Wat een ongelooflijk lekker soepje is dit geworden! Bloemkoolcappuccino, klikt chique maar het is heel makkelijk te maken. Een dikke roomlaag en garnering van gerookte zalm op een oer-Hollandse simpele bloemkoolsoep. Mocht je nu totaal geen fan zijn van zalm, laat het dan achterwege of vervang de zalm door krokant gebakken spek of een plakje lekkere ham. Met onze zalm bevat de soep 4.8 gram koolhydraten per kom.
Normaal gesproken maak ik een wat dikkere bloemkoolsoep met stukjes bloemkool en veel kerrie, die dient dan als maaltijdsoep. Deze romige bloemkoolcappuccino was een voorgerecht bijdeze gevulde courgette. Daarom liet ik de soep wat dunner en pureerde ik de soep met de staafmixer helemaal glad.
Kaassticks
Dezelfde dag had ik, naar aanleiding van de vele vragen, deze bijzonder brosse kaassticks in de gewone oven gebakken in plaats van in de magnetron. Ze waren prima gelukt dus kon ik bij de bloemkoolcappuccino een leuk bosje knapperige kaassticks met en zonder sesamzaad serveren. Je kunt de bloemkoolcappuccino uitstekend een dagje van tevoren maken!
Cappuccino?
De term cappuccino werd in de achttiende eeuw in de Engelse en Franse taal geadopteerd om een apensoort aan te duiden. Maar in het Italiaans ging cappuccino een andere betekenis ontwikkelen. Daar betekent het “espressokoffie die met gestoomde melk of room, wordt gemengd of wordt bedekt”. Omdat de kleur van de koffie op de kleur van de habijt van Kapucijner monniken leek. Dan weet je dat ook maar weer 😉
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je de bloemkoolcappuccino
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bloemkoolcappuccino
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 1 kleine ui
- roomboter, of ander bakvet
- 500 g bloemkool, in roosjes
- 1,5 liter (groente)bouillon
Topping
- 250 ml slagroom
- peper en zout
- 2 plakjes gerookte zalm, ham of gebakken spek kan ook
- dille
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Bak de gesnipperde ui in 2 minuten glazig in een klontje roomboter. Bak de de bloemkoolroosjes kort mee en doe de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat 15-20 minuten zachtjes koken tot de roosjes gaar zijn. Pureer de soep tot een mooie gladde massa.
- Klop voor de topping de slagroom bijna stijf met wat zout en peper. Snijd de gerookte zalm in snippers of repen.
- Schenk de soep (aan tafel) in cappuccino koppen. Schep er een flinke lepel geslagen room op en garneer met zalm en dille.
- Heerlijk met een brosse kaasstick, muffin of kaasbroodje! Eet smakelijk.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Een heerlijke soep en makkelijk te maken. Dank voor het recept!
Graag gedaan!
Heb je een alterntief voor zalm. Ik lust geen vis
Dan kun je het achterwege laten of spek of ham gebruiken.
Wij hebben dit soepje met veel plezier geserveerd aan onze gasten. En met nog meer plezier opgegeten!
Dat lijkt me goed nieuws! 😉