Bloemkoolcouscous met dille sinaspesto

Heb je zin in een makkelijk, maar wel een beetje bijzonder, koolhydraatarm bijgerecht? Deze bloemkoolcouscous met dille sinaspesto kun  je eenvoudig vooraf maken. Niet alleen handig voor doordeweeks, maar ook fijn als je een feestbuffet maakt! Vooral de sinaasappel proef je een dagje later sterker dan vlak na het mengen, daar moet je dus even rekening mee houden. Als basis namen wij bloemkoolrijst, met daar doorheen onze pesto met dille, pistache en sinaasappel. Al met al bevat het met de opgegeven ingrediënten 4 gram koolhydraten per portie.

Dubbelgemalen bloemkoolrijst, fijne couscous

Voor deze bloemkoolcouscous met dille sinaspesto kochten we kant-en-klaar bloemkoolrijst. Omdat we voor de couscous echt fijne korreltjes willen, hebben we de korrels extra gemalen met ons toverhakmolentje met trekkoord (#nospon). Op de foto onder zie je links de kant-en-klaar versie en aan de rechterkant de dubbelgemalen HAK-versie. Aan die fijnere korrels blijft veel meer smaak hangen, echt waar! Dus dat loont echt de moeite van extra malen!

Multi inzetbaar

Deze bloemkoolcouscous met dille sinaspesto is niet alleen koolhydraatarm, maar ook vegetarisch, veganistisch, glutenvrij én lactosevrij! Omdat de bloemkoolcouscous binnen vrijwel elk dieet past is het uitermate geschikt voor gemengde gezelschappen. Je serveert het als bijgerecht bij diverse soorten vis, als extra salade of in een buffetje met borrelhapjes of mezze, als basis voor een amuse zou ook nog kunnen. Kortom je kunt er alle kanten mee op. Mocht het ook nog notenvrij moeten, zou je de pistache kunnen vervangen door pitten. Zonnebloem-, pompoen- en/of pijnboompitten zouden moeten kunnen, ook prima en die leveren net zo goed veel goede vetten!

Deze bloemkoolcouscous met dille sinaspesto is niet alleen met kerst te eten hoor, ook ’s zomers is deze couscous, goed gekoeld, heerlijk fris!

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

bloemkoolcouscous met sinaspesto
bloemkoolcouscous met dille sinaspesto

Zo maak je Bloemkoolcouscous met dille sinaspesto

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Interessant? Deel gerust!


Bloemkoolcouscous met dille sinaspesto

Bloemkoolcouscous met dille sinaspesto kun je eenvoudig vooraf maken. De sinaasappel proef je een dagje later echt sterker, daar moet je even rekening mee houden.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Totale tijd 10 min

Voedingswaarde

Per (bijgerecht)portie
kcal 193.45 koolhydraten 4 geiwitten 3.95 gvetten 15.38 gvezels 2.9 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Zorg dat je heel fijne bloemkoolrijst hebt. Dus een grove kant-en-klaar versie moet je even extra malen.
  • Meng de (rauwe) bloemkoolrijst met sinaspesto. Wij gebruikten de helft van dit recept. Meng goed door en bewaar koel tot gebruik. Houd er rekening mee dat de smaak van de sinaasappel al echt sterker wordt na een paar uur.
  • Schep vlak voor het serveren de couscous los en proef of het nog wat olie, peper en/of zout nodig heeft. NB: Zet gerechten altijd pas op tafel als ze voldoen aan je eigen smaak.

Optioneel

  • Garneer optioneel nog met ringetjes bosui, dille en/of sinaasappel. Geef de (eventueel) overgebleven pesto er los bij.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


Scroll naar top