Bloemkool couscous met noten


Deze bloemkool couscous met noten is heerlijk fris als koude salade of warm bijgerecht en past dus vrijwel overal bij. Couscous is van oorsprong een deegproduct en wordt gemaakt van grof gemalen gries van durumtarwe. Droge couscous bevat 77 gram koolhydraten per 100 gram en niet geschikt als je koolhydraatarm eet. Deze koolhydraatarme couscous maakte ik van van fijngemalen bloemkool, met slechts 1,8 khd per 100 gram past het uitstekend binnen een koolhydraatarme leefstijl.

 

Vooraf maken en goed te bewaren
Maak de bloemkool couscous met noten gerust een paar uur van te voren klaar, daar wordt het alleen maar lekkerder van. Ook een restje gebruik je eenvoudig de volgende dag bij je lunch of verwerk je in een salade. Bewaar de couscous afgedekt in de koelkast en haal 15 minuten van te voren uit de koelkast om de ergste kou eraf te halen.

bloemkool couscous met noten

 

Wij aten de bloemkool couscous met een heerlijk stukje gegrilde zalm en gekookte venkel met een dille-roomsaus, zie foto’s. Dat was een bijzonder smakelijke combinatie. Deze bloemkool couscous heeft nog veel meer toepassingen; het is bijvoorbeeld ook heel geschikt als koude vulling in party paprika’s dus deze bloemkool couscous met noten gaan we beslist op verschillende manieren eten!

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de bloemkool couscous met noten

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Bloemkool couscous met noten

Door Anna-Karina Geplaatst maart 16, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 4 porties
  • Koolhydraten: 2,8 gr. pp (4 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 2 minuten
  • Klaar in: 12 minuten

Deze bloemkool couscous met noten is heerlijk fris als koude salade of warm bijgerecht en past dus vrijwel overal bij. Couscous is van …

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snij de rauwe bloemkool in kleine stukken zodat het in de keukenmachine past. Maal de bloemkool zo fijn als couscous. Raspen kan ook.
  2. Hak de noten grof en snijd de bosui in ringen en paprika piepklein.
  3. Wok de bloemkoolkorrels kort met wat olie al omscheppend op hoog vuur. (1-1,5 minuut).
  4. Meng noten, bosui en paprika door de bloemkool. Breng de couscous op smaak met citroensap en peper en zout uit de molen. Kan zowel koud als warm worden geserveerd.
  5. Maak m.b.v. een kookring of kommetje een mooie vorm op een bord en garneer met sprietjes bieslook en een stukje walnoot.
  6. Heerlijk bij van alles en nog wat. Bijvoorbeeld met gevulde portobello's of gegrilde zalm en venkel!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet


Bestel ons kookboek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm nu in de boekhandels (NL en België) of bij Bol.com!

 


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *