Bijzonder voedzaam en vegetarisch lunchgerecht vandaag. Boerenkool met ei, uit de pan. Het ziet er ook grappig uit vind je niet, met zo’n maagdelijk eitje in het groen? Combineer de boerenkool met de befaamde zelfgemaakte tomatensaus. Heb je die niet? Neem dan passata. Verder een uitje, een beetje paprika en breng het geheel lekker pittig op smaak met chilipoeder of rode peper. De basis is 150 gram boerenkool, voor 2 personen dat is ruim voldoende. Dit gerecht bevat 6.2 gram koolhydraten per portie.
Wennen
Toen ik in 2013 begon met koolhydraatarm eten moest ik wel wennen aan specifieke groente zonder aardappel. Zuurkool en boerenkool zijn daar een voorbeeld van. Deze pittige boerenkool met ei is een goede aanvulling binnen een koolhydraatarme leefstijl. Vooral voor mensen die boerenkool niet perse alleen als stamppotje of als ovenschotel willen eten. Deze boerenkool met ei is ook handig als je een restje rauwe boerenkool hebt. Verder geen lange verhalen, gewoon uitproberen en ons onderaan vertellen of je het ook zo lekker vindt!
Meer recepten met boerenkool.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je boerenkool met ei
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Boerenkool met ei, uit de pan
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 200 ml homemade tomatensaus, of passata
- ¼ paprika, in stukjes
- ui, gesnipperd
- scheutje olijfolie, om in te bakken
- 1 teentje knoflook
- ¼ tl chilipoeder, naar smaak
- 1 tl pimentón, paprikapoeder (gerookt) naar smaak
- oregano, naar smaak
- 150 g boerenkool, rauw fijngesneden
- 2 eieren, of meer
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Wij gebruikten zelfgemaakte tomatensaus, volgens dit recept. Uit de diepvries gehaald. Of gebruik passata.
- Snijd paprika in stukjes en snipper het uitje. Bak deze samen in een ruime koekenpan met olijfolie aan. Knijp de knoflook erboven uit en voeg chilipoeder, pimentón en oregano toe. Bak even mee. Voeg de gesneden boerenkool en tomatensaus toe en roerbak 10 minuten.
- Vorm twee holletjes en breek in elk holletje een ei en laat het ei op matig vuur in 6-10 minuten stollen met een deksel erop. Kort als je een zachte dooier wilt en langer voor een stevige dooier..
- Gebruik een platte schep om de boerenkool met ei samen in één keer op het bord te scheppen. Smullen maar van dit grappige gerechtje!
Drankje
- Ik dronk er een frisse gemberdrank bij, gewoon plat water met een paar schijfjes gember en een drupje citroensap. Super lekker!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
ik zie regelmatig Ghee erbij staan. Mag olijfolie ook?
Lees alles over wanneer je welk soort vet gebruikt en waarom: Verstandig gebruik van vet en olie.
Ik heb het vanavond als diner gegeten en er uitgebakken spekjes aan toegevoegd.
Heerlijk!
Ziet er smakelijk uit.
groetjes Linda