Een heerlijke jaarrond salade, toen we achter ons heerlijke bordje bleekselderijsalade met puntpaprika zaten regende het, maar hartje zomer is de salade ook uitstekend te doen. Want een vleugje sinaasappel en de munt geven de salade een bijzonder exotisch smaakje mee. Deze bleekselderijsalade met puntpaprika brengt je een stevige bite, een frisse smaak en een verzadigd gevoel, zonder dat dit een druk op je maag geeft. Laat maar komen die regen of zon! Al met al bevat deze salade calorieën 293.65 kcal ⋆ koolhydraten 6.45 g ⋆ eiwitten 10.45 g ⋆ vetten 24.55 g ⋆ vezels 3.2 g per portie exclusief het broodje.
Perfecte combi: zoetje, crunch, exotisch en pit!
Puntpaprika is net wat zoeter dan de standaard rode paprika, en het vruchtvlees is ook wat dunner. Dat geeft een prettig mondgevoel in een salade. En omdat hoj een stuk langer is kun je er mooie lange repen van snijden. Bleekselderij is fris en knisperig. Als je een mooie verse struik hebt, dan zijn de stengels lekker sappig. Dat is goed. Als je ze in mooie, dunne elleboogjes snijdt, dan eten ze ook soepel weg. Mocht je echt niet van bleekselderij houden neem dan komkommer, zonder zaad of rauwe courgette. Dat gemengd met een zoetje (beetje appel), een crunch (walnoot), iets exotisch (sinaasappel en munt) en een beetje pit (kaas, zie onder) zorgt voor een perfecte combi.
Bleekselderijsalade met puntpaprika bij…
Eigenlijk kun je de koolhydraatarme bleekselderijsalade bijna overal bij serveren. Stukje (vega)vlees, een ovenschotel, een stoofpotje, een gebakken visje… En mocht die barbecue weer uit de schuur getrokken kunnen worden, zorg er dan voor dat bleekselderij en puntpaprika binnen handbereik zijn. De bleekselderijsalade met puntpaprika is ook bijzonder geschikt als lunch. Ook om mee te nemen, neem de gemengde sla en de aangemaakte salade los mee naar werk, dan kun je vorstelijk smullen! Wij aten het als hoofdmaaltijd met een lekker koolhydraatarm broodje erbij.
Mocht je nog willen beknibbelen op het aantal koolhydraten, dan kun je de appel de wacht aanzeggen. Maar het tast het smaakevenwicht wel aan. Hmm! Wij verwerken graag wat fruit in een salade, zo eet je toch wat fruit maar wordt het geen suikerbom.
Parmezaan of Grana Padano?
Over de bleekselderijsalade met puntpaprika gaat Parmezaanse kaas. Je kunt ook Grana padano gebruiken, hoewel dat strikt genomen niet hetzelfde is. Ze worden beide verkocht in puntjes, dat is de voornaamste overeenkomst 🙂 De bereidingswijze van Parmezaanse kaas veel strikter dan die van de Grana padano. De Grana koe mag van alles eten, gras maar ook hooi en droogvoer. De echte Parmezaan koeien mogen uitsluitend vers, plaatselijk gegroeid gras eten.
Dubbel afgeroomde melk
Ook de melk van deze luxe koeien wordt anders behandeld. Van de twee melkbeurten per dag wordt bij de Parmezaan 1 x per dag afgeroomd. Bij de Grana-melk beide keren, dat maakt de kaas minder vet. Ook is de Parmezaan met 12 tot 24 rijping ouder dan de Grana Padano, die slecht 9 tot 16 maanden rijpt en dus een stuk zachter van smaak is. De pikante nasmaak van de Parmigiano Reggiano is vetter en wat zouter. Hou je van iets meer pit? Ga dan voor de echte Parmezaan.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je bleekselderijsalade met puntpaprika
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bleekselderijsalade met puntpaprika
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 40 g gemengde sla, gemengde jonge
- 50 g puntpaprika ,
- 140 g bleekselderij , 2 stengels
- 40 g appel , ½ schoon gewogen
- sinaasappelschil, van ¼
- 50 g walnoten, gehakt
- ½ el mayonaise
- 1 el Griekse yoghurt
- 1 g munt, paar blaadjes
- peper en zout
- 30 g Parmezaanse kaas, of Grana Padano
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Leg de blaadjes sla losjes in een brede schaal.
- Snijd de paprika in smalle reepjes en de bleekselderij in dunne elleboogjes, doe over in een ruime kom. Snijd de appel in kleine stukjes en voeg toe. Rasp er sinaasappelschil over. Hak walnoten grof en voeg deze toe. Meng de yoghurt, mayonaise en munt erdoor. Proef en breng op smaak met peper en zout. Schik dit mengsel op de slablaadjes in de schaal.
- Schaaf er tot slot Parmezaanse kaas over. Nog meer smulplezier met een lekker koolhydraatarm broodje erbij!
- PS: Mocht je echt niet van bleekselderij houden neem dan komkommer, met schil, maar zonder zaad.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Heeerlijk!
Jammie wat was deze salade weer lekker heb alleen een halve avocado toegevoegd die moest ook op verder recept gevolgd Dank weer 😋
Goedemorgen
In het weekend deze heerlijke salade gemaakt
Heel makkelijk en viel in de smaak
Toppertje!!