Deze bloemkool couscous met noten is niet alleen heerlijk fris als koude salade maar ook als warm bijgerecht past het vrijwel overal bij. Couscous is van oorsprong een deeg product uit het Midden-Oosten en wordt gemaakt van grof gemalen gries van durumtarwe. Droge couscous bevat 77 gram koolhydraten per 100 gram. Dus dat is niet erg geschikt als je koolhydraatarm eet. Deze koolhydraatarme couscous maakte ik van van fijngemalen bloemkool. Bloemkool bevat gekookt 1,8 gram koolhydraten en rauw 3 gram khd per 100 gram, daarmee past het wél uitstekend binnen een koolhydraatarme leefstijl. Het recept is berekend als bijgerecht en bevat dan calorieën 118.1 kcal ⋆ koolhydraten 4.2 g ⋆ eiwitten 3.97 g ⋆ vetten 8.93 g ⋆ vezels 3.33 g per portie.
Vooraf maken en goed te bewaren
Maak de bloemkool couscous met noten gerust een paar uur, of zelfs een dag, van te voren klaar. Daardoor zal het alleen maar lekkerder worden. Immers de smaken trekken dan lekker naar elkaar toe. Dat alles wel op voorwaarde dat je de bloemkool niet te gaar wokt, dan gaat de bloemkool namelijk zwavelig smaken! Ook een restje bloemkoolcouscous gebruik je de volgende dag bij je lunch of verwerk je in een salade. Maar je kunt er bijvoorbeeld ook een eitje door klutsen en er lunch pannenkoekjes van bakken. Allemaal enorm lekker en steeds weer anders. Bewaar de couscous afgedekt in de koelkast en haal 15 minuten van te voren uit de koelkast om de ergste kou eraf te halen.
Wat erbij?
Wij aten de bloemkool couscous met een heerlijk stukje gegrilde zalm en gekookte venkel met een dille-roomsaus, zie foto’s. Dat was een bijzonder smakelijke combinatie. Deze bloemkool couscous heeft nog veel meer toepassingen; het is bijvoorbeeld ook heel geschikt als koude vulling in party paprika’s dus deze bloemkool couscous met noten gaan we beslist op verschillende manieren eten!
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Wij zijn per 1-1-2025 met pensioen! Er komen niet wekelijks nieuwe recepten of nieuwe weekmenu’s bij. Maar er staan voldoende koolhydraatarme – keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je de bloemkool couscous met noten
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bloemkool couscous met noten
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 25 g paranoten
- 25 g walnoot
- 1 bosui, in ringen
- 50 g paprika, piepkleine blokjes
- 400 g bloemkoolrijst
- kneepje citroensap
- peper en zout
OPTIONEEL
- handje bieslook
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Hak de noten grof. Snijd de bosui in ringen. Snijd de paprika piepklein.
- Wok de bloemkoolcouscous kort met wat olie al omscheppend op hoog vuur gedurende 1-1,5 minuut. Doof het vuur.
- Meng in een schaal noten, bosui en paprika met de gegaarde bloemkool couscous. Proef en breng op smaak met citroensap, peper en zout. Kan zowel koud als warm worden geserveerd.
Serveren
- Maak m.b.v. een kookring of kommetje een mooie vorm op een bord en garneer met sprietjes bieslook en een stukje walnoot.
- Heerlijk bij van alles en nog wat. Bijvoorbeeld met gegrilde zalm en venkel, zoals op de foto!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet