Bloemkoolcouscous met dille sinaspesto

In november zijn veel mensen al bezig met de maaltijden voor kerst. Tussen al dat eetgeweld is het best fijn om een makkelijk, maar wel een beetje bijzonder, koolhydraatarm gerecht te kunnen presenteren. Deze bloemkoolcouscous met dille sinaspesto kun  je eenvoudig vooraf maken. Vooral de sinaasappel proef je een dagje later sterker dan vlak na het mengen. Daar moet je even rekening mee houden. Als basis namen wij bloemkoolrijst, met daar doorheen  een onze pesto met dille, pistache en sinaasappel

Dubbelgemalen bloemkoolrijst, fijne couscous

Voor deze bloemkoolcouscous met dille sinaspesto kochten we kant-en-klaar bloemkoolrijst. Omdat we voor de couscous echt fijne korreltjes willen, hebben we de korrels extra gemalen met ons toverhakmolentje met trekkoord (#nospon). Links de kant en klaar versie, rechts de dubbelgemalen HAK-versie. Aan die rechter blijft veel meer smaak hangen, echt waar! Dus even extra fijn malen loont echt!

Multi inzetbaar!

Deze bloemkoolcouscous met dille sinaspesto is niet alleen koolhydraatarm, maar ook vegetarisch, veganistisch, glutenvrij én lactosevrij! Omdat de bloemkoolcouscous binnen vrijwel elk dieet past is het uitermate geschikt voor gemengde gezelschappen. Je serveert het als bijgerecht bij diverse soorten vis, als extra salade of in een buffetje met borrelhapjes of mezze, als basis voor een amuse zou ook nog kunnen. Kortom je kunt er alle kanten mee op. Mocht het ook nog notenvrij moeten, zou je de pistache kunnen vervangen door pitten. Zonnebloem-, pompoen- en/of pijnboompitten zouden moeten kunnen, ook prima en die leveren net zo goed veel goede vetten!

Deze bloemkoolcouscous met dille sinaspesto is niet alleen met kerst te eten hoor, ook ‘s zomers is deze couscous, goed gekoeld, heerlijk fris!

bloemkoolcouscous met sinaspesto

bloemkoolcouscous met dille sinaspesto

Ook lekker:

Zo maak je Bloemkoolcouscous met dille sinaspesto

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bloemkoolcouscous met dille sinaspesto

Bloemkoolcouscous met dille sinaspesto kun je eenvoudig vooraf maken. De sinaasappel proef je een dagje later echt sterker, daar moet je even rekening mee houden.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Amuse & Borrelhapje, Bijgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: groente, pesto, vegan
Voorbereiden: 10 min
Totale tijd: 10 min

Koolhydraten - hoeveelheid

2,8 gram koolhydraten per portie
Uit recept: 4 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Zorg dat je heel fijne bloemkoolrijst hebt. Dus een grove kant-en-klaar versie moet je even extra malen.
  • Meng de (rauwe) bloemkoolrijst met sinaspesto. Wij gebruikten de helft van dit recept. Meng goed door en bewaar koel tot gebruik. Houd er rekening mee dat de smaak van de sinaasappel al echt sterker wordt na een paar uur.
  • Schep vlak voor het serveren de couscous los en proef of het nog wat olie, peper en/of zout nodig heeft. NB: Zet gerechten pas op tafel als ze voldoen aan je eigen smaak.
  • Garneer met ringetjes bosui, dille en/of sinaasappel. Geef de (eventueel) overgebleven pesto er los bij.
  • Afhankelijk van hoe je het gebruikt en wat je verder serveert: 2 - 4 porties.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

133 Shares
Share59
Pin74
Tweet