bloemkoolcappuccino

Bloemkoolcappuccino

Wat een ongelooflijk lekker soepje is dit geworden! Bloemkoolcappuccino, klikt chique maar het is heel makkelijk te maken. Een dikke roomlaag en garnering van gerookte zalm op een oer-Hollandse simpele bloemkoolsoep. Normaal gesproken maak ik een wat dikkere bloemkoolsoep met stukjes bloemkool en veel kerrie, die dient dan als maaltijdsoep. Deze bloemkoolcappuccino was een voorgerecht bij gevulde courgette, dus mocht de soep wat dunner zijn, ook pureerde ik de soep voor dit doel met de staafmixer helemaal glad.

 

Kaassticks

Dezelfde dag had ik, naar aanleiding van de vele vragen, deze kaassticks in de gewone oven gebakken in plaats van in de magnetron. Ze waren prima gelukt dus kon ik bij de bloemkoolcappuccino een leuk bosje knapperige kaassticks met en zonder sesamzaad  serveren.
Je kunt de bloemkoolcappuccino uitstekend een dagje van tevoren maken!

kaassticks - koolhydraatarm-recept-15

Cappuccino?
De term cappuccino werd in de achttiende eeuw in de Engelse en Franse taal geadopteerd om een apensoort aan te duiden. In het Italiaans ging cappuccino een andere betekenis ontwikkelen, “espressokoffie die met gestoomde melk of room, wordt gemengd of wordt bedekt”, dit omdat de kleur van de koffie op de kleur van de habijt van Kapucijner monniken leek.

Alle gerechten met bloemkool.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de bloemkoolcappuccino

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Bloemkoolcappuccino

bloemkoolcappuccino

Door Anna-Karina Geplaatst januari 22, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 6 kommen
  • Koolhydraten: 3,7 gr. per kom (6 kommen uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Klaar in: 25 minuten

Wat een lekker soepje is dit geworden! Bloemkoolcappuccino: Een dikke roomlaag en garnering van gerookte zalm op een oer-Hollandse simpele bloemkoolsoep.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Bak de gesnipperde ui in 2 minuten glazig. Bak de de bloemkoolroosjes kort mee en doe de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat 15-20 minuten zachtjes koken tot de roosjes gaar zijn. Pureer de soep tot een mooie gladde massa.
  2. Klop de slagroom bijna stijf met wat zout en peper. Snijd de gerookte zalm in snippers of repen.
  3. Schenk de soep (aan tafel) in cappuccino koppen. Schep er een flinke lepel geslagen room op en garneer met zalm en dille. Heerlijk met een knapperige kaasstick, muffin of kaasbroodje! Eet smakelijk.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 gedachten over “Bloemkoolcappuccino”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

195 Shares
Share121
Pin74
Tweet