bloemkoolsteak uit de oven

Bloemkoolsteak uit de oven

Wie nog geen fan is van geroosterde groente wordt het na het proeven van deze bloemkoolsteak uit de oven wel! Man, man, man wat lekker is dat toch! En hoe feestelijk ziet het eruit? 1 plak bevat 5.7 gram koolhydraten inclusief de chimichurrisaus. Vind je de smaak van bloemkool niet zo lekker, dan zou je voor de aardigheid echt eens deze bloemkoolsteak moeten proberen. De smaak lijkt eigenlijk niet op bloemkool zoals je dat kent van koken in water, geroosterd is de smaak zoeter en zoveel dieper. Met de feestdagen voor de deur zou dit zomaar een leuk voor- of bijgerecht of lekkere lunch kunnen worden? 

Groente roosteren

Voor deze bloemkoolsteak uit de oven snijd je dikke plakken uit een hele bloemkool. Door de fraaie boomstructuur ziet dat er geweldig spectaculair uit natuurlijk. Helaas zijn niet alle groente zo fotogeniek. Meestal snijd je groente die je wilt roosteren daarom in repen. We deelden al eerder onze groente-roostergeheimen met jullie, daar kun je alle ins en outs lezen. De tips behandelen de manier van snijden, de temperatuur en tijd, gebruik van vet en kruiden, de hoeveelheid en plaats in de oven en het omscheppen van de te roosteren groente.   

Sausjes bij bloemkoolsteak uit de oven

Extra lekker is de bloemkoolsteak uit de oven met een sausje. Wij aten de steak met de fantastische Argentijnse chimichurri die Marloes ons stuurde. Maar als je nog andere tips wilt, dan hebben beschrijven hieronder nog twee simpele sausen die ook uitstekend combineren bij de bloemkoolsteak. Immers, bloemkool smaakt niet alleen goed met kerrie maar ook met sesam, citroen en yoghurt combineert het fantastisch. Hoe dan ook: smul ze… en stuur ons vooral je foto!

Kerriesausje
1 el mayonaise
2 el Griekse yoghurt 
kerrie – naar smaak
1-2 tl sojasaus – type tamari
2 druppels zoetstof

Sesamsausje
75 g tahin (sesampasta)
100 g Griekse yoghurt (uitgelekt)
teentje knoflook
½ tl paprikapoeder
kneepje citroensap 
zout


♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

bloemkoolsteak uit de oven
bloemkoolsteak uit de oven

Zo maak je bloemkoolsteak uit de oven

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Bloemkoolsteak uit de oven

bloemkoolsteak uit de oven
Door: Anna-Karina van Denderen
Wie nog geen fan is van geroosterde groente wordt het na het proeven van deze bloemkoolsteak uit de oven wel! Man, man, man wat lekker is dat toch! En hoe feestelijk ziet het eruit?
4.67 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 3 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 23 min

Voedingswaarde

Per plak bloemkool (met de chimichurrisaus)
calorieën 270.8 kcalkoolhydraten 5.7 geiwitten 3.25 gvetten 25.6 gvezels 3.85 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

  • 300 g bloemkool - 2 dikke plakken à 2 cm, uit het midden van een hele kool

Specerijenolie

Argentijnse chimichurri

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Snijd uit het midden van een bloemkool 2 plakken van elk 2 centimeter dik. Laat de stronk eraan zitten anders valt je plak uit elkaar…
  • Men alle ingrediënten onder Specerijenolie door elkaar en besmeer de bloemkoolplakken ermee.
  • Bak de gemarineerde bloemkoolsteaks 10 minuten aan elke kant in de oven. Maak ondertussen een van de onderstaande sauzen. Optioneel bestrooien met geroosterde amandelen of hazelnoten.

Argentijnse chimichurri (meerdere porties, dus je houdt wat over, lekker!)

  • Meng 1 gesnipperde sjalot met een teentje geperste knoflook, 15 ml limoensap, ½ rode peper in ringen, 3 takjes platte peterselie, 2 takjes basilicum, 2 takjes koriander, 2 takjes munt (allemaal fijn gehakt) en 1 tl oregano gedroogd. Meng met de olie tot een saus en breng op smaak met peper en zout.

Kerriesaus

  • Meng 1 el mayonaise met 2 el Griekse yoghurt, kerrie – naar smaak, 1-2 tl sojasaus en 2 druppels zoetstof.

Sesamsaus

  • Meng 75 g tahin (sesampasta) met 100 g Griekse yoghurt (uitgelekt), teentje geperste knoflook, ½ tl paprikapoeder, kneepje citroensap en zout naar smaak.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top