Hartige bloemkoolbeignets met een lekker sausje stonden al heel lang op mijn to-dolijst. Echter, steeds kwam er een ander bloemkool gerecht tussendoor fietsen. Het was het wachten zeker waard. Niet alleen de smaak van deze milde bloemkool pannenkoekjes met pittige saus is kostelijk maar ook de structuren vullen elkaar mooi aan. Lekker grove bloemkool stukjes met de dikke stevige romige saus, *mjum* perfect. Ze zijn zo lekker geworden dat ik gelijk alweer inspiratie heb voor een stel andere variaties. Ode aan de bloemkool! Iedereen die de komende tijd bij ons komt eten krijgt ze voorgeschoteld en is proefkonijn. Ha, dat vinden ze meestal nog leuk ook! Inclusief saus bevatten ze 1.42 gram koolhydraten per stuk, dat is 5,48 gram khd per portie van 4 stuks.
Koolhydraatarme dipsaus
Naast de homemade Spaanse spread gebruikte ik een zeer bescheiden hoeveelheid amandelmeel voor de binding van de pannenkoekjes. En verder een beetje Ras el Hanout en gerookte knoflook. De pittige saus die ik erbij serveerde is stevig en dik, maar als je een wat dunnere dipsaus wilt doe er dan meer Griekse yoghurt bij. Een restje over? Hup, mee in je lunchbox morgen! Want de bloemkoolbeignets zijn ook super lekker om koud te eten.
No -waste, variaties
Burgertjes en pannenkoekjes zijn sowieso ideaal om de restjes uit je koelkast in te verwerken. Je kunt in deze koolhydraatarme bloemkoolbeignets ook andere restjes groenten verwerken. Een uitje, paprika, champignons, bleekselderij, broccoli. Allemaal lekker met een hand verse kruiden zoals koriander, dille, peterselie etc. Eventueel pas je de smaak van het dipsausje ook aan bij de groenten die je gebruikt. In plaats van geitenkaas en knoflook, neem je dan tomatensaus met sambal bijvoorbeeld. Je kunt ook een grote pannenkoek bakken en er dan vierkantjes of rondjes uitsteken voor borrel bloemkool pannenkoekjes.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
ā„ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je deze bloemkoolbeignets met pittige saus
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bloemkoolbeignets met pittige saus
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediƫnten
BLOEMKOOLBEIGNETS
- 250 g bloemkool
- 1 tl bouillonpoeder, om bloemkool in te koken
- 30 g Spaanse spread, < klik voor recept, of neem een andere groente spread
- 50 g geraspte kaas, 0 khd indien zelf geraspt (oud)
- 2 eieren
- 1 tl Ras el Hanout
- 25 g amandelmeel
- roomboter
SAUS
- 1 el Griekse yoghurt
- teentje knoflook
- 1 el roomkaas
- 1 el zachte geitenkaas, naturel smeerbaar
- snufje chilipoeder, naar smaak
Klik op de ingrediƫnten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze in water met bouillonpoeder in 5 minuten beetgaar. Laat uitlekken en snijd grof. Meng in een kom de bloemkool samen met groente spread, geraspte kaas, eieren, Ras el Hanout en amandelmeel.
- Bak er 8 beignets van in wat roomboter, 5 minuten aan elke kant. Ik gebruikte een kookring om ze rond te krijgen, maar ambachtelijke, handgevormde hoopjes werken ook.
Saus
- Meng ondertussen de ingrediƫnten voor de saus door elkaar. Gebruik chilipoeder altijd naar smaak, sommige zijn echt erg pittig! Proef dus zelf even hoeveel je lekker vindt.
- Serveer de bloemkoolbeignets op een schaaltje met de pittige saus er apart bij.
- Uitbreiden naar een hoofdgerecht? Neem er een vispakketje uit de oven bij en een frisse salade met tomaat. Koud ook warm aanbevolen, hoe dan ook: Eet smakelijk!
Ā© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Lekkere bloemkoolbeignets en zeker voor herhaling vatbaar. De dipsaus is ook lekker met staafjes komkommer of de jonge (binnenste) stengels van bleekselderij. Ik heb twee van jullie kookboeken, al veel recepten eruit gemaakt. Het ene recept voor mij wat smakelijker dan het andere, maar dat is ieder zijn smaak. Ook de bloemkoolpannenkoekjes opgesierd met roomkaas, gerookte zalm en blaadje sla zijn niet te versmaden.
Gelezen-gegeten en verknocht.! Heerlijk.
Had geen groentenspread in huis dus wat verse paprika met zonnebloempitten gemalen.
De bloemkool geroosterd in de pan en het werden redelijk goed omkeerbare beignets.
Volgende keer probeer ik een Indische variant met nasikruiden, knoflook en pindakaas met een tomatensambal sausje. Verheug mij er nu al op š
Je Indische variant klinkt ook heerlijk, Ans!
Lijken me hƩƩrlijk alleen ga ik eigenlijk ons huis niet uit en laat de boodschappen bezorgen. Ik heb alles in huis behalve de groentenspread.
Heb je tips voor een vervanger…. misschien heb ik die dan wel !
Als je op het ingrediƫnt klikt zie je de ingrediƫnten ervan. Voornamelijk paprika en zonnebloempitten.
Helaas vielen mijn beignets helemaal uit elkaar, zodat ik bloemkoolrommeltje had. De smaak was uitstekend en de saus superlekker! Wat zou ik fout gedaan hebben? Ik heb de bloemkool laten drogen op een doek, maar misschien moet de bloemkool uitgeknepen worden? Ik had wel de amandelmeel erbij gedaan en alles precies afgewogen/gemeten.
Geen idee wat er misging, dat kan ik vanuit Zaandam niet zien š Mogelijk iets te ongeduldig met omdraaien? Het werkt het best als je de bergjes in de pan ietsje aandrukt en rustig laat garen. Pas als ze stevig genoeg zijn voorzichtig omdraaien. (net als bij pannenkoeken eigenlijk)
Volgende keer bak ik ze op lager vuur en wacht ik langer met omdraaien. Bedankt voor je snelle antwoord!
Succes!
Dank je wel voor dit geweldige recept! Wat zijn die bloemkoolbeignets lekker, zeg! Ik had geen groentespread, maar nog wel pesto, die deed het ook prima. Ook mijn tieners hebben er van gesmuld.
Smullende tieners zijn goeie tieners! š
Voor mij een uitdaging. Ik lust helemaal geen gekookte bloemkool en ik heb een hekel aan koken dus moet altijd zo simpel mogelijk. Maar we gaan er voor. Met gehaktballetjes met verse prei en paprika er in en tomaten saus.
Heel dapper van je Yvonne, hopelijk smaakte het je!
En weer een toppertje: makkelijk te maken en erg smaakvol. Omdat in de paprika-kwarktaart ras el hanout moest, heb ik nu dus een potje in de kast staan. Kwam hierbij weer mooi van pas! Ik heb een bak bloemkoolrijst van de AH genomen, daarvan wat afgewogen en die bloemkoolrijst in een droge superhete pan even op hoog vuur gebakken, dan is het vocht er uit en kun je hem zo gebruiken in het beignet-mengsel. Als sausje gewoon yoghurt met een schep groentespread erdoor, was ook heel smakelijk. Ik weet niet hoeveel recepten ik nu al van jullie heb gemaakt (veel!!), maar er is er nog nooit Ć©Ć©n tegengevallen! Zo blij met jullie!
En jij ook weer bedankt dat je het ons laat weten, want dat blijft ook echt leuk en het motiveert ons steeds weer om vooral door te gaan met het verzinnen en posten van nog meer lekkers!
Inmiddels ben ik lekker aan het afvallen, dus ik heb ik mezelf de kookboeken kado gegeven als motivatie. Prachtige boeken. Het water loopt me in de mond bij alle lekkere recepten. Op die manier is het goed vol te houden.
Leuk om te horen Elja en nog veel kookplezier!
Net gemaakt met bloemkool, spitskool en restje spinazie…mjommjom..Echt zeeer smakelijk. Blijvertje š
O wat was dat lekker. Dankjewel voor dit heerlijke recept
In Ć©Ć©n woord: verrukkelijk!!
Niks aan toe te voegen! Dank je!
Deze beignets vanmorgen gegeten, erg lekker. Dat was een echt verwen ontbijtje voor de zaterdag. Ik had alles gisteravond al klaar gezet en in de koelkast bewaard, gaat prima.
Ik heb alleen Griekse yoghurt zonder kruiden gebruikt, vanwege het vroege uur, hi,hi, maar je kunt mij voor iets hartigs wakker maken hoor, weer bedankt en een heel fijn pinksterweekend,
Cornelia
Dank, jij ook een mooi weekend verder!
Ziet er lekker uit! Wil ik graag eens proberen! Waarmee kan ik Ras el Hanout vervangen? En dan bedoel ik eigenlijk niet 10 verschillende kruiden (hihi), maar gewoon 1 of 2?
Ik hoor graag van u!
Groetjes Romy
Gewoon iets nemen wat je zelf lekker vindt natuurlijk! Kom, kom, een beetje fantasie… kerrie + gember? š Of kijk eens bij de Ras el Hanout mixen wat je daar wel van hebt?
Succes!
Zo. De bloemkoolbeignets waren heerlijk. Lekker met Sla. Ik heb bergjes geschept in de koekenpan. Gaat goed.
Het ziet er heerlijk uit en ik ga het ook maken….maar gerookte knoflook daar heb ik nog nooit van gehoord. Groetjes van Vera
Dat is jammer want het is heerlijk en heel erg lang houdbaar. Tegenwoordig verkopen veel normale supermarkten het ook wel. AH ook.
Onlangs de tonijnburgertjes gemaakt met knoflook dip, in 1 woord….verrukkelijk!
Nu op naar de bloemkoolbeignets met pittige saus! Ben niet echt een bloemkool fan dus… hoop dat dit ook een treffer is!
Dit lijkt mijn heerlijk. Maar wat is Ras el hanout. En waar kan je dat kopen of vervangen
Klik maar eens op het ingrediĆ«nt “Ras el Hanout“, je kan het ook zelf maken, ik geef daar twee recepten! En anders is het te koop bij de supermarkt in het kruidenrek of bij een toko of Marokkaanse winkel.
Ben geen liefhebber van bloemkool maar met zo’n pittig chilisausje en een stuk kabeljauw ga ik het toch eens uitproberen, wie weet!
haha, ja leuk als je toch jezelf uitdaagt met dit receptje. Ik heb er van gesmuld, ook koud echt heerlijk met die pittige saus. En geheel schuldgevoelvrij, dat vind ik dan ook weer heel prettig.