bloemkool rucola stamppotje

Bloemkool rucola stamppotje

Zo’n lief eenpersoons pannetje met een romig bloemkool rucola stamppotje erin, daar doe je mij een enorm plezier mee. Elke hap romige zachtheid, dat is puur genieten! Dat is helemaal “zeg maar echt mijn ding”, om met Paulien Cornelisse te spreken. In mijn oude koolhydraatrijke leven at ik het liefst minstens 3x per week een stamppot. Vaak met rauwe sla-achtige groenten zoals andijvie, rucola of paksoi. Bovendien moest daar op de een of andere manier ook altijd kerrie aan te pas komen. Oké, noem het gerust een afwijking, maakt me niet uit. Ik vond die smaken en structuren gewoon heel erg lekker! Nog steeds dus, dat blijkt nu maar weer eens.

Stamppotstand

Voor de website plannen we de recepten vaak 6 weken vooruit. Hoewel we een planning maken ontstaan onze recepten vaak ook gewoon spontaan. Omdat er een en ander op moet meestal. Vandaag vond ik een halve courgette, driekwart bloemkool en een aangebroken zakje rucola. Vervolgens schiet ik vanzelf in de stamppotstand (Bestaat dat? Ja blijkbaar wel).

Dit koolhydraatarme bloemkool rucola stamppotje is niet alleen ontzettend makkelijk om te maken maar ook heel smakelijk! Die pittige mosterdachtige smaak van de rucola combineert echt fantastisch met de romige bloemkool. Het tomaatje zorgt voor een zoetzure afwisseling. Qua specerijen liet ik het stamppotje simpel. Want beetje muskaatnoot erover en een snufje zout was genoeg. Verder hield ik de courgette staafjes apart. Echter je kunt de courgette ook in blokjes snijden en gebakken door de stamppot roeren natuurlijk. Ik vind het zelf wel boeiender eten als ik meerdere duidelijk verschillende hapjes tijdens een maaltijd heb. 

Lunch of voor- of hoofdgerecht?

Het bloemkool rucola stamppotje nam ik als lunch. Maar je kunt het in een aangepaste portie evengoed als voorgerechtje of zelfs als hoofdgerecht serveren. In dat laatste geval eet je er bijvoorbeeld een stukje vis bij. Of roer eens een handje gehakte noten door je stamppotje. Deze bevat per portie 9.3 gram koolhydraten.


♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker of bekijk deze suggesties:

bloemkool rucola stamppotje
bloemkool rucola stamppotje

Zo maak je dit bloemkool rucola stamppotje

Opgeslagen in

Categorieën:

Alle recepten | Campinggerechten | ketogene recepten | Koolhydraatarm | Onze recepten | Snel | stamppot | Vegetarisch en koolhydraatarm

Trefwoorden:

5-10 gr. khd | groente | kleurrijk | Low carb | makkelijk | vlees of vleesvervanger

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


Bloemkool rucola stamppotje

Door: Anna-Karina van Denderen
Die pittige mosterdachtige smaak van de rucola combineert echt fantastisch met de romige bloemkool. Het tomaatje erdoor is perfect voor de afwisseling. Elke hap puur genieten!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 238.65 kcalkoolhydraten 9.3 geiwitten 10.15 gvetten 17.05 gvezels 5.95 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Courgettestaafjes

Serveren

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Breek de bloemkool in roosjes en kook ze gaar in 12-15 minuten.
  • Snijd ondertussen de cherrytomaatjes in kwarten. Was de rucola en hak grof.
  • Giet de bloemkool af en stoom droog op laag vuur. Stamp de bloemkool met de helft (15 gram) van de geraspte kaas en mascarpone tot een puree. Gebruik een stamper of een knijper.
  • Schep de gesneden rucola en de kwarten cherrytomaatjes door de puree. Laat de stamppot helemaal warm worden, roer af en toe, om aanbranden te voorkomen. Proef en breng op smaak met nootmuskaat en een snufje zout.

Courgettestaafjes

  • Snijd de courgette in 16 reepjes en bak deze kort met een snuf kerrie om en om in wat olie.

Serveren

  • Schep het bloemkool rucola stamppotje in een eenpersoons pannetje of schaaltje, garneer met de rest van de kaas en een beetje fijngesneden basilicum. Geef de gebakken courgette staafjes er los bij. Puur genieten!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme, keto recepten

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de keto kookboeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!



Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

17 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top