slarolletjes met gehakt

Bloemkool in een jasje, indrukwekkend!

Bloemkool is voor velen een bekende oer-Hollandse groente. Bloemkool is van zichzelf vrij neutraal als je ‘m tenminste niet te lang doorkookt. Ik ben dol op de veelzijdigheid van bloemkool. Je maakt in een handomdraai lekkere bloemkoolrijst voor bij je curry  bijvoorbeeld.  Wij houden van afwisseling, vandaag hebben voor jullie een heel bijzondere bloemkool in een jasje gemaakt.

Indrukwekkende bloemkool in een jasje

Deze indrukwekkende bloemkool in een jasje is afkomstig uit de Thaise keuken en heeft een heerlijk kruidig jasje van yoghurt met specerijen. Je kunt in principe allerlei kruiden gebruiken die je zelf lekker vindt. Als je indruk wilt maken op je gasten lukt dat vast wel met deze geweldige bloemkool. Moeilijk is het niet, je smeert een hele bloemkool in met een dikker saus en zet het gevaarte in de oven. Dus laat je niet afschrikken door de kooktijd, het staat 30-40 minuten in de oven maar dan heb jij je handen vrij. Prachtig als onderdeel van een oosters getint buffet.  Serveertips: Heerlijk met een yoghurtsausje, salade of deze gevulde slarolletjes (wraps).

slarolletjes met gehakt

 

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de bloemkool in een jasje

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Bloemkool in een jasje, indrukwekkend!

slarolletjes met gehakt

Door Anna-Karina Geplaatst december 12, 2014

  • Aantal of hoeveelheid: 6 porties
  • Koolhydraten: 1,8 gr. pp (6 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 40 minuten
  • Klaar in: 55 minuten

Deze bijzondere bloemkool in een jasje is afkomstig uit de Thaise keuken en heeft een heerlijk kruidig jasje van yoghurt met specerijen. Lekker met gevulde slawraps!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht 200 graden).
  2. Breng een pan met water aan de kook. Maak de bloemkool schoon, verwijder zoveel mogelijk de stam, maar zorg wel dat de kool heel blijft. Leg de bloemkool 5 minuten in het kokende water om ietsje voor te koken. Spoel koud af en laat 5 minuten afkoelen in koud water.
  3. Meng ondertussen in een kom de Griekse yoghurt met specerijen en citroensap en -rasp door elkaar. Proef even of het niet te pikant is, het ene chilipoeder is nu eenmaal veel pittiger dan het andere.
  4. Droog de bloemkool af en leg 'm in een ingevette ovenschaal, of gebruik bakpapier in je schaal. Smeer de kruidenyoghurt rondom egaal over de gehele bloemkool uit. Schuif de bloemkool in een jasje voor 30-40 minuten in de oven tot hij een mooie bruine kleur heeft en beetgaar is. Prik erin met een vork, zeker niet té gaar laten worden!
  5. Druppel er nog wat citroensap over als je wilt. Extra smullen met een sausje op basis van komkommer en yoghurt. Bijvoorbeeld deze tzatziki.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “Bloemkool in een jasje, indrukwekkend!”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

182 Shares
Share155
Pin27
Tweet