bloemkool pannenkoekjes

Bloemkool pannenkoekjes met zalm

Wij eten tegenwoordig regelmatig bloemkoolrijst in allerlei soorten? Dat is nou echt een geweldige uitvinding van de laatste jaren! Het leuke is dat die geweldige koolhydraatarme ‘rijst’ snel te maken is of je koopt het kant en klaar. Al vind ik de kant-en-klaar versie meestal te grof. Bloemkoolrijst smaakt vrij neutraal, mits je het niet te lang gaart. Door de neutrale smaak combineert het uitstekend met diverse andere ingrediënten.  Dus wat doe je met een restje gare bloemkoolrijst, hmmm lekkere bloemkool pannenkoekjes bakken! Je kunt natuurlijk ook gewoon één grote koek bakken, maar die kleintjes eet veel gezelliger. PS: Rauwe bloemkoolrijst kun je heel goed invriezen, bij gebruik in bevroren toestand meebakken of verwerken!

Lunch of weekendbrunch

Deze superlekkere bloemkool pannenkoekjes zijn helemaal ideaal voor de lunch, leek mij. En dat klopte inderdaad, zo heb ik toch weer een kleine ontdekking gedaan. Ik at de 5 pannenkoekjes als lunch, eigenlijk net iets teveel, maar wel lekker. Je kan ze ook prima serveren als weekend-ontbijtje of kleinere versies als eenhaps snack op een feestje. Als beleg voor de goudgele bloemkool pannenkoekjes koos ik voor roomgeitenkaas, sla en zalm. Ik ben sowieso dol op gerookte zalm, perfect in combinatie met iets pittige geitenkaas!  NB: die grappige prikkertjes kregen we met kerst als cadeautje van onze tweelingnichtjes Veerle en Nora. Ze hadden ze zelf uitgezocht in de winkel, mooi hè?! Nogmaals dank meiden!

 

bloemkool pannenkoekjes

 

 

Zo maak je bloemkool pannenkoekjes met zalm

Laat je het even weten als je de bloemkool pannenkoekjes zelf ook gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

bloemkool pannenkoekjes

Bloemkool pannenkoekjes met zalm

Geweldige bloemkool pannenkoekjes met roomgeitenkaas, sla en zalm. Ik ben sowieso dol op gerookte zalm, zeker in combinatie met de iets pittige geitenkaas!
5 van 2 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Lunch, Tussendoortje (hartig)
Keuken: Amerikaans N/Z
Trefwoord: brood & crackers
Voorbereiden: 5 min
Koken: 5 min
Totale tijd: 10 min

Koolhydraten - hoeveelheid

4 gram koolhydraten hele recept
Uit recept: 1 portie

Ingrediënten

Beleg

Bereiden

  • Meng de (gare) bloemkoolrijst met het ei en een snuf zout. Maal er wat peper over voor een hartiger pannenkoekje. Voeg eventueel ook wat verse peterselie toe aan het beslag.
  • Verhit kokosolie in een koekenpan en schep met een lepel kleine bergjes van het mengsel in de pan. Druk een beetje plat. Laat rustig goudbruin bakken voor je de pannenkoekjes omkeert en aan de andere kant bakt.
  • Snijd voor het beleg ondertussen de gerookte zalm in kleinere plakjes.
  • Meng geitenkaas met slagroom tot je een smeerbaar geheel hebt. Besmeer de pannenkoekjes met roomgeitenkaas, leg er een blaadje sla op en een ruime hoeveelheid gerookte zalm. Knip er wat verse peterselie over en steek er tot slot een prikker in.
  • Nu komt het leukste onderdeel: Smullen!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 reacties op “Bloemkool pannenkoekjes met zalm”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

911 Shares
Share557
Pin354
Tweet