Bloemkoolpizza met spinazie

bloemkoolpizza met spinazie

Brood vervangen, pasta vervangen, rijst vervangen, suiker vervangen; en op mijn lijstje stond nog: pizza vervangen… inmiddels ben ik een doorgeleerde vervanger 😉 Deze bloemkoolpizza met spinazie is helemaal goedgekeurd. Daarom verdient-ie dus ook een plaatsje op de website. Deze bloemkoolpizza is een heel goede manier om veel groente te eten en een verrukkelijk koolhydraatarm alternatief voor een normale pizza.

Andere ingrediënten, andere structuur

Je maakt deze bloemkoolpizza met een bodem van bloemkool, nee geen grapje. Het resultaat is echt super voedzaam en veel gezonder dan de traditionele pizzabodem. Hoewel je een bloemkoolbodem nooit echt zo knapperig krijgt als een deegbodem, komt deze bloemkoolpizza wel behoorlijk in de buurt! Bovendien is de smaak van de bloemkool pizzabodem ongelooflijk lekker! Voor de stevigheid voeg ik wat amandelmeel toe. De bodem bak je eerst een minuut of 20 à 30 voor. Dus wel even de tijd nemen. Doe er in elk geval tomatensaus en mozzarella op, verder kan je de bloemkool pizzabodem beleggen met alles wat jij maar lekker vindt.

Homemade tomatensaus?

In mijn diepvries ligt eigenlijk altijd wel een voorraadje zelfgemaakte Italiaanse  tomatensaus. Echter, die moet je wel even op tijd eruit halen of even opwarmen. Aangezien niet iedereen die op voorraad heeft, zal ik je een tip aan de hand doen. In plaats van de homemade versie kun je ook passata nemen, die van Bio Idea is heerlijk. Hoe dan ook, de saus verdeel je over de bodem. Vervolgens beleggen met lekker veel verse spinazie, basilicum, cherrytomaatjes en Parmezaanse kaas. Dat is een bijzonder appetijtelijk begin van de kerstvakantie! 

Portiegrootte?

Als laatste nog iets over de portiegrootte. Wij aten het als hoofdgerecht, de hele plaat pizza is voor 4 personen bedoeld. Dan reken je 8.65 gram koolhydraten per portie. Maar de pizza is niet alleen lekker als hoofdmaaltijd, maar ook in een kleinere hoeveelheid als lunch. Zelfs in eenhapsformaat als borrelhapje is warm aanbevolen. Zie maar!

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

bloemkoolpizza met spinazie
bloemkoolpizza met spinazie
bloemkoolpizza met spinazie

Zo maak je de bloemkoolpizza

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

bloemkoolpizza met spinazie

Bloemkoolpizza met spinazie

Deze bloemkoolpizza is een heel goede manier om lekker veel groente te eten en een verrukkelijk koolhydraatarm alternatief voor een normale pizza.
4.78 van 9 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 55 min

Voedingswaarde

Per portie
kcal 383.4 koolhydraten 8.65 geiwitten 25.13 gvetten 26.15 gvezels 6.2 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Bodem

Topping

Serveren

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • TOMATENSAUS uit de diepvries halen en in in een bakje doen om te ontdooien. Of neem passata

Bloemkoolbodem

  • Allereerst maken we de pizzabodem. Vermaal de bloemkool tot fijne rijstkorrels. Stoom de bloemkoolrijst 3 minuten, gebruik daarvoor een stoommandje of zet een vergiet in een grote pan met een bodem water. De korrels moeten zeker niet papperig worden. Spreid de bloemkoolkorrels uit op een schone theedoek en laat afkoelen.
  • Snijd ondertussen 2 bollen mozzarella in plakken. Een ½ bol in kleine stukjes door het deeg. De rest is voor de topping.
  • Nadat de bloemkoolrijst een beetje is afgekoeld, pers je de theedoek met bloemkool een paar keer flink uit, zodat je al het vocht uit de bloemkool perst. Hoe droger hoe beter. Meng vervolgens de uitgeknepen bloemkoolrijst met de stukjes mozzarella, amandelmeel, Parmezaan, oregano, knoflook (geperst) en de eieren. Breng tot slot goed op smaak met peper en zout.

Bodem voorbakken

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Verdeel het bloemkooldeeg over de bakplaat en druk goed aan, maak de randen iets hoger. Bak de bodem 20-30 minuten of tot die stevig aanvoelt en goudbruin kleurt.

Topping

  • Verdeel de de tomatensaus over de pizzabodem en bestrooi met wat oregano, verse basilicum en ¾ van de spinazie. Leg daarbovenop de plakken mozzarella en gehalveerde cherrytomaatjes. Rasp er Parmezaan over en bak de pizza met topping nog 10 minuten.

Serveren

  • Druppel ruim olijfolie over de pizza en strooi de rest van de spinazie en fijngesneden basilicum erover. Tenslotte wat grof geschaafde Parmezaan en je kan gaan smullen van je bloemkoolpizza met spinazie.
  • Onweerstaanbaar lekker!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


16 gedachten over “Bloemkoolpizza met spinazie”

  1. 5 sterren
    Hij was heerlij, ik had bloemkoolrijst gekocht en die gewokt een paar minuutjes. Prima te doen en minder werk.

  2. Hoe veel gram mozzarella voor de bodem. Ik heb namelijk kant en klaar geraspte mozzarella gekocht. Bovendien er zijn veel verschillende grootte bolletjes mozzarella te koop. Ben verzot op bloemkool pizza bodem. Ga het eindelijk zelf morgen maken.

  3. 4 sterren
    Heerlijke pizza. Ik maak hem de volgende keer meer spicey!
    Heerlijk! En voor mij ook prima te maken! Ben zelfs enthousiast geworden! Ik ga meer gerechten proberen!
    De bodem was supergelukt, maar na toevoeging vd topping toch een vochtige bodem… (teveel tomatensaus??)

  4. 5 sterren
    Ik heb nog een slowjuicer staan. Die komt nu geweldig van pas om bloemkool uit te persen. Ik doe er gewoon de rauwe bloemkool in en er komt bloemkoolsap en uitgeperste bloemkool uit. Het sap gooi ik weg en de uitgeperste bloemkool kan zo in de pizza.

  5. 4 sterren
    Vanmiddag de bloemkoolpizza gemaakt. Ook de tomatensaus die daarbij nodig is. Dat is bij elkaar wel veel werk maar……. Meer dan de moeite waard.  Wat hebben we heerlijk gegeten!

    Ik heb een hele grote bloemkool gekocht en veel saus gemaakt. De bloemkool kan, nadat die klein is gemaakt in de keukenmachine, in de vriezer. 5 porties maar liefst! Zo ook de tomatensaus. Vandaag veel werk, maar de komende 5 weken ben ik zo klaar. Deze heerlijke pizza ga ik iedere week eten. Een beetje sla erbij en je bent helemaal blij! Ik wel tenminste.

  6. Kathy Van Houtven

    Hoi hoi

    kan je de pizzabodem ook invriezen?

    of restjes bevoorbeeld invriezen, lijkt me echt handig om in huis te hebben.

    ik en mijn man staan in shiften en met mijn extra job ben ik veel van huis, dus snelle hapjes en gerechtjes zijn dan handig of wanneer we laat thuis zijn

    1. Hoi Kathy,
      De bodem invriezen kan je zeker proberen, gebruik dan uitsluitend verse producten en niet bloemkool die al eens is ingevroren geweest. Ik zou de topping wel lekker vers in de oven afbakken, als de bodem nog bevroren is, neem dan wat extra afbaktijd 5-10 minuten afhankelijk van hoe dik de bodem is. Succes!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top