Boerenkool stamppotje met worst

Boerenkool stamppotje met worst

Er gaat niets boven een smakelijk, winters boerenkool stamppotje. Samen met een ouderwetse rookworst een lekker makkelijke koolhydraatarme gezinsmaaltijd. Want wie is er nu niet dol op stamppot? Ons stamppotje bevat met Gelderse rookworst 7.6 gram koolhydraten. Met DVS vega rookworst tel je er per portie 1.65 gram koolhydraten bij op.

Niet te nat

Zoals je kunt zien op de foto’s is het boerenkool stamppotje zeker niet de natte kledder waar mensen soms over klagen bij een stamppot met bloemkool. Dat komt o.a. omdat we de boerenkool niet koken in water maar stoven!  Je begint met de koolraap-knolselderijpuree en vervolgens stoof je de boerenkool in de koekenpan. Dat voorkomt ook dat je stamppot te nat wordt! Dan maak je met de romige koolraap-knolselderijpuree een heerlijk Hollands stamppotje met een leuke Marokkaanse twist. Eet smakelijk!

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Boerenkool stamppotje met worst

Zo maak je een boerenkool stamppotje met worst

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Boerenkool stamppotje met worst

Boerenkool stamppotje met worst

Je stooft de boerenkool eerst in de koekenpan. Dan maak je er met de romige koolraap-knolselderijpuree een heerlijk Hollands stamppotje van met een leuke Marokkaanse twist!
4.15 van 7 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 40 min

Voedingswaarde

Per portie
kcal 323.3 koolhydraten 7.6 geiwitten 16.87 gvetten 23.73 gvezels 7.93 g
Hoeveelheid (aan te passen)3 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Puree

Boerenkool

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

Puree maken

  • Snijd plakken van de koolraap en de knolselderij. Schil ze en snijd in blokjes. Kook de blokjes in 15-20 minuten gaar.
  • Giet de knolselderij en koolraap af en stoom droog op laag vuur. Stamp met de crème fraîche tot een puree. Proef en breng de puree op smaak met peper en zout.

Boerenkool garen

  • Snijd de ui in ringen en de champignons in plakjes. Bak in een ruime koekenpan de ui aan in wat ghee. Bak de plakjes champignons mee. Pers de knoflook erboven uit. Voeg de gesneden boerenkool toe, strooi een deel van de Ras el Hanout erover. Roer om en laat alles met een deksel erop 15 minuten zachtjes stoven. Schep af en toe om en voeg eventueel wat water toe als het te droog is. (Maak ondertussen de worst klaar)

Stamppotje

  • Meng alles door elkaar, proef en breng nog op smaak met meer Ras el Hanout, peper en zout. Serveer met (vega) rookworst.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:



8 gedachten over “Boerenkool stamppotje met worst”

  1. Toen ik ermee bezig was kon ik me niet voorstellen dat ik dit lekker zou vinden, maar niets is minder waar. Met een woord: Heerlijk!!.
    Heb er zelf wel wat rundergehakt en spekjes doorheen gestampt.

  2. 5 sterren
    Na lang aarzelen dit recept geprobeerd. Mijn man en ik vinden gekookte boerenkool zonder aardappels niet lekker. Maar wat is dit recept heerlijk! Wel zonder de champignons en alleen met knolselderij. Zeker met Ras el Hanout zoooo lekker!

  3. Wil dit ook weer eens maken al meer met pompoen gegeten lekker maar mijn vraag is ik zou dit met meiknol willen eten ipv de knolselderij heb ik namelijk bij de Turkse winkel meegenomen smaakt o zo lekker in salades ook heb je ervaring hiermee of het ook kan??
    Anders ga ik het gewoon proberen 😆

    1. Dat kan, maar ik vind meiknol wel koliger smaken, en dat heeft de boerenkool ook al. Daarom nam ik juist de iets zoetige pompoen. Maar ja, … wie ben ik om je te vertellen hoe jij vindt dat het smaakt? 🙂

      1. 4 sterren
        Ha ja maar in dit gerecht had je geen pompoen maar knolselderij erbij,ik heb het gemaakt met de knol en wij vonden het erg lekker volgende keer weer iets anders
        Verder altijd weer lekker wat het ook is😋😋

  4. 4 sterren
    Vanavond deze heerlijke stamppot gegeten! Super lekker met de ras el hanout kruiden,geeft er net even een andere twist aan. Ik heb de koolraap en knolselderij na afgieten flink droog laten stomen en dit werd een goeie puree, lekker smeuïg met mascarpone(had geen creme fraiche) bij de ui en champignons heb ik wat eerst nog wat spekblokjes gebakken. Zeker voor herhaling vatbaar, dank voor weer een lekker recept!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top