Sommigen hebben een duidelijke voorkeur voor broccoli, terwijl anderen zweren bij bloemkool. Ze zijn verwant aan elkaar, de smaken lijken wel op elkaar, maar broccoli mag je toch iets fijnzinniger en pittiger noemen. Voor wie moeite heeft om voor de één of voor de ander te kiezen is hier de ideale oplossing: bloemkool broccoli roomsoep. Broccoli en bloemkool zijn allebei heel erg gezond: ze bevatten weinig calorieën en geven ze je een enorme hoeveelheid vitaminen, mineralen en antioxidanten. Pluspunt van broccoli is dat het meer calcium, vezels en vitamine K bevat. Maar nog de beste overweging is: de smaken van beide groente gaan heel goed samen, en ze zijn ook in combinatie makkelijk te bereiden.
Slagroom of kokosmelk
De in het recept gebruikte slagroom zorgt voor subtiliteit. Voor een vegan versie kun je in plaats van slagroom ook kokosmelk gebruiken. Dat geeft natuurlijk een wat andere smaak, maar niet per se minder lekker. Het recept voor bloemkool broccoli soep zoals omschreven bevat qua voedingswaarde: kcal 368.1 ⋆ koolhydraten 5.91 g ⋆ eiwitten 12.22 g ⋆ vetten 31.94 g ⋆ vezels 4.62 g.
Zo maak je bloemkool broccoli roomsoep
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bloemkool broccoli roomsoep
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 1 sjalot, gesnipperd
- teentje knoflook
- klontje roomboter
- 375 g bloemkool, in roosjes
- 225 g broccoli, in roosjes
- 1 tl tijm
- 750 ml (groente)bouillon
- 30 g amandelschaafsel, geroosterd
- 100 g geraspte kaas, extra belegen
- 200 ml slagroom
- peper, versgemalen, naar smaak
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snipper de sjalot en breek of snijd de bloemkool en broccoli in roosjes.Fruit de ui in de boter samen met de uitgeperste knoflook. Voeg de roosjes bloemkool en broccoli toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg tijm toe en bouillon. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen.
- Rooster intussen het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot het lichtbruin kleurt. Rasp de kaas.
- Pureer de soep en voeg slagroom toe. Maal er peper naar smaak overheen.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet