koolhydraatarme bloemkool nasi

Koolhydraatarme bloemkool nasi, superlekker!!

In Italiaanse gerechten vervang je de pasta door courgette, aubergine of pompoen. Maar wat gebruik je als vervanger van gewone rijst? Geen courgette, dat zou namelijk veel te nat worden. Maar bloemkool of eventueel broccoli is ideaal! Deze bloemkool nasi is een ideaal gerecht om van tevoren klaar te maken. Maak de groente klaar, maar de bloemkoolrijst pak je vlak voor het serveren. Dan blijft de bloemkoolrijst lekker knapperig. Zet de groente tot gebruik afgedekt in de koelkast, dat komt de smaak zelfs alleen maar ten goede! Deze koolhydraatarme nasi bevat 7 gram koolhydraten per portie.

Advertentie

Makkie

Bloemkool heeft van zichzelf niet zoveel smaak en dat is in dit geval een voordeel! Want de groente in deze bloemkool nasi doen het werk. Als je de rauwe bloemkool maalt of raspt dan lijken de korrels erg op rijst. Maal ze iets fijner en je hebt cous cous. Bloemkoolrijst is ongelooflijk makkelijk klaar te maken. Bovendien krijg je op deze manier ook nog eens extra veel groente binnen en dus een stuk minder koolhydraten! Het is inmiddels heel populair als rijstvervanger en zelfs kant-en-klaar te koop in bijna elke supermarkt. Bloemkoolrijst kun je rauw invriezen en in bevroren bakken. Je kunt het gebruiken als basis voor allerlei andere koolhydraatarme gerechten. Elders op de website staat ook een heerlijke gele bloemkoolrijst en wat te denken van die overheerlijke bloemkool beignets of kruidige bloemkool broodjes?

Oosterse specerijen

Waar ik het bij de ingrediënten voor de bloemkoolnasi heb over oosterse specerijen: ik deed kerrie, laos, komijn, ketoembar (korianderzaad gemalen) en gember, van elk 1 theelepel. Maar kies vooral een verhouding die je zelf lekker vindt. Ik gebruik liever geen kant en klaar mixen uit een zakje, doosje of pakje. Daar zitten vaak allerlei toevoegingen in. En veel teveel zout en suiker.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel.
(Gewoon Koolhydraatarm is ook nog te koop, bij Libris,  Bol.com of Bruna en in België via de Standaard Boekhandels, de andere twee niet.)

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50

Beperkte voorraad

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

koolhydraatarme bloemkool nasi
koolhydraatarme bloemkool nasi

Zo maak je de bloemkool nasi

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


koolhydraatarme bloemkool nasi

Koolhydraatarme bloemkool nasi, superlekker!

Bloemkool nasi is ideaal om van tevoren klaar te maken. Zet tot gebruik in de koelkast. Maal de bloemkool op het laatst en warm even mee of bak apart.
4.82 van 11 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 194.5 koolhydraten 7 geiwitten 24.55 gvetten 6.65 gvezels 5.6 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Optioneel

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Maak de boontjes schoon en kook ze in 6 minuten beetgaar. Spoel koud af dan behouden ze een mooie kleur.
  • Snipper de ui en snijd de paprika.
  • Meng de nasikruiden. Neem van alles 1 tl. : kerrie, laos, komijn, ketoembar (korianderzaad gemalen) en gemberpoeder.
  • Bak ui en paprika gedurende 3 minuten in olie aan en voeg specerijen, trassi en geperste knoflook toe en bak 1 minuut mee. Bak het nasivlees mee (quorn kan ook) en laat garen. Doe er een scheutje water bij als het te droog is. Proef en voeg sambal naar smaak toe. (Optioneel kan je ook wat kokoscream, van een blok santen, toevoegen voor een romige kokossmaak).
  • Voeg de boontjes toe en laat alles op een laag vuur zachtjes stoven.

Bloemkoolrijst

  • Wok de bloemkoolrijst vlak voor het serveren 1-2 minuten op hoog vuur, tot het flink begint te stomen dan is het klaar. Langer doorbakken geeft de typische zwavelsmaak. Meng de bloemkool door de nasi of serveer apart.
  • Serveer in warme kommen en eet de bloemkool nasi met stokjes. Dat maakt het wel extra feestelijk… Lekker met een komkommersalade.

TIP

  • De nasikruiden kun je ook in een grotere hoeveelheid maken, handig voor een volgende keer!
  • Wij gebruikten in plaats van nasivlees stukjes Quorn.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


50 gedachten over “Koolhydraatarme bloemkool nasi, superlekker!!”

  1. 5 sterren
    Bloemkoolnasi

    Ik heb het recept iets aangepast, want we hadden gelewortelrijst in huis (dus ’t werd khb). Paprika had ik niet, dus vervangen door een paar schijfjes komkommer, en het vlees werd een kippenpoot. Verder alles gebruikt zoals beschreven, en meteen wat extra nasikruiden gemaakt. Wat een heerlijk recept is dit. We hebben er allebei van gesmuld (man en ik). Zeker voor herhaling vatbaar! Dankjewel!

  2. 5 sterren
    Het was in een woord weer verukkelijk 5 sterren.
    Bloemkool over dus Zondag de bloemkool hapjes!!!
    En net de kaascrackertjes weer gemaakt ook zo lekker nou ja wat niet 👍👍

  3. Jacqueline S

    5 sterren
    Het wordt morgen heel erg warm. Dan is dit gerecht een makkie om te maken. Ga struinen in de moestuin voor wat ingrediënten ; bloemkool had ik al gekocht. Met kip uit de vriezer erbij komt het helemaal goed!

  4. Na anderhalf jaar weer ’n keer gemaakt, en ik was al weer vergeten hoe lekker dit recept is!! De garnalenpasta laat ik achterwege, want bah…smaakt vast ook echt naar vis! Extra rood pepertje toegevoegd, en het was heerlijk pittig!!!

    1. Trassi stinkt enorm en smaakt niet naar vis. Het geeft wel een typisch oosters smaakje mee. Maar als je het zonder ook lekker vindt is het prima, toch? Wil je de recepten ook sterretjes geven? (als je dat nog niet gedaan had…)

  5. Pien van Leeuwen

    Dát smaakte goed en jullie hebben gelijk: die zelf samengestelde Oosterse kruidenmelange smaakte verrukkelijk en dat ga ik vaker doen. Moet nog even zoeken waar ik ooit voorbeelden zag, want ik heb die ooit gelezen (maar niet opgeslagen). Opgegroeid in een huisgezin waar alleen maar peper/zout/nootmuskaat in het keukenkastje te vinden waren, voelde ik me ook heel ‘rijk’ toen ik vanmorgen álle genoemde kruiden zomaar had staan….Ik heb de bloemkoolrijst dóór het gerecht gemengd en dan proef je geen verschil met gewone nasi. Bedankt weer….

      1. Pien van Leeuwen

        Daar hoopte ik stiekem al op, en dat is het artikel dat ik ooit las….Bedankt en ik ga het opzoeken!!!

  6. Hallo. Ik geniet nu al een paar weken van jouw heerlijke recepten. Nu wil ik deze gaan maken maar lust absoluut geen vis en kan ook niet tegen de visgeur. Nu las ik dat trassi gemaakt is van garnalen en een sterke visgeur heeft. Heeft u toevallig een idee voor een alternatief ingrediënt?

  7. Heerlijk. Ik heb het laatst gemaakt met broccoli ipv bloemkool. Ook lekker.
    Als je er een geklopt ei doorheen doet en meebakt dan heb je ore are (Indisch groentegerecht)
    Kijk uit naar je kookboek. Hoop dat er ook wat recepten in staan die ik nog niet ken.

  8. Wat een superleuke site is dit met heerlijke koolhydraatarme recepten.
    Nou kom ik er alleen niet helemaal uit wat nou precies die bloemkoolrijst is.
    Je moet dan een bloemkool malen, en dan nog bakken of koken ?
    Of rauw toevoegen aan recepten?. Of is dat bij elke recept weer anders?
    Groetjes Diana

  9. Wat is dit lekker. Ik moet bekennen dat ik rundergehakt rul gebakken heb en dit i.p.v. de quone. Ook heb ik er een gebakken ei, varkenssate en een komkommersalade bijgedaan. Het is eigenlijk mindf*ck. Je denkt rijst te eten maar eetgeraspte bloemkool. Echt een aanrader.

  10. Vanavond bloemkoolnasi gegeten, had dit al vaker gemaakt echt super lekker en snel klaar, doe er altijd lekker een gebakken spiegeleitje bij, die bakt “mijn” mijnheer Hans, want bij mij gaat de dooier altijd stuk 🙂 En dan is het samen smullen. Oja nog een flinke handvol taugé ook heel smakelijk. En misschien een tip, (bij Anna-Karina waarschijnlijk bekend en staat vast ergens op de site) maar ik maak altijd van een middelgrote bloemkool van te voren rijst en vries die in 3 porties in. De bloemkoolrijst bevroren door de groente heen meebakken, +/- 4 a 5 minuten dan is alles warm. Er staan hier op de site zoveel lekkere recepten met die “rijst” en improviseer zelf ook vaak met andere kruiden en groente. En straks met je boek, lekker aantekeningen in gaan maken en dan word het een beetje van Anna-Karina en een beetje van mezelf, kijk er nu al naar uit.

    1. Dat klopt helemaal rauwe bloemkoolrijst invriezen en dat kan hup zo de pan in. Maar ik bak het nooit langer dan 2 minuten om te voorkomen dat het ook echt naar bloemkool gaat smaken. Ik hou van een bite.

  11. Zo enorm lekker! En de kruiden zelf mixen is echt heel lekker…Verder merk je niet dat je bloemkool eet! kortom Super!

  12. Bij de alberthein xl kan je ook bloemkoolpizzabodems kopen! Zo kan je ook een pizza mee eten.

  13. Blij verrast door de bloemkool. Smaakt hier helemaal niet naar maar geeft echt de structuur van rijst! Heerlijk en gezond gerecht! Ik heb er zelf nog taugé doorheen gedaan!

  14. Was een beetje wantrouwig, tegenover de bloemkool. Maar dit was echt heel lekker! Omdat ik van de week al de sajoerboontjes had gemaakt (ook zo lekker), heb ik in de nasi de boontjes vervangen door prei. Heel erg goed ontvangen hier. Maar ja, eigenlijk alles wat ik van je ” gepikt”  heb. 🙂

     

    1. Dag Yvonne,
      Heb jij ook het recept van de sajoerboontjes? Kan het niet vinden op deze site. In de kant en klare boemboes zitten veel teveel toevoegingen.

      Groet Danielle

  15. Dit is echt wel onze favoriet ik pimp het nog wat op met een pepertje erdoor echt heerlijk smullen wie mist de Chinees, ik in ieder geval niet

  16. hallo Anna-Karina,

    dit lijkt me een onwijs lekker recept, en uiteraard heb ik het ook al geprobeerd, alleen wordt het bij mij zo nat nadat ik de bloemkool toevoeg. moet ik de temperatuur dan hoger zetten of doe ik iets anders fout?

    groetjes en bedankt voor je leuke recepten, Heidi

    1. Nat? Ik vrees dat dan je de bloemkool te gaar is? Dan krijg je een soort bloemkoolpap. De gemalen RAUWE bloemkool bak je hooguit 2 minuten mee zodat het allemaal warm is. Ik bak zelf de bloemkool meestal even in een aparte pan (met een klein beetje zout) en serveer de bloemkoolrijst en groente los van elkaar. Ook makkelijk als eventuele andere gezinsleden gewone rijst eten!

      1. ik dacht het goed te hebben, maar ik probeer het idd ook in een apart pannetje, misschien dat het dan beter gaat.

        dankje en een fijne zondag, Heidi

    1. In principe kan je het invriezen, ligt er ook aan of je verse ingrediënten hebt gebruikt die niet al eerder ingevroren waren. De bloemkool moet niet te gaar zijn, anders wordt het een soort pap volgens mij?

  17. mariska voulon

    Gisteren dit recept gemaakt. Dit is echt een aanrader heb zelf nog wat ketjap en pepertje bijgedaan, met dit basisrecept kan ik heerlijk van alles gaan uitproberen.
    Ik heb nog iets over dus denk dat ik de curry eitjes bij ga maken voor vandaag. Ik zeg jammie jammie en bedankt voor je recepten.
    Ik heb 1 groot probleem kan niet kiezen welk recept ik dan weer wil proberen ze zien er allemaal zo lekker uit hahaha. Iedereen een fijne dag toegewenst
    Groetjes Mariska

  18. Gonny Krouwer

    Hoi. Ik ben helemaal fan van jouw recepten. Maar 1 tip: 2 eetlepels gemengde oosterse kruiden is niet duidelijk voor iedereen. Vooral als ze de recepten van de Oosterse keuken bijna nooit bereiden. Misschien kun je dat specifieker aanduiden in je recepten. ?

    1. Dat staat toch ook juist in de tekst boven het recept?
      Oosterse specerijen
      (…) oosterse specerijen: ik deed kerrie, laos, komijn, ketoembar (korianderzaad gemalen) en gember, van elk 1 theelepel. (…) ”
      Maar blijkbaar is dat niet opvallend genoeg, ik heb er nu bij gezet: “zie tekst”. 😉

      Dank en blijf vooral fan!

  19. Ben net begonnen met een koolhydraatarm dieet en was al bang dat ik helemaal geen nasi meer kon eten. Wat een verrassing toen ik dit las. Ga het zeker binnenkort maken en laat dan weten wat mijn bevindingen zijn. Heel hartelijk dank voor dit verrassend recept.

    Groet, Carla

  20. De bloemkoolnasi smaakte verrassend lekker. Binnenkort ga ik nog een aantal recepten proberen. Leuke site!

    1. Dank je!

      Heel goed Ria, wij eten zelf tegenwoordig regelmatig een variant. Ook met wat geelwortel en een klein gebakken uitje is het heerlijk als je een “Oosters” gerecht hebt, zoals bijvoorbeeld mijn Oosterse Spruitjes:
      Voor geurige gele bloemkoolrijst gebruik je fijngemalen rauwe bloemkool. Een kwart of een derde bloemkool voor twee personen is voldoende. Malen in de keukenmachine tot je korrels hebt ter grootte van rijstkorrels. Bak een klein uitje en doe daar je rauwe bloemkoolkorrels bij. Strooi er voor de mooie gele kleur en geur wat geelwortel (koenjit) over, bak alles gedurende 2- 3 minuten tot de bloemkoolrijst een mooie ‘bite’ heeft en de korrels mooi los blijven. Eet smakelijk!

  21. nou, ik heb nog niets gemaakt van alle heerlijke recepten die ik zie staan maar het in het nieuwe jaar ga ik ze denk ik allemaal uitproberen.

    Het ziet er super uit. Als ik begonnen ben laat ik zeker weten hoe het heeft gesmaakt.

    Anitra

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven