bloemkool pannenkoek

Bloemkool pannenkoek met zalm

Wij eten tegenwoordig regelmatig bloemkoolrijst in allerlei soorten, dat ken je toch al? Wat een uitvinding, hè? Het leuke is dat deze geweldige koolhydraatarme ‘rijst’ snel te maken is en vrij neutraal smaakt, zodat het met van alles uitstekend combineert. Dus wat doe je met een restje gare bloemkoolrijst, hmmm een bloemkool pannenkoek bakken! Of in mijn geval 5 x een kleine bloemkool pannenkoek, dat eet gezelliger. PS: Rauwe bloemkoolrijst kun je heel goed invriezen, bij gebruik in bevroren toestand meebakken!

 

Lunch of weekendbrunch
Zo’n bloemkool pannenkoek is helemaal ideaal voor de lunch leek mij. En dat klopte inderdaad, zo heb ik toch weer een kleine ontdekking gedaan. Staat er opeens een bord met 5x een gouden bloemkool pannenkoek met roomgeitenkaas, sla en zalm voor je neus. Ik ben sowieso dol op gerookte zalm, zeker in combinatie met geitenkaas! Deze romige geitenkaas is ook een geweldige dressing voor je sla trouwens als je ‘m nog iets dunner maakt met bijvoorbeeld een beetje yoghurt. Ik at de 5 pannenkoekjes als lunch, eigenlijk net iets teveel, maar wel lekker. Je kan ze ook prima serveren als weekend-ontbijtje of kleinere versies als eenhaps snack op een feestje.

NB: die grappige prikkertjes kregen we met kerst als cadeautje van onze tweelingnichtjes Veerle en Nora. Ze hadden ze zelf uitgezocht in de winkel, mooi hè?! Nogmaals dank meiden!

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de Bloemkool pannenkoek met zalm

Laat je het even weten als je de bloemkool pannenkoekjes zelf ook gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Bloemkool pannenkoek met zalm


bloemkool pannenkoek

Door Anna-Karina Geplaatst februari 15, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 5 stuks= 1 portie
  • Koolhydraten: 4 gr. khd per portie (5 stuks= 1 portie uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Kooktijd: 5 minuten
  • Klaar in: 10 minuten

Geweldige uitvinding: Bloemkool pannenkoek met roomgeitenkaas, sla en zalm. Ik ben sowieso dol op gerookte zalm, zeker in combinatie met geitenkaas!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng het ei met de bloemkoolrijst en maal er wat peper en indien gewenst wat zout over. Meng goed door elkaar.
  2. Verhit kokosolie in een koekenpan en schep met een lepel kleine bergjes van het mengsel in de pan. maak een beetje plat. Laat rustig goudbruin bakken voor je ze omkeert en aan de andere kant bakt.
  3. Snijd ondertussen de gerookte zalm in kleinere plakjes en meng geitenkaas met slagroom tot je een smeerbaar geheel hebt.
  4. Besmeer de pannenkoekjes met roomgeitenkaas, leg er een blaadje sla op en een ruime hoeveelheid gerookte zalm. Knip er wat verse peterselie over en steek er een prikker in. Nu komt het leukste onderdeel: Smullen!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 reacties op “Bloemkool pannenkoek met zalm”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

771 Shares
Share448
Pin323
Tweet