Wij eten tegenwoordig regelmatig bloemkoolrijst in allerlei soorten? Dat is nou echt een geweldige uitvinding van de laatste jaren! Het leuke is dat die geweldige koolhydraatarme ‘rijst’ snel te maken is of je koopt het kant en klaar. Al vind ik de kant-en-klaar versie meestal te grof. Bloemkoolrijst smaakt vrij neutraal, mits je het niet te lang gaart. Door de neutrale smaak combineert het uitstekend met diverse andere ingrediënten. Dus wat doe je met een restje gare bloemkoolrijst, hmmm lekkere bloemkool pannenkoekjes bakken! Je kunt natuurlijk ook gewoon één grote koek bakken, maar die kleintjes eet veel gezelliger. PS: Rauwe bloemkoolrijst kun je heel goed invriezen, bij gebruik in bevroren toestand meebakken of verwerken!
Lunch of weekendbrunch
Deze superlekkere bloemkool pannenkoekjes zijn helemaal ideaal voor de lunch, leek mij. En dat klopte inderdaad, zo heb ik toch weer een kleine ontdekking gedaan. Ik at de 5 pannenkoekjes als lunch, eigenlijk net iets teveel, maar wel lekker. Je kan ze ook prima serveren als weekend-ontbijtje of kleinere versies als eenhaps snack op een feestje. Als beleg voor de goudgele bloemkool pannenkoekjes koos ik voor roomgeitenkaas, sla en zalm. Ik ben sowieso dol op gerookte zalm, perfect in combinatie met iets pittige geitenkaas! NB: die grappige prikkertjes kregen we met kerst als cadeautje van onze tweelingnichtjes Veerle en Nora. Ze hadden ze zelf uitgezocht in de winkel, mooi hè?! Nogmaals dank meiden!
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je bloemkool pannenkoekjes met zalm
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bloemkool pannenkoekjes met zalm
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 150 g bloemkoolrijst, (koud en gaar)
- 1 eieren
- peper en zout
- roomboter, om te bakken
Beleg
- 100 g gerookte zalm
- 30 g geitenkaas, licht pittig
- 2 el slagroom
- blaadjes gemengde sla, of komkommerschijfjes of tomaat
- handje platte peterselie
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Meng de (gare) bloemkoolrijst met het ei en een snuf zout. Maal er wat peper over voor een hartiger pannenkoekje. Voeg eventueel ook wat verse peterselie toe aan het beslag.
- Verhit kokosolie in een koekenpan en schep met een lepel kleine bergjes van het mengsel in de pan. Druk een beetje plat. Laat rustig goudbruin bakken voor je de pannenkoekjes omkeert en aan de andere kant bakt.
- Snijd voor het beleg ondertussen de gerookte zalm in kleinere plakjes.
- Meng geitenkaas met slagroom tot je een smeerbaar geheel hebt. Besmeer de pannenkoekjes met roomgeitenkaas, leg er een blaadje sla op en een ruime hoeveelheid gerookte zalm. Knip er wat verse peterselie over en steek er tot slot een prikker in.
- Nu komt het leukste onderdeel: Smullen!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Vraagje: kun je de bloemkoolkoekjes invriezen? Of wordt dat zompig als je ze ontdooit? Ik hoor het graag. 😊
Ik zou ze niet invriezen, maar ik ben zelf nogal kritisch wat dat betreft…
Hallo Anna-Karina,
Ik ben absoluut fan van al je/jullie recepten, dank daarvoor, maar nu reageer ik even op de prikkers; ik ben er helemaal weg van!!! Goede keus van je nichtjes!
Hartelijke groet, Yvonne
Heerlijk. Beetje mijn eigen draai eraan gegeven. Ik had nog wat pompoen over, die bij de bloemkool gedaan, samen in de keukenmachine fijngemalen.
Geitenkaas vergeten, vervangen door feta. Dat was iets minder romig, maar smaakte prima.
Bovenop stukken (dus niet van die dunne plakjes) warme gerookte zalm. Echt heel lekker.
Heerlijk, ik was er goed mee gevuld!
Dank je wel.
Morganne