bloemkoolsteak uit de oven

Bloemkoolsteak uit de oven

Wie nog geen fan is van geroosterde groente wordt het na het proeven van deze bloemkoolsteak uit de oven wel! Man, man, man wat lekker is dat toch! En hoe feestelijk ziet het eruit? 1 plak bevat 5.7 gram koolhydraten inclusief de chimichurrisaus. Vind je de smaak van bloemkool niet zo lekker, dan zou je voor de aardigheid echt eens deze bloemkoolsteak moeten proberen. De smaak lijkt eigenlijk niet op bloemkool zoals je dat kent van koken in water, geroosterd is de smaak zoeter en zoveel dieper. Met de feestdagen voor de deur zou dit zomaar een leuk voor- of bijgerecht of lekkere lunch kunnen worden? 

Advertentie

Groente roosteren

Voor deze bloemkoolsteak uit de oven snijd je dikke plakken uit een hele bloemkool. Door de fraaie boomstructuur ziet dat er geweldig spectaculair uit natuurlijk. Helaas zijn niet alle groente zo fotogeniek. Meestal snijd je groente die je wilt roosteren daarom in repen. We deelden al eerder onze groente-roostergeheimen met jullie, daar kun je alle ins en outs lezen. De tips behandelen de manier van snijden, de temperatuur en tijd, gebruik van vet en kruiden, de hoeveelheid en plaats in de oven en het omscheppen van de te roosteren groente.   

Sausjes bij bloemkoolsteak uit de oven

Extra lekker is de bloemkoolsteak uit de oven met een sausje. Wij aten de steak met de fantastische Argentijnse chimichurri die Marloes ons stuurde. Maar als je nog andere tips wilt, dan hebben beschrijven hieronder nog twee simpele sausen die ook uitstekend combineren bij de bloemkoolsteak. Immers, bloemkool smaakt niet alleen goed met kerrie maar ook met sesam, citroen en yoghurt combineert het fantastisch. Hoe dan ook: smul ze… en stuur ons vooral je foto!

Kerriesausje
1 el mayonaise
2 el Griekse yoghurt 
kerrie – naar smaak
1-2 tl sojasaus – type tamari
2 druppels zoetstof

Sesamsausje
75 g tahin (sesampasta)
100 g Griekse yoghurt (uitgelekt)
teentje knoflook
½ tl paprikapoeder
kneepje citroensap 
zout


Er staan genoeg koolhydraatarme/keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

bloemkoolsteak uit de oven

Zo maak je bloemkoolsteak uit de oven

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Bloemkoolsteak uit de oven

Wie nog geen fan is van geroosterde groente wordt het na het proeven van deze bloemkoolsteak uit de oven wel! Man, man, man wat lekker is dat toch! En hoe feestelijk ziet het eruit?
4.80 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 3 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 23 minuten

Voedingswaarde

Per plak bloemkool (met de chimichurrisaus)
kcal 270.8 koolhydraten 5.7 geiwitten 3.25 gvetten 25.6 gvezels 3.85 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

  • 300 g bloemkool, 2 dikke plakken à 2 cm, uit het midden van een hele kool

Specerijenolie

Argentijnse chimichurri

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Snijd uit het midden van een bloemkool 2 plakken van elk 2 centimeter dik. Laat de stronk eraan zitten anders valt je plak uit elkaar…
  • Men alle ingrediënten onder Specerijenolie door elkaar en besmeer de bloemkoolplakken ermee.
  • Bak de gemarineerde bloemkoolsteaks 10 minuten aan elke kant in de oven. Maak ondertussen een van de onderstaande sauzen. Optioneel bestrooien met geroosterde amandelen of hazelnoten.

Argentijnse chimichurri (meerdere porties, dus je houdt wat over, lekker!)

  • Meng 1 gesnipperde sjalot met een teentje geperste knoflook, 15 ml limoensap, ½ rode peper in ringen, 3 takjes platte peterselie, 2 takjes basilicum, 2 takjes koriander, 2 takjes munt (allemaal fijn gehakt) en 1 tl oregano gedroogd. Meng met de olie tot een saus en breng op smaak met peper en zout.

Kerriesaus

  • Meng 1 el mayonaise met 2 el Griekse yoghurt, kerrie – naar smaak, 1-2 tl sojasaus en 2 druppels zoetstof.

Sesamsaus

  • Meng 75 g tahin (sesampasta) met 100 g Griekse yoghurt (uitgelekt), teentje geperste knoflook, ½ tl paprikapoeder, kneepje citroensap en zout naar smaak.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



Scroll naar boven