breng nog op smaak met meer Ras el Hanout, peper en zout. Serveer met (vega) rookworst.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze boeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm Kookboek - Gewoon Koolhydraatarm Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Annagreet
Annagreet
3 minuten geleden

5 sterren
Na lang aarzelen dit recept geprobeerd. Mijn man en ik vinden gekookte boerenkool zonder aardappels niet lekker. Maar wat is dit recept heerlijk! Wel zonder de champignons en alleen met knolselderij. Zeker met Ras el Hanout zoooo lekker!

Franscisca
Franscisca
7 dagen geleden

Wil dit ook weer eens maken al meer met pompoen gegeten lekker maar mijn vraag is ik zou dit met meiknol willen eten ipv de knolselderij heb ik namelijk bij de Turkse winkel meegenomen smaakt o zo lekker in salades ook heb je ervaring hiermee of het ook kan??
Anders ga ik het gewoon proberen 😆

Franscisca
Franscisca
6 dagen geleden

4 sterren
Ha ja maar in dit gerecht had je geen pompoen maar knolselderij erbij,ik heb het gemaakt met de knol en wij vonden het erg lekker volgende keer weer iets anders
Verder altijd weer lekker wat het ook is😋😋

Tjitske
Tjitske
9 dagen geleden

4 sterren
Vanavond deze heerlijke stamppot gegeten! Super lekker met de ras el hanout kruiden,geeft er net even een andere twist aan. Ik heb de koolraap en knolselderij na afgieten flink droog laten stomen en dit werd een goeie puree, lekker smeuïg met mascarpone(had geen creme fraiche) bij de ui en champignons heb ik wat eerst nog wat spekblokjes gebakken. Zeker voor herhaling vatbaar, dank voor weer een lekker recept!