bloemkoolbeignets met pittige saus

Bloemkoolbeignets met pittige saus

Deze stonden al heel lang op mijn to do-lijstje, maar steeds kwam er een ander bloemkool gerecht tussendoor fietsen. Het was het wachten zeker waard. De smaak van de mild hartige bloemkoolbeignets is kostelijk met de pittige saus waar ik chili doorheen had gedaan. Ook de structuren vullen elkaar mooi aan, grove bloemkool stukjes met de dikke stevige saus, perfect bij elkaar.  Ze zijn zo lekker geworden dat ik al een berg inspiratie heb voor een stel andere variaties, ode aan de bloemkool! Iedereen die de komende tijd bij ons komt eten krijgt ze voorgeschoteld en is proefkonijn. (Vinden ze meestal nog leuk ook)

 

Dippen
Door deze bloemkoolbeignets gebruikte ik een lepel paprika spread van Zonnatura,  een beetje uit nood eigenlijk. De paprika die ik van de week nog in de koelkast had zien liggen, bleek al opgegeten te zijn. Eigenlijk wel heel makkelijk als smaakmaker, dus die spread houden we erin! Verder gebruikte ik een zeer bescheiden hoeveelheid amandelmeel en kruidde ik met Ras el Hanout en gerookte knoflook. De pittige saus die ik erbij serveerde is stevig en dik, maar als je een wat dunnere dipsaus wilt doe er dan meer Griekse yoghurt bij. Een restje over? Hup, mee in je Gobentobox morgen! Echt zo lekker om koud te eten.

bloemkoolbeignets met pittige saus

Je kunt er ook andere groenten (of restjes) in verwerken: uitje, paprika, champignons, bleekselderij, broccoli, verse kruiden zoals koriander etc. pas eenvoudig het sausje aan bij de groenten die je gebruikt. Of maak verschillende variaties in een keer. Ook heel leuk: serveer een kleinere variant voor tijdens de feestje of als extraatje bij de bbq, als hapje in een buffet enzovoort! Je kunt ook een grote koek bakken en er dan vierkantjes of rondjes uitsteken.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze bloemkoolbeignets met pittige saus

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Bloemkoolbeignets met pittige saus

bloemkoolbeignets met pittige saus

Door Anna-Karina Geplaatst november 25, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 8 beignets
  • Koolhydraten: 1,3 gr. per stuk (8 beignets uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten
  • Klaar in: 20 minuten

Structuren en smaken vullen elkaar mooi aan, grove bloemkool stukjes met de dikke stevige saus, mild hartige bloemkoolbeignets en de pittige saus met chili!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verdeel de bloemkool in roosjes, kook in water met bouillonpoeder 5 minuten. Laat uitlekken en snijd grof, ter grootte van een hazelnoot.
  2. Meng in een kom bloemkool, groente spread, geraspte kaas, eieren en Ras el Hanout goed door elkaar. Meng er amandelmeel door als je ze minder eiïg en iets steviger wilt. Ik deed er geen zout extra in want ik had oude kaas die was al zout genoeg.
  3. Ik bakte 8 beignets en gebruikte een steekring om ze rond en gelijkmatig te krijgen. Je kan ook hoopjes in de pan scheppen en ze uit de hand vormen. Bak ze eerst aan een kant 5 minuten op middelhoog vuur, draai ze met behulp van een platte schep voorzichtig om en bak tot ze goudgeel zijn. Niet te donker bakken dat is erg ongezond en niet lekker.
  4. Meng ondertussen de ingrediënten voor de saus door elkaar. Gebruik chilipoeder altijd naar smaak, sommige zijn echt erg pittig! Proef dus zelf even hoeveel je lekker vindt.
  5. Serveer op een schaaltje met de saus er apart bij. Heerlijk bij een stukje kabeljauw (pakketje) uit de oven en een frisse salade met tomaat. Koud ook warm aanbevolen, hoe dan ook: Eet smakelijk!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

22 gedachten over “Bloemkoolbeignets met pittige saus”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

856 Shares
Share596
Pin260
Tweet