Bloemkool kaassnacks

bloemkool kaas-snacks

Eigenlijk zijn deze bloemkool kaassnacks gewoon in stukken gesneden dunne bloemkool pizzabodem met uitsluitend kaas erop. Als je rauwe bloemkool over hebt, maak je eenvoudig met wat ei, mozzarella en kruiden een heerlijke cheesy snack of bijgerecht. Het ‘geheim’ van bloemkool als ingrediënt voor een pizzabodem gebruiken is dat je de bloemkool na het stomen heel erg goed droog moet knijpen! Soms heb ik er meerdere theedoeken voor nodig. Dat houdt me eerlijk gezegd soms tegen om aan de koolhydraatarme pizzabodem te beginnen. Daarom gaarde ik voor dit recept de rauwe bloemkool in de magnetron. Dus zonder water en zonder *verder gedoe*. Je maakt een hele ovenplaat, waar je vervolgens 20 stukjes van snijdt, reken dan met 0.58 gram koolhydraten per stukje

Leftover, no waste

Wij aten de bloemkool kaassnacks bij de Groente sla-wraps met pindasaus er bleef aardig wat over; dat bleek ook heel lekker met de zelfgemaakte tomatensaus, heerlijk leftover ontbijt!

bloemkool kaas-snacks

 

Zo maak je deze bloemkool kaassnacks

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!

bloemkool kaas-snacks

Bloemkool kaassnacks

Door: Anna-Karina van Denderen
Het ‘geheim’ van bloemkool als ingrediënt voor een pizzabodem gebruiken is dat je de bloemkool na het stomen heel erg goed droog moet knijpen! Soms heb ik er meerdere theedoeken voor nodig. Dat houdt me eerlijk gezegd soms tegen om aan de koolhydraatarme pizzabodem te beginnen. Voor deze bodem gaarde ik de rauwe bloemkool in de magnetron. Dus zonder water en zonder *verder gedoe*.
4.8 van 15 stemmen

Voedingswaarde

Per stukje (1 ovenplaat = 20 stukjes)
calorieën 34.17 kcalkoolhydraten 0.58 geiwitten 2.58 gvetten 2.33 gvezels 0.4 g
Gang Bijgerecht, Tussendoortje (hartig)
Keuken Mediterraan
Trefwoord brood & crackers, no waste, oven, pizza & flatbread
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 45 min
Hoeveelheid (aan te passen)20 stukken

Ingrediënten

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Maal of rasp de bloemkool tot korrels ter grootte van rijst. Of neem kant-en-klaar bloemkoolrijst. Gaar de bloemkoolrijst (in een glazen magnetronschaal met deksel) in de magnetron op 600 W, 7 minuten. Schep direct door om alle stoom te laten ontsnappen.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel.
  • Snijd, rasp of scheur de mozzarella in kleine stukjes, meng dat met de eieren, Italiaanse kruiden en de enigszins afgekoelde bloemkoolrijst.
  • Vorm er een dunne koek van op de beklede bakplaat. Rasp er tot slot een dun laagje kaas over.
  • Bak de koek 25 minuten of tot de bovenkant goudbruin kleurt. Laat een beetje afkoelen buiten de oven.
  • Snijd in 20 stukken: repen, vierkantjes, driehoekjes... wat jij wilt! Kan koud en warm gegeten worden. Lekker met de zelfgemaakte tomatensaus erbij. Smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm Kookboek - Gewoon Koolhydraatarm Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

25 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties