Bloemkool in een jasje, indrukwekkend!

slarolletjes met gehakt

Wij houden van afwisseling, vandaag hebben voor jullie een heel bijzondere en spectaculaire bloemkool in een jasje gemaakt. Bloemkool is voor velen een bekende oer-Hollandse groente. Bloemkool is van zichzelf vrij neutraal als je ‘m tenminste niet te lang doorkookt. Deze indrukwekkende bloemkool in een jasje is afkomstig uit de Thaise keuken en heeft een heerlijk kruidig jasje van yoghurt met specerijen. Je kunt in principe allerlei kruiden gebruiken die je zelf lekker vindt. Als je indruk wilt maken op je gasten lukt dat vast wel met deze geweldige bloemkool. Reken met 4.25 gram koolhydraten per portie voor ons recept.

Indrukwekkende bloemkool in een jasje

Lees onze tips bij de bereiding, dan is het zeker niet moeilijk om te maken deze bloemkool in een jasje. Want je smeert een hele bloemkool in met een dikke yoghurtsaus en zet het gevaarte in de oven. Dus laat je niet afschrikken door de kooktijd, het staat 30-45 minuten in de oven, maar ondertussen heb jij je handen vrij. Prachtig als onderdeel van een oosters getint buffet.  Serveertips: Heerlijk met een yoghurtsausje, salade of deze gevulde slarolletjes (wraps). Ik ben sowieso dol op de veelzijdigheid van bloemkool. Je maakt in een handomdraai lekkere bloemkoolrijst voor bij je curry  bijvoorbeeld. 

Zo maak je de bloemkool in een jasje

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!

slarolletjes met gehakt

Bloemkool in een jasje

Door: Anna-Karina van Denderen
Deze bijzondere bloemkool in een jasje is afkomstig uit de Thaise keuken en heeft een heerlijk kruidig jasje van yoghurt met specerijen. Lekker met gevulde slarolletjes!
4.34 van 3 stemmen

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 67.33 kcalkoolhydraten 4.25 geiwitten 3.5 gvetten 3.57 gvezels 2.35 g
Gang Bijgerecht
Keuken Oosters
Trefwoord knutselen in de keuken, oven
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 45 min
Totale tijd 1 uur
Hoeveelheid (aan te passen)6 porties

Ingrediënten

Jasje

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C en vet een ovenschaal in. (kleine ovens iets lager instellen!)
  • Maak de bloemkool schoon, verwijder zoveel mogelijk de stam, maar zorg wel dat de kool heel blijft. Kook water en kook de bloemkool 5 minuten voor. Spoel koud af en laat 5 minuten afkoelen in koud water, anders loopt de yoghurt er gelijk af!
  • Meng ondertussen in een kom de (dikke!) Griekse yoghurt met de andere ingrediënten voor het jasje. Proef en breng zo nodig verder op smaak.
  • Droog de bloemkool af en leg 'm in de ingevette ovenschaal. Smeer de kruidenyoghurt rondom egaal over de gehele bloemkool uit. Als de yoghurt niet blijft zitten heb je te dunne yoghurt gebruikt of de bloemkool niet goed drooggemaakt.
  • Bak de bloemkool 30-45 minuten in de oven of tot hij een mooie bruine kleur heeft en beetgaar is. Prik erin met een vork, mag best een beetje stevig zijn!
  • Druppel nog wat citroensap over de bloemkool in een jasje als je wilt. Extra smullen met een sausje op basis van komkommer en yoghurt. Bijvoorbeeld deze tzatziki.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm Kookboek - Gewoon Koolhydraatarm Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Margot
5 maanden geleden

4 sterren
Bloemkool in een jasje gegeten bij de gevulde sla rolletje, top combinatie en makkelijk te maken. Heerlijk zo een jasje over de bloemkool. Zelfs mijn man heeft vond het goed te doen, terwijl hij niet zo van bloemkool houdt.

Astrid
Astrid
5 jaren geleden

Veel te pikant! En nochtans maar één tl chilipoeder gebruikt… Jammer.