boerenkool met ei

Boerenkool met ei, pittig en spannend

Bijzonder voedzaam en spannend lunchgerechtje vandaag, geïnspireerd op een Allerhande recept; boerenkool met ei. Het ziet er ook grappig uit vind je niet, met zo’n maagdelijk eitje in het groen? Combineer de boerenkool met de befaamde zelfgemaakte tomatensaus, een uitje en een stukje paprika en maak het lekker pittig met o.a. chili. Ik had echt teveel boerenkool genomen (250 gr. op de foto’s), dus ik heb de hoeveelheden in onderstaand recept al aangepast. Neem 150 gram boerenkool voor 2 personen dat is meer dan genoeg, dan proef je de tomatensaus ook wat beter.


Wennen

Toen ik jaren geleden begon met koolhydraatarm eten moest ik echt wel wennen aan bepaalde groenten zonder aardappel. Zuurkool en boerenkool zijn daar een voorbeeld van. Deze pittige gestoofde boerenkool met ei is een geinige aanvulling voor mensen die boerenkool niet perse alleen als stamppot of met puree willen eten. Deze boerenkool met ei is heel leuk voor als je een restje rauwe boerenkool overhoudt. Verder geen lange verhalen, gewoon uitproberen en me vertellen of je het ook lekker vindt!

Meer recepten met boerenkool

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze boerenkool met ei

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Boerenkool met ei, pittig en spannend


boerenkool met ei

Door Anna-Karina Geplaatst februari 17, 2016

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
  • Koolhydraten: 6 gr. pp (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Kooktijd: 25 minuten
  • Klaar in: 30 minuten

Spannend (lunch)gerecht vandaag: boerenkool met ei. Het ziet er ook grappig uit vind je niet, met zo'n maagdelijk eitje in het groen?

Ingrediënten

Bereiding

  1. Haal de zelfgemaakte basis Italiaanse tomatensaus, volgens dit recept uit de diepvries.
  2. Snijd paprika en ui fijn. Neem een ruime koekenpan en bak ui en paprika in wat ghee 2 minuten aan. Doe de specerijen en oregano erbij en bak even mee. Temper het vuur zodat de knoflook niet kan verbranden en knijp dan de knoflook erboven uit.
  3. Roerbak de gesneden boerenkool 5 minuten mee. Voeg tomatensaus toe, roerbak nog eens 5 minuten tot alles goed warm is. Proef en voeg zonodig wat kruiden toe.
  4. Schuif de boerenkool compact naar elkaar toe. Vorm twee holletjes en breek in elke holte een ei. Laat op matig vuur in 10 minuten stollen met een deksel op de pan. Korter als je geen harde dooier wilt.
  5. Gebruik een platte schep of schuimspaan om de gestolde eieren samen met een rand boerenkool in één keer op je bord te scheppen. Schep de rest er los bij. Smullen maar van dit grappige gerechtje!
  6. NB: Ik dronk er een frisse gemberdrank bij, gewoon plat water met een paar schijfjes gember en een drupje citroensap, hmmm!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 reacties op “Boerenkool met ei, pittig en spannend”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

189 Shares
Share91
Pin98
Tweet