bloemkool kaas-snacks

Bloemkool kaassnacks

Eigenlijk zijn deze bloemkool kaassnacks gewoon in stukken gesneden dunne bloemkool pizzabodem met uitsluitend kaas erop. Als je rauwe bloemkool over hebt, maak je eenvoudig met wat ei, mozzarella en kruiden een heerlijke cheesy snack of bijgerecht. Het ‘geheim’ van bloemkool als ingrediënt voor een pizzabodem gebruiken is dat je de bloemkool na het stomen heel erg goed droog moet knijpen! Soms heb ik er meerdere theedoeken voor nodig. Dat houdt me eerlijk gezegd soms tegen om aan de koolhydraatarme pizzabodem te beginnen. Voor deze bodem gaarde ik de rauwe bloemkool in de magnetron. Dus zonder water en zonder *verder gedoe*.

 

Leftover
Wij aten de bloemkool kaassnaks bij de Groente sla-wraps met pindasaus er bleef aardig wat over; dat bleek ook heel lekker met de zelfgemaakte tomatensaus, heerlijk leftover ontbijt!

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze bloemkool kaassnacks

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Bloemkool kaassnacks

bloemkool kaas-snacks

Door Anna-Karina Geplaatst mei 22, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 1 hele oven plaat
  • Koolhydraten: 8 gram hele recept (1 hele oven plaat uit recept)
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 30 minuten
  • Klaar in: 45 minuten

Eigenlijk zijn deze bloemkool kaassnacks gewoon in stukken gesneden dunne bloemkool pizzabodem met uitsluitend kaas erop. Als je rauwe …

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maal of rasp de bloemkool tot korrels ter grootte van rijst en kook de korrels 7 minuten beetgaar in de magnetron op 600 W. Ik gebruikte een glazen magnetronschaal met glazen deksel.
  2. Verwarm daarna de oven voor op 200 graden (180 graden hetelucht).
    Snijd de mozzarella fijn en meng het met ei en kruiden in een beslagkom goed door elkaar. Koel de gare bloemkool een beetje terug door een paar keer om te scheppen, hierdoor wordt het ook minder vochtig.
  3. Meng dan de bloemkool door het ei-mozzarella mengsel en spreid alles uit op een ingevette bakplaat of gebruik een bakvel.
  4. Bestrooi met de geraspte kaas en bak gedurende 20-30 minuten goudbruin. Laat een beetje afkoelen en snijd in stukken: langwerpig, vierkantjes, driehoekjes... wat jij wilt! Kan koud en warm gegeten worden. Smakelijk!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

17 gedachten over “Bloemkool kaassnacks”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

565 Shares
Share147
Pin418
Tweet