slarolletjes met gehakt

Bloemkool in een jasje, indrukwekkend!

Wij houden van afwisseling, vandaag hebben voor jullie een heel bijzondere en spectaculaire bloemkool in een jasje gemaakt. Bloemkool is voor velen een bekende oer-Hollandse groente. Bloemkool is van zichzelf vrij neutraal als je ‘m tenminste niet te lang doorkookt. Deze indrukwekkende bloemkool in een jasje is afkomstig uit de Thaise keuken en heeft een heerlijk kruidig jasje van yoghurt met specerijen. Je kunt in principe allerlei kruiden gebruiken die je zelf lekker vindt. Als je indruk wilt maken op je gasten lukt dat vast wel met deze geweldige bloemkool. 

Indrukwekkende bloemkool in een jasje

Lees onze tips bij de bereiding, dan is het zeker niet moeilijk om te maken deze bloemkool in een jasje. Want je smeert een hele bloemkool in met een dikke yoghurtsaus en zet het gevaarte in de oven. Dus laat je niet afschrikken door de kooktijd, het staat 30-45 minuten in de oven, maar ondertussen heb jij je handen vrij. Prachtig als onderdeel van een oosters getint buffet.  Serveertips: Heerlijk met een yoghurtsausje, salade of deze gevulde slarolletjes (wraps). Ik ben sowieso dol op de veelzijdigheid van bloemkool. Je maakt in een handomdraai lekkere bloemkoolrijst voor bij je curry  bijvoorbeeld. 

Zo maak je de bloemkool in een jasje

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

slarolletjes met gehakt

Bloemkool in een jasje

Deze bijzondere bloemkool in een jasje is afkomstig uit de Thaise keuken en heeft een heerlijk kruidig jasje van yoghurt met specerijen. Lekker met gevulde slarolletjes!
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Bijgerecht
Keuken: Oosters
Trefwoord: knutselen in de keuken, oven
Voorbereiden: 15 min
Koken: 45 min
Totale tijd: 1 uur

Koolhydraten - hoeveelheid

1,8 gram koolhydraten per portie
Uit recept: 6 porties

Ingrediënten

Jasje

Bereiden

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C en vet een ovenschaal in. (kleine ovens iets lager instellen!)
  • Maak de bloemkool schoon, verwijder zoveel mogelijk de stam, maar zorg wel dat de kool heel blijft. Kook water en kook de bloemkool 5 minuten voor. Spoel koud af en laat 5 minuten afkoelen in koud water, anders loopt de yoghurt er gelijk af!
  • Meng ondertussen in een kom de (dikke!) Griekse yoghurt met de andere ingrediënten voor het jasje. Proef en breng zo nodig verder op smaak.
  • Droog de bloemkool af en leg 'm in de ingevette ovenschaal. Smeer de kruidenyoghurt rondom egaal over de gehele bloemkool uit. Als de yoghurt niet blijft zitten heb je te dunne yoghurt gebruikt of de bloemkool niet goed drooggemaakt.
  • Bak de bloemkool 30-45 minuten in de oven of tot hij een mooie bruine kleur heeft en beetgaar is. Prik erin met een vork, mag best een beetje stevig zijn!
  • Druppel nog wat citroensap over de bloemkool in een jasje als je wilt. Extra smullen met een sausje op basis van komkommer en yoghurt. Bijvoorbeeld deze tzatziki.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties op “Bloemkool in een jasje, indrukwekkend!”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

289 Shares
Share252
Pin37
Tweet