Bloemkoolbeignets met pittige saus

koolhydraatarme bloemkoolbeignets

Hartige bloemkoolbeignets met een lekker sausje stonden al heel lang op mijn to-dolijst. Echter, steeds kwam er een ander bloemkool gerecht tussendoor fietsen. Het was het wachten zeker waard. Niet alleen de smaak van deze milde bloemkool pannenkoekjes met pittige saus is kostelijk maar ook de structuren vullen elkaar mooi aan. Lekker grove bloemkool stukjes met de dikke stevige romige saus, *mjum* perfect.  Ze zijn zo lekker geworden dat ik gelijk alweer inspiratie heb voor een stel andere variaties. Ode aan de bloemkool! Iedereen die de komende tijd bij ons komt eten krijgt ze voorgeschoteld en is proefkonijn. Ha, dat vinden ze meestal nog leuk ook! Inclusief saus bevatten ze 1.42 gram koolhydraten per stuk, dat is 5,48 gram khd per portie van 4 stuks.

Koolhydraatarme dipsaus

Naast de homemade Spaanse spread gebruikte ik een zeer bescheiden hoeveelheid amandelmeel voor de binding van de pannenkoekjes. En verder een beetje Ras el Hanout en gerookte knoflook. De pittige saus die ik erbij serveerde is stevig en dik, maar als je een wat dunnere dipsaus wilt doe er dan meer Griekse yoghurt bij. Een restje over? Hup, mee in je lunchbox morgen! Want de bloemkoolbeignets zijn ook super lekker om koud te eten.

No -waste, variaties

Burgertjes en pannenkoekjes zijn sowieso ideaal om de restjes uit je koelkast in te verwerken. Je kunt in deze koolhydraatarme bloemkoolbeignets ook andere restjes groenten verwerken. Een uitje, paprika, champignons, bleekselderij, broccoli. Allemaal lekker met een hand verse kruiden zoals koriander, dille, peterselie etc. Eventueel pas je de smaak van het dipsausje ook aan bij de groenten die je gebruikt. In plaats van geitenkaas en knoflook, neem je dan tomatensaus met sambal bijvoorbeeld. Je kunt ook een grote pannenkoek bakken en er dan vierkantjes of rondjes uitsteken voor borrel bloemkool pannenkoekjes.

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

koolhydraatarme bloemkoolbeignets
koolhydraatarme bloemkoolbeignets

Zo maak je deze bloemkoolbeignets met pittige saus

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


koolhydraatarme bloemkoolbeignets

Bloemkoolbeignets met pittige saus

Structuren en smaken vullen elkaar mooi aan, grove bloemkool stukjes met de dikke stevige saus, mild hartige bloemkoolbeignets en de pittige saus met chili!
4.78 van 9 stemmen

Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 75

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min

Voedingswaarde

Per stuk, inclusief saus
kcal 97.05 koolhydraten 1.42 geiwitten 4.91 gvetten 7.79 gvezels 1.14 g
Hoeveelheid (aan te passen)8 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

BLOEMKOOLBEIGNETS

SAUS

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze in water met bouillonpoeder in 5 minuten beetgaar. Laat uitlekken en snijd grof. Meng in een kom de bloemkool samen met groente spread, geraspte kaas, eieren, Ras el Hanout en amandelmeel.
  • Bak er 8 beignets van in wat roomboter, 5 minuten aan elke kant. Ik gebruikte een kookring om ze rond te krijgen, maar ambachtelijke, handgevormde hoopjes werken ook.

Saus

  • Meng ondertussen de ingrediënten voor de saus door elkaar. Gebruik chilipoeder altijd naar smaak, sommige zijn echt erg pittig! Proef dus zelf even hoeveel je lekker vindt.
  • Serveer de bloemkoolbeignets op een schaaltje met de pittige saus er apart bij.
  • Uitbreiden naar een hoofdgerecht? Neem er een vispakketje uit de oven bij en een frisse salade met tomaat. Koud ook warm aanbevolen, hoe dan ook: Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:



33 gedachten over “Bloemkoolbeignets met pittige saus”

  1. 4 sterren
    Lekkere bloemkoolbeignets en zeker voor herhaling vatbaar. De dipsaus is ook lekker met staafjes komkommer of de jonge (binnenste) stengels van bleekselderij. Ik heb twee van jullie kookboeken, al veel recepten eruit gemaakt. Het ene recept voor mij wat smakelijker dan het andere, maar dat is ieder zijn smaak. Ook de bloemkoolpannenkoekjes opgesierd met roomkaas, gerookte zalm en blaadje sla zijn niet te versmaden.

  2. 5 sterren
    Gelezen-gegeten en verknocht.! Heerlijk.
    Had geen groentenspread in huis dus wat verse paprika met zonnebloempitten gemalen.
    De bloemkool geroosterd in de pan en het werden redelijk goed omkeerbare beignets.
    Volgende keer probeer ik een Indische variant met nasikruiden, knoflook en pindakaas met een tomatensambal sausje. Verheug mij er nu al op 😉

  3. Lyanne Thomassen

    Lijken me héérlijk alleen ga ik eigenlijk ons huis niet uit en laat de boodschappen bezorgen. Ik heb alles in huis behalve de groentenspread.
    Heb je tips voor een vervanger…. misschien heb ik die dan wel !

  4. 4 sterren
    Helaas vielen mijn beignets helemaal uit elkaar, zodat ik bloemkoolrommeltje had. De smaak was uitstekend en de saus superlekker! Wat zou ik fout gedaan hebben? Ik heb de bloemkool laten drogen op een doek, maar misschien moet de bloemkool uitgeknepen worden? Ik had wel de amandelmeel erbij gedaan en alles precies afgewogen/gemeten.

    1. Geen idee wat er misging, dat kan ik vanuit Zaandam niet zien 😉 Mogelijk iets te ongeduldig met omdraaien? Het werkt het best als je de bergjes in de pan ietsje aandrukt en rustig laat garen. Pas als ze stevig genoeg zijn voorzichtig omdraaien. (net als bij pannenkoeken eigenlijk)

      1. Volgende keer bak ik ze op lager vuur en wacht ik langer met omdraaien. Bedankt voor je snelle antwoord!

  5. 5 sterren
    Dank je wel voor dit geweldige recept! Wat zijn die bloemkoolbeignets lekker, zeg! Ik had geen groentespread, maar nog wel pesto, die deed het ook prima. Ook mijn tieners hebben er van gesmuld.

  6. Voor mij een uitdaging. Ik lust helemaal geen gekookte bloemkool en ik heb een hekel aan koken dus moet altijd zo simpel mogelijk. Maar we gaan er voor. Met gehaktballetjes met verse prei en paprika er in en tomaten saus.

  7. En weer een toppertje: makkelijk te maken en erg smaakvol. Omdat in de paprika-kwarktaart ras el hanout moest, heb ik nu dus een potje in de kast staan. Kwam hierbij weer mooi van pas! Ik heb een bak bloemkoolrijst van de AH genomen, daarvan wat afgewogen en die bloemkoolrijst in een droge superhete pan even op hoog vuur gebakken, dan is het vocht er uit en kun je hem zo gebruiken in het beignet-mengsel. Als sausje gewoon yoghurt met een schep groentespread erdoor, was ook heel smakelijk. Ik weet niet hoeveel recepten ik nu al van jullie heb gemaakt (veel!!), maar er is er nog nooit één tegengevallen! Zo blij met jullie!

  8. Inmiddels ben ik lekker aan het afvallen, dus ik heb ik mezelf de kookboeken kado gegeven als motivatie. Prachtige boeken. Het water loopt me in de mond bij alle lekkere recepten. Op die manier is het goed vol te houden.

  9. Net gemaakt met bloemkool, spitskool en restje spinazie…mjommjom..Echt zeeer smakelijk. Blijvertje 🙂

  10. Deze beignets vanmorgen gegeten, erg lekker. Dat was een echt verwen ontbijtje voor de zaterdag. Ik had alles gisteravond al klaar gezet en in de koelkast bewaard, gaat prima.
    Ik heb alleen Griekse yoghurt zonder kruiden gebruikt, vanwege het vroege uur, hi,hi, maar je kunt mij voor iets hartigs wakker maken hoor, weer bedankt en een heel fijn pinksterweekend,

    Cornelia

  11. Ziet er lekker uit! Wil ik graag eens proberen! Waarmee kan ik Ras el Hanout vervangen? En dan bedoel ik eigenlijk niet 10 verschillende kruiden (hihi), maar gewoon 1 of 2?
    Ik hoor graag van u!
    Groetjes Romy

  12. 5 sterren
    Zo. De bloemkoolbeignets waren heerlijk. Lekker met Sla. Ik heb bergjes geschept in de koekenpan. Gaat goed.

  13. Vera de Bont-Klink Logeman

    Het ziet er heerlijk uit en ik ga het ook maken….maar gerookte knoflook daar heb ik nog nooit van gehoord. Groetjes van Vera

  14. Onlangs de tonijnburgertjes gemaakt met knoflook dip, in 1 woord….verrukkelijk!
    Nu op naar de bloemkoolbeignets met pittige saus! Ben niet echt een bloemkool fan dus… hoop dat dit ook een treffer is!

  15. Rita van der Horst

    Ben geen liefhebber van bloemkool maar met zo’n pittig chilisausje en een stuk kabeljauw ga ik het toch eens uitproberen, wie weet!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top