bloemkool kaas-snacks

Bloemkool kaassnacks

Eigenlijk zijn deze bloemkool kaassnacks gewoon in stukken gesneden dunne bloemkool pizzabodem met uitsluitend kaas erop. Als je rauwe bloemkool over hebt, maak je eenvoudig met wat ei, mozzarella en kruiden een heerlijke cheesy snack of bijgerecht. Het ‘geheim’ van bloemkool als ingrediënt voor een pizzabodem gebruiken is dat je de bloemkool na het stomen heel erg goed droog moet knijpen! Soms heb ik er meerdere theedoeken voor nodig. Dat houdt me eerlijk gezegd soms tegen om aan de koolhydraatarme pizzabodem te beginnen. Daarom gaarde ik voor dit recept de rauwe bloemkool in de magnetron. Dus zonder water en zonder *verder gedoe*.

Leftover, no waste

Wij aten de bloemkool kaassnacks bij de Groente sla-wraps met pindasaus er bleef aardig wat over; dat bleek ook heel lekker met de zelfgemaakte tomatensaus, heerlijk leftover ontbijt!

bloemkool kaas-snacks

 

Zo maak je deze bloemkool kaassnacks

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

bloemkool kaas-snacks

Bloemkool kaassnacks

Het ‘geheim’ van bloemkool als ingrediënt voor een pizzabodem gebruiken is dat je de bloemkool na het stomen heel erg goed droog moet knijpen! Soms heb ik er meerdere theedoeken voor nodig. Dat houdt me eerlijk gezegd soms tegen om aan de koolhydraatarme pizzabodem te beginnen. Voor deze bodem gaarde ik de rauwe bloemkool in de magnetron. Dus zonder water en zonder *verder gedoe*.
4.5 van 4 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Bijgerecht, Tussendoortje (hartig)
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: brood & crackers, no waste, oven
Voorbereiden: 15 min
Koken: 30 min
Totale tijd: 45 min

Koolhydraten - hoeveelheid

8 gram koolhydraten per hele ovenplaat (± 20 stukken)
Uit recept: 1 ovenplaat (20 stukken per plaat)

Ingrediënten

Bereiden

  • Maal of rasp de bloemkool tot korrels ter grootte van rijst. Of neem kant-en-klaar bloemkoolrijst. Kook de bloemkoolrijst (in een glazen magnetronschaal met deksel) in de magnetron op 600 W, 7 minuten. Schep direct door om alle stoom te laten ontsnappen.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel.
  • Snijd de mozzarella fijn. Meng dat met de eieren, Italiaanse kruiden en de enigszins afgekoelde bloemkoolrijst.
  • Vorm er een dunne koek van op de beklede bakplaat bakvel. Rasp er tot slot kaas over.
  • Bak 20-30 minuten of tot de koek goudbruin kleurt. Laat een beetje afkoelen.
  • Snijd in stukken: repen, vierkantjes, driehoekjes... wat jij wilt! Kan koud en warm gegeten worden. Lekker met de zelfgemaakte tomatensaus erbij. Smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

21 reacties op “Bloemkool kaassnacks”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

636 Shares
Share150
Pin486
Tweet