bloemkoolrijst-met-groentecurry-en-ei

Bloemkoolrijst met groentecurry en ei

Gewoon verrukkelijk eten, maar wel snel aan tafel op drukke dagen! Echt het kan… Maar we willen natuurlijk niet inleveren op smaak en ook het aantal koolhydraten willen we binnen de perken houden. Een gerecht dat hier prima aan voldoet is bloemkoolrijst met groentecurry en ei. Het meeste tijd neemt nog het koken van de eieren in beslag. Handig als je groene currypasta blokjes in de diepvries hebt liggen! Een perfecte smaakmaker, die je tegemoet geurt en waarvan het water je zo maar in de mond loopt. Met een aantal van 15.55 g gram koolhydraten per portie past bloemkoolrijst met groentecurry en ei prima in een koolhydraatarm eetpatroon. Je eet dan 350 gram groente per persoon. En ja, dat is een heel voedzame maaltijd!

Advertentie

Fluitje van een cent

Je kunt in bijna alle supermarkten tegenwoordig kant en klare bloemkoolrijst kopen (zelfs uit de diepvries!), maar het zelf maken is ook een fluitje van een cent. Wij gebruiken zelf daarvoor altijd een hakmolentje met een trekkoord, super handig in gebruik, makkelijk te hanteren en snel klaar. Ook handig voor ui, paprika en andere harde groente. Op die manier kun je ook precies zelf bepalen hoe fijn je de bloemkoolrijst wilt hebben. Het valt me op dat in de kant en klaar verpakking de stukjes soms nogal fors uitgevallen zijn, en het dus meer tijd kost om de juiste bite er aan te geven.

Koriander vervangen?

Als je niet zo van koriander houdt (het zeepsmaak syndroom) en de koriander wilt vervangen kun je in gerechten meestal ook wel kiezen voor verse bladpeterselie. Die is dan wel echt het lekkerst, want die heeft veel meer smaak dan krulpeterselie. Eventueel te combineren met wat verse munt, dat geeft ook een ‘exotischer’ smaak.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
uitsluitend via Boekdelen!

ISBN 9789082659870

BIJNA uitverkocht!

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je bloemkoolrijst met groentecurry en ei

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

bloemkoolrijst-met-groentecurry-en-ei

Bloemkoolrijst met groentecurry en ei

Bloemkoolrijst met groentecurry en ei is een eenvoudige, snel te bereiden en voedzame maaltijd, daar hebben we allemaal op z'n tijd behoefte aan!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 530.85 koolhydraten 15.55 geiwitten 13.7 gvetten 43.9 gvezels 10.3 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Onze groene currypasta ligt eigenlijk altijd wel in porties in de diepvries. Als je het nog moet maken kost dat een kwartiertje extra en heb je gelijk een voorraad!
  • Snijd de koriander (of peterselie) klein.
  • Verhit 1 el olie in een braadpan of wok en voeg de Chinese wokgroente toe. Roerbak deze enkele minuten op hoog vuur. Voeg dan de groene currypasta (kan bevroren of ontdooid) en de kokosmelk toe en verwarm het geheel nog enkele minuten op matig vuur. Proef en breng op smaak met zout.
  • Roerbak de bloemkoolrijst op hoog vuur 1½-2 minuten met wat olie in een koekenpan. Niet te lang, want dan krijg je naar zwavel smakende bloemkool…

Serveren

  • Schik de bloemkoolrijst, groentecurry en in vieren gesneden eieren in twee diepe kommen (blijft langer warm) en garneer met de koriander (of peterselie). Mmmmmmm, met stokjes of met een lepel.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Trefwoorden

Scroll naar boven