boerenkool met ei

Boerenkool met ei uit de pan

Bijzonder voedzaam en vegetarisch lunchgerecht vandaag. Boerenkool met ei, uit de pan. Het ziet er ook grappig uit vind je niet, met zo’n maagdelijk eitje in het groen? Combineer de boerenkool met de befaamde zelfgemaakte tomatensaus. Heb je die niet? Neem dan passata. Verder een uitje, een beetje paprika en breng het geheel lekker pittig op smaak met chilipoeder of rode peper. De basis is 150 gram boerenkool, voor 2 personen dat is voldoende.

Wennen

Toen ik in 2013 begon met koolhydraatarm eten moest ik wel wennen aan specifieke groente zonder aardappel. Zuurkool en boerenkool zijn daar een voorbeeld van. Deze pittige boerenkool met ei is een goede aanvulling binnen een koolhydraatarme leefstijl. Vooral voor mensen die boerenkool niet perse alleen als stamppotje of als ovenschotel willen eten. Deze boerenkool met ei is ook handig als je een restje rauwe boerenkool hebt. Verder geen lange verhalen, gewoon uitproberen en ons onderaan vertellen of je het ook zo lekker vindt!

Meer recepten met boerenkool.

boerenkool met ei

boerenkool met ei

Zo maak je boerenkool met ei

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


boerenkool met ei

Boerenkool met ei, uit de pan

Een lekker vegetarisch lunchgerecht met boerenkool. Boerenkool met ei, uit de pan. Het ziet er ook geinig uit vind je niet, met zo'n maagdelijk eitje in het groen?
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Lunch
Keuken: Overig
Trefwoord: fornuisgerecht
Voorbereiden: 5 min
Koken: 25 min
Totale tijd: 30 min

Koolhydraten - hoeveelheid

6 gram koolhydraten per portie
Uit recept: 2 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • (Wij gebruikten zelfgemaakte tomatensaus, volgens dit recept. Uit de diepvries gehaald.)
  • Snijd paprika in stukjes en snipper het uitje. Bak deze samen in een ruime koekenpan met ghee aan. Knijp de knoflook erboven uit en voeg chilipoeder, pimentón en oregano toe. Bak even mee. Voeg de gesneden boerenkool en tomatensaus toe en roerbak 10 minuten.
  • Schuif de inhoud van de pan naar elkaar toe en vorm twee holletjes. Breek in elk holletje een ei en laat het ei op matig vuur in 6-10 minuten stollen met een deksel erop. Kort als je een zachte dooier wilt en langer als je daar niet van houdt.
    boerenkool met ei
  • Gebruik een platte schep om de boerenkool met ei samen in één keer op het bord te scheppen. Smullen maar van dit grappige gerechtje!
Drankje
  • Ik dronk er een frisse gemberdrank bij, gewoon plat water met een paar schijfjes gember en een drupje citroensap. Super lekker!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties op “Boerenkool met ei uit de pan”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

236 Shares
Share138
Pin98
Tweet