Hartige bloemkoolbeignets met een lekker sausje stonden al heel lang op mijn to-dolijst. Echter, steeds kwam er een ander bloemkool gerecht tussendoor fietsen. Het was het wachten zeker waard. Niet alleen de smaak van deze milde bloemkool pannenkoekjes met pittige saus is kostelijk maar ook de structuren vullen elkaar mooi aan. Lekker grove bloemkool stukjes met de dikke stevige romige saus, *mjum* perfect. Ze zijn zo lekker geworden dat ik gelijk alweer inspiratie heb voor een stel andere variaties. Ode aan de bloemkool! Iedereen die de komende tijd bij ons komt eten krijgt ze voorgeschoteld en is proefkonijn. Ha, dat vinden ze meestal nog leuk ook! Inclusief saus bevatten ze 1.42 gram koolhydraten per stuk, dat is 5,48 gram khd per portie van 4 stuks.
Koolhydraatarme dipsaus
Naast de homemade Spaanse spread gebruikte ik een zeer bescheiden hoeveelheid amandelmeel voor de binding van de pannenkoekjes. En verder een beetje Ras el Hanout en gerookte knoflook. De pittige saus die ik erbij serveerde is stevig en dik, maar als je een wat dunnere dipsaus wilt doe er dan meer Griekse yoghurt bij. Een restje over? Hup, mee in je lunchbox morgen! Want de bloemkoolbeignets zijn ook super lekker om koud te eten.
No -waste, variaties
Burgertjes en pannenkoekjes zijn sowieso ideaal om de restjes uit je koelkast in te verwerken. Je kunt in deze koolhydraatarme bloemkoolbeignets ook andere restjes groenten verwerken. Een uitje, paprika, champignons, bleekselderij, broccoli. Allemaal lekker met een hand verse kruiden zoals koriander, dille, peterselie etc. Eventueel pas je de smaak van het dipsausje ook aan bij de groenten die je gebruikt. In plaats van geitenkaas en knoflook, neem je dan tomatensaus met sambal bijvoorbeeld. Je kunt ook een grote pannenkoek bakken en er dan vierkantjes of rondjes uitsteken voor borrel bloemkool pannenkoekjes.
Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:




Zo maak je deze bloemkoolbeignets met pittige saus
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!
Bloemkoolbeignets met pittige saus
Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 75
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
BLOEMKOOLBEIGNETS
- 250 g bloemkool
- 1 tl bouillonpoeder, om bloemkool in te koken
- 30 g Spaanse spread, < klik voor recept, of neem een andere groente spread
- 50 g geraspte kaas, 0 khd indien zelf geraspt (oud)
- 2 eieren
- 1 tl Ras el Hanout
- 25 g amandelmeel
- roomboter
SAUS
- 1 el Griekse yoghurt
- teentje knoflook
- 1 el roomkaas
- 1 el zachte geitenkaas, naturel smeerbaar
- snufje chilipoeder, naar smaak
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze in water met bouillonpoeder in 5 minuten beetgaar. Laat uitlekken en snijd grof. Meng in een kom de bloemkool samen met groente spread, geraspte kaas, eieren, Ras el Hanout en amandelmeel.
- Bak er 8 beignets van in wat roomboter, 5 minuten aan elke kant. Ik gebruikte een kookring om ze rond te krijgen, maar ambachtelijke, handgevormde hoopjes werken ook.
Saus
- Meng ondertussen de ingrediënten voor de saus door elkaar. Gebruik chilipoeder altijd naar smaak, sommige zijn echt erg pittig! Proef dus zelf even hoeveel je lekker vindt.
- Serveer de bloemkoolbeignets op een schaaltje met de pittige saus er apart bij.
- Uitbreiden naar een hoofdgerecht? Neem er een vispakketje uit de oven bij en een frisse salade met tomaat. Koud ook warm aanbevolen, hoe dan ook: Eet smakelijk!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!
Onze 3 bestsellende kookboeken!
Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870
Kookboek bestellen?
Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen.
Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com, Libris, Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.
Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com: