bloemkool met tahindressing

Bloemkool met tahindressing

Via messenger kreeg ik laatst van Sadhu het volgende toegestuurd: “Hoi Anna-Karina, gisteravond at ik de lekkerste bloemkool ooit, in een Libanees restaurant. Het gerecht heet Arnabeet. Misschien inspiratie? Hij staat bij mij vanavond al in de oven! ”  Op basis van zo’n laaiend enthousiast bericht ga ik natuurlijk onmiddellijk op onderzoek uit. Arnabeet blijkt geroosterde bloemkool. Uiteindelijk hebben we daar deze super simpele versie van bloemkool met tahindressing van gemaakt. Niet echt Arnabeet, want wij kookten de bloemkool. We willen het voor jullie niet gelijk al te ingewikkeld maken namelijk. Na een korte studie, husselde ik diverse recepten een beetje door elkaar. Buiten koolhydraatarm is het ook nog eens veganistisch. We vermelden dat maar even extra, want er zijn steeds meer mensen die daar ook op letten. Al met al 4.7 gram koolhydraten per portie.

Advertentie

Koken vs roosteren

In de meeste recepten voor bloemkool met tahinsaus wordt de bloemkool, in z’n geheel, geroosterd in de oven. Een beetje zoals bij onze bloemkool in een yoghurtjasje. Maar er waren twee redenen om dat niet te doen. Ten eerste omdat we slechts een halve bloemkool hadden liggen en ten tweede omdat dat roosteren nogal wat tijd in beslag neemt. Ik was ongeduldig en we doen jullie daar ook meestal niet echt een plezier mee. Daarom heb ik er voor gekozen om de bloemkool in roosjes te breken en gewoon beetgaar te koken in water. Vervolgens maakte ik er natuurlijk wel een bijzondere tahindressing bij. Al met al ook een heerlijk gerecht en een stuk sneller klaar. Maar… ik weet wel zeker dat het met geroosterde bloemkool nóg veel lekkerder zal zijn! Dus als ik van de zomer een mooie Hollandse bloemkool zie liggen pik ik ‘m mee! 

Libanese twist

Geef dus eens een Libanese twist aan je bloemkool! Want het is van oorsprong een Libanees gerecht. Deze Midden-Oosterse bloemkool met tahindressing is zowel warm als koud bijzonder smakelijk. Fijn als je behoefte hebt aan een koolhydraatarme meeneemmaaltijd. Je kunt de sesamdressing dan apart houden, maar het is ook niet erg om het alvast door de bloemkool te doen. Want de smaken trekken dan lekker naar elkaar toe. 


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

.

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

bloemkool met tahindressing

Zo maak je Bloemkool met tahindressing

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


bloemkool met tahindressing

Bloemkool met tahindressing

Dit is van oorsprong een Libanees gerecht. Deze Midden-Oosterse bloemkool met tahindressing is zowel warm als koud bijzonder smakelijk. Fijn als je behoefte hebt aan een koolhydraatarme meeneemmaaltijd!
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 3 minuten
Totale tijd 13 minuten

Voedingswaarde

Per portie 
kcal 183.07 koolhydraten 4.7 geiwitten 7.53 gvetten 13.88 gvezels 5.15 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Tahin dressing

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Breek de bloemkool in roosjes en kook ze beetgaar in 3 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  • Rooster een beetje sesamzaad in een droog pannetje.
  • Meng de witte tahin met de helft van het citroensap en een snufje zout. Pers er een teentje knoflook boven uit en gebruik het overig citroensap en water om er een romige, niet te dunne dressing van te maken. Proef of het zout genoeg is.
  • Hak een beetje peterselie en meng dat samen met de dressing door de beetgare bloemkool. Bestrooi de bloemkool met tahinsaus tot slot met wat geroosterd sesamzaad.
  • Heerlijk, zowel warm, koud als lauwwarm heerlijk. Ook lekker op een mezzetafel vol kleine hapjes!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


2 gedachten over “Bloemkool met tahindressing”

Reacties zijn gesloten.

5 from 3 votes (3 ratings without comment)
Scroll naar boven