bloemkoolcappuccino

Bloemkoolcappuccino

Wat een ongelooflijk lekker soepje is dit geworden! Bloemkoolcappuccino, klikt chique maar het is heel makkelijk te maken. Een dikke roomlaag en garnering van gerookte zalm op een oer-Hollandse simpele bloemkoolsoep. Mocht je nu totaal geen fan zijn van zalm, laat het dan achterwege. Of vervang de zalm door krokant gebakken spek of een plakje lekkere ham. Normaal gesproken maak ik een wat dikkere bloemkoolsoep met stukjes bloemkool en veel kerrie, die dient dan als maaltijdsoep. Deze romige bloemkoolcappuccino was een voorgerecht bij gevulde courgette, dus mocht de soep wat dunner zijn, ook pureerde ik de soep voor dit doel met de staafmixer helemaal glad.

Kaassticks

Dezelfde dag had ik, naar aanleiding van de vele vragen, deze bijzonder brosse kaassticks in de gewone oven gebakken in plaats van in de magnetron. Ze waren prima gelukt dus kon ik bij de bloemkoolcappuccino een leuk bosje knapperige kaassticks met en zonder sesamzaad  serveren.  Je kunt de bloemkoolcappuccino uitstekend een dagje van tevoren maken!

hartige kaassticks

bloemkoolcappuccino

Cappuccino?

De term cappuccino werd in de achttiende eeuw in de Engelse en Franse taal geadopteerd om een apensoort aan te duiden. Maar in het Italiaans ging cappuccino een andere betekenis ontwikkelen. Daar betekent het “espressokoffie die met gestoomde melk of room, wordt gemengd of wordt bedekt”. Omdat de kleur van de koffie op de kleur van de habijt van Kapucijner monniken leek. Dan weet je dat ook maar weer 😉

Kijk ook eens naar alle andere gerechten met bloemkool.

 

Zo maak je de bloemkoolcappuccino

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

bloemkoolcappuccino

Bloemkoolcappuccino

door Anna-Karina van Denderen
Wat een lekker soepje is dit geworden! Bloemkoolcappuccino: Een dikke roomlaag en garnering van gerookte zalm op een oer-Hollandse simpele bloemkoolsoep.
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Lunch, Voorgerecht
Keuken: Europees
Trefwoord: soep
Voorbereiden: 5 min
Koken: 20 min
Totale tijd: 25 min

Voedingswaarden

3,7 gram koolhydraten per kom

Uit recept

6 kommen

Ingrediënten

Topping

Bereiden

  • Bak de gesnipperde ui in 2 minuten glazig in een klontje roomboter. Bak de de bloemkoolroosjes kort mee en doe de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat 15-20 minuten zachtjes koken tot de roosjes gaar zijn. Pureer de soep tot een mooie gladde massa.
  • Klop voor de topping de slagroom bijna stijf met wat zout en peper.
    Snijd de gerookte zalm in snippers of repen.
  • Schenk de soep (aan tafel) in cappuccino koppen. Schep er een flinke lepel geslagen room op en garneer met zalm en dille.
  • Heerlijk met een brosse kaasstick, muffin of kaasbroodje! Eet smakelijk.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



(Gezien 136 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 reacties op “Bloemkoolcappuccino”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like