bloemkool couscous

Bloemkool couscous met noten

Deze bloemkool couscous met noten is niet alleen heerlijk fris als koude salade maar ook als warm bijgerecht past het vrijwel overal bij. Couscous is van oorsprong een deegproduct uit het Midden-Oosten en wordt gemaakt van grof gemalen gries van durumtarwe. Droge couscous bevat 77 gram koolhydraten per 100 gram. Dus dat is niet erg geschikt als je koolhydraatarm eet. Deze koolhydraatarme couscous maakte ik van van fijngemalen bloemkool. Bloemkool bevat slechts 1,8 gram koolhydraten per 100 gram, daarmee past het wél uitstekend binnen een koolhydraatarme leefstijl.

Vooraf maken en goed te bewaren

Maak de bloemkool couscous met noten gerust een paar uur, of zelfs een dag, van te voren klaar. Daardoor zal het alleen maar lekkerder worden. Immers de smaken trekken dan lekker naar elkaar toe. Dat alles wel op voorwaarde dat je de bloemkool niet te gaar wokt, dan gaat de bloemkool namelijk zwavelig smaken! Ook een restje bloemkoolcouscous gebruik je de volgende dag bij je lunch of verwerk je in een salade. Maar je kunt er bijvoorbeeld ook een eitje door klutsen en er lunch pannenkoekjes van bakken. Allemaal enorm lekker en steeds weer anders. Bewaar de couscous afgedekt in de koelkast en haal 15 minuten van te voren uit de koelkast om de ergste kou eraf te halen.

Wat erbij?

Wij aten de bloemkool couscous met een heerlijk stukje gegrilde zalm en gekookte venkel met een dille-roomsaus, zie foto’s. Dat was een bijzonder smakelijke combinatie. Deze bloemkool couscous heeft nog veel meer toepassingen; het is bijvoorbeeld ook heel geschikt als koude vulling in party paprika’s dus deze bloemkool couscous met noten gaan we beslist op verschillende manieren eten!

bloemkool couscous

 

Zo maak je de bloemkool couscous met noten

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

bloemkool couscous

Bloemkool couscous met noten

door Anna-Karina van Denderen
Deze bloemkool couscous met noten is heerlijk fris als koude salade en past bij heel veel verschillende gerechten. Ook heel geschikt als vulling in paprika!
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Amuse & Borrelhapje, Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: foodswap
Voorbereiden: 10 min
Koken: 2 min
Totale tijd: 12 min

Voedingswaarden

2,8 gram koolhydraten per portie exclusief zalm en venkel
Koolhydraten 2.8 g

Uit recept

4 porties

Ingrediënten

OPTIONEEL

Bereiden

  • Snijd de rauwe bloemkool en maal de bloemkool zo fijn als couscous. Raspen kan ook.
  • Hak de noten grof. Snijd de bosui in ringen. Snijd de paprika piepklein.
  • Wok de bloemkoolcouscous kort met wat olie al omscheppend op hoog vuur. (1-1,5 minuut).
  • Meng noten, bosui en paprika door de bloemkool. Breng de couscous op smaak met citroensap en peper en zout uit de molen. Kan zowel koud als warm worden geserveerd.
  • Maak m.b.v. een kookring of kommetje een mooie vorm op een bord en garneer met sprietjes bieslook en een stukje walnoot.
  • Heerlijk bij van alles en nog wat. Bijvoorbeeld met gegrilde zalm en venkel, zoals op de foto!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


 

(Gezien 221 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ken je onze Facebook pagina al?

Like