slarolletjes met gehakt

Bloemkool in een jasje, indrukwekkend!

Wij houden van afwisseling, vandaag hebben voor jullie een heel bijzondere en spectaculaire bloemkool in een jasje gemaakt. Bloemkool is voor velen een bekende oer-Hollandse groente. Bloemkool is van zichzelf vrij neutraal als je ‘m tenminste niet te lang doorkookt. Deze indrukwekkende bloemkool in een jasje is afkomstig uit de Thaise keuken en heeft een heerlijk kruidig jasje van yoghurt met specerijen. Je kunt in principe allerlei kruiden gebruiken die je zelf lekker vindt. Als je indruk wilt maken op je gasten lukt dat vast wel met deze geweldige bloemkool. Reken met 4.25 gram koolhydraten per portie voor ons recept.

Indrukwekkende bloemkool in een jasje

Lees onze tips bij de bereiding, dan is het zeker niet moeilijk om te maken deze bloemkool in een jasje. Want je smeert een hele bloemkool in met een dikke yoghurtsaus en zet het gevaarte in de oven. Dus laat je niet afschrikken door de kooktijd, het staat 30-45 minuten in de oven, maar ondertussen heb jij je handen vrij. Prachtig als onderdeel van een oosters getint buffet.  Serveertips: Heerlijk met een yoghurtsausje, salade of deze gevulde slarolletjes (wraps). Ik ben sowieso dol op de veelzijdigheid van bloemkool. Je maakt in een handomdraai lekkere bloemkoolrijst voor bij je curry  bijvoorbeeld. 

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je de bloemkool in een jasje

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!

Bloemkool in een jasje

slarolletjes met gehakt
Door: Anna-Karina van Denderen
Deze bijzondere bloemkool in een jasje is afkomstig uit de Thaise keuken en heeft een heerlijk kruidig jasje van yoghurt met specerijen. Lekker met gevulde slarolletjes!
4.5 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 45 min
Totale tijd 1 uur

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 67.33 kcalkoolhydraten 4.25 geiwitten 3.5 gvetten 3.57 gvezels 2.35 g
Hoeveelheid (aan te passen)6 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Jasje

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C en vet een ovenschaal in. (kleine ovens iets lager instellen!)
  • Maak de bloemkool schoon, verwijder zoveel mogelijk de stam, maar zorg wel dat de kool heel blijft. Kook water en kook de bloemkool 5 minuten voor. Spoel koud af en laat 5 minuten afkoelen in koud water, anders loopt de yoghurt er gelijk af!
  • Meng ondertussen in een kom de (dikke!) Griekse yoghurt met de andere ingrediënten voor het jasje. Proef en breng zo nodig verder op smaak.
  • Droog de bloemkool af en leg 'm in de ingevette ovenschaal. Smeer de kruidenyoghurt rondom egaal over de gehele bloemkool uit. Als de yoghurt niet blijft zitten heb je te dunne yoghurt gebruikt of de bloemkool niet goed drooggemaakt.
  • Bak de bloemkool 30-45 minuten in de oven of tot hij een mooie bruine kleur heeft en beetgaar is. Prik erin met een vork, mag best een beetje stevig zijn!
  • Druppel nog wat citroensap over de bloemkool in een jasje als je wilt. Extra smullen met een sausje op basis van komkommer en yoghurt. Bijvoorbeeld deze tzatziki.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top