koolhydraatarme bloemkoolbeignets

Bloemkoolbeignets met pittige saus

Hartige bloemkoolbeignets met een lekker sausje stonden al heel lang op mijn to-dolijst. Echter, steeds kwam er een ander bloemkool gerecht tussendoor fietsen. Het was het wachten zeker waard. Niet alleen de smaak van deze milde bloemkool pannenkoekjes met pittige saus is kostelijk maar ook de structuren vullen elkaar mooi aan. Lekker grove bloemkool stukjes met de dikke stevige romige saus, *mjum* perfect.  Ze zijn zo lekker geworden dat ik gelijk alweer inspiratie heb voor een stel andere variaties. Ode aan de bloemkool! Iedereen die de komende tijd bij ons komt eten krijgt ze voorgeschoteld en is proefkonijn. Ha, dat vinden ze meestal nog leuk ook!

Koolhydraatarme dipsaus

Door deze bloemkoolbeignets gebruikte ik een lepel paprika spread van Zonnatura,  een beetje uit nood eigenlijk. De paprika die ik van de week nog in de koelkast had zien liggen, bleek al opgegeten te zijn. Echter bleek de spread wel heel makkelijk als smaakmaker. Immers er zitten al diverse smaken in zo’n potje, dus die houden we er lekker in! Daarnaast gebruikte ik een zeer bescheiden hoeveelheid amandelmeel voor de binding van de pannenkoekjes. En verder een beetje Ras el Hanout en gerookte knoflook. De pittige saus die ik erbij serveerde is stevig en dik, maar als je een wat dunnere dipsaus wilt doe er dan meer Griekse yoghurt bij. Een restje over? Hup, mee in je lunchbox morgen! Want de bloemkoolbeignets zijn ook super lekker om koud te eten.

No -waste, variaties

Burgertjes en pannenkoekjes zijn sowieso ideaal om de restjes uit je koelkast in te verwerken. Je kunt in deze koolhydraatarme bloemkoolbeignets ook andere restjes groenten verwerken. Een uitje, paprika, champignons, bleekselderij, broccoli. Allemaal lekker met een hand verse kruiden zoals koriander, dille, peterselie etc. Eventueel pas je de smaak van het dipsausje ook aan bij de groenten die je gebruikt. In plaats van geitenkaas en knoflook, neem je dan tomatensaus met sambal bijvoorbeeld. Je kunt ook een grote pannenkoek bakken en er dan vierkantjes of rondjes uitsteken voor borrel bloemkool pannenkoekjes.

koolhydraatarme bloemkoolbeignets

koolhydraatarme bloemkoolbeignets

Zo maak je deze bloemkoolbeignets met pittige saus

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


koolhydraatarme bloemkoolbeignets

Bloemkoolbeignets met pittige saus

door Anna-Karina van Denderen
Structuren en smaken vullen elkaar mooi aan, grove bloemkool stukjes met de dikke stevige saus, mild hartige bloemkoolbeignets en de pittige saus met chili!

Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 75

5 van 3 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Bijgerecht, Lunch, Tussendoortje (hartig)
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: burger, meeneem maaltijd
Voorbereiden: 10 min
Koken: 10 min
Totale tijd: 20 min

Voedingswaarden

1,3 gram koolhydraten per stuk
Koolhydraten 1.3 g

Uit recept

8 stuks

Ingrediënten

BLOEMKOOLBEIGNETS
SAUS

Bereiden

  • Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze in water met bouillonpoeder in 5 minuten beetgaar. Laat uitlekken en snijd grof. Meng in een kom de bloemkool samen met groente spread, geraspte kaas, eieren, Ras el Hanout en amandelmeel.
  • Bak er 8 beignets van in wat roomboter, 5 minuten aan elke kant. Ik gebruikte een kookring om ze rond te krijgen, maar ambachtelijke, handgevormde hoopjes werken ook.
Saus
  • Meng ondertussen de ingrediënten voor de saus door elkaar. Gebruik chilipoeder altijd naar smaak, sommige zijn echt erg pittig! Proef dus zelf even hoeveel je lekker vindt.
  • Serveer de bloemkoolbeignets op een schaaltje met de pittige saus er apart bij.
  • Uitbreiden naar een hoofdgerecht? Neem er een vispakketje uit de oven bij en een frisse salade met tomaat. Koud ook warm aanbevolen, hoe dan ook: Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 269 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

32 reacties op “Bloemkoolbeignets met pittige saus”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like